VIVOBAREFOOT – Ocena znamke

Ste naveličani nošenja neudobnih, debelih čevljev, ki vam otežujejo aktivno in zdravo življenje? Čevlji VIVOBAREFOOT ponujajo revolucionarno rešitev, ki je zasnovana tako, da posnema naravno obliko in delovanje vaših stopal. Čevlji VIVOBAREFOOT z izkušnjo, podobno bosonogi hoji, pomagajo izboljšati držo, zmanjšati bolečine in poškodbe stopal ter povečati splošno udobje in gibljivost.

V tem prispevku si bomo podrobneje ogledali, zakaj bi morali razmisliti o naložbi v VIVOBAREFOOT čevlje, vključno s pregledom vseh njihovih modelov in vodnikom za iskanje popolnega prileganja.

Ne glede na to, ali ste izkušeni navdušenec nad bosonogo obutvijo ali šele začenjate raziskovati prednosti minimalistične obutve, boste v tem prispevku našli vse informacije, ki jih potrebujete za boljše zdravje in udobje. Preberite, zakaj so čevlji VIVOBAREFOOT morda najprimernejši za vaša stopala in vaš življenjski stil.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Bosonoga revolucija: Kako čevlji VIVOBAREFOOT spreminjajo pravila igre

VIVOBAREFOOT je bila ena prvih znamk bosonogih čevljev, zato jih lahko štejemo za pionirje v industriji bosonogih čevljev. So ena najbolj znanih, dobro oblikovanih in kakovostnih bosonogih znamk, zato so pogosto izhodišče za številne ljudi, ki se odločijo, da se podajo na bosonogo pot.

Njihovi čevlji so bili tudi najini prvi bosonogi čevlji in prvi bosonogi čevlji naše družine, zato imajo posebno mesto v najinih srcih, saj se je vse začelo prav z njimi.

Če želite slišati, kako so bosonogi čevlji spremenili najino življenje, katere korake sva upoštevali in kako lahko spremenijo tudi vaše življenje, vas vabiva, da prisluhnete najinemu BREZPLAČNEMU WEBINARJU Transform Your Foot Health with Barefoot Shoes (v angleščini).

Tukaj so 3 razlogi, zakaj morate še danes preizkusiti VIVOBAREFOOT čevlje:

Spremenili bodo vaša stopala in telo

Bosonogi čevlji VIVOBAREFOOT so zasnovani s prstnim delom, ki posnema naravno obliko stopala, tankim in prilagodljivim ter ravnim podplatom, kar pomeni, da upoštevajo naravno obliko in delovanje naših stopal.

Z nošenjem bosonogih čevljev lahko izboljšate ravnotežje, držo in poravnavo ter okrepite mišice stopal in nog. Te prednosti pomenijo boljše splošno zdravje in manjše tveganje za poškodbe stopal.

Sposobni so se spopasti z vsako pustolovščino

Čevlji VIVOBAREFOOT so neverjetno vsestranski in jih lahko nosite za različne priložnosti. Ne glede na to, ali se odpravljate v službo, po opravkih, v telovadnico, na potovanje ali na raziskovanje v naravi, boste našli čevlje, ki so kot nalašč za vas. Čevlji VIVOBAREFOOT so minimalistično oblikovani in omogočajo enostaven prehod z ene dejavnosti na drugo, zato so odlična naložba za vse, ki cenijo preprostost in učinkovitost.

Odvisno od stila in predvidene uporabe (na primer pohodništvo, tek po razgibanem terenu ali cesti, vadba v telovadnici ali vsakodnevno nošenje) uporabljajo različne podplate in vložke, ki zagotavljajo najboljšo zmogljivost in oprijem za določen teren in uporabo.

Na novo definirajo modo

Poleg tega, da so njihovi čevlji funkcionalni in vsestranski, so tudi elegantni in v trendu. Čevlji VIVOBAREFOOT lahko s široko paleto modelov, barv in materialov dopolnijo vsako obleko in ustrezajo vsakemu stilu. Z njihovimi čevlji ste lahko videti dobro, hkrati pa se počutite odlično in spodbujate zdrav življenjski slog.

Čevlji so izdelani iz trajnostnih in okolju prijaznih materialov, kot so reciklirane PET plastike in naravnega usnja. Z izbiro njihovih čevljev lahko zmanjšate svoj vpliv na okolje in podprete podjetje, ki se zavzema za odgovorno proizvodnjo in poslovne prakse.

Čeprav so njihovi čevlji morda dražji od običajnih, ponujajo veliko vrednost v smislu kakovosti, vzdržljivosti, vsestranskosti in splošnih koristi za zdravje. Z naložbo v par VIVOBAREFOOT čevljev lahko uživate v čevljih, ki trajajo dlje, se prilagajajo vašim potrebam ter podpirajo vaše stopalo in telo na načine, ki jih drugi čevlji ne zmorejo. Poleg tega jih lahko enostavno podarite naslednji osebi ali jih po potrebi popravite.

VIVOBAREFOOT velikost & prileganje

Kako izbrati najboljšo VIVOBAREFOOT velikost

Čevlji VIVOBAREFOOT so na voljo v velikostih od 20 do 49 in so razdeljeni na malčke, otroke, mladince, ženske in moške. Razlika med moškimi in ženskimi velikostmi je v njihovi širini (moški so širši) in razpoložljivih barvah. Nekateri modeli so na voljo samo v ženskih velikostih. Če spadate v tiste “prekrivajoče velikosti” (EU 40 – EU 43), lahko izbirate med obema širinama, če je model na voljo tako v ženskem kot moškem delu.

Priporočila za določanje velikosti VIVOBAREFOOT in metode za izbiro najboljše velikosti so se z leti nekoliko spreminjala, vendar notranja dolžina čevljev ostaja enaka. V vseh njihovih modelih vedno nosim velikost EU 42, z merami stopala 26,3/10 cm. Večina njihovih modelov ustreza tabeli velikosti, razen če je pri opisu modela navedeno drugače.

