Domov ˃ Ocene ˃ Groundies Shoes – Ja ali ne? Najina iskrena ocena

Groundies Shoes – Ja ali ne? Najina iskrena ocena

Pozabite, kar ste slišali o bosonogih čevljih. Groundies niso le še en par čevljev – so življenjski stil. Ogledali si bomo vse v povezavi z nakupom Groundies čevljev, zakaj so tako priljubljeni in zakaj se zdi, da jih imajo prav vsi naši prijatelji.

Groundies je nemško podjetje, ki izdeluje bosonoge čevlje, kakršnih še niste videli. Svoje poslovanje so začeli leta 2019 in v zelo kratkem času zgradili neverjetno podjetje in blagovno znamko. Njihovi čevlji so v vrhu navdušenja nad bosonogimi čevlji in s svojimi inovativnimi modeli navdihujejo ljudi po vsem svetu.

V tej oceni boste spoznali njihove bosonoge čevlje. Obljubljava vam, da vas bodo navdušili in obnoreli, v oceni pa boste našli veliko zelo tehtnih dejstev, zaradi katerih njihovi čevlji izstopajo kot nobeni drugi.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

Uporabite BU15 za 15% popust (velja do 12.4.2024)

Zakaj in kako je Groundies postal ena od najinih najljubših znamk bosonogih čevljev

Če iščete bosonoge čevlje, ki so hkrati modni in udobni, je Groundies zagotovo znamka, ki jo morate spoznati.

Groundies je znamka, ki je hitro postala ena najinih najljubših, ko gre za bosonoge čevlje. Zaradi svojega prizadevanja za izdelavo elegantnih in udobnih čevljev v tej branži močno izstopajo.

Eden od glavnih razlogov, zakaj imava radi Groundies, je ta, da dokazujejo, da se nam ni treba odpovedati stilu, ko se odločimo za udobje. Njihovi modeli so oblikovno dovršeni in sodobni, na voljo pa so v različnih barvah in materialih, ki ustrezajo vsakemu stilu.

Zavezanost podjetja Groundies k varovanju našega planeta je še en razlog, zakaj nama je ta znamka všeč. Njihovi čevlji so izdelani v preverjenih proizvodnih obratih na Portugalskem, s katerimi so vzpostavili dolgoročna partnerstva, uporabljajo pa skrbno izbrane in preverjene materiale, zato so odgovorna izbira za vse, ki jim ni vseeno za okolje.

Zakaj vam bodo vaša stopala hvaležna, da ste izbrali Groundies bosonoge čevlje

Bodimo iskreni – vsi smo že kdaj hodili bosi. Toda ali ste se kdaj vprašali, kako bi se počutili, če bi nosili čevlje, ki bi vašemu stopalu omogočali naravno gibanje? Tu nastopijo bosonogi čevlji Groundies. 

Njihovi čevlji so zasnovani z mislijo na občutek kot da smo bosi: Imajo obliko stopala in prilagodljiv podplat brez povišane pete, ki omogoča naravno gibanje stopala, zato so kot nalašč za vse, ki želijo postaviti v ospredje zdravje svojih stopal, ne da bi pri tem žrtvovali svoj videz.

Z njimi ne boste izboljšali le moči in gibljivosti svojih stopal, temveč lahko poskrbite tudi za boljšo držo, ravnotežje, izboljšate cirkulacijo, povečate senzorično odzivnost in še veliko več!

OPOZORILO! Ustrezne oblike za stopalo so le čevlji iz njihove BAREFOOT in BAREFOOT+ serije.

Uživate v učenju o tem, kako s pomočjo pravilno prilegajočih se bosonogih čevljev izboljšati funkcionalnost svojih stopal in telesa? Potem si oglejte najino Akademijo Bose Nogice. V njej se naučite vse, kar želite vedeti o bosonogih čevljih in stopalih!

Groundies tipi podplatov – Razlaga

Groundies ponuja več modelov čevljev, vsi pa imajo podplat brez povišane pete. Vendar se debelina, mehkoba, profil in širina podplata vsakega modela razlikujejo. V naslednjem poglavju bomo spoznali razlike v širini podplatov, tukaj pa si bomo ogledali, kako tip podplata vpliva na prožnost, občutenje podlage in oprijem.

