Najboljši vsakodnevni bosonogi škornji, ki jih boste preprosto oboževali

Prav ste prebrali – ni vam treba žrtvovati čarobnega in udobnega občutka bosonoge hoje v času sezone škornjev! Obstajajo elegantni bosonogi škornji, ki ne ogrožajo zdravja vaših stopal ali naravne hoje in gibanja. V tem prispevku sva zbrali najine najljubše bosonoge škornje, ki sva jih preizkusili v preteklih letih, in meniva, da so eni izmed najbolj udobnih modelov, zaradi katerih boste želeli zamenjati vašo zimsko obutev.

Za popoln seznam zimskih bosonogih čevljev za odrasle, popoln seznam zimskih bosonogih čevljev za otroke ter izbor najboljših Chelsea škornjev preberite najine izčrpne sezname. Zdaj pa stopimo v svet najboljših bosonogih škornjev, popolnih za vsakodnevne jesenske in zimske dogodivščine.

Kako pravilno izbrati bosonoge škornje zase?

Iskanje najboljših vsakodnevnih bosonogih škornjev za hladno vreme je lahko izziv. Na voljo je veliko stilov, blagovnih znamk in lastnosti, med katerimi lahko izbirate. Zaradi tega se vam lahko kar zavrti pred očmi! Verjetno se vam poraja nešteto vprašanj: Bodo moji škornji dovolj topli? Se bodo dobro prilegali? Katere druge lastnosti moram upoštevati? Kako dolgo mi bodo služili?

Prednosti bosonogih škornjev so več kot le površinski. Če vas skrbi, da vam bo pozimi v bosonogih škornjih hladno, ne skrbite. Bosonogi škornji so na voljo v različnih stilih, materialih in dizajnih, prilagojenih za različne dejavnosti. Tisti, ki so primerni za najhladnejše zimske dni, so običajno podloženi s puhasto volno in se ponašajo z nekoliko debelejšimi podplati za boljšo toplotno zaščito. Za več toplote lahko obujete debele volnene nogavice ali nogavice na prste in vstavite dodaten vložek iz volne ali ovčje kože, da bo vašim stopalom še bolj toplo.

Ti udobni bosonogi škornji so prav tako oblikovani v obliki stopala in imajo prožen, raven podplat, ki omogoča delovanje mišic stopal in raztezanje prstov, kar prispeva k ogrevanju, boljši cirkulaciji in boljšemu zdravju stopal. Poslovite se od stisnjenih prstov na nogah in z vsakim korakom pozdravite izboljšano ravnotežje in držo.

Ali nosite škornje, ki vas tiščijo na prstih in stopalih?

Pred nakupom se pozanimajte o materialih, ki jih imate najraje, o stilih, ki so vam všeč, ter o tem, kako in kje jih nameravate nositi. Najpomembneje je, da preverite obliko in širino svojega stopala, izmerite stopala in zagotovite, da je pred prsti dovolj prostora. Ključ je v tem, da najdete najboljši par za svojo obliko stopal in vam ljub stil.

V najinih spletnih tečajih obravnavava vse, kar morate vedeti o bosonogih čevljih in zdravju stopal. To vključuje teme, kot so izbira pravega kroja, prehod na bosonogo obutev, uporaba distančnikov za prste in izvajanje osnovnih vaj za stopala. Preberite, zakaj sta izbira pravih čevljev in učinkovit prehod ključnega pomena za preprečevanje nadaljnjih težav.

Zdaj pa vam bova pomagali, da se boste lažje znašli v tej veliki paleti ponudb.

Najboljši bosonogi škornji za vsakodnevno nošenje jeseni in pozimi

Peerko bosonogi škornji

| Moški, ženski | Usnjeni, veganski | EU 37 – EU 45 | Od 154 € |

Uporabite BOSENOGICE10 za 10% popust

Primerni za: srednje široka stopala, povprečen nart, povprečne gležnje in pete

Zakaj jih priporočamo:

 • Peerko ponuja zelo lahke usnjene in veganske bosonoge škornje.
 • Ponašajo se z najbolj elegantnimi zimskimi bosonogimi škornji, kar ste jih kadar koli videli.

Pred nakupom premislite:

 • Nekateri modeli morda niso najboljša izbira za ozke gležnje in pete, saj vezalk ni mogoče dovolj zategniti.

Peerko je osvojil najino srce v trenutku, ko sva kupili njihov prvi par platnenih superg. Njihova zbirka zimskih škornjev je neverjetno elegantna, saj vsebuje nekaj najlepših bosonogih gležnjarjev z vezalkami in škornjev do kolen! Večina njihovih škornjev je na voljo v usnju, letos pa so dodali tudi nekaj osupljivih veganskih možnosti. Če ste ljubitelj veganskega usnja, Peerkovi veganski škornji izstopajo kot eni izmed najbolj kakovostnih možnosti, kar sva jih preizkusili. Njihovi škornji so tudi zelo lahki, večino pa je mogoče enostavno obuti (Go in Breeze) in imajo nastavljive vezalke, ki se prilagodijo različnim širinam meč, nasploh pa ponujajo tudi dve različni širini za razlučne obsege meč.

Velikost in prileganje: Peerko bosonogi škornji so najprimernejši za srednja in srednje široka stopala. Če potrebujete dodatno širino, lahko z večjo številko škornja zagotovite več širine. Večja velikost je priporočljiva tudi pri njihovih zimskih škornjih z debelejšo volneno podlogo, če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami in ste že na meji med dvema številkama glede širine. Njihovi škornji so odlični za srednje velika stopala s povprečnimi gležnji in petami, dobro pa se lahko obnesejo tudi pri višjem nartu ter širših gležnjih in petah. Če imate ozke gležnje in pete, vam bo morda nekoliko težje v celoti prilagoditi vezalke in širino, saj se običajno popolnoma združijo, preden jih popolnoma zategnete.

