Domov ˃ Ocene ˃ Shapen – ocena znamke

Shapen – ocena znamke

Praznujete obletnico, rojstni dan, ste povabljeni na poroko? Ali le potrebujete elegantnejše čevlje za službo? Sedaj to ni več problem. Shapen je s svojo široko ponudbo bosonogih čevljev za posebne priložnosti poskrbel, da boste vedno izgledali čudovito, pri tem pa uživali v vsem razkošju, ki vam ga nudijo bosonogi čevlji.

Slovaško znamko elegantnejših bosonogih čevljev Shapen je ustanovila Mia, ki se je z idejo o lansiranju lastne znamke bosonogih čevljev začela poigravati že v letu 2016. Namreč, večina bosonoge obutve, ki je bila takrat prisotna na tržišču, je bila primerna le za športne aktivnosti.

Mia je s svojo znamko Shapen želela bosonogo obutev ponuditi tudi poslovnemu svetu. S svojim čudovitim občutkom za estetiko je v teh letih oblikovala številne modele, ki poskrbijo, da v bosonogih čevljih ne izgledate nič manj elegantno, kot če bi nosili običajne čevlje.

Njihov prvi model so bile balerinke Tulip, katerim sta se hitro pridružila še modela Ivy and Fleur. V naslednjih letih je Shapen dodal še številne modele sandalov ter balerink v dveh različnih širinah. Prav vsi njihovi modeli nosijo imena rastlin.

Shapen znamko spremljam že od njihovih čistih začetkov in lepo je opazovati uspešno rast podjetja. V tej objavi boste našli ocene za vse njihove modele, ki sem jih do sedaj poskusila.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, črno torbico sem kupila sama. Kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja. S Shapen sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BOSENOGICE5 (brez dodatnega stroška za vas).

♥ 5% popusta na Shapen s partnersko kodo BOSENOGICE5

1. Osnovne informacije

1.1 Splošno

  • Znamka: Shapen
  • Velikosti: 36-43
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

1.2 Podplat

Shapen podplat je izdelan iz gume ter je debeline 3 mm. Je tanek in kompakten, vendar je možno vse čevlje zviti v rolico. Malo več sile zahteva upognitev v vzdolžni smeri, vendar so nekatere barve podplatov bolj prožne kot druge (podplat pri mojem modelu Fleur je najmehkejši).

Tako zaprti čevlji kot sandali imajo dodan usnjen vložek, pod katerega je vstavljena 2 mm debela pena, ki doda minimalni občutek mehkobe in oblazinjena. Pena je dobra protiutež tankemu, vendar kompaktnejšemu podplatu.

1.3 Dolžina

Ženski modeli so na voljo v velikostih 36-43, vendar se notranje širine in dolžine posameznih modelih med seboj razlikujejo. Priporočam vam, da pred nakupom vedno preverite podane meritve na njihovi spletni strani za vsak model posebej.

Pri večini Shapen modelov nosim velikost 41 (dolžina stopala 26,3 cm), pri nekaterih modelih potrebujem velikost 42 – za podrobnosti glejte opise posameznih modelov. Upoštevajte, da je pri odprtih sandalih potrebnega manj prostora pred prsti kot pri zaprtih čevljih.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

1.4 Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Shapen čevljev ima blažji naklon proti mezincu, zato dobro ustreza veliko različnim oblikam stopal. Linija pri palcu pri zaprtih čevljih ostane ravna do konca in ne se zaokroži prehitro. Vsi njihovi zaprti modeli imajo tudi zelo radodaren prostor nad nad prsti, ki se ne zniža proti koncu čevlja.

Oblike prstnega dela se minimalno razlikujejo med sandali in modeli, ki so zaprti pri prstih. Linija od palca do mezinca je pri vseh modelih enaka, vendar so modeli sandalov malo širši čez predel metatarzalih sklepov, kar je vplivalo na linijo pri palcu, ki ima opazno rahlo zaokrožitev.

Razpoložljiva širina se razlikuje od modela do modela. Zaprti čevlji so primerni za povprečno široka in široka stopala. Širina ne narašča popolnoma enakomerno, zato so čevlji in sandali v najmanjših odraslih številkah primerni za širša stopala kot v večji velikosti kot jo nosim jaz. Pri sandalih se zaradi hitrejše zaokrožitve pri palcu izgubi nekaj razpoložljive širine.

Modeli, kot so npr. Tulip II in Poppy II, so na voljo v 2 različnih širinah. Sandali so primerni za srednje široka in široka stopala, vendar se njihova širina lahko razlikuje od modela do modela (za podrobnosti glej opise posameznih modelov).

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

2. Pregled Shapen modelov

Škornji

Ivy

Ivy je elegantnejši zimski gležnjar izdelan iz kombinacije gladkega in lakiranega usnja. Lakirano usnje na peti ter dekorativni zaključki zadrg poskrbijo, da so čevlji videti še elegantneje, hkrati pa je obuvanje zelo enostavno.