Modeli Groundies so na voljo z enim od šestih tipov podplatov:

  • Podplat GO1 (3,3 mm osnove in 3 mm profila) – to je Groundiesov originalni podplat, ki je najin najljubši. Nudi dobro občutenje podlage in z lahkoto ga lahko zvijete v vse smeri. Njegova mehkoba zagotavlja nekaj blaženja, ko hodite po trdih površinah v mestu.
  • Podplat GS1 (3 mm osnove in 3,9 mm profila) – to vrsto podplata boste prepoznali po značilnem “videzu zidu” podplata, zaradi katerega je videti debelejši od tipičnega podplata bosonogih čevljev. Zaradi dvignjenega roba je ta podplat nekoliko manj prožen kot podplat GO1, vendar je še vedno precej dober za ta tip podplata. Ker je nekoliko debelejši od podplata GO1, je hoja v njih nekoliko bolj oblazinjena kot v podplatu GO1.
  • Podplat GP1 (5 mm osnove in 2,5 mm profila) – podplat GP1 je prepoznaven po rahlo podaljšanem podplatu z izgledom povišane pete, ki se uporablja pri večini modelov s to vrsto podplata. Tudi ta podplat sicer nima povišane pete (dvig pete je le navidezen). Podplat GP1 je na petnem delu nekoliko manj prožen, na kar vpliva predvsem zasnova pete.
  • Podplat GX1 (4,0 mm osnove in 4,5 mm profila) – ta podplat je najdebelejši in je tudi manj prožen kot drugi. Ima pa več blaženja, zato je dobra izbira, če iščete nekaj z več blaženja in manj intenzivnim občutenjem tal.
  • Active (2,0 mm osnove in 2,5 mm profila) – ta podplat se uporablja samo v njihovi seriji Active in je najtanjši in najbolj prožen podplat, ki ga izdelujejo. Omogoča tudi najboljše občutenje podlage.
  • All Terrain (2,5 mm osnove in 3,0 mm profila) – ta tanek podplat z globljimi utori je bil razvit posebej za čevlje All Terrain, saj zagotavlja najboljši oprijem, ko ga najbolj potrebujete.

Tip podplata čevlja lahko preverite pod opisom posameznega modela.

Groundies velikosti in prileganje: Izbira prave velikosti & modela za vaša stopala

Dolžina

Bosonogi čevlji Groundies so na voljo v velikostih od EU 36 do EU 48. Ženski modeli so v velikosti od EU 36 do EU 43, moški pa od EU 40 do EU 47. Od velikosti 40 do 43 imajo vsi modeli Groundies enotno obliko. Tako med ženskimi in moškimi čevlji iste velikosti ni razlik v dolžini ali širini.

V tabelah velikosti Groundies lahko najdete notranje mere dolžine in širine za njihove čevlje. Medtem ko so dolžine pri večini modelov skladne s tabelo, se širine lahko razlikujejo glede na tip uporabljenega podplata.

Skoraj vse Groundies čevlje nosim v velikosti 42 (mere stopala 26,3/10 cm), razen čevljev Utah, ki jih imam v velikosti 43. Modeli Barefoot+ so 2-3 mm daljši in cca. 8 mm širši od Groundies modelov v Barefoot liniji.

Pred naročilom vedno izmerite stopala in preverite svoj tip stopala. Izberite čevlje, ki so za 12 mm daljši od vašega stopala. Če ste med dvema velikostma, izberite večjo velikost, razen če so vaša stopala zelo ozka. Ne pozabite preveriti tudi širine stopala!

OPOMNIK! Če ste začetnik pri bosonogi obutvi, se vam ta prostor sprva lahko zdi preveč, vendar ne pozabite, da vaša stopala med hojo potrebujejo prostor za širjenje in pravilno pronacijo/supinacijo.

Širina

Groundies čevlji so na voljo v različnih širinah, zato pred izbiro modela vedno preverite širino svojega stopala.

Modeli Groundies so razdeljeni v 3 različne kategorije – navadni (Regular), bosonogi (Barefoot) in bosonogi+ (Barefoot+), vsako kategorijo pa lahko preprosto filtrirate na spletni strani Groundies.

BAREFOOT+

Linija Barefoot+ je najnovejša pridobitev znamke Groundies v letu 2023. Namenjena je ljudem s širokimi ali zelo širokimi stopali. Modeli Barefoot+ so cca. 8 mm širši (in cca. 2-3 mm daljši) od ostalih Barefoot modelov ter so med najbolj širokimi bosonogimi modeli na tržišču. Po najini oceni so cca. 5 mm širši od vrednosti v Groundies tabelah, vendar končna razpoložljiva širina zavisi tudi od volumna/obsega stopala, saj ta tip podplata dovoli tudi nekaj prilagajanja v širino (stopala z manj volumna imajo več razpoložljive širine).