Preberite več: Več o Peerko si lahko preberete v najini oceni znamke.


Wildling Shoes

| Moški, ženski | Veganski – tekstil in volna | EU 18 – EU 48 | Od 119 € |

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečno višino narta

Zakaj jih priporočamo:

 • Wildling ponuja nekaj najmehkejših in najudobnejših bosonogih škornjev, ki zagotavljajo popoln bosonogi občutek.
 • Znani so po svojih inovativnih modelih in predanosti trajnostnim, okolju prijaznim materialom.
 • Volneni modeli so presenetljivo topli, zato so primerni tudi za zimske razmere.

Pred nakupom premislite:

 • Njihov videz morda ni tako običajen, saj so bolj ležernega videza, zato jih je lažje kombinirati z bolj vsakodnevno garderobo.
 • Pri višjih škornjih z vezalkami lahko porabite več časa za obuvanje.

Znamka Wildling Shoes ima v najinih srcih prav posebno mesto. Njihove čevlje nosiva že vrsto let in so med najbolj mehkimi čevlji, kar si jih lahko zaželite. Z obutvijo Wildling Shoes boste imeli občutek bosonoge hoje tako blizu, kot je z obutvijo sploh mogoče. Zelo radi jih nosiva ob vsaki mogoči priložnosti. Njihovi zimski bosonogi škornji Crow so se že četrto leto zapored znašli na najinem pragu. Vsi njihovi škornji so izdelani iz tekstila ali volne in imajo podobno obliko. Vsako leto eksperimentirajo z različnimi barvami in materiali. Najtoplejši modeli so visoki volneni škornji, ki so kot nalašč za zimo, za dodatno udobje pa priporočava, da vstavite volnene vložke.

Velikost in prileganje: Wildling modeli so primerni za srednje široka stopala, zimski škornji pa so lahko ožji v primerjavi s spomladanskimi/poletnimi modeli, izdelanimi iz tanjših materialov. Pri zimskih modelih priporočava, da vzamete večjo velikost za eno številko, zlasti če želite vanje vstaviti volnene vložke ali če vaša stopala niso ozka. Celotno prileganje je odvisno od modela, vendar je podjetje Wildling pri zimskih modelih čevlju dodalo nekaj volumna (medtem ko je širina podplata ostala enaka), zato lahko opazite več gubanja materiala, v primeru da so vaša stopala manj voluminozna. Priporočava, da nosite debelejše nogavice in dodate volnene vložke za dodatno udobje.

Preberite več: Več o čevljih Wildling Shoes si lahko preberete v najini oceni znamke.


Mukishoes

| Moški, ženski | Usnje – tekstil – pluta | EU 36 – EU 48 | Od 160 € |

Uporabite UNIVERSEMUKI za 10% popust

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečen nart

Zakaj jih priporočamo:

 • Mukishoes ponuja izjemno lahke in prožne bosonoge škornje.
 • Uporabljajo primerne in okolju prijazne materiale.

Pred nakupom premislite:

 • Njihova zaloga je omejena in običajno med sezono ne dodajajo zalog, saj dajejo prednost trajnostni in premišljeni proizvodnji.
 • Nekateri modeli so lahko okoli gležnjev videti vrečasti, saj so izdelani iz zelo mehkih materialov in niso dodatno ojačani okoli gležnja.

Mukishoes je še ena blagovna znamka, ki zagotavlja neverjeten bosonogi občutek med hojo. Čeprav so njihovi škornji bolj običajnega videza, ponujajo neverjetno mehkobo, lahkotnost in prožnost. Njihovi zimski škornji so večinoma izdelani iz usnja, občasno pa uporabijo naravne veganske materiale, kot sta pluta in tekstil. Običajno dopolnijo zaloge svojih modelov in izdajo nove na začetku sezone (za zimo sta to september in oktober). Vendar zaloge čevljev običajno ne dopolnjujejo tekom sezone, zato morate hitro kupiti par, ki vam je všeč, sicer boste morda čakali še eno leto, da bodo ponovno na zalogi.

Velikost in prileganje: Mukishoes se običajno najbolje prilegajo ozkim in srednje širokim stopalom. Podplat je zelo mehak in omogoča nekaj raztezanja vstran, vendar v kolikor imate širše podplata, boste morda morali vzeti večjo velikost. Pri vseh njihovih zimskih modelih običajno vzamem večjo številko, saj se mi njihovi škornji v moji običajni velikosti ne zdijo dovolj široki zame. Najbolje se prilegajo srednje velikim stopalom, lahko pa se prilagodijo tudi stopalom z večjim volumnom. Njihovi škornji Chelsea se bolje prilegajo vitkejšim mečam in gležnjem, saj odprtina za gleženj ni tako velika. Če imate stopala z majhnim volumnom, lahko z dodanim vložkom občutno izboljšate prileganje. Vložek je priporočljivo dodati tudi zaradi dodatne toplote, saj zaradi zelo tankega podplata škorenj morda ne bo nudil dovolj toplote za zimo.

Preberite več: Več o Mukishoes si lahko preberete v najini oceni.


Koel Shoes

| Moški, ženski | Usnjeni, veganski | EU 20 – EU 47 | Od 94 € |

Zakaj jih priporočamo:

 • Koel ponuja širok izbor zimskih bosonogih škornjev za moške in ženske z različnimi podlogami.
 • Glede na kakovost svojih izdelkov so cenovno ugodnejši.

Pred nakupom premislite:

 • Čevlji so zelo zaželeni in se lahko hitro razprodajo.
 • Koel prodaja več različnih modelov, vendar vsi niso na voljo na njihovi uradni spletni strani. Imajo različne manjše prodajalce, od katerih vsak ponuja različne modele Koel.