Podloženi so s tankim slojem penaste termo podloge, vendar vam v hladnih zimskih dneh priporočam uporabo volnenega vložka, ki ga lahko dokupite posebej.

Škornji so primerni za srednje široka in široka stopala in bodo lepo pristajali tudi stopalom z malo več volumna v srednjem delu stopala. Pri tem modelu nosim velikost 41, vendar so čevlji malenkost krajši od navedenih vrednosti, zato bi v čevlju potrebovala kak mm več. Stopalo mi med hojo zleze tudi malenkost naprej. Manjše velikosti so primerne za širša stopala kot večje in ta model bo ustrezal tudi zelo širokim majhnim stopalom.

Podrobno oceno Ivy modela lahko preberete tukaj.


Celoletni čevlji

Fleur

Fleur je celoletni čevelj, ki s tankimi vezalkami ter kombinacijo gladkega in lakiranega usnja poskrbi za sofisticiran videz. Čevlji so idealni za srednje široka in široka stopala. Model Fleur na fotografiji nosim v velikosti 41, vendar bi potrebovala velikost 42, saj so čevlji malenkost krajši kot je navedeno v tabeli.

Podrobno oceno Fleur modela lahko preberete tukaj.


Balerinke

Tulip II

Tulip II so ene izmed redkih balerink, ki mi, kljub radodarnemu prostoru pri prstih, izjemno lepo ostanejo na nogi. Na voljo so v dveh širinah ter številnih barvah. Nosite jih lahko z ali brez traku okrog gležnja, dodatno pa jih lahko popestrite tudi s pentljami in rožicami, ki jih lahko dokupite posebej.

Tulip II, ki jih nosim na fotografiji, so širši model in so primerni za široka stopala. Prostor nad prsti je zelo radodaren. Prstni del je ojačan, da se material ne guba, vendar je ojačitev minimalno opazna tudi od zunaj.

Elastičen rob poskrbi, da balerinke dobro ostanejo na nogi tudi, če ne želite uporabljati traku okrog gležnja. Trak je daljši in ga boste morali v primeru suhih gležnjev skrajšati.

Pri tem modelu nosim velikost 42 (balerinke so 13 mm daljše od mojega stopala). Velikost je idealna in stopalo mi med hojo izjemno minimalno zdrsi naprej, zato so to ene izmed mojih najljubših balerink kar jih imam.


Sandali

Daisy

Sandali Daisy so na voljo v različnih metalik barvah in so izdelani iz gladkega usnja v kombinaciji s sintetičnim svetlečim materialom. Sintetičen svetleči material je lahko občutljivejši za uporabo (hitreje se opazijo prstni odtisi).

Sandali so primerni za široka stopala (manjše številke so primerne za širša stopala kot večje številke), se pa nekaj širine izgubi s hitrejšo zaokrožitvijo pri palcu. Obseg čez prste je mogoče dobro regulirati s trakom na ježka. Za dobro fiksacijo si je potrebno ježek močneje zategniti, saj pasek okrog gležnja stopala ne oprime popolnoma. Trak čez prste lahko na začetku deluje malce trši, vendar se z uporabo zmehča.

Trak okrog gležnjev je daljši. V primeru, da imate ozke gležnje, si ga lahko ovijete 2x okrog gležnja, v primeru širših gležnjev pa le enkrat. V primeru ozkih pet lahko opazite slabše prileganje stranskih trakov pri peti.

Pri tem modelu nosim velikost 41, ki je zame glede dolžine in oblike ustrezna (zelo lepo pristajajo stopalom z malo daljšim drugim prstom).

Mai

Sandali Mai so zasnovani v stilu elegantnih ‘japonk’ vendar v bosonogi različici, ki omogoča fiksacijo pete. Prednji trakovi so oblikovani v obliki srca, ki je nato podaljšan v asimetrično oblikovan petni trak. Zaradi asimetrične pritrditve traku lahko prihaja do manjše rotacije sandalov med hojo, vendar ta rotacija ni moteča. Zaradi postavitve trakov se tudi zelo hitro obujejo.

Sandali so primerni za široka stopala (manjše številke so primerne za širša stopala kot večje številke) in imajo enako obliko pri prstih kot Daisy model. Material med prsti lahko na začetku deluje malenkost trši, vendar z uporabo postane mehkejši. Podplat je tanek in ima v vrhnjo plast vgrajen tanek penast material, ki vam doda minimalno oblazinjenje med hojo.

Pri modelu Mai nosim velikost 41, ki je 8 mm daljša od mojega stopala.

Calla

Model Calla je nov model v letu 2022 in je na voljo v različnih barvah. Izbrala sem belo barvo, ki ima na površini opazen nežen srebrn sijaj. Sandali so narejeni iz mehkega usnja in so zelo udobni na nogi.