Novi modeli so širši tako pri prstih kot tudi pri peti, vendar se vseeno dobro fiksirajo tudi na ožje pete (izberite čevlje na vezalke za najboljšo fiksacijo). Vsi čevlji iz te linije so izdelani na podplatu GO1.

BAREFOOT

Podjetje Groundies je svoje poslovanje začelo z linijo Barefoot, ki je danes na voljo z različnimi tipi podplatov in širinami. Vsi podplati iz serije Barefoot (razen podplatov Active in All-Terrain) imajo minimalno zaokrožitev v predelu palca, kar nekoliko vpliva na splošno širino pri konici prstov. Po najini oceni so Barefoot modeli cca. 5 mm širši od vrednosti v Groundies tabelah velikosti, vendar končna razpoložljiva širina zavisi tudi od tipa podplata in tipa stopala. Najširši čevlji iz ponudbe Barefoot so tisti s podplati GO1, medtem ko so podplati GP1 in GS1 nekoliko ožji (za podrobnosti glejte zgornjo fotografijo).

OPOMBA: V letu 2023 je bila oblika Barefoot modelov z GO1 podplatom rahlo posodobljena. Novi modeli so ožji na mestu tik pred začetkom prstov, vendar širina pri konici prstov ostaja enaka (kar je tudi najpomembnejše, saj je tam najširše naše stopalo). Posodobitev je prinesla boljšo obliko pri prstih (rahla zaokrožitev pri palcu je sedaj manjša) ter bolje posnema naravno obliko stopala, saj največ širine potrebujemo ravno pri konici prstov.

REGULAR

Zamisel podjetja Groundies pri čevljih z ožjim predelom pri prstih je bila razviti čevelj za ljudi, ki še niso pripravljeni sprejeti širšega videza bosonogih čevljev, vendar bi radi izkusili tanek podplat bosonogih čevljev. Trdno sva prepričani, da sta liniji Barefoot in Barefoot+ najboljša izbira, če si želite povrniti zdravje stopal, saj zagotavljata dovolj prostora za prste, kar jim omogoča, da se med hojo pravilno razširijo.

Pregled priljubljenih modelov

Groundies Camden

| Ženski | usnje | GO1 podplat | Barefoot & Barefoot+ | EU 36-43 | 149,90€ |

Groundies Camden so modni Chelsea gležnjarji, oblikovani v nekoliko višjem stilu. Na voljo so v različnih trendovskih barvah, zato so primerna izbira tako za vsakdanje kot za formalne priložnosti. Ti čevlji imajo veliko vlečno zanko in elastične vstavke na straneh, zaradi česar jih je izjemno enostavno obuti.

Velikost in prileganje: model Camden je na voljo v dveh različicah: Groundies Barefoot in Barefoot+ fit. Na fotografiji, ki jo vidite, je njihov model Barefoot+, ki ima zelo širok prstni del. Kljub prilagoditvi za širša stopala ohranjajo eleganten in stilsko dovršen videz, ki ne daje občutka prevelike ali okorne velikosti. Ti čevlji so primerni za posameznike z nizkim do povprečnim visokim nartom in ozkimi do srednje širokimi gležnji. Prostor za prste je zasnovan tako, da zagotavlja dovolj prostora za široka in zelo široka stopala. Kot referenco lahko navedem, da nosim velikost 42 z dolžino stopala 26,3 cm.


Groundies Sienna

| Ženski | usnje | GS1 podplat | Barefoot fit | EU 36-43 | 139,90€ |

Groundies Sienna je še en eleganten chelsea škorenj iz kolekcije Groundies. Zaradi svoje zasnove so izjemno enostavni za obuvanje, zaščitna guma ob robovih pa jim dodaja športni, a hkrati modni pridih. So blago podloženi in jih je najbolje uporabljati jeseni ali zgodaj spomladi, saj se lahko v zimskih dneh zdijo preveč hladni.

Velikost in prileganje: Sienna imajo podplat Groundies GS1, ki je po širini nekoliko ozek. Najbolj primerni so za posameznike z ozkimi in srednje širokimi stopali. Moje stopalo meri 26,3/10 cm in nosim velikost 42, vendar imam že pri nošenju z bosimi nogami občutek, da sta palec in mezinec nekoliko utesnjena. Ti škornji so odlični za osebe s povprečno širino gležnja in povprečno višino narta. Če pa imate plitva stopala in ozke gležnje, bo njihovo nošenje morda nekoliko težavno, zlasti če je ozek tudi vaš sprednji del stopala.


