Najboljši bosonogi Chelsea gležnjarji

Obožujete videz klasičnih Chelsea škornjev? Želite biti zadovoljni z videzom in počutjem svojih stopal, vendar želite ostati v koraku z najnovejšimi trendi? Potem so bosonogi Chelsea gležnjarji kot nalašč za vas!

Ponujajo vse, kar imate radi pri klasičnih Chelsea škornjih – eleganten dizajn, vsestranskost za različne priložnosti, vendar z dodatkom: oblikovani so tako, da upoštevajo naravno obliko naših stopal, kar spodbuja udobje in naraven občutek hoje.

To jim daje poseben čar, zato so odlični za vse priložnosti, ko potrebujete eleganten čevelj, ki je hkrati tudi udoben.

Če želite raziskati izčrpen seznam zimskih bosonogih čevljev in škornjev za odrasle, obiščite najin popoln seznam zimskih bosonogih čevljev za odrasle.

Zakaj uporabljati bosonoge Chelsea škornje?

Ko nosite bosonoge Chelsea škornje, imate občutek, kot da hodite bosi. In to je dobro!

Ti škornji so zasnovani tako, da spodbujajo naraven način hoje in bolj zdrava stopala, saj omogočajo naravno premikanje prstov in spodbujajo bolj naravno gibanje pri hoji. Imajo tudi širok prostor za prste, kar omogoča boljše ravnotežje in udobje pri hoji. So tanki, prožni in z ravnim podplatom, kar pomeni, da so vaša stopala lahko poravnana s preostalim delom telesa, kar zmanjšuje preveliko obremenitev sklepov in mišic.

Kako zagotoviti dobro prileganje v Chelsea škornjih

Pri bosonogih Chelsea gležnjarjih je ključnega pomena, da se dobro prilegajo. Ker nimajo vezalk, je še posebej pomembno prileganje čez nart in okoli pete. Čevlji, ki se ne prilegajo ustrezno, lahko povzročijo drsenje stopala naprej ali dvigovanje pete, kar moti vaš vzorec hoje in povzroča nelagodje.

Za zagotovitev ustreznega prileganja se osredotočite na to, kako vaše stopalo leži v čevlju. Izogibajte se izbiri manjše velikosti le zato, da bi se čevlji bolje prilegali stopalu, in razmislite o možnosti preizkusa drugih znamk, ki so lahko primernejše za vaš tip stopala.

Čeprav so prilagoditve v čevlju brez vezalk nekoliko omejene, lahko poskusite nekaj trikov za izboljšanje prileganja. Razmislite o uporabi vložkov za zapolnitev dodatnega prostora. Vložki zagotavljajo tudi več blaženja ali po potrebi dodajo nekaj toplote. Tudi debelejše nogavice ali gamaše lahko dodajo ustrezen volumen, kar zagotovi, da so vaša stopala dobro fiksirana, hkrati pa so vaši prsti ustrezno razprti! Upoštevajte, da lahko dodatni vložki ali debelejše nogavice zmanjšajo razpoložljivo dolžino, zato je v nekaterih primerih potrebno izbrati večjo velikost.

Izboljšajte prileganje čevljev Chelsea z vložki, nogavicami ali debelejšimi nogavicami.

Ne pozabite: Dobro prilegajoči se čevlji morajo omogočati dovolj prostora za gibanje prstov in hkrati ustrezno fiksirati peto, kar pripomore k uravnoteženi in naravni hoji!

Najini najljubši bosonogi Chelsea škornji

Lang.S by Tikki Shoes LUNA Chelsea škornji

| Moški, ženski | Usnje | 140€ |

Uporabite BOSENOGICE10% za 10% popust.

Primerni za: srednje široka in srednje široka do široka stopala, nizek in povprečno visok nart

O, vau. Ko so prispeli, so ti škornji takoj osvojili prvo mesto na najinem seznamu in postali ena izmed najinih vsakodnevnih izbir. Lang.S, kratica za “Language of the Soil” (jezik zemlje) in novi obraz znamke Tikki Shoes, resnično izpolnjuje visoka pričakovanja, ki jih je postavila znamka. Čevlji LUNA, izdelani iz vrhunskega voskanega kozjega usnja, so izjemno dobro izdelani. Okras ob robu podplata doda vsakršni poslovni obleki ravno pravšnji pridih ležernosti. Obe barvi sta osupljivi, pri čemer ima črna na elastičnih stranskih vložkih pridih bleščic. Zaradi mehke usnjene podloge so idealni za jesensko in spomladansko nošenje (pozimi bodo za dodatno toploto potrebne debelejše volnene nogavice in volneni vložek).