Nova modela Calla in Jasmine imata drugačno tabelo velikosti kot modela Mai in Daisy. Spremembo bodo opazili predvsem tisti, ki nosijo večje ženske velikosti, v manjših velikostih so spremembe v širini minimalne ali jih ni, zato so sandali še vedno primerni za široka stopala. V večjih številkah bodo primerni za malenkost ožja stopala kot modela kot Mai in Daisy (srednje široka in srednje široka do široka stopala). Nekaj širine se izgubi tudi s hitrejšo zaokrožitvijo pri palcu.

Trak čez prste ni prilagodljiv, zato vam morajo sandali dobro pristajati. Moja širina stopala je 10 cm z obsegom 24 cm in dolžina traku je primerna za moja stopala. Sandali ne bodo ustrezali ljudem, ki imajo zelo polna stopala ali zelo ozka z malo volumna. V bodoče bi želela v tabeli velikosti videti tudi razpoložljiv obseg za posamezno velikost za lažjo odločitev o primernosti modela.

Dobro fiksacijo omogočajo trakovi, ki potekajo čez nart in okrog gležnja. Ker trak ni nameščen točno v pregibu gležnja, se med hojo zgodi minimalen zdrs stopala naprej. V sandalih nosim velikost 41 (7 mm daljši od mojega stopala), vendar sem na meji glede ustreznosti dolžine. V primeru, da ste med dvema velikostma, izberite raje malenkost več prostora kot premalo. Pri sandalih ne potrebujete veliko prostora, vendar vam morajo prsti med hojo ostati na podplatu.

Sandali so po tabeli v velikosti 41 široki 10,4 cm, vendar je dejanska širina malo manjša od tega. V tabeli je navedena širina, ki je merjena na mestu kjer je nameščen trak, vendar se predel pri palcu proti koncu čevlja zoži, zato je končna širina za prste malo manjša od tega. Širina je za moje 10 cm široko stopalo ustrezna, vendar nimam na voljo veliko dodatne širine.

Jasmine

Jasmine je prav tako nov model v letu 2022 in ima še elegantnejši pridih kot model Calla. Sandali so na voljo v različnih barvah, na fotografiji pa lahko vidite barvo rose gold. V tej barvi je izdelan trak čez prste ter trak na peti, medtem ko je trak čez nart iz ujemajoče bež barve.

Trak čez prste je izdelan iz mehkega usnja in ni prilagodljiv po obsegu, zato vam mora dobro pristajati. Prilaganje traku čez prste z ježkom, vsekakor poveča razpon stopal, ki jim bo ta model pristajal, vendar hkrati zmanjša tudi njegovo eleganco. Dolžina traku je za moj obseg (24 cm) idealna, vendar model ne bo dobro pristajal ozkim in drobim stopalom ter stopalom, ki imajo veliko volumna in širine.

Pri modelu Jasmine nosim velikost 41 (sandali so 7 mm daljši od mojega stopala) in dolžina je ustrezna. Trak čez nart pri temu modelu zelo dobro oprime stopalo, zato imam pred prsti še dovolj razpoložljive dolžine, da ostanejo vsi prsti med hojo na podplatu.


Dodatki

Vse Shapen čevlje lahko kombinirate z njihovimi dodatki ter tako ustvarite svoj popoln videz. Torbice in dodatki za čevlje v obliki rožic in pentelj se dokupijo posebej in so v ujemajočih barvah z barvami njihovih čevljev.

3. Kako in kdaj jih nositi

Shapen modele najlepše kombinirate z elegantnejšimi oblačili, saj so za to bili tudi ustvarjeni. Njihovi čevlji so ena izmed mojih top izbir, ko potrebujem elegantnejše čevlje za službo ali pa sem povabljena na poroko in druge posebne priložnosti.

4. Cena & kje kupiti

Shapen izdelke lahko kupite na uradni strani. Cena je odvisna od modela čevlja. Z mojo partnersko kodo BOSENOGICE5 lahko kupite vse njihove čevlje in dodatke s 5% popusta.

5. Informacije o dostavi

Shapen pošilja po vsem svetu, pri tem cena dostave za Slovenijo znaša 5€. Podroben cenik dostave lahko najdete tukaj.

6. Povzetek

V primeru, da potrebujete elegantnejše bosonoge čevlje za v službo ali za posebne priložnosti, je Shapen znamka za vas. Njihovi čevlji poskrbijo, da se v bosonogih čevljih ne počutite nič manj elegantno kot, če bi nosili pete. Ponudba več različnih širin, dodatkov s katerimi lahko še dodatno popestrite svoje čevlje ali ponudba torbic v ujemajoči barvi, doda samo še zadnji detalj k temu odličnemu naboru različnih modelov čevljev.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*