Trenutno ponujajo dva različna načina izbire najboljše velikosti – s pomočjo tabel velikosti ali predlog za tiskanje. V tabelah velikosti lahko najdete priporočeno dolžino stopala v cm in priporočeno velikost. Moja dolžina stopala je npr. 26,3 cm – to pomeni, da moram izbrati velikost 42 s priporočeno dolžino stopala 26,6 cm. Notranja dolžina velikosti 42 je 27,5 cm, kar mi zagotavlja 12 mm prostora pred prsti. Če ste med dvema velikostma, izberite večjo velikost.

Pri spomladansko-poletnih čevljih si prizadevajte za približno 10-12 mm prostora pred prsti, pri zimskih modelih pa ga lahko dodate še več. Izbrana velikost je odvisna tudi od širine in oblike vašega stopala – ožja stopala lahko izberejo manj prostora, medtem ko lahko širša stopala popolnoma dobro hodijo tudi z 18 mm prostora ali več. Otroci potrebujejo v čevljih še več prostora, saj morate dodati tudi prostor za rast (približno 5 mm dodatnega prostora).

Če nameravate uporabiti predlogo za tiskanje, jo natisnite v pravilnem merilu. Če so vaša stopala med dvema črtama, izberite večjo velikost in vedno izberite velikost glede na svoje najdaljše stopalo. Moje stopalo na primer pade neposredno na črto za velikost 41, zato izberem velikost 42.

Za več nasvetov glede velikosti si oglejte priporočila na njihovem spletni strani.

Kako široki so v resnici?

Oblika prstnega predela VIVOBAREFOOT čevljev odlično posnema naravno obliko človeškega stopala. Nudijo popolnoma ravno linijo za palec in nikoli nimam občutka, da bi bilo gibanje mojega palca kakor koli omejeno. Glede na širino vašega stopala pa lahko omejujejo mezinec, če čevlji niso dovolj široki za širino vašega stopala.

Čeprav čevlji VIVOBAREFOOT posnemajo naravno obliko stopala, niso zasnovani za široka in zelo široka stopala (preverite naša priporočila za široka stopala tukaj), njihovi modeli pa so običajno na ožji strani med razpoložljivimi znamkami bosonogih čevljev. Ne pozabite, da imamo ljudje različne širine in oblike stopal, zato potrebujemo tudi različne širine čevljev.

Modeli za odrasle so na voljo v dveh različnih širinah – ženski in moški. Ženski modeli so najprimernejši za ožja in srednje široka stopala, moški pa za srednje široka do široka stopala. Razlika je tudi v širini pete in prileganju v predelu narta, saj so moški modeli tudi tam širši. Nekateri modeli se lahko prilegajo nekoliko širšim stopalom kot drugi (model Geo Courts je med širšimi). Če spadate med njihove “prekrivajoče velikosti” (EU 40- EU 43), lahko izbirate med ženskimi in moškimi modeli, s čimer boste lažje našli ustrezno prileganje glede na svoje potrebe.

Oblika prstnega dela VIVOBAREFOOT čevljev se lahko med posameznimi modeli nekoliko razlikuje. Večina njihovih modelov ima večji naklon proti mezincu, kar pomeni, da vam lahko zmanjka prostora za vaše majhne prste, čeprav ste izbrali dovolj dolge čevlje, če oblika vašega stopala ni takšana. V tem primeru si lahko ogledate njihove modele, kot sta npr. Addis in Opanka, ki imajo običajno blažji naklon proti mezincu in nudijo več prostora za daljše male prste.

Kje kupiti

Čevlje VIVOBAREFOOT lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih na drobno, vendar je najobsežnejša izbira velikosti in modelov na voljo na uradni spletni strani.

Pošiljajo po vsem svetu, med nakupovanjem pa v zgornjem desnem kotu preprosto izberite svojo državo. Nekatere države, kot so Avstralija in Nova Zelandija, Švica in Češka, imajo ločena spletna mesta od glavnega spletnega mesta VIVOBAREFOOT. Pri naročilu z uradne strani ni potrebno plačati carine, saj pošiljajo iz EU.

Na uradni spletni strani lahko uporabite kodo za 10% popust s kodo BUVIVO20 (velja v večini držav, razen v Avstraliji/Novi Zelandiji, Švici in na Češkem).

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Pregled VIVOBAREFOOT modelov

VIVOBAREFOOT Sensus

| Moški, ženski | veganski | $175 | 165€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

O, vau. Sensus znamke VIVOBAREFOOT je bila ljubezen na prvi pogled, saj gre za najbolj minimalistične čevlje te znamke, kar sva jih preizkusili. Resnično se zdi, kot da na nogah nosite le tanke usnjene rokavice in nič več. Za tiste, ki obožujejo izjemno tanke podplate in si želijo veliko občutka tal, superge Sensus ne bodo razočarale. Podplat je debel le 3 mm in neverjetno prožen, medtem ko je zgornji del izdelan iz mehkega usnja brez dodatne podloge, zaradi česar lahko v notranjosti čevlja vidite surovo stran usnja.

Velikost in prileganje: Sensus je na voljo v moških in ženskih velikostih, pri čemer so moški modeli običajno nekoliko širši. Imam srečo, da sem v velikostnem razredu, kjer sta na voljo obe širini. Pri modelu Sensus nosim moško velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm), čeprav sem preizkusila tudi žensko. Ženski model je najprimernejši za ozka in srednje široka stopala, medtem ko je moški primeren za srednje široka do široka stopala. Glede na tankost usnja bi se mi lahko prilegala tudi ženska velikost, vendar je v moški velikosti več prostora za moj mezinec, kar zelo cenim.


VIVOBAREFOOT Gobi Boots Winterised

| moški, ženski | usnje | 190€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Novi VIVOBAREFOOT Gobi Boot Winterized je vsestranski škorenj z vezalkami in podlogo iz umetnega krzna. Čeprav so na pogled videti trdi in čvrsti, so v resnici mehki in prožni. Čeprav niso tako mehki kot njihovi jesenski škornji Gobi, še vedno zagotavljajo ustrezno mehkobo za zimske škornje (z nošenjem postanejo še mehkejši) in so čudovito izdelani.