Sprva me je skrbelo, da bo podplat tog in bo zmanjševal občutek tal, vendar sem bila prijetno presenečena. Podplat iz 6 mm gume ni tako tanek kot pri nekaterih drugih modelih, omenjenih tukaj, vendar njegova rahla stisljivost poskrbi za zelo prijetno hojo. Čevlji so opremljeni tudi z 2 mm debelim vložkom iz konoplje (prevlečenim z usnjem), ki ga je mogoče odstraniti za še boljši občutek tal.

Velikost in prileganje: Lang.S LUNA škornji so primerni za ozka vse do srednje široka do široka stopala, primerni za nizek in povprečno visok nart. Izbrala sem velikost 41 pri dimenzijah stopala 26,3/10 cm, kar mi je zagotovilo dodatnih 11 mm prostora v čevlju. Kljub mojim stopalom z malo volumna, mi ti Chelsea čevlji presenetljivo dobro držijo stopalo. Morda se ne bodo najbolje prilegali tistim z velikim volumnom stopal, vendar lahko z izbiro večje velikosti zagotovite več volumna in širine. Še posebej cenim, da ohranjajo dovolj prostora nad prsti vse do konca čevlja, pri tem pa ohranjajo eleganten videz.


VIVOBAREFOOT Gobi in Geo Chelsea

| ženski | usnje | 190 $ | 185 € |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popusta pri Lilijolie

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečen nart

VIVOBAREFOOT predstavlja dva različna modela bosonogih Chelsea škornjev: Gobi Chelsea, ki sva ga preizkusile, in Geo Chelsea škornje, ki so v primerjavi z Gobi Chelsea bolj elegantni in uglajeni. Gležnjarji Gobi Chelsea imajo športni urbani videz, ki je podoben novim škornjem Gobi. Zgornji del, izdelan iz visokokakovostnega gladkega usnja, poudarja njihov eleganten videz. Tanek podplat, sestavljen iz 2,4 mm podlage podplata in 1,3 mm profila, zagotavlja mehak in prožen občutek v vseh smereh. Izstopajo kot eni izmed najbolj kakovostnih škornjev, ki sva jih testirali, in so zelo dobro izdelani!

Velikost in prileganje: Gobi Chelsea so najbolj primerni za posameznike z ozkimi in srednje širokimi stopali, še posebej za tiste s prsti z močnejšim naklonom proti mezincu. So nekoliko ožji od modela Gobi Boots in morda niso več idealni za osebe s srednje širokimi do širokimi stopali (moj mezinec je že nekoliko omejen). So pa odlični za tiste s povprečno višino narta in povprečnimi gležnji. Osebe z ozkimi gležnji in nizkim nartom bodo morda imela težave pri doseganju ustreznega prileganja čez nart. Za primerjavo: nosim velikost 42, dolžina mojega stopala je 26,3 cm, širina pa 10 cm.

Za več podrobnosti se poglobite v najino oceno VIVOBAREFOOT znamke.


Shapen Divine in Ivy

| ženski | usnje | EU 35 – EU 44 | od 139 € |

Uporabite BOSENOGICE5 za 5% popusta

Primernejši za: srednje široka in široka stopala, z nizko-povprečno višino narta (Ivy) in povprečno višino narta (model Divine), z večjim volumnom v srednjem delu stopala (model Divine).

Shapen ponuja ene izmed najmehkejših in najbolj elegantnih bosonogih Chelsea škornjev s širokim prstnim delom. Ponujajo dva različna modela: Divine in Ivy. Divine predstavlja eleganten gležnjar iz gladkega usnja, ki je na voljo v treh modnih barvah. Ti škornji so podloženi z materialom “Microline”, elegantni trakovi okrog gležnjev pa jim dodajo eleganten in edinstven videz. Ivy služi kot eleganten zimski škorenj, ki izstopa kot ena najbolj prefinjenih možnosti v kategoriji bosonogih čevljev. Ivy je podložen s filcem, za večjo toploto pozimi pa je priporočljivo uporabiti še volnene vložke.