Ko je Koel prvič izdal svoje bosonoge čevlje, sva te kupile za najine otroke. Od takrat so razširili svojo ponudbo in vključili neverjetno zbirko bosonogih čevljev tudi za odrasle. Njihovi čevlji so na voljo z različnimi podplati; tisti, ki jih uporabljajo v supergah, so zelo mehki in prožni, medtem ko so njihovi zimski podplati običajno bolj togi in imajo manj občutka tal, vendar zagotavljajo dobro zaščito in oprijem v zimskih razmerah. Ponujajo tudi različne podloge, pri čemer je naša najljubša podloga iz ovčje kože, ki zagotavlja dodatno mehkobo in udobje za hladne zimske dni. Nekateri slogi so na voljo z različnimi podlogami (usnje, filc ali volna/ovčja koža), odvisno od stopnje zaščite, ki jo želite.

Velikost in prileganje: Koelovi čevlji so najboljša izbira za ozka in srednje široka stopala z nizkim do srednjim nartom. Z večjo številko so lahko primerni tudi za srednje široka stopala. Pri vseh zimskih čevljih Koel običajno izberem večjo velikost, da zagotovim dovolj širine in prostora za debelejše nogavice, pri čemer se izredno dobro prilegajo mojim nizkim stopalom, vitkim gležnjem in petam. Če imate stopala z velikim volumnom, morda ne bodo najboljša izbira za vas.


VIVOBAREFOOT

| Moški, ženski | Usnje – tekstil | EU 36 – EU 47 | Od 159 € |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Primerni za: Ozka in srednje široka stopala, povprečen nart; moški modeli so nekoliko širši.

Zakaj jih priporočamo:

 • VIVOBAREFOOT ponuja nekaj najbolj elegantnih in modernih bosonogih čevljev.
 • Uporabljajo visokokakovostne trajnostne in okolju prijazne materiale.
 • Njihovo usnje je izjemne kakovosti

Pred nakupom premislite:

 • Cena je lahko višja v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami. Vendar pa kakovost in izdelava upravičujeta investicijo.
 • Večina modelov je najbolj primerna za ožja stopala, zato so lahko za veliko ljudi preozki.
 • Njihovi zimski škornji morda ne bodo tako topli, kot ste navajeni pri drugih bosonogih škornjih.

Podjetje VIVOBAREFOOT ne ponuja obsežne izbire vsakodnevnih bosonogih škornjev, ima pa dva zelo priljubljena modela, škornje Gobi in škornje Chelsea, ki so jih letos nekoliko spremenili. Ti škornji so sinonim za kakovost in so zelo dobro izdelani. Nove jesenske škornje Gobi je pravi užitek nositi in so neverjetno mehki na stopalih. Zimske različice škornjev Gobi in njihovih škornjev Chelsea so na začetku morda nekoliko trše, vendar se z nošenjem zmehčajo. Upoštevajte, da njihovi zimski škornji morda ne bodo tako topli kot nekateri drugi škornji, omenjeni na tem seznamu. VIVOBAREFOOT ponuja tudi obsežno ponudbo bolj športnih bosonogih škornjev za tiste, ki potrebujejo nekaj bolj praktičnega in trpežnega.

Velikost in prileganje: Večina modelov VIVOBAREFOOT se najbolje prilega ozkim in srednje širokim stopalom. Moški modeli so nekoliko širši od ženskih in imajo prostor za večji volumen v sredini stopala in okoli gležnjev. Če spadate med “vmesne številke”, lahko glede na svoje potrebe izbirate med moškimi in ženskimi modeli. Pri vseh modelih VIVO vedno nosim svojo običajno velikost 42, saj so dosledni pri velikosti.

Preberite več: Več o VIVOBAREFOOT si lahko preberete v najini oceni.


Shapen bosonogi škornji

| Moški, ženski | Usnjeni, veganski | EU 35 – EU 47 | Od 139 € |

Uporabite BOSENOGICE5 za 5% popust

Primerni za: za srednje široka in široka stopala, povprečen nart, zagotavlja večji volumen v sredini stopala.

Zakaj jih priporočamo:

 • Njihova izbira bosonogih škornjev je kot nalašč za tiste, ki imajo raje bolj elegantne in modne modele.
 • Shapen uporablja izjemno mehke materiale, pri čemer je bela podloga v modelih Urbaneer in LYNX ena izmed najmehkejših podlog, kar sva jih sprobali.
 • Prstni del je prostoren in širok ter zagotavlja dovolj prostora za širjenje prstov.

Pred nakupom premislite:

 • Podplat morda ni optimalen za sneg in pohodništvo.
 • Zaradi tankega podplata ti škornji morda ne bodo zagotavljali dovolj toplote v hudih zimskih razmerah.

Če ste doslej težko uskladili svoj slog z bosonogimi čevlji, Shapen zagotavlja, da se bo to spremenilo. Ustvarjajo nekaj najbolj osupljivih bosonogih čevljev za ženske, letos pa so dodali tudi model za moške. Škornji so široki, prostorni in neverjetno mehki in dajejo občutek, kot bi bila vaša stopala objeta z mehkim oblakom. Tanek in prožen podplat jim daje neverjeten občutek na stopalih, čeprav ne pozabite, da morda niso najboljša izbira za pohodništvo ali zimske pustolovščine na spolzkem gorskem terenu.