Podplat je mehak in prilagodljiv, njegova debelina je samo 2,4 mm, globina profila pa 1,3 mm. Izdelani so iz visokokakovostnih in trpežnih materialov, zato sva prepričani, da vam bodo služili dolga leta. Uporabljeno usnje iz divjih živalskih kož je vodoodporno, v celoti podloženo s flisom, primerno za blažje zime. V ostrih zimskih razmerah razmislite o zamenjavi vložka s toplejšim. Edina stvar, pri kateri morate biti previdni, je zavezovanje vezalk, poskrbite, da so pravilno obrnjene, saj jih je drugače nemogoče zatakniti v vrhnje kaveljčke.

Velikost in prileganje: Škornji Gobi so na voljo v moških in ženskih velikostih. Ženske velikosti so najprimernejše za ozka in srednje široka stopala, nizke do povprečne višine narta ter se lahko prilagodijo različnim velikostim gležnjev in meč. Če imate srednje široka do široka stopala z manjšim volumnom, vam lahko še vedno dobro ustrezajo, saj so po občutku nekoliko širši kot večina modelov VIVO v ženskih velikostih. Velikost je usklajena z drugimi modeli VIVOBAREFOOT. Za primerjavo: nosim velikost 42, pri čemer je dolžina mojega stopala 26,3 cm, širina pa 10 cm. Če imate raje čevlje brez podloge, si oglejte njihove osnovne škornje Gobi, ki so podobnega videza, vendar brez podloge.

VIVOBAREFOOT Gobi Boots

| moški, ženski | usnje | 190€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Če poznate ikonične škornje VIVOBAREFOOT Gobi, ki so z manjšimi posodobitvami na voljo že več let, se pripravite na nekaj povsem drugačnega. Novi čevlji Gobi imajo popolnoma novo zasnovo s poudarjenim športnim videzom. Zgornji del je izdelan iz svilnato mehkega usnja, zgornji del škornjev pa je popolnoma brez podloge, kar izpostavlja surovo stran usnja. Zaradi tega so škornji izjemno mehki in lahki, pri čemer se izognete vsakršnemu omejevanju gležnjev ali vrezovanju v kožo. Kljub temu imejte v mislih, da so ti škornji najprimernejši za jesen in pomlad, saj niso podloženi s toplim materialom kot starejši škornji Gobi.

Podplat je tanek in lepo prilagodljiv v vse smeri, medtem ko je vložek izdelan iz plute in recikliranega PU in ga lahko za dodatno toploto zamenjate s toplejšim vložkom. Zgornja ušesca so bila zamenjana s kaveljčki za hitro zavezovanje, vendar morate vezalke obrniti v pravo smer, da jih vstavite v kaveljčke.

Velikost in prileganje: Škornji Gobi so na voljo v moških in ženskih velikostih. Ženske velikosti so najprimernejše za ozka in srednje široka stopala. Če imate srednje široka do široka stopala z manj volumna, pa so lahko primerni tudi za vas, saj so po občutku nekoliko širši od večine VIVO modelov v ženskih velikostih. Ti škornji so najbolj primerni za tiste z nizkim in povprečnim nartom ter ozkimi in srednje širokimi gležnji. Za primerjavo, nosim velikost 42, pri čemer so mere mojega stopala 26,3/10 cm.

Če ste pripravljeni preizkusiti nov in moden dizajn, so škornji Gobi znamke VIVOBAREFOOT izvrstna izbira. Ne pozabite le upoštevati priporočil glede velikosti in prileganja!

VIVOBAREFOOT Gobi Chelsea

| Ženski | usnje | 185€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Gobi Chelsea je še en čevelj, ki je doživel preobrazbo in ima podoben športno urbani videz kot novi škornji Gobi. Zgornji del je izdelan iz visokokakovostnega gladkega usnja, kar še dodatno prispeva k njegovemu dovršenemu videzu. Tanek podplat, sestavljen iz 2,4 mm osnove podplata in 1,3 mm profila, zagotavlja mehak in prilagodljiv občutek v vseh smereh.

Velikost in prileganje: Čevlji Gobi Chelsea so najprimernejši za tiste z ozkimi in srednje širokimi stopali. So nekoliko ožji od škornjev Gobi in se morda ne bodo dobro obnesli za tiste s srednje širokimi do širokimi stopali (moj mezinec je že omejen). Vendar so odlični za posameznike s povprečno višino narta in povprečno širino gležnja. Stopala s ozkimi gležnji in nizkim nartom morda ne bodo mogla doseči popolnoma zanesljivega prileganja. Za primerjavo: nosim velikost 42, dolžina mojega stopala je 26,3 cm, širina pa 10 cm.

VIVOBAREFOOT Motus Strenght

| Moški, ženski | veganski | 190€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Motus Strength je popolnoma nov in revolucionaren bosonogi čevelj za trening moči, ki je na voljo za moške in ženske. Ponaša se s posebno in edinstveno zasnovo, namenjeno izboljšanju stabilnosti in zmogljivosti med vadbo z velikimi obremenitvami. Čevelj Motus je zasnovan kot slip-on čevelj z dodanimi vezalkami za doseganje stabilnega prileganja. Zahvaljujoč pleteni zasnovi in konstrukciji za enostavno obuvanje vam jih ne bo treba razvezati vsakič, ko jih boste obuli.

Konstrukcija podplata, ki se ovija okoli stranskih robov čevlja, izboljša bočno stabilnost med intenzivnim premikanjem. Tanek in zelo prilagodljiv podplat zagotavlja odličen večsmerni oprijem za hitre in nenadne gibe. Manjša pripomba je, da je vložek morda nekoliko prevelik za čevelj in se lahko guba. Ker pa čevelj običajno uporabljava brez njega, sva se zato odločile, da ga v celoti odstraniva.