Velikost in prileganje: Oba modela sta primerna za osebe s srednje širokimi in širokimi stopali ter povprečno širino gležnjev in pet. Prstni del ima blažji naklon proti mezincu, tako da dobro ustreza tudi bolj kvadratnim stopalom. Divine ima zaradi tanjše podloge večji razpoložljiv obseg v srednjem delu stopala kot Ivy in je še posebej primeren za povprečno visok nart. Če imate stopala z majhnim obsegom, škornji Divine morda ne bodo idealni za vas, vendar pa se model Ivy dobro obnese pri stopalih z manjšim obsegom. Pri modelu Divine si lahko pri prileganju pomagate z dodatnimi vložki, ki omogočajo boljše fiksiranje pete. Prav tako lahko poskusite prilagoditi trakove okrog gležnja, čeprav so primarno predvsem za okras in omogočajo le minimalno prilagoditev. Ker škornji nimajo enake tabele velikosti, je priporočljivo, da pred naročilom pregledate mere. Za primerjavo: nosim velikost 42 pri čevljih Divine in 43 pri čevljih Ivy, z merami stopala 26,3/10 cm.

Za podrobno oceno čevljev Shapen si oglejte najino izčrpno oceno.


Mukishoes Chelsea in Minho

| moški, ženski | usnje | EU 36 – EU 48 | od 160 € |

Uporabite UNIVERSEMUKI za 10% popusta

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečen nart, ozka in povprečna meča in gležnje

Mukishoes ponuja ene izmed najbolj mehkih Chelsea škornjev, kar jih lahko najdete. So neverjetno lahki in nežni za vaša stopala. Znamka predstavlja dva različna modela Chelsea škornjev: “klasične” Chelsea gležnjarje, ki so na voljo v karamelni in črni barvi usnja brez kroma, ter višje škornje Minho. Medtem ko so vsi škornji podloženi z volno, imajo črni škornji debelejšo volneno podlogo. Ne glede na izbrani model je za zimsko nošenje priporočljivo uporabljati njihove volnene vložke. Malenkost moteče nama je edino to, da so okrog gležnjev lahko videti nekoliko “vrečasti” zaradi mehkega materiala, ki se ‘zloži’ ob straneh.

Velikost in prileganje: Mukishoes bosonogi čevlji so primerni za ozka in srednje široka stopala. Če želite pridobiti nekaj dodatne širine, razmislite o povečanju velikosti za eno velikost (v notranjosti čevlja pustite približno 15-17 mm prostora). Oblika prstnega predela ima blažji naklon proti mezincu, kar ustreza tudi bolj kvadratnim oblikam stopal. Oba modela sta idealna za tiste z ožjimi do srednje širokimi gležnji in meči. Čevlji Minho so lahko pretesni za debelejša meča. Najbolje se prilegajo povprečni višini narta, z dodanim vložkom pa so lahko primerni tudi za tiste z nižjim nartom. Za primerjavo: nosim velikost 43, z merami 26,3/10 cm.


Angles Fashion NYX in Nemesis gležnarji

| moški, ženski | usnje | EU 37 – EU 46 | od 163 € |

Uporabite BU5 za 5% popusta

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, nizek nart, ozki gležnji

Pri izbiri najboljših Chelsea škornjev za stopala z manj volumna so mi najljubši čevlji Angles Fashion. Zagotavljajo brezhibno prileganje tistim z manjšim obsegom stopal in ozkimi gležnji. Na voljo so v dveh modelih, NYX in Nemesis, in treh različnih barvah (črni in dveh odtenkih rjave), naročite pa jih lahko v podloženi ali nepodloženi različici. Če se odločite za različico z “zimsko” podlogo, boste dobili najtoplejše bosonoge Chelsea škornje, saj imajo najdebelejšo podlogo med vsemi razpoložljivimi znamkami.

Velikost in prileganje: Angles Fashion bosonogi čevlji so najprimernejši za tiste z ozkimi in srednje širokimi stopali, nizkim nartom in ozkimi gležnji. Idealni so za stopala z najdaljšim palcem z močnejšim naklonom proti mezincu (če je vaš naklon blažji, boste morda morali dodati več prostora pred prsti). Upoštevajte, da debelejša podloga odvzame nekaj prostora, zaradi česar bo verjetno potrebno povečati velikost, zlasti če ste na meji s širino ali potrebujete več prostora nad nartom. Velikosti 41 in 42 sta na voljo v moški in ženski različici, pri čemer moški modeli ponujajo več volumna v srednjem delu stopala. Za primerjavo: nosim žensko velikost 42, zimsko različico, z merami stopala 26,3/10 cm.