Velikost in prileganje: Shapen se odlično prilega širokim stopalom in se lahko prilagodi tudi zelo širokim stopalom, vendar bo v nekaterih primerih morda potrebno izbrati večjo velikost. Večina njihovih zimskih škornjev ima tudi prostor za večji volumen na sredini stopala in se prilega širšim gležnjem in petam. Za tiste z majhnim volumnom stopal, ozkimi gležnji in petami ali ozkimi stopali je možno večino modelov z vezalkami zlahka prilagoditi, vendar lahko pri nekaterih škornjih opazite večje gubanje materiala ali pa, da se vam bo nekoliko dvigovala peta (priporočava, da vstavite dodaten vložek ali nosite debelejše nogavice). Njihovi modeli ustrezajo tabeli z velikostmi, vendar je pri modelih, kot sta Cozy in Urbaneer, priporočljivo izbrati večjo velikost.

Preberite več: Več o Shapen si lahko preberete v najini oceni.


Be Lenka bosonogi škornji

| Moški, ženski | Usnje | EU 36 – EU 47 | Od 159 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Primerni za: srednje široka in široka stopala, nizek in povprečen nart, povprečno peto (odvisno od modela).

Zakaj jih priporočamo:

 • Velika izbira škornjev za skoraj vsako priložnost in aktivnost.
 • Visokokakovostni materiali s trpežnimi podplati zagotavljajo stil in vzdržljivost.

Pred nakupom premislite:

 • Podplati nudijo dobro zaščito in oprijem, vendar so morda nekoliko bolj robustni, kot ste jih vajeni pri bosonogih čevljih.

Ko gre za zimske bosonoge škornje, ima Be Lenka vse. Njihova izbira (od škornjev z vezalkami do chelsea škornjev, škornjev do kolen, vodoodpornih škornjev in pohodniških škornjev) je obsežna, tako da je skoraj težko izbrati samo en par. Predvsem se ponašajo z najširšo ponudbo moških bosonogih škornjev. Ceniva, da so njihovi čevlji izdelani iz kakovostnih materialov, vključno z vzdržljivimi podplati in membrano TEX. Be Lenka omogoča, da zlahka najdete model za skoraj vsako aktivnost, saj ponuja različne podloge – od volne do tanjšega filca ali usnja, ki ustrezajo vsem vašim potrebam. Upoštevajte, da se bodo njihovi podplati morda zdeli trši od tistih, ki ste jih vajeni pri bosonogih čevljih.

Velikost in prileganje: Škornji Be Lenka so različnih oblik, vendar so večinoma primerni za široka stopala s povprečnim nartom. Zimski modeli niso najboljša izbira za stopala z velikim volumnom, vendar lahko, če izberete večjo velikost čevlja s tem zagotovite večjo širino/volumen. Modeli z debelejšo podlogo se lahko zdijo tesni in kratki, zato je za zimske škornje priporočljivo izbrati večjo velikost in zagotoviti približno 17 mm dodatnega prostora v skladu z njihovo tabelo velikosti. Na splošno so precej vsestranski in zlahka prilagodljivi tudi za ožja stopala.

Preberite več: Več informacij o znamki Be Lenka najdete v najini oceni znamke.


Zeazoo Dingo škornji

| Ženske | Usnje | EU 35 – EU 42 | Od 99 € |

Uporabite BOSENOGICE za 5% popust

Primerni za: Srednje široka stopala, povprečen volumen stopal

Zakaj jih priporočamo:

 • Zeazoo ponuja super mehke škornje iz ovčje kože, ki jih preprosto obožujeva! So eni izmed najbolj udobnih in toplih bosonogih škornjev, ki se zlahka obujejo.
 • Odlično, če potrebujete nekaj, kar lahko hitro obujete.
 • Uporabljate jih lahko tudi kot copate.

Pred nakupom premislite:

 • Škornji so primerni za suhe zimske dni, saj niso nepremočljivi.
 • Ovčja koža se z nošenjem nekoliko raztegne.

Podjetje Zeazoo proizvaja le en model bosonogih čeveljev za odrasle, vendar se nama zdi primerno, da ga vključiva na seznam, saj je vsakoletni del najine zimske garderobe. So popolna zamenjava za škornje znamke Ugg, saj so zelo mehki, prijetni in enostavni za obuvanje. Čeprav jih ne bi priporočali za dolge pohode, so odlični za hitre opravke v mestu, prevažanje otrok v šolo ali nakupovanje. Upoštevajte, da niso vodoodporni in se bodo zmočili v mokrem zimskem snegu ali močnem dežju.

Velikost in prileganje: Zeazoo Dingo je primeren za srednje široka stopala s srednjim volumnom. Primerni so tudi za srednje široka stopala, vendar lahko v primeru, da imate široka stopala, vaše stopalo visi čez podplat (kar ni priporočljivo, saj podplat čevlja potrebuje popoln stik s tlemi). Za izbiro velikosti vam priporočava, da preverite njihovo tabelo z velikostmi. Nosim velikost 41, ki ustreza notranji dolžini velikosti 42 pri večini drugih blagovnih znamk.

Preberite več: Več o Zeazoo Dingo si lahko preberete v najini oceni.


Angles Fashion & Crave bosonogi škornji

| Moški, ženski | Usnje | EU 37 – EU 46 | Od 163 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Primerni za: Angles: ozka in srednje široka stopala, nizek nart, vitki gležnji; Crave: široka stopala, povprečen volumen

Zakaj jih priporočamo:

 • Širok izbor klasičnih vsakodnevnih stilov za ženske in moške.
 • Visokokakovostni materiali z različnimi podlogami (usnje ali volna).

Pred nakupom premislite:

 • Obe blagovni znamki upravlja isto podjetje, vendar imata različne lastnosti kar se tiče prileganja.
 • Blagovna znamka Crave se trenutno prodaja le prek spletne trgovine Naboso.