Velikost in prileganje: Motus Strength je na voljo v ženski in moški velikosti, kar vam omogoča izbiro med dvema različnima širinama, če se znajdete med različnimi številkami. Ženske velikosti so najprimernejše za ozka in srednje široka stopala, medtem ko so moške velikosti prilagojene nekoliko širšim stopalom. Čevlji z vstavljenimi vložki so lahko plitvi čez prste, zato odstranitev vložka zagotavlja več prostora za gibanje. Najprimernejši so za osebe z nizko do povprečno višino narta. Za primerjavo: nosim velikost 42, dolžina mojega stopala je 26,3 cm, širina pa 10 cm.

Če povzameva, so čevlji Motus Strength spremenili pravila igre v svetu bosonogih čevljev za vadbo za moč. Zaradi edinstvene zasnove, izboljšane stabilnosti in odlične zmogljivosti so vrhunska izbira. Za optimalno izkušnjo med vadbo imejte v mislih le vidike glede velikosti in prileganja.

VIVOBAREFOOT Magna Lite WR SG

| Moški, ženski | veganski | 210€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Magna Lite WR SG je vodoodporna različica Magna Lite, enega izmed najinih najljubših pohodniških čevljev. Ohranja enako obliko in vrsto podplata kot njegov lažji kolega, ključna razlika pa je v zgornjem delu, kjer so bili premišljeno izbrani nevpojni materiali, da bi povečali vodoodbojnost, ne da bi pri tem ogrozili udobje. Vedno je vznemirljivo videti, da je priljubljena zasnova preoblikovana za zahtevnejše razmere, kajne?

Ena od stvari, ki jih občudujeva pri čevljih Magna Lite WR SG, je, kako so oblikovali področje gležnja. Zaradi raztegljivega volnenega opetnika jih je neverjetno enostavno obuti, okoli gležnja pa ni nobenih omejitev. Tudi podplat je kljub robustnemu videzu izjemno prilagodljiv.

Velikost in prileganje: Magna Lite WP SG v ženskih velikostih je odlična izbira za tiste z ozkimi do srednje širokimi stopali, medtem ko lahko tudi moške velikosti sprejmejo nekoliko širša stopala. Ti čevlji so najbolj udobni za posameznike z nizko do povprečno višino narta.

VIVOBAREFOOT Geo Court

| moški, ženski | usnje | od 131€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

VIVOBAREFOOT Geo Court so postali eden najbolj priljubljenih modelov znamke VIVO, odkar so se pojavili leta 2020. Z majhnimi izboljšavami, ki jih dodajajo vsako leto, postajajo samo boljši in boljši. Zgornji del je izdelan iz visokokakovostnega gladkega ali semiš usnja, dosledno pa uvajajo nove barve, pri čemer vedno ohranjajo klasične črno-bele možnosti.

Notranjost je podložena z usnjem in ima vložek iz plute, zato je nošenje teh čevljev pravi užitek. Oblazinjen opetnik zagotavlja dodatno udobje, in čeprav je podplat tanek in prilagodljiv, ni najmehkejši na trgu. Vendar pa je pri njem doseženo odlično ravnovesje med trpežnostjo in prožnostjo, njegova kakovost pa je neverjetna. Moj mož je zagrizen preizkuševalec Geo Court modela, ki mu neverjetno dobro služi!

Velikost in prileganje: Geo Court so na voljo za ženske in moške. Na splošno so čevlji Geo Courts nekoliko širši od večine VIVO modelov. Ženski model je najprimernejši za ožja in srednje široka stopala, vendar se lahko dobro prilagodi tudi srednje širokim do širokim stopalom. Moški modeli so širši od ženskih, in če vaša velikost spada v območje, kjer sta na voljo oba modela, lahko izbirate med dvema različnima širinama.

Dobro se prilagodijo različnim obsegom stopal in jih je mogoče regulirati tako za nizek kot za visok nart. Za primerjavo, moje stopalo meri 26,3/10 cm, nosim velikost 42 z notranjo dolžino 27,5 cm.

VIVOBAREFOOT Novus in Novus Mid

| moški, ženski | usnje | od 200€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Novus in Novus Mid sta nova modela, predstavljena leta 2023, ki ju odlikuje edinstvena kombinacija robustnega zunanjega podplata in urbanega zgornjega dela, kar jima daje značilen in moden videz. Model Novus je na voljo v dveh različnih višinah za moške in ženske. Različica Mid zahteva nekoliko več časa za obuvanje, vezalke pa zahtevajo nekoliko več truda za odvezovanje.

Zgornji del je izdelan iz kombinacije gladkega usnja in semiša (ali samo semiša) v različnih barvah. Zaradi podplata Michelin z globokimi utori je občutek podlage manj intenziven, vendar je prožnost čevljev presenetljivo dobra, zlasti če upoštevamo, kako robusten se zdi podplat. Ta vrsta podplata je vsekakor odlična tudi za terenske pustolovščine, vendar bi se jih, iskreno povedano, bala uničiti v mokrem in blatnem okolju.

Velikost in prileganje: Novus in Novus Mid sta v primerjavi z modelom Geo Court bolj primerna za ožja stopala in sta najbolj primerna za ozka in srednje široka stopala. Moje stopalo meri 26,3/10 cm (nosim velikost 42) in bi si želela več prostora na strani mezinca. Najbolj primerni so za srednje široke in širše gležnje in pete – če imate ozke gležnje, boste morda opazili večjo praznino okoli njih.

VIVOBAREFOOT Opanka

| ženski | usnje | 150€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Opanka je vsekakor eden od najbolje prodajanih modelov VIVOBAREFOOT od svoje premiere leta 2020. Ta preprost slip-on je izdelan iz izjemno mehkega, visokokakovostnega usnja (na fotografijah je njihov model iz leta 2020, vendar so dodali nove barve) in z lahkoto lahko rečem, da je to eden mojih najljubših bosonogih čevljev vseh časov. Podplat je neverjetno tanek in prožen, zato se na nogah počutijo neverjetno – kot da ne bi nosili ničesar! Absolutno jih obožujem, ker jih je tako enostavno obuti in prijetno nositi.