Groundies Camden in Sienna

| ženski | usnje | EU 36 – EU 43 | od 139 € |

Uporabite BU15 za 15% popusta (valid until 12th April 2024)

Primerni za: ozka, srednje široka, široka ali zelo široka stopala (odvisno od modela – na voljo je več širin), povprečen nart

Groundies ponuja dva različna modela Chelsea gležnjarjev, ki sta namenjena različnim tipom stopal. Camden je eleganten Chelsea škorenj, ki je na voljo v višji ali nižji različici v različnih modnih barvah, zaradi katerih je vsestranska izbira tako za vsak dan kot za formalne dogodke. Z velikimi vlečnimi zankami in elastičnimi stranskimi vstavki ti škornji omogočajo enostavno obuvanje.

Po drugi strani pa se Groundies Sienna ponaša z bolj drznim videzom, ker je zgornji del izdelan iz mehkega semiša in gumiranega gladkega usnja, zaradi česar še posebej izstopa. Ti rahlo podloženi škornji so najprimernejši za jesensko ali zgodnje spomladansko uporabo, saj bi vas pozimi lahko v njih preveč zeblo.

Velikost in prileganje: Model Camden je na voljo v dveh različicah: Groundies Barefoot in Barefoot+. Model Barefoot+, ki je viden na fotografiji, ponuja izjemno širok prstni del, ki je prilagojen širšim stopalom, hkrati pa ohranja uglajen in eleganten videz. Ti škornji so primerni za posameznike z nizko do povprečno višino narta in ožjimi do povprečnimi gležnji. Pri osebah z majhnim obsegom stopal lahko težavo reši dodajanje tankega vložka. Zasnova prstnega dela je prilagojena širokim in zelo širokim stopalom. Kot referenca: nosim velikost 42, dolžina mojega stopala je 26,3 cm.

Čevlji Sienna so opremljeni s podplatom Groundies GS1, ki je po širini običajno nekoliko ožji. Najbolj primerni so za tiste z ozkimi in srednje širokimi stopali. Kljub temu da nosim velikost 42, je moje stopalo, ki meri 26,3/10 cm, pri palcu in mezincu že nekoliko utesnjeno, tudi ko jih nosim na boso nogo. Ti škornji so primerni za posameznike s povprečno širino gležnja in povprečno višino narta.

Za več informacij o Groundies čevljih si preberite najino poglobljeno oceno.


Koel Fila

| moški, ženski | usnje | EU 36 – EU 45 | od 109 € |

Primerni za: srednje široka stopala, nizek-povprečen nart

Koel Fila je še en fantastičen gležnjar, ki si zasluži mesto na seznamu. Ti škornji, izdelani iz gladkega črnega usnja Nappa ali usnja Hydro v različnih barvah, imajo elastičen dodatek na zunanji strani in zadrgo na notranji strani čevlja za enostavno obuvanje. Gladko usnje Nappa predstavlja bolj elegantno izbiro, medtem ko je usnje Hydro odlično za vsak dan. Podloženi so z usnjem brez kroma in so idealni za uporabo jeseni in spomladi. Pozimi je priporočljivo dodati volnene vložke.

Velikost in prileganje: Koel Fila bosonogi gležnjarji so idealni za srednje široka stopala, nizek do povprečno visok nart in povprečen nart. Škornji so za približno 4-5 mm širši od mer, navedenih v njihovih tabelah velikosti za velikosti do 42. Pri velikostih od 43 naprej so meritve širine natančnejše. Oblika prstnega predela ima blažji naklon proti mezincu, kar je primerno tudi za kvadratnejše oblike stopal. Z izbiro večje velikosti lahko po potrebi pridobite dodatno širino ali obseg. Za primerjavo, nosim velikost 42, vendar bi naslednjič razmislila o večji velikosti, saj moje stopalo zdrsne nekoliko naprej in bi zato raje imela več prostora pred prsti.