Blagovni znamki Angles Fashion in Crave sva vključili v isto kategorijo, saj sta obe last istega podjetja. Angles Fashion se bolj osredotoča na klasične stile bosonogih škornjev za jesen in zimo za moške in ženske, medtem ko Crave ponuja bolj športne, urbane stile, namenjene mlajšim. Obe blagovni znamki se odlikujeta z mehkimi in prožnimi podplati. Večina jesenskih in zimskih škornjev Angles Fashion je na voljo z navadno usnjeno podlogo ali zimsko volneno podlogo. Večina stilov je na voljo v moških in ženskih velikostih.

Crave se trenutno prodaja le na spletni strani trgovine Naboso, medtem ko lahko čevlje Angles Fashion kupite na njihovi uradni spletni strani Angles Fashion ali v trgovini Naboso. Upoštevajte, da je letošnja kolekcija bosonogih čevljev Crave nekoliko omejena.

Velikost in prileganje: Škornji Angles Fashion in škornji Crave se nekoliko razlikujejo v prileganju. Škornji Angles so odlična izbira za ozka in srednje široka stopala. Njihovi škornji Chelsea so idealni za ozke gležnje in stopala z majhnim obsegom. Primerni so tudi za srednje široka stopala, vendar je pri podloženih zimskih modelih priporočljivo izbrati večjo velikost (sama izberem 16-19 mm dodatnega prostora). Moški modeli imajo več volumna na sredini stopala in na predelu škornja za prsti, vendar niso širši pri konicah prstov. Oblika prstnega dela čevljev Angles Fashion ima močnejši naklon proti malemu prstu, medtem ko imajo čevlji Crave bolj kvadratno obliko prstnega dela in so bolj primerni za širša stopala s povprečnim obsegom. Primerni so lahko tudi za stopala z večjim volumnom.


Groundies bosonogi škornji

| Moški, ženski | Usnje | EU 36 – EU 47 | Od 139 € |

Uporabite BU15 za 15% popust (valid until 12th April 2024)

Primerni za: ozki, srednji, široki in zelo široki podplat (odvisno od modela – na voljo je več širin), povprečen nart

Zakaj jih priporočamo:

 • Zelo elegantni in na videz običajni bosonogi škornji.
 • Na voljo so različne širine in podplati, tako da se zlahka prilagodijo različnim širinam stopal in potrebam.

Pred nakupom premislite:

 • Imajo tri različne oblike prstnega dela: Barefoot+, Barefoot in Regular fit. Regular fit nima optimalne oblike prstnega dela, zato se prepričajte, da ste izbrali Barefoot ali Barefoot+ model.
 • Pri večini modelov je priporočljivo vstaviti volneni vložek, saj brez njega v hudih zimskih razmerah škronji ne bodo tako topli.

Groundies ima na voljo več različnih elegantnih vsakodnevnih bosonogih škornjev. Izdelani so na različnih vrstah podplatov, vendar je najin najljubši podplat GO1, ki je najmehkejši z največjim občutkom za tla. GX1 je bolj robusten in tog, vendar zagotavlja večjo zaščito v hladnih zimskih dneh. Ker ima večina njihovih škornjev tanjšo podlogo, vam priporočava, da vstavite dodatne volnene vložke, kar vam bo zagotavljalo večjo toploto.

Upoštevajte, da so modeli Groundies na voljo v treh različnih oblikah z različnimi oblikami prstnih delov: Barefoot+, Barefoot in Regular fit. Priporočava vam, da izberete le modele Barefoot in Barefoot+, saj so le ti oblikovani glede na obliko stopala.

Velikost in prileganje: Ker so modeli Groundies na voljo z različnimi oblikami prstnih delov in različnimi vrstami podplatov, je prileganje zelo specifično in je odvisno od vrste podplata in oblike prstnega dela. Vendar so vsi čevlji Groundies iz družine Barefoot+ primerni za široka in celo zelo široka stopala s povprečnim volumnom stopala (vendar se večina modelov dobro obnese tudi za stopala z majhnim in velikim volumnom). Širina in prileganje modelov iz skupine Barefoot fit se lahko bolj razlikujeta glede na vrsto uporabljenega podplata, vendar je večina modelov primerna za ozka in srednje široka stopala. Pri podplatu GX1 vam priporočava, da izberete večjo velikost, saj so po občutku krajši in njihov prstni del ni najbolj optimalen. Pri drugih modelih so velikosti širine bolj konsistentne (modeli Barefoot+ so nekoliko daljši, vendar jih nosim v enaki velikosti kot modele Barefoot fit).

Preberite več: Več o Groundies si lahko preberete v najini oceni.


Feelgrounds

| Moški, ženski | Veganski | EU 35 – EU 49 | Od 142 € |

Primerni za: Srednja in srednje široka stopala, povprečen nart

Zakaj jih priporočamo:

 • Imajo zelo priljubljen in “mainstream” videz.

Pred nakupom premislite:

 • Njihovi zimski modeli imajo debelejši in trši podplat, ki ne zagotavlja najboljšega občutka tal.
 • Veganski materiali bodo morda manj zračni.

Feelgrounds ponuja tudi nekaj bosonogih škornjev, med katerimi lahko izbirate. Vsi njihovi jesenski in zimski škornji so veganski in so lahko dobra izbira za tiste, ki iščejo vegansko alternativo usnjenim škornjem. Model Patrol je na voljo v debelejši zimski podlogi in lažji jesenski različici. Njihovi zimski škornji imajo tudi integrirano membrano. Zaradi membrane in debelejšega podplata (ki zagotavlja večjo toplotno izolacijo, vendar slabši občutek tal) se lahko zdijo trši, kot ste to vajeni pri bosonogih škornjih. Zato jih štejeva kot bolj minimalistične bosonoge škornje, ki so kot nalašč za tiste, ki iščejo minimalistične škornje s širokim prstnim delom in večjo oblazinjenostjo.