Velikost in prileganje: Opanka najbolje ustreza srednje širokim stopalom. Ker pa je zgornji del tako tanek in mehak, se lahko prilagodijo tudi srednje širokim do širokim stopalom, če le niso preveč voluminozna. Za primerjavo, moje mere stopala so 26,3/10 cm in Opanka je dovolj široka za moja stopala, medtem ko so mi nekateri drugi modeli že v ženskih velikostih preozki.

Opanka je kot nalašč za stopala z manjšim obsegom in ozkimi gležnji. Primerna je tudi za povprečne gležnje in srednje visok nart, vendar ne bo primerna za stopala z večjim volumnom. Skrita elastika nad stopalom omogoča minimalno prilagajanje na tem območju.

VIVOBAREFOOT Opanka Ballerina

| ženski | usnje | 140€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Opanka Ballerina je nov model, predstavljen leta 2023, in ponuja enako mehak in neverjetno lahek občutek na nogah kot slip-on model Opanka. Zgornji del je izdelan iz izjemno mehkega, visokokakovostnega gladkega usnja v dveh različnih barvah. Ob zgornjem robu je širši elastični trak, ki zagotavlja boljše in varnejše prileganje, hkrati pa balerinkam doda neformalen pridih. Podplat je izjemno tanek in prilagodljiv, kar vam omogoča izjemen občutek podlage.

Velikost in prileganje: Balerinke Opanka so primerne za srednje široka stopala. Nad prsti imajo več prostora kot večina balerink, ki sem jih preizkusila, in se lahko precej dobro prilagodijo različnim volumnom stopal. Zagotavljajo tudi zanesljivo prileganje ozkim gležnjem – peta se mi dviguje le minimalno, stopalo pa le rahlo zdrsne naprej, tako da to ne vpliva na mojo hojo. Če jih ne morete obdržati na nogi, vseeno ne kompenzirajte z manjšo velikostjo in manj prostora pred prsti. Za primerjavo: mere mojega stopala so 26,3/10 cm, nosim pa velikost 42 z notranjo dolžino 27,5 cm.

VIVOBAREFOOT Opanka Sandals

| ženski | usnje | 140€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Sandali Opanka so še en model, ki ga imajo kupci izjemno radi. Ti sandali so narejeni iz odrezkov premium usnja. Usnje je debelejše, vendar na koži ni čutiti prevelike debeline ali trdote. Letos so predstavili tudi čudovito novo kremno belo barvo, ki si jo lahko ogledate na fotografijah tukaj.

Podplat je tanek, a čvrst. Ni tako mehak kot mehkejši podplati sandalov, vendar ne pozabite, da za sandale najbolj prožen podplat ni vedno tudi najboljši (saj se lahko upogne ali se spotikate, če ga ne uporabljate z dobro zasnovo zgornjega dela), zato so se za to vrsto podplata odločili modro.

Velikost in prileganje: sandali so najprimernejši za ožja in srednje široka stopala z nizkim in srednje visokim nartom. Vendar je končno prileganje odvisno tudi od oblike in dolžine prstov. Za primerjavo: moje stopalo meri 26,3/10 cm, izbrala pa sem velikost 42. V sandalih ne potrebujete toliko dodatnega prostora kot v zaprtih čevljih, vendar morate paziti, da vam prsti med hojo ne visijo čez podplat. Ker imam daljše prste, imam raje večjo velikost, vendar mi pri peti ostane še nekaj dodatnega prostora (kar me med hojo ne moti). Če so vaši prsti krajši in/ali imate močnejši nagib proti mezincu, lahko izberete tudi manjšo velikost (na primer sandale, ki so 7-10 mm daljši od vašega stopala).

VIVOBAREFOOT Primus Lite Knit

| moški, ženski | veganski | od 132€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Primus Lite Knit je fantastičen minimalistični tekaški čevelj, ki ga lahko zlahka uporabite kot športni čevelj za telovadbo ali kot vsakodnevno obutev, ki jo lahko kombinirate s priložnostnimi in športnimi oblačili. Njegov zgornji del je izdelan iz zračnih sintetičnih materialov, ki zagotavljajo udobje skozi ves dan.

Oblikovani so kot slip-on obutev, zato jih lahko po nastavitvi vezalk enostavno obujete brez vsakokratnega dodatnega prilagajanja. Tanek in prožen podplat zagotavlja odličen občutek podlage, kar izboljša vašo celostno izkušnjo.

Velikost in prileganje: Primus Lite Knit je najprimernejši za ožja in srednje široka stopala, medtem ko je moška različica idealna za srednje široka do široka stopala. Večina modelov VIVOBAREFOOT je primerna za ozke gležnje in nizek nart, ta model pa je najprimernejši za tiste s povprečnimi narti in gležnji. Tistim s plitvejšimi stopali se morda ne bodo najbolje prilegali, saj lahko pride do večjega odstopanja okoli gležnjev in do gubanja zgornjega materiala nad nartom.

VIVOBAREFOOT Primus Asana

| moški, ženski | veganski | od 141€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Primus Asana so čudovito mehke in prožne casual ženske bosonoge superge, izdelane iz naravnih materialov, ki spodbujajo naravno gibanje. So dovolj vsestranske, da se podajo k skoraj vsemu, od trenirke do kavbojk, lahko pa jih kombinirate tudi z bolj vsakdanjimi oblačili.

Oblikovani so kot slip-on obutev, zato jih lahko po nastavitvi vezalk enostavno obujete brez vsakokratnega dodatnega prilagajanja. Izdelani so na podplatu Primus z 2 mm podlage podplata in 2 mm višine utorov, ki je zelo mehak, prilagodljiv in zagotavlja odličen občutek na tleh, hkrati pa je vzdržljiv.