Groundies Melbourne

| Ženski, moški | usnje | GS1 podplat | Barefoot in Barefoot+ fit | EU 36-47 | 129,90€ |

Groundies Melbourne so zlahka eni mojih najljubših superg iz kolekcije Groundies. Spominjajo me na moj prvi par Groundies čevljev, Ibiza v kovinski rožnato zlati barvi, ki sem jih kupila leta 2019. Melbourne je vsestranski model, ki je na voljo v različnih barvah, materialih (“veganski” ali “usnjeni”), velikostih (za moške in ženske) ter v dveh različnih širinah. Na fotografiji lahko vidite model Barefoot fit, model Barefoot+ fit pa je še širši in je primeren tudi za tiste z ekstra širokimi stopali. Usnjen zgornji del je mehak in udoben za nošenje.

Velikost in prileganje: Melbourne in Barefoot fit ustreza velikosti, Melbourne in Barefoot+ fit pa je za 2-3 mm daljši od modela Melbourne in Barefoot fit (za natančne mere preverite njihovo tabelo velikosti). Primerni so za različne višine narta. Melbourne in Barefoot fit je idealen za srednje široka in srednje široka do široka stopala, Melbourne in Barefoot+ fit pa se odlično prilega širokim in zelo širokim stopalom. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm), in sicer tako v modelu Barefoot kot v modelu Barefoot+.


Groundies Nova

| Ženski | usnje | GO1& GS1 podplat | Barefoot | EU 36-43 | 134,90€ |

Groundies Nova so odlična izbira za vsakodnevno nošenje. Ti usnjeni čevlji so eni najbolj priljubljenih modelov Groundies superg. Na voljo so v liniji Barefoot na podplatih GO1 ali GS1 in v dveh različnih višinah – kot nizke superge in/ali v višji različici Nova Mid. Izberite vrsto podplata glede na širino svojega stopala. 

Velikost in prileganje: Čevlji Nova ustrezajo velikosti. Najbolje se prilegajo stopalom z manj volumna ali srednjim volumnom. Nova s podplatom GS1 je primerna za ozka in srednje široka stopala, medtem ko se Nova s podplatom GO1 dobro prilega tudi srednje širokim do širokim stopalom. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).


Groundies Amsterdam

| Moški, Ženski | usnje | GO1 podplat | Barefoot & Barefoot+ | EU 36-47 | 129,90€ |

Groundies Amsterdam so med kupci priljubljeni že od izida leta 2020 (da, tudi midve smo jih kupili), zdaj pa se vračajo kot še bolj udoben in vsestranski model, z uvedbo izboljšanega prileganja v liniji Barefoot in še širšega prileganja v liniji Barefoot+, ki je na voljo za moške in ženske.

Čeprav imajo ti čevlji odličen videz za prosti čas, jih lahko nosite tudi s kavbojkami ali bolj elegantnimi hlačami. 

Velikost in prileganje: Amsterdam v izvedbi Barefoot se ujema s tabelo velikosti, medtem ko je Amsterdam v izvedbi Barefoot+ za 2-3 mm daljši od Amsterdama v izvedbi Barefoot. Dobro se prilegata različnim volumnom stopal. Amsterdam Barefoot je primeren za srednje široka in srednje široka do široka stopala, medtem ko se Amsterdam v izvedbi Barefoot+ dobro prilega širokim in zelo širokim stopalom. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).


Groundies Orlando

| Moški, Ženski | usnje | GO1 podplat | Barefoot & Barefoot+ | EU 36-48 | 129,90€ |

Nazaj so! Govorimo o Orlandu – izjemno priljubljenih retro supergah s sodobnim pridihom. Novi model ima posodobljen videz, vendar je še vedno prav enako odličen čevelj. Za tiste, ki so vam všeč superge v retro stilu, je tu priložnost, da si privoščite par, ki vam bo pomagal izstopati iz množice. Vsakdanji stil se enako dobro poda tako h kavbojkam kot k oblačilom za vadbo! Na voljo v različici Barefoot (s podplatom GO1) in tudi v različici Barefoot+!

Velikost in prileganje: Orlando v izvedbi Barefoot ustreza velikosti, medtem ko je Orlando v izvedbi Barefoot+ za 2-3 mm daljši od Orlanda v izvedbi Barefoot. Dobro se prilegajo različnim višinam narta. Orlando v različici Barefoot je primeren za srednje široka in srednje do široka stopala, Orlando v Barefoot+ seriji pa se dobro prilega širokim in zelo širokim stopalom. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).