Ahinsa Shoes

| Moški, ženski | Veganski | EU 36 – EU 44 | od 209 € |

Uporabite BU10 za 10% popust

Najbolj primerni za: srednje široka in široka stopala, nižji-povprečno visok in povprečno visok nart

Ahinsa Chelsea škornji so še en primer kakovostne izdelave – izjemno mehki in izjemno lahki Chelsea čevlji. Izdelani so iz visokokakovostnih veganskih materialov in so izjemno odporni proti praskam in gubam. Na voljo so tri različne barvne različice ( izbrale sva bež odtenek), na voljo pa so v različicah “Barefoot” in “Comfort” (različica “Comfort” ima vložek z malo povišano peto), zato ti čevlji zadovoljijo različne želje. V notranjosti niso močno podloženi, zaradi česar so primernejši za jesen/spomladi, za dodatno toploto pozimi pa vam toplo priporočava nakup njihovih zimskih vložkov.

Velikost in prileganje: Čevlji Ahinsa Chelsea so najprimernejši za srednje široka in široka stopala, nizek-povprečno visok in povprečno visok nart. Dobro se prilagodijo tudi plitvim stopalom, še posebej v kombinaciji z zimskimi vložki. Vendar pa niso najbolj primerni za visok nart ali stopala z velikim volumnom. Leta 2023 je bila tabela velikosti posodobljena, zato vam priporočava, da pred naročilom preverite tabelo velikosti, saj se lahko med modeli razlikuje. Tukaj nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm.


Feelgrounds Chelsea čevlji

| moški, ženski | veganski | EU 35 – EU 49 | od 142 € |

Primerni za: srednje široka in srednje široka do široka stopala, nizek-srednje visok in srednje visok nart

Feelgrounds Chelsea model je gležnjar, ki je idealen za vsakodnevno nošenje. Z nekoliko debelejšim 10 mm podplatom zagotavlja več blaženja in manj občutka za tla ter zagotavlja boljšo toplotno zaščito. Kljub debelini podplat ohranja spodobno prožnost, zato je primeren za začetnike ali vse, ki iščejo dodatno blaženje. Oblikovan iz vodoodpornih veganskih materialov, ki so na voljo v različnih barvah, in podložen z mikrosemišem, omogoča enostavno nošenje.

Velikost in prileganje: Feelgrounds Chelsea so nekoliko ožji od njihovih superg in se najbolje prilegajo srednje širokim in srednje širokim do širokim stopalom, nizki-povprečni ter povprečni višini narta ter povprečni širini pete. Priporočava izbiro večje velikosti, zlasti za tiste, ki nameravajo nositi debelejše nogavice, ali za tiste, ki se približujejo meji ustrezne širine (opomba: rjava barva je lahko nekoliko krajša od krem barve v isti velikosti, pri čemer se krem barva natančneje ujema s tabelo velikosti).


Lems Shoes minimalistični Chelsea gležnjarji

| moški, ženski | usnje | ZDA W6,5 – ZDA M15 | od približno 142 € |

Primerni za: srednje široka in široka stopala, povprečen nart

Chelsea gležnjarji Lems Shoes so minimalistični škornji z debelejšim in tršim, vendar ravnim podplatom, zato so videti robustnejši in okornejši. Ta podplat zmanjša občutek tal, vendar služi kot odlična izbira za tiste, ki iščejo dodatno oblazinjenje in toplotno izolacijo v hladni, blatni in razmočeni zimski sezoni. Njihova široka oblika prstnega dela omogoča, da se prsti naravno razširijo. Škornji so na voljo v vodoodporni različici v naoljenem usnju in z vodoodporno membrano. Upoštevajte, da vam bo v vodoodporni različici v toplejših dneh zaradi manjše zračnosti morda prevroče, za razliko od običajne različice iz semiš usnja, ki je nekoliko mehkejša in bolj prožna. Poleg tega imajo na sprednjem in zadnjem delu odprtine za gleženj velike vlečne zanke, zaradi česar jih je enostavno obuti.

Velikost in prileganje: Čevlji Lems Chelsea so odlična izbira za srednje široka in široka stopala ter so namenjeni tistim s povprečno višino narta. Dobro se lahko obnesejo tudi za stopala z manjšim obsegom in vitkimi gležnji, če vaša stopala niso na splošno ozka z majhnim obsegom. Širok prostor za prste ima blažji naklon proti mezincu, kar omogoča učinkovito prilagajanje različnim oblikam stopal. Izbira prave velikosti pri Lems čevljih je lahko včasih nekoliko težavna, vendar priporočava, da tukaj izbere za polovico ali celo velikost večje čevlje. Za primerjavo, nosim velikost M10,5, z merami stopala 26,3/10 cm.