Velikost in prileganje: Škornji Feelgrounds niso tako široki kot njihove superge in so najprimernejši za srednja in srednje široka stopala, povprečnega volumna in povprečne širine pete. Pri zimskih škornjih je na strani palca tudi manjše zoženje, zato poskrbite, da boste izbrali dovolj prostora pred prsti. Za zimski model Patrol je priporočljivo izbrati večjo velikost (sama sem izbrala 18 mm dodatnega prostora); velikost pri čevljih Chelsea morda ni dosledna (ena barva se mi je zdela večja od druge v isti velikosti).

Preberite več: Več o Feelgrounds si lahko preberete v najini oceni.


Ahinsa Shoes

| Moški, ženski | Veganski | EU 36 – EU 47 | Od 159 € |

Uporabite BU10 za 10% popust

Primerni za: Široka stopala, nizek povprečni volumen stopal

Zakaj jih priporočamo:

 • Eni izmed najmehkejših in najlažjih veganskih bosonogih škornjev
 • Kakovostno izdelani z zelo trpežnimi materiali.
 • Na voljo sta liniji “barefoot” in “comfort”.

Pred nakupom premislite:

 • Ponujajo samo veganske čevlje. Čeprav so njihovi veganski čevlji kakovostno izdelani, zelo lahki in prilagodljivi, bi bilo dobro, če bi imeli tudi tisti, ki imajo raje usnje, na voljo enake stilske možnosti.
 • Obuvanje škornjev brez zadrge vzame več časa.
 • Na voljo sta dve različni obliki – nova oblika (kot v supergah Tara) je ožja in manj ” fižolčkaste” oblike.

Škornji Ahinsa izstopajo kot eden najboljših veganskih bosonogih škornjev na trgu. So izredno lahki, izjemno mehki in prožni ter zagotavljajo udobno nošenje. Zgornji veganski material je visokokakovosten, odporen na gubanje in ohranja nov videz tudi po daljši uporabi. Odporen je na obrabo, na podplatu pa ni vidnih odrgnin. Tanek in prožen podplat zagotavlja tudi dobro odpornost proti drsenju. Ahinsa ponuja različne zimske škornje, pri čemer je najin osebni favorit model Jaya, ki je na voljo v običajni in debelejši različici z zimsko podlogo ter ima priročno stransko zadrgo za lažje obuvanje.

Velikost in prileganje: Večina škornjev Ahinsa je idealna izbira za tiste s širokimi stopali in nizkim povprečnim volumnom stopal. Leta 2023 je Ahinsa uvedla novo tabelo velikosti, da bi svoje velikosti bolj uskladila z drugimi blagovnimi znamkami za bosonogo obutev, predstavila pa je tudi novo obliko podplata. Nova oblika, ki jo lahko vidite v belih supergah Tara, je ožja od drugih modelov Ahinsa in tudi manj “fižolčkasta”. Oblika podplata se proti konici prstov nekoliko zoži, zato sem morala vzeti večjo velikost, da sem dobila dovolj prostora za palec na nogi (v večji velikosti imam 2 cm dodatnega prostora). Priznati moram, da mi je stara oblika, ki jo lahko vidite pri škornjih Chelsea in gležnjarjih z vezalkami Jaya, še vedno najljubša (čeprav je nova oblika morda nekaterim lepša na pogled), saj je najprimerneje oblikovana glede na obliko stopal.

Pri čevljih Ahinsa običajno nosim svojo običajno velikost 42, vendar sem podložene zimske čevlje vzela v veči velikosti. Superge Tara so nekoliko daljše od drugih dveh stilov, vendar me dodatna dolžina pri zimskih modelih ne moti (pridobim prostor za debelejše nogavice). Večina njihovih stilov je na voljo v ” barefoot” in ” comfort” izvedbah, pri čemer imajo ” comfort” modeli vložke z rahlo dvignjeno peto za tiste, ki imajo na svoji bosonogi poti še raje dodatno oporo.

Preberite več: Več o Ahinsa Shoes si lahko preberete v najini oceni.


Luks bosonogi škornji

| Moški, ženski | Usnje | EU 35 – EU 48 | Od 193 € |

Uporabite BU10 za 10% popust

Primerni za: Srednje široka in široka stopala z majhnim volumnom

Zakaj jih priporočamo:

 • Obožujeva škornje Luks zaradi njihovih odličnih materialov. Usnje je izredno mehko in daje občutek, kot da bi nosili razkošne usnjene nogavice.

Pred nakupom premislite:

 • Upoštevajte, da so ti čevlji izdelani po naročilu, zato je dobavni rok daljši in znaša približno 6-8 tednov. Priporočljivo je, da vnaprej načrtujete nakup, zlasti če jih želite imeti pravočasno za zimsko sezono.
 • Omeniti velja, da je cena v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami lahko višja.

Bosonogi škornji Luks so odličen primer vrhunske izdelave iz usnja. Zaradi izjemno mehkega usnja in brezhibne izdelave so vrhunska izbira. Ponujajo različne jesenske in zimske modele, sama pa sem kupila škornje Primavera in Invierno, ki so me navdušili in sem jih veliko nosila. Za čevlje Primavera, ki so podloženi samo z usnjem, je priporočljivo vstaviti volnene vložke za zagotavljanje dodatne toplote.

Velikost in prileganje: Luksovi škornji so primerni za srednje široka in široka stopala. Modeli z zimsko podlogo se prilegajo nekoliko bolj tesno in se lahko prilagodijo tudi ozkim stopalom. Posebej primerni so za tiste z nizkim nartom, čeprav mehko usnje omogoča, da se škornji nekoliko raztegnejo, če se vam na določenem mestu zdijo pretesni.