Velikost in prileganje: Ženski model Primus Asana je najprimernejši za ožja in srednje široka stopala, medtem ko je moška različica idealna za srednje široka do široka stopala. Idealen je za tiste s povprečnimi narti in gležnji, vendar se zaradi raztegljivega in nastavljivega zgornjega dela lahko dobro prilega tudi ljudem z nekoliko nižjimi/višjimi narti in vitkejšimi/močnejšimi gležnji. V predelu prstov so precej nizki, zato poskrbite, da bo okoli njih dovolj prostora.

VIVOBAREFOOT Addis

| moški, ženski | usnje | od 120€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Addis, retro superge, izdelane iz naravnega kravjega usnja v Etiopiji, so eden od VIVO-jevih modelov, ki so na voljo že več let. Spremenile so se le barve, ki so na voljo. Barva, ki jo vidite v oceni, je bila na voljo leta 2021, vsako leto pa ponujajo različne zemeljske, nevtralne odtenke. Z mehkim usnjenim zgornjim delom in usnjeno podlogo se ti čevlji na nogah občutijo izjemno udobno.

Podplat ima značilno obliko odtisa stopala, ki so jo navdihnili odtisi stopal Laetoli, najdeni v Tanzaniji, ki so najstarejši ohranjeni človeški odtisi izpred približno 3,7 milijona let. Podplat je zelo prožen v obe smeri, na otip mehak in gnetljiv, hkrati pa zagotavlja prijetno izkušnjo nošenja z dobrim občutkom za podlago.

Velikost in prileganje: Addis je na voljo v ženskih in moških velikostih. Ženski čevlji, ki jih tukaj ocenjujem, so primerni za ožja in srednje široka stopala. Moja stopala merijo 26,3/10 cm in so nekoliko preozki za moja stopala. Addis čevlji nimajo tako močnega nagiba proti mezincu kot nekateri drugi VIVO modeli (npr. Geo Court, Novus itd.). Ker so manj strmi, so zaradi tega primernejši za različne oblike stopal, ne le za tiste z najdaljšim palcem. Ne pozabite, da so moške velikosti širše in imajo nekoliko drugačno obliko prstnega dela (bolj kvadratne oblike).

Če želite izvedeti več o modelu Addis, si preberite ločeno poglobljeno oceno tukaj.

VIVOBAREFOOT Tracker Decon FG2

| moški, ženski | usnje | od 210€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Tracker Decon je nedvomno eden najlažjih pohodnih čevljev, kar jih boste kdajkoli preizkusili. Na voljo so v različnih barvah in dveh različnih višinah, ti čevlji pa so namenjeni tako moškim kot ženskam. Edina razlika je v razpoložljivih barvah in širini, zasnova pa ostaja enaka. Zgornji del je izdelan iz kombinacije gladkega usnja in raztegljivega volnenega ovratnika. Zahvaljujoč enostavno nastavljivim vezalkam jih boste z lahkoto obuli in sezuli. Njihova posebna zasnova omogoča neomejeno gibanje gležnja, sami čevlji pa so na nogah neverjetno lahki in prožni.

Podplat je VIVOBAREFOOTov podplat Firm Ground, ki je posebej zasnovan za uporabo na različnih terenih. Dobro se obnese na mokrih in suhih, skalnatih in trdnih terenih. Kljub svojemu videzu podplat ponuja fantastično prilagodljivost. Poleg tega so ti čevlji opremljeni z dodanim termičnim vložkom, ki ga lahko v toplejših dneh odstranite.

Velikost in prileganje: Tracker Decon je najprimernejši za ožja in srednje široka stopala. Moje stopalo meri 26,3/10 cm, zato nosim žensko velikost 42. Ta model je zame še vedno dovolj širok, vendar se glede ustrezne širine približujem zgornji meji. Najbolj primeren je za posameznike z nizkim in srednje visokim nartom.

VIVOBAREFOOT Magna Lite SG

| moški, ženski | veganski | od 200€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Magna Lite je še en izjemno lahek pohodniški čevelj podjetja VIVOBAREFOOT, odličen za spomladanske in poletne pohodniške dogodivščine. Zgornji del je izdelan iz raztegljivega in zračnega materiala iz tanke mrežice, ki je bil obdelan z vodoodpornim premazom. Vendar je treba opozoriti, da ne bo zadržal dežja, lahko pa se spopade z nekaj jutranje rose. Ti čevlji so izdelani iz 100-odstotno veganskih materialov, najbolje pa jih je očistiti tako, da pustite, da se umazanija posuši, jih očistite s krtačo in nato obrišete z vlažno krpo.

Dobro oblikovan zgornji del in razporeditev vezalk zagotavljata, da lahko gležnji dosežejo celoten obseg gibanja. Poleg tega velike vlečne zanke in vezalke, ki brez težav drsijo skozi zanke, olajšajo obuvanje in sezuvanje. Podplat je izjemno prožen in mehak ter se dobro odziva na podlago, po kateri hodite. Podplat iz rahlo lepljive gume VIVO Soft Ground ima 2,5-milimetrsko osnovo in 5 mm globoke utore, ki zagotavljajo močan oprijem tudi na mehkih in spolzkih površinah.

Velikost in prileganje: ženske velikosti čevljev Magna Lite SG so najprimernejše za ožja in srednje široka stopala. Moje stopalo meri 26,3/10 cm, nosim pa žensko velikost 42. Ta model je zame še vedno dovolj širok, vendar sem že na zgornji meji ustrezne širine. Najprimernejši so za tiste z nižjim in srednje visokim nartom.