Magical Shoes Lupino in Lupino Spring

| moški, ženski | usnje, vegan | EU 35 – EU 47 | od 129 € |

Uporabite BOSENOGICE za 10% popusta

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, nizek-povprečno visok nart

Magical Shoes predstavlja izjemno lahke in prožne Chelsea čevlje z izjemnim občutkom tal. Njihovi gležnjarji Lupino so na voljo v lažji spomladanski različici s perforiranimi usnjenimi detajli na sprednjem delu in tanjšo mrežasto podlogo ter v običajni zimski različici, podloženi s filcem. Za povečanje toplote pozimi je priporočljivo dodati volnene vložke, saj so brez njih lahko nekoliko hladni. Škornji so na voljo v različnih barvah v semiš usnju in veganski različici.

Velikost in prileganje: Škornji Magical Lupino so idealni za ozka in srednje široka stopala. Njihova zasnova z blažjim naklonom proti mezincu je precej univerzalna in se dobro prilega različnim tipom stopal. Z izbiro večje velikosti, si lahko zagotovite nekaj dodatne širine. Za primerjavo, nosim velikost 44, z merami stopala 26,3/10 cm.

Če želite izvedeti več o čevljih Magical Shoes Lupino, si oglejte najino podrobno oceno.


Bohempia Rola gležnarji

| moški, ženski | veganski | EU 36 – EU 47 | od 139 € |

Uporabite BU10 za 10% popusta

Primerni za: ozka, srednje široka in široka stopala (na voljo sta dve širini), povprečen nart, povprečne širine pet

Čevlji Bohempia Rola Chelsea z zgornjim delom iz veganskega semiša, ki je na voljo v različnih nevtralnih barvah, kot sta črna in rjava, pa tudi v ostrejših tonih, kot sta rdeča ali gozdno zelena, izžarevajo sproščeno vzdušje. Čeprav material ni vodoodporen, ga je mogoče impregnirati. Podplat je izdelan iz naravne gume, ki zagotavlja dobro prožnost. Gumiran rob na podplatu ustvarja videz debelejšega podplata, čeprav je mehkejši, kot je videti, kar zagotavlja prijetno udobje pri nošenju.

Velikost in prileganje: Škornji Bohempia Rola Chelsea so na voljo v dveh različnih širinah – ‘regular’ in ‘wide’. Ti škornji so običajno nekoliko širši v manjših velikostih in prilagojeni ožjim stopalom v večjih velikostih. Na primer, običajna širina v večjih velikostih je primerna za ozka in srednje široka stopala, medtem ko je široka možnost namenjena širšim stopalom. V manjših velikostih je lahko tudi običajna širina primerna za srednje široka in široka stopala. V vseh Bohempia čevljih nosim velikost 42, njihove velikosti pa so precej usklajene. Vendar pa je potrebno upoštevati, da so notranje dolžine čevljev približno 4 mm daljše od vrednosti, navedenih v njihovih tabelah velikosti.


Be Lenka Entice 2.0, Diva in Mojo

| ženski | usnje | EU 36 – EU 43 | od 159 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Primerni za: srednje široka in široka stopala (odvisno od modela), povprečen nart, povprečne pete

Be Lenka ponuja različne modele bosonogih gležnjarjev – Mojo, Diva in Entice 2.0. Mojo in Diva imata zelo podoben kroj in zasnovo, razlikujeta se le v dizajnu okrog gležnja, medtem ko Entice 2.0 izstopa z bolj edinstveno obliko in drugačnim podplatom. Ti škornji so odlična izbira za tiste, ki pozimi iščejo nekoliko bolj robustne podplate, ki nudijo večjo zaščito in nekoliko več blaženja. Morda niso najlažji ali najbolj prožni bosonogi Chelsea škornji, ki so na voljo, vendar dosegajo dobro ravnovesje med prožnostjo, debelino in zaščito pred mrazom.

Velikost in prileganje: Diva in Mojo imata novo Be Lenka obliko z močnejšim naklonom proti mezincu. Ti čevlji so idealni za ožja in srednje široka stopala, z bolj ravno linijo pri palcu (ki pa sicer zmanjša nekaj razpoložljive širine za palec). Ustrezajo povprečni višini narta in povprečni širini pet, vendar morda ne bodo v celoti oprijeli ozkih gležnjev in pet. Pri stopalih z manjšim obsegom in ozkimi petami se lahko zgodi, da se peta med hojo dviga ali stopalo rahlo zdrsne naprej. Priporočava, da izberete eno velikost večje, saj so čevlji glede na tabelo velikosti krajši. Npr., nosim velikost 43, moje stopalo pa meri 26,3/10 cm.