Preberite več: Več o Lukshoes si lahko preberete v najini oceni.


Magical Shoes

| Moški, ženski | Usnjeni, veganski | EU 35 – EU 47 | Od 129 € |

Uporabite BOSENOGICE za 10% popust

Primerni za: ozka in srednje široka stopala z nizkim povprečnim nartom

Zakaj jih priporočamo:

 • Magical Shoes ponuja izjemno prilagodljive in mehke bosonoge škornje.
 • Izbirate lahko med več različnimi barvami, kar omogoča prilagajanje k različnim stilom.

Pred nakupom premislite:

 • Zaradi zelo tankega podplata zimski škornji Magical Shoes morda ne bodo zagotavljali dovolj toplote v hudih zimskih razmerah. Za dodatno izolacijo je priporočljivo vstaviti volneni vložek.

Magical Shoes predstavlja izjemno lahke in prilagodljive bosonoge škornje, ki nudijo izjemen občutek tal in so primerni za vse spole. Škornji so podloženi z volno ali tankim flisom, na voljo pa so v semišu, gladkem usnju ali veganski različici. Čeprav ti škornji zagotavljajo izjemen občutek tal, je za hladnejše zimske dni priporočljivo zagotoviti dodatno toploto z volnenim vložkom.

Velikost in prileganje: škornji znamke Magical Shoes so oblikovani za ozka in srednje široka stopala, veganski škornji pa so nekoliko ožji od usnjenih. Univerzalna zasnova z blažjim naklonom proti malemu prstu je prilagojena različnim tipom stopal. Če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami ali vstaviti volneni vložek, lahko z izbiro večje velikosti zagotovite dodatno širino in prostor za prste. Pomembno je opozoriti, da Magical Shoes uporablja nekoliko drugačno tabelo velikosti v primerjavi z večino blagovnih znamk bosonogih čevljev. Na primer, velikost 42 pri drugih blagovnih znamkah je tukaj enaka velikosti 44.

Preberite več: Več o Magical Shoes Lupino si lahko preberete v najini oceni.


Freet

| Moški, ženski | Usnjeni, veganski | EU 36 – EU 47 | Od 159 € |

Uporabite BOS10 za 10% popust

Primerni za: Srednje široka in široka stopala, povprečen volumen

Zakaj jih priporočamo:

 • Kot nalašč za tiste, ki iščejo bolj praktične bosonoge škornje.

Pred nakupom premislite:

 • Njihovi veganski škornji so manj zračni

Freet ponuja tudi nekaj zimskih modelov, ki jih z možem pogosto nosiva doma, pri gospodinjskih opravilih, na pohodih ali pri vseh dejavnostih na prostem, kjer lahko naletiš na blato in vodo. Škornji so na voljo v usnjenih in veganskih materialih, vendar sva opazili, da so veganski škornji običajno manj zračni.

Velikost in prileganje: Večina modelov Freet je primerna za srednje široka in široka stopala. Vendar pa je treba upoštevati, da se prileganje med modeli Freet lahko razlikuje, pri čemer so modeli z debelejšo podlogo ožji. V teh primerih raje izberem večjo velikost, da zagotovim bolj udobno nošenje z debelejšimi nogavicami ter dodatno širino za prste na nogah.

Preberite več: Več o Freet si lahko preberete v najini oceni.


Lems Shoes

| Moški, ženski | Usnje | ZDA W6,5 – ZDA M15 | Od približno 142 € |

Primerni za: Srednje široka stopala, povprečen nart

Zakaj jih priporočamo:

 • Idealni so za tiste, ki iščejo raven podplat, saj se ponašajo s širokim prstnim delom za minimalistične škornje z dodatnim blaženjem in zaščito.
 • Prstni del je zelo prostoren in ponuja veliko navpičnega prostora.

Pred nakupom premislite:

 • Škornji boste morda morali uhoditi. Na začetku so lahko škornji Boulder okoli gležnjev nekoliko togi, kar se z nošenjem zmehča.
 • Upoštevajte, da vsi modeli Lems nimajo ravnega podplata ter da imajo nekateri debelejši in bolj oblazinjen podplat.
 • Izbira velikosti je lahko izziv.

Škornji Lems so med najinimi top priporočili za tiste, ki šele začenjajo nositi bosonoge čevlje in so odlična izbira za tiste, ki želijo dodatno blaženje in toplotno izolacijo v hladnih, razmočenih in mokrih zimskih razmerah. Ti minimalistični zimski čevlji imajo debelejši in trši raven podplat (upoštevajte, da vsi modeli niso z ravnim podplatom). So robustno in bolj čvrsto oblikovanj, hkrati pa ohranjajo univerzalni videz. Škornji so na voljo v različnih širinah, pri čemer imajo nekateri širši prstni del kot drugi.

Velikost in prileganje: Lems Boulder škornji so izdelani v ” Wide” izvedbi, ki ima obliko stopala, čeprav ni najširša med vsemi modeli Lems. Najprimernejši je za srednje široka stopala. Če želite več širine ali imate namen nositi debelejše nogavice, priporočava, da izberete pol velikosti ali celo velikost večje. Škornji Lems Chelsea so odlična izbira za srednje široka in široka stopala, namenjena tistim s povprečnim nartom. Dobro se lahko obnesejo tudi za stopala z majhnim volumnom in vitke gležnje. Izbira pravilne velikosti pri čevljih Lems je lahko včasih izziv; priporočava, da izberete pol ali celo velikost večje, zlasti če nameravate nositi debelejše nogavice.