VIVOBAREFOOT Tracker Forest ESC

| moški, ženski | usnje | 260€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Čevlji Tracker Forest ESC so nedvomno eni izmed najbolj naprednih in estetsko dovršenih pohodniških čevljev, ki so na voljo. Ponašajo se z visokokakovostno konstrukcijo iz gladkega usnja, ki je na voljo v črni ali rjavi barvi. Osebno sva imele priložnost preizkusiti in pregledati barvno različico Bracken. Podplat Michelin je opremljen z impresivno globokimi utori, ki zagotavljajo izjemen oprijem na predvidenem terenu. Čevlji se odlično obnesejo na manjših kamnih in blatnih površinah. Vendar pa velja omeniti, da je njihov oprijem nekoliko slabši na mokrih skalah in koreninah, kjer lahko pride do zdrsa. Zaradi debelejšega podplata občutek tal ni tako izrazit (opazen učinek blaženja).

Edinstveno oblikovane vezalke med hojo ostanejo varno zavezane, čeprav je zaradi njihove oblike lahko nekoliko težje speljati luknje. Ti čevlji nimajo dodatne nepremočljive membrane, kar spodbuja boljšo zračnost. Prirojena vodoodbojnost usnja zagotavlja nekaj zaščite, vendar je priporočljivo uporabiti balzam za usnje za boljšo vodoodpornost. Prišit jezik prispeva k vodoodpornosti čevlja, saj preprečuje, da bi voda zlahka prodrla v notranjost.

Višina čevlja zagotavlja dodatno podporo gležnju, čeprav bi si osebno na tem področju želela nekoliko več prožnosti, da bi zmanjšala občutek omejitve gležnja.

Velikost in prileganje: Velikost 42 se mi po dolžini dobro prilega, tudi če nosim nekoliko debelejše nogavice. Ženski modeli so idealni za ožja in srednje široka stopala, medtem ko moški modeli ponujajo širše prileganje. V mojem primeru je širina ženskega modela velikosti 42 že na meji, kar zagotavlja dovolj prostora po širini, ko nosim tanke nogavice. Če pa bi nosila debelejše nogavice, bi potrebovala širše čevlje ali pa bi razmislila o preizkusu moškega modela.

VIVOBAREFOOT Magna Forest ESC

| moški, ženski | usnje | 230€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Čevlji Magna Forest ESC so nižja različica njihovih priljubljenih pohodniških čevljev Tracker Forest ESC. Čevlji imajo enak podplat, vezalke in zgornji del iz usnja. Glavna razlika je v višini čevlja in dodatku volnene pletenine okoli gležnjev in narta. Ta raztegljiv ovratnik ne omogoča le enostavnega obuvanja, temveč tudi udobno gibanje gležnja.

Velikost in prileganje: Ženske velikosti so najprimernejše za ožja in srednje široka stopala, medtem ko so moške velikosti namenjene srednje širokim do širokim stopalom. Odlično se prilegajo tistim z nizkim in povprečno visokim nartom, prilagodite pa jih lahko tudi različnim širinam gležnjev.

VIVOBAREFOOT Ultra III Bloom

| ženski | veganski | 120€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Ultra Bloom je vsestranski čevelj, zasnovan za uporabo na plaži ali pri dejavnostih, povezanih z vodo. Odlični so za sprehajanje ob obali in stopanje na skale, saj nudijo ravno pravšnjo zaščito pred ostrimi površinami. Zgornji del je izdelan iz trpežnih veganskih materialov, ki prenesejo mokroto in se hitro posušijo. Prisotnost luknjic v materialu povečuje zračnost. Ti čevlji so dimenzionirani tako, da preprečujejo dostop večjim kamenčkom, čeprav velja omeniti, da se lahko majhni kamenčki vseeno znajdejo v notranjosti. Vsako leto je model izdan v različnih barvah, pri čemer ohranja enako obliko.

Velikost in prileganje: Čevlji Ultra Bloom imajo zoženo področje prstov, zato je manj prostora za njihovo pravilno lego. Moja stopala merijo 26,3/10 cm sandali so mi preozki za širino mojega stopala. Najbolj primerni so za ozka in kvečjemu srednje široka stopala. Še posebej dobro se prilegajo tistim z nizkim in povprečno visokim nartom, priročno pa jih je mogoče prilagoditi z elastičnimi vezalkami z vlečnim zatičem.

VIVOBAREFOOT Gobi III

| moški, ženski | usnje | 165€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Ti elegantni čevlji so na voljo za moške in ženske, z možnostjo jesenske izdaje z usnjeno podlogo ali udobne zimske izdaje s krznom. Gobi III so izdelani iz visokokakovostnega gladkega ali semiš usnja brez kroma in kovin, vezalke pa so izdelane iz organskega bombaža. Omeniti velja, da je svetlo bež semiš usnje lahko bolj občutljivo kot temnejše gladko usnje, zato je pred nošenjem priporočljivo uporabiti zaščitne izdelke. Podplat je tanek, saj meri 4 mm, priloženi vložek iz plute pa zagotavlja nekaj dodatnega blaženja za večje udobje.

Velikost in prileganje: Gobi III ima odlično obliko prstnega dela, linija pri palcu pa je popolnoma ravna. Ta model je običajno ožji in se najbolje prilega tistim z ozkimi do srednje širokimi stopali, nižjim do srednje visokim nartom in ozkimi do srednje širokimi gležnji. Z merami mojega stopala 26,3/10 cm je velikost 42 v dolžino ustrezna, vendar bi potrebovala nekaj dodatnih milimetrov za širino. Če potrebujete dodatno širino, upoštevajte, da so moški modeli na splošno širši od ženskih modelov iste velikosti.

VIVOBAREFOOT Gobi HI

| moški, ženski | usnje | 180€ |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Gobi HI je nedvomno eden najbolje prodajanih in najbolj kultnih modelov VIVOBAREFOOT. Na voljo je že nekaj let, njegova priljubljenost pa še vedno narašča. Model Gobi HI je zasnovan kot klasičen in brezčasen stil combat škornja, ki nikoli ne gre iz mode. Vsako leto je deležen minimalnih prilagoditev, ki služijo le še večji kakovosti in privlačnosti. Zgornji del je izdelan iz 100-odstotnega visokokakovostnega usnja, ki je na voljo v črni ali rjavi barvi. Notranjost je podložena s krznom (poliestrska podloga) in vključuje termalne vložke, zato je to idealen škorenj za hladne zimske dni, ko se temperature gibljejo okoli 0 stopinj Celzija.