Entice 2.0 so širši od Mojo ali Diva modela in so najprimernejši za srednje široka in široka stopala, vendar ne za volumensko polna stopala. Če je vaše stopalo širše in ima večji obseg, so vam lahko čevlji preozki čez prste, zato vam večja velikost lahko pomaga dodati nekaj potrebne širine. Ti čevlji imajo blažji naklon proti mezincu in zagotavljajo večjo širino na zunanji strani stopala pri mezincu. Na sliki nosim velikost 42, vendar priporočava, da za ta model izberete večjo velikost, da zagotovite optimalen prostor pred prsti (jaz bi potrebovala velikost 43). Zaradi oblike pete, toplejše podloge in dejstva, da se stopalo med hojo malenkost premakne naprej, se nekaj dolžine izgubi, zato ostane nekaj prostora pri peti.

Za več podrobnosti o Be Lenka čevljih si oglejte najino podrobno oceno.


Več bosonogih Chelsea gležnjarjev

Tukaj je še nekaj možnosti, ki jih osebno še nisva preizkusili, vendar jih je vredno preveriti!

Bär Shoes

| ženski | usnje | EU 35 – EU 44,5 | od približno 199 € |

Visokokakovostni čevlji z veliko izbiro Chelsea škornjev. Nekateri modeli imajo popolnoma raven podplat, drugi pa debelejši (vsi modeli nimajo ravnega podplata!). Odlična izbira za tiste, ki pri prehodu iščejo čevelj s širokim predelom za prste, minimalnim blaženjem ali dvignjeno peto.

Uporabite BU15 za 15 popusta


Whitin

| ženski | veganski | ZDA 5,5 – ZDA 10,5 | od približno 45 $ |

Cenovno najugodnejši Chelsea gležnjarji na voljo na Amazonu, izdelani iz veganskih materialov. Nekateri modeli imajo lahko debelejši podplat in privzdignjen podplat pri prstih.


Xero Shoes

| ženski | usnje | ZDA W5 – ZDA W12 | EU 35,5 – EU 41,5 | od približno 134 USD |

Neformalni bosonogi Chelsea gležnjarji, primerni za srednje široka stopala.


Paperkrane

| ženski | usnje | EU 37 – EU 44 | od približno 101 € |


Froddo

| ženski | usnje | EU 35 – EU 42 | od približno 68 € |

Usnjeni Chelsea gležnjarji po dostopni ceni so idealni za ozka in srednje široka stopala, vendar so malenkost plitvejši čez prste.

Uporabite BU5 za 5% popusta pri Naboso


Aylla

| moški, ženski | usnje | EU 36 – EU 47 | od približno 187 € |

Uporabite BU5 za 5% popusta pri Naboso


Zapato Feroz

| ženski | usnje, veganski | EU 36 – EU 42 | od približno 99 € |


The Drifter Leather

| moški, ženski | usnje, veganski | po meri | od približno 145 € |


Leguano

| moški, ženski | veganski | EU 36 – EU 48 | od približno 155 € |


Lisbeth Joe

| ženske | usnje | ZDA 6 – ZDA 12 | od približno 70 € |

Uporabite BU5 za 5% popusta


ZAQQ

| moški, ženski | usnje, vegan | EU 36 – EU 50 | od približno 159 € |


Protetika

| moški, ženski | usnje | EU 35 – EU 48 | od približno 89€ |

Primerjava Chelsea škornjev

Ko preizkušava čevlje, najprej preveriva obliko in širino prstnega dela bosonogega čevlja. Da boste lažje primerjali različne znamke, ki sva jih preizkusili, sva razporedili bosonoge chelsea škornje od najožjega do najširšega. Ne pozabite, da imajo nekateri modeli podobno širino, vendar se lahko razlikujejo po obliki in obsegu prstnega dela. Te informacije uporabite zgolj kot smernice.

Zaključek

Upava, da vam je bil najin pregled bosonogih Chelsea škornjev všeč. Zavedava se, da je na voljo veliko možnosti in da je težko vedeti, kaj je primerno za vas, vendar upava, da sva vam uspeli pomagati ustvariti predstavo o tem, kateri čevlji so primerni za vas.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali komentarje v zvezi z najinim pregledom, jih lahko pustite spodaj! Hvala za branje!

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*