Ahinsa Shoes Jaya – ocena

Model Jaya je eden izmed najpopularnejših Ahinsa Shoes modelov in tega testiranja sem se resnično veselila. Prvi vtisi po odprtju škatle so bili naravnost odlični, saj je takšna lahkost, pri modelu kot ta, prava redkost. Vegansko usnje, se je izkazalo za zelo odporno in enostavno za vzdrževanje.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, vendar so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Ahinsa Shoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BU10 ali nakup opravite preko povezave na moji strani.

Dobite 15% popusta na Ahinsa shoes z mojo partnersko kodo BU10

1.  Splošno

  • Znamka: Ahinsa Shoes
  • Model: Jaya
  • Barva: črna
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 43

| Narejeni v EU | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Model Jaya je izdelan iz 100% veganskih materialov. Gladek CF+ (cruelty-free) material, ki je uporabljen za vrhnji del čevlja, na prvi pogled spominja na usnje, vendar je to vegansko usnje po navedbah Ahinse še vzdržljivejše. CF+ material je vodoodporen in odporen na praske. Velik plus mi je tudi, da se mesta pregibov čevlja med hojo, ne poznajo na videzu čevlja.

Model je na voljo v petih različnih barvah v ‘barefoot’ in ‘comfort’ liniji. Izbrala sem večno modno črno barvo iz ‘barefoot’ linije, ki tudi ustreza vsem bosonogim kriterijem (‘comfort’ modeli imajo priložen vložek z rahlo povišano peto).

Priložene vezalke v črni barvi lepo drsijo skozi luknje ter se med hojo ne odvezujejo. Odvezovanje vezalk poteka relativno hitro, vendar ta model zaradi dizajna vseeno zahteva malo več časa za obuvanje.

2.2 Podloga

Notranjost je izdelana iz mikrovlaken, ki spominjajo na semiš. Material je na otip izjemno mehak in prijeten.

Jaya ima priložen tudi vložek, izdelan iz posebnega veganskega CF+ ultradry materiala, ki na otip deluje kot semiš. Če čevlje nameravate čevlje nositi tudi pozimi, lahko vložek po potrebi zamenjate z zimskim vložkom, vendar so čevlji kljub toplejšemu vložku primernejši za milejše zimske dni.

2.3 Podplat

Podplat je izredno tanek in prožen, primeren za urbano okolje in vam nudi odličen občutek tal pod nogami.

Celoten škorenj je izjemno prožen in mehak, zato mu zvijanje v katerokoli smer ne predstavlja nobenih težav. Kljub večji višini škornja gibanje gležnjev ni ovirano.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Za pomoč pri izbiri prave velikosti ima Ahinsa Shoes na voljo tabelo, kjer je priporočena velikost podana glede na vašo dolžino stopala.

Izbiranje prave velikosti čevlja je vedno lažje ob podani notranji dolžini čevlja namesto priporočeni dolžini stopala, vendar sem glede na pretekle izkušnje z Ahinsa čevlji znala oceniti katera velikost je primerna zame.

©Ahinsa Shoes

Pri modelu Jaya nosim velikost 43 (dolžina mojega stopala je 26,3 cm), kjer notranja dolžina z vstavljenim debelejšim zimskim vložkom znaša približno 27,5 cm, kar je zame optimalni prostor pred prsti.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Ahinsa Shoes modeli imajo blažji naklon proti mezincu, zato bodo čevlji najlepše ustrezali obliki stopal 2, 4 in 5. Blažji naklon z več prostora za manjše prste, lahko dobro ustreza tudi tipu stopal 6. Pri tipu stopala 1 lahko ostaja več prostora pred manjšimi prsti, kar je lahko moteče med hojo.

Ahinsa čevlji imajo tudi bolj poudarjeno obliko ‘fižolčka’, kar idealno ustreza stopalom, ki imajo palec ukrivljen stran od ostalih prstov, kot ima npr. moje stopalo.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Prostora nad prsti je dovolj tudi za tiste z malo večjim volumnom. V primeru, da ima vaše stopalo manj volumna, priporočam, da čevlje nosite z zimskim vložkom, ki je malenkost debelejši. Čevlji so najprimernejši za srednje široka do široka ter široka stopala. Moji obliki in širini stopala, model zelo dobro ustreza, vendar imam še pri mojem 10 cm širokem stopalu nekaj rezerve v širino.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlji omogočajo dobro fiksacijo na različne širine meč in gležnjev in se bodo dobro fiksirali tako na ožja kot širša meča. Na moje ozke gležnje mi škornji zelo dobro pristajajo.

Primerni so za različne višine nartov, vendar so v srednjem delu stopala (tik preden se začnejo vezalke) najprimernejši za nart povprečne višine. Stopalom z veliko volumna so lahko na tem mestu pretesni, tistim z zelo malo volumna pa v primeru večje ohlapnosti priporočam uporabo debelejšega vložka.

4. Udobje

Zaradi njihove lahkosti, boste pri teh škornjih hitro pozabili, da imate sploh kaj na nogah. Višina škornja zaradi svoje mehkobe, gibanja gležnjev ne ovira. Zračnost veganskih materialov je slabša kot pri usnju, vendar v hladnejših dneh to nisem občutila kot moteče.

5. Kako in kdaj jih nositi?

To je model škornjev, ki jih je mogoče kombinirati na sto in en način – s pajkicami v imitaciji usnja, kavbojkami v različnih krojih (skinny jeans, raven kroj ali mum jeans). Jaya model se tudi odlično kombinira tudi z različnimi oblekami.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje lahko kupite na uradni Ahinsa Shoes spletni strani. Nekatere države imajo tudi svoje lokalne spletne strani (slovenska stran je tukaj). Cena za Jaya model je 169 €.

Z uporabo moje partnerske kode BU10, lahko čevlje kupite s 15% popusta (koda je veljavna samo na uradni strani).

Zaradi ročne in trajnostne izdelave, vse velikosti niso ves čas na zalogi. Čevlji, ki so na zalogi, bodo odposlani v 1-5 delovnih dneh, v nasprotnem primeru boste morali na izdelavo počakati približno 29 delovnih dni. Zalogo lahko preverite na njihovi spletni strani ob izbiri ustrezne velikosti in modela.

7. Informacije o dostavi

Ahinsa Shoes pošilja po celotnem svetu. Cena pošiljanja za EU države znaša 12 €.

8. Povzetek

Krasen dizajn, prostoren prstni del ter čarobna lahkost in prožnost čevlja. Ahinsa Shoes Jaya so izvrstni veganski škornji za širša stopala, ki prav v ničemer ne zaostajajo za njihovimi ‘usnjenimi tekmeci’.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*