Čevlji Gobi HI, opremljeni z VIVOBAREFOOT-ovim podplatom za vsakodnevno uporabo na različnih terenih, imajo konkavno, šesterokotno obliko. Podplat je izdelan iz lepljive gume in se ponaša z debelino 5 mm, kar zagotavlja minimalno blaženje in toplotno zaščito v hladnejših dneh.

Velikost in prileganje: Gobi HI je najprimernejši za ožja in srednje široka stopala. Če imate širša stopala, vam ti čevlji ne bodo najbolje ustrezali. Za moje stopalo dimenzij 26,3/10 cm so pri nošenju s tanjšimi nogavicami še dovolj široki, vendar jih ne morem nositi z debelejšimi nogavicami. Kot referenco lahko navedem, da nosim velikost 42.

Če želite izvedeti več o Gobi HI modelu, si oglejte ločeno oceno tukaj.

Čevlji VIVOBAREFOOT za otroke

Čevlji VIVOBAREFOOT so že od vsega začetka naša odlična izbira za otroške bosonoge čevlje. Z leti so doživeli nekaj sprememb z novimi oblikami, modeli in manjšimi spremembami prileganja, vendar so ostali med najbolje zasnovanimi in vzdržljivimi bosonogimi čevlji za otroke. Pravzaprav so nekateri naši pari prešli že na četrtega otroka zapored.

Otroški čevlji VIVOBAREFOOT imajo različne podplate. Večina modelov je primerna za vsakdanjo uporabo, če pa potrebujete dodaten oprijem na različnih terenih, vam predlagava, da si ogledate njihove otroške čevlje s Trail podplatom.

Velikost in prileganje: VIVOBAREFOOT so najbolj primerni za ozka in srednje široka stopala z nizkim in povprečno visokim nartom, čeprav se lahko prileganje od modela do modela nekoliko razlikuje. Oblika prstnega dela se je skozi čas spreminjala, vendar so vsi najnovejši modeli idealni za stopala z najdaljšim palcem in močnejšim naklonom proti mezincu. Če ima vaš otrok bolj kvadratno obliko stopala, ti čevlji niso najprimernejši.

Primus LUDO je letos povsem nov otroški model in zelo vesele sva, da je VIVOBAREFOOT po dolgih letih v svojo otroško kolekcijo vključil tudi usnjene modele. Ludo so kot nalašč za otroke z ozkimi do srednje širokimi stopali in videti je, da so zelo dobro izdelani. Verjetno bodo prestali preizkus časa in jih bo mogoče zlahka predati tudi drugemu otroku.

Eden izmed najinih najljubših modelov iz programa VIVOBAREFOOT so nedvomno čevlji Primus Ludo HI (prej znani pod imenom Primus Bootie All Weather). Za naju veljajo za najboljšo izbiro za jesen in zgodnjo pomlad, izkazali pa so se tudi za izjemno vsestranske, primerne celo za milejše zime. Pravzaprav jih pogosto uporabljamo tudi za pohodništvo.

Za aktivne otroke v toplejših mesecih priporočava modela Primus Sport in Primus Trail. Izdelani so iz zračnih veganskih materialov in jih je enostavno očistiti v pralnem stroju, kar je velik plus za zaposlene starše. Upoštevajte, da se prileganje med modeli lahko razlikuje. Modeli Primus z zapiranjem na ježka se lahko prilagodijo višjim nartom v primerjavi s tistimi z elastičnimi vezalkami.

Če za svoje aktivne otroke potrebujete večnamenski poletni sandal, je Ultra Bloom popoln. So prijazni do vode in se lahko spopadejo z mokrimi razmerami. Po naših izkušnjah so materiali zdržali vsakodnevno nošenje v dveh poletjih od maja do septembra, preden se je podplat obrabil. Materiali z uporabo postanejo tudi mehkejši. Vendar pa ta model morda ne bo najbolj primeren za otroke s stopali z manj volumna in ozkimi gležnji, saj je lahko nastavljanje ježka nekoliko težavno.

Fulham Kids je otroška izdaja priljubljenih škornjev Chelsea Fulham za odrasle. Na voljo so v različnih izdajah, vključno z usnjenimi za vsakodnevno nošenje pozimi in izdelanimi iz sintetičnih materialov, ki lahko služijo kot nadomestek za dežne škornje (čeprav ne pozabite, da stranska elastika ni vodoodporna). Najbolj primerni so za ozka stopala z manj volumna in srednje široka stopala. Stopala z velikim volumnom bodo verjetno imela večje težave pri obuvanju.

Veganski zimski škornji Lumi za otroke imajo svoje prednosti in slabosti. Vsako leto so podvrženi manjšim oblikovnim popravkom, da se zagotovi nenehno izboljševanje. Ti škornji, podloženi s sintetičnim krznom in opremljeni z dodanimi toplotnimi vložki, so primerni za zime okoli 0 stopinj Celzija. Vendar pa morda ne bodo dovolj topli za izjemno mrzle zimske dni. Škornji Lumi, idealni za ozka in srednje široka stopala, so udobna in modna izbira za vaše najmlajše.

Zaključek

Navsezadnje čevlji VIVOBAREFOOT izpolnjujejo svojo obljubo, da bodo predstavljali privlačno in zdravo alternativo sodobnemu dizajnu obutve. Njihovi čevlji so elegantnega in modnega videza, imajo veliko izbiro modelov, primernih za skoraj vse potrebe in priložnosti, ter udobje, ki lahko izboljša vašo držo ter zmanjša bolečine in poškodbe stopal, zato bi jih bilo vredno preizkusiti, če iščete minimalistično obutev. Upava, da vam je ta poglobljeni pregled dal dobro predstavo o vsem, kar ponuja podjetje VIVOBAREFOOT.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*