Saguaro

| Moški, ženski | Veganski | EU 36 – EU 46 | Od 59 € |

Uporabite BU15 za 15% popust

Zakaj jih priporočamo:

 • Saguaro ponuja več zimskih bosonogih škornjev po dostopni ceni.
 • Kot nalašč za vse, ki bi radi preizkusili bosonogo obutev, ne da bi pri tem zapravili ogromno denarja.
 • Prav tako zagotavljajo modele z večjo oblazinjenostjo za večje udobje.

Pred nakupom premislite:

 • Uporabljeni materiali so veganski in plastični, kar morda ni najbolj trajnostna možnost.
 • Čeprav imajo pogosto popuste, je treba opozoriti, da je večina modelov hitro razprodana.

Saguaro je znan po tem, da je ena izmed najbolj cenovno ugodnih možnosti na trgu bosonogih čevljev. Pogosto imajo razprodaje, vendar se zaradi velikega povpraševanja njihovi čevlji hitro razprodajo. Saguaro je idealna izbira za posameznike, ki jih zanima koncept bosonogih čevljev, vendar ne želijo veliko zapraviti. Ponujajo več cenovno ugodnih veganskih čevljev.

Velikost in prileganje: Večina modelov Saguaro je primerna za srednje široka in široka stopala s srednjim volumnom, čeprav se lahko prileganje razlikuje od modela do modela. Čeprav je večina modelov skladna s tabelo z velikostmi, so med modeli lahko določene razlike. Medtem ko se večina modelov ponaša s popolnoma stopalom prilagojeno obliko, bi lahko pri nekaterih modelih izboljšali obliko prstnega dela in prostor za palec na nogi.

Preberite več: Več o Saguaro si lahko preberete v najini oceni.


Xero Shoes

| Moški, ženski | Usnjeni, veganski | Vodoodporne možnosti | EU 35,5 – EU 48 | Od približno 130 USD |

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečen volumen stopal

Zakaj jih priporočamo:

 • Xero Shoes ponuja različne stile, ki ustrezajo različnim željam in so primerni za različne dejavnosti.
 • V primerjavi z nekaterimi drugimi blagovnimi znamkami minimalistične in bosonoge obutve, je Xero Shoes pogosto cenovno ugodnejši.

Pred nakupom premislite:

Čeprav osebno nisva preizkusili številnih njihovih zimskih bosonogih škornjev, je večina škornjev Xero bolj športnega videza. Vendar pa ponujajo tudi nekaj modelov za vsakodnevno nošenje. Preizkusili sva dva modela, Alpine in Ridgeway, njuna podplata pa sta v primerjavi z nekaterimi njihovimi drugimi modeli morda trša in manj prožna. Vendar pa zagotavljajo več toplotne izolacije in blaženja za tiste, ki imajo raje nekoliko debelejše podplate. Xero Shoes so znani tudi po tem, da so cenovno ugodnejša blagovna znamka in običajno imajo skozi vse leto različne razprodaje.

Velikost in prileganje: Xero Shoes so na voljo v dveh širinah – za moške in ženske velikosti. Ženske velikosti so nekoliko ožje od moških in so najbolj primerne za srednje široka stopala. Če so vaša stopala nekoliko širša, lahko z izbiro večje velikosti zagotovite dodatne milimetre širine. Številni njihovi modeli ponujajo tudi dovolj prostora nad prsti na nogah. Moški modeli so nekoliko širši in imajo večji volumen na delu stopala pod prsti in sredini stopala kot ženski modeli, zato se odlično prilegajo srednje širokim stopalom. Če imate velikost, ki spada v območje, kjer sta na voljo oba modela, lahko glede na širino stopala izbirate med moškimi in ženskimi modeli.

Preberite več: Več o Xero Shoes si lahko preberete v najini oceni.


Bär Shoes

| Moški, ženski | Usnje | EU 36 – EU 47 | Od 159 € |

Uporabite BU15 in prihranite 15€

Primerni za: srednja in srednje široka stopala, povprečen volumen

Zakaj jih priporočamo:

 • Škornji izjemne kakovosti, ki zdržijo več let.
 • Izbirate lahko med številnimi slogi z različnimi vrstami podplatov, vzorci in širinami.

Pred nakupom premislite:

 • Le nekaj modelov ima raven podplat; večina ima obliko stopal, vendar ne povsem bosonogega podplata.

Čevlji Bär, predstavljeni leta 1984, so bili prvi, ki so uvedli koncept čevljev v obliki stopala. Njihova obutev je znana po vrhunski kakovosti, ki je prestala preizkušnjo časa. Čeprav se vsi njihovi modeli ponašajo z obliko stopala, jih ima le nekaj resnično bosonogi podplat. Večina podplatov je debelejših z rahlo dvignjeno peto. Če si želite prostoren prstni del z dodatnim blaženjem, so ti čevlji kot nalašč. Če pa ste ljubitelj resnično bosonogega podplata, raje izberite druge blagovne znamke na tem seznamu.

Velikost in prileganje: Čevlji Bär so na voljo v polovičnih velikostih, zato je iskanje popolnega prileganja za različne dolžine stopal zelo enostavno. Moški modeli so idealni za srednja in srednje široka stopala, saj so nad prsti in na sredini stopala nekoliko bolj prostorni. Pri čevljih Bär običajno izberem velikost 8, vendar pri zimskih modelih raje izberem pol velikosti večje, da zagotovim dovolj prostora za debelejše nogavice.

Zaključek

S tem zaključujemo naše popotovanje skozi svet bosonogih škornjev! Videli smo, da je na voljo veliko zanimivih možnosti za bosonoge škornje, med katerimi lahko izbirate. Zapomnite si, da morate izbrati tiste, ki ustrezajo vaši obliki stopala in temu, kar nameravate početi v njih. Prebrskajte najin portal za še več informacij in dodatne nasvete. Srečno hojo!


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*