Groundies Universe

| Moški, Ženski | usnje | GS1 podplat | Barefoot & Regular | EU 36-48 | 129,90€ |

Čevlji Groundies Universe so od predstavitve leta 2021 postali sodobna klasika. Zasnovani so za moške in ženske, v različici Barefoot na podplatu GS1, hkrati pa se ponašajo z elegantnim in klasičnim dizajnom. Na voljo so v najrazličnejših barvah, dizajnih (tudi kot visoke superge) in materialih, tako da lahko izberete tistega, ki najbolj ustreza vaši osebnosti. 

Velikost in prileganje: Ta model je eden najprostornejših nad prsti, vendar je njegova širina najbolj primerna za ozka in srednje široka stopala. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).

Podrobeno oceno Groundies Universe modela si lahko preberete tukaj.


Groundies Court

| Moški, Ženski | usnje | GS1 podplat | Barefoot | EU 36-47 | 129,90€ |

Court superge so bile oblikovane tako, da zagotavljajo mehkobo, udobje in uglajen videz, ki je kot nalašč za vsak dan. Izdelane so iz kakovostnega usnja (mešanica gladkega usnja in semiša), kontrastnih detajlov na peti, zračne mrežaste podloge in so na voljo v liniji Barefoot. Podplat GS1 zagotavlja spodobno občutenje podlage in so precej lahki, zato bodo vaša stopala zadovoljna ves dan. 

Velikost in prileganje: Groundies Court bosonogi čevlji so najbolj primerni za ozka in srednje široka stopala ter nizek in srednje visok nart. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).


Groundies New Port

| Moški, Ženski | usnje | GP1 podplat | Barefoot | EU 36-47 | 129,90€ |

New Port je usnjena športna superga, ki uvaja nekoliko drugačen videz bosonogega čevlja. Ima klinasto peto, ki le optično ustvarja iluzijo povišane pete, medtem ko ima čevelj dejansko popolnoma raven podplat. Pri konici prstov so videti rahlo koničasti, vendar če izberete priporočljiv prostor pred prsti, se boste izognili najbolj zoženemu koncu.

Velikost in prileganje: New Port so najprimernejši za ozka in srednje široka stopala, nizek in srednje visok nart. Nosim velikost 42 (dimenzije stopal 26,3/10 cm).


Groundies Salzburg

| Ženski | usnje | GO1 podplat | Barefoot | EU 36-43 | 139,90€ |

Škornji Salzburg so klasičnega videza, elegantni in preprosti ter primerni za vsako priložnost. Imajo priljubljen videz širokih vezalk, kar jim daje hkrati športen in ženstven videz. Na voljo so v mehkem velurju v bež barvi ali gladkem črnem usnju. Na voljo so v izvedbi Barefoot fit s podplatom GO1, zaradi česar so zelo udobni za nošenje in omogočajo enostavno hojo. Uporabljate jih lahko tudi pozimi, vendar priporočava, da jim dodate tople vložke za dodatno toploto.

Velikost in prileganje: Model Salzburg je najbolj primeren za ljudi s srednje širokimi in srednje širokimi do širokimi stopali ter nizkim in povprečno visokim nartom. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).


Groundies Active

| Moški, Ženski | veganski | Active podplat | Barefoot | EU 36-47 | 129,90€ |

Športni copati Groundies Active so ustvarjeni za aktiven življenjski slog, njihova konstrukcija in dizajn pa sta popolnoma veganska. Na voljo so v klasičnih barvah s klasičnimi ali elastičnimi vezalkami, za moške in ženske. 

Velikost in prileganje: Najprimernejši so za ozka in srednje široka stopala, nizek in srednje visok nart. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).


Groundies Odessa

| Ženski | usnje | GO1, GS1 & GX1 podplati | Barefoot | EU 36-43 | 139,90€ |

Bosonogi škornji Groundies Odessa so eni izmed najbolj priljubljenih modelov. Model Odessa, ki je bil prvotno izdan leta 2019, je bil eden prvih zimskih modelov Groundies, ki so bili na voljo za ženske. Takoj so postali priljubljeni in vse od predstavitve so še naprej najbolje prodajani. Preprosta zasnova je dovolj enostavna, da se podajo k vsaki obleki, vendar ostajajo elegantni in modni – da o udobju niti ne govorimo!

Velikost in prileganje: Model Odessa je najprimernejši za ljudi s srednje širokimi in srednje širokimi do širokimi stopali ter nizkim in povprečno visokim nartom. Nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).

Groundies ponuja še veliko modelov za vse letne čase, priložnosti in različne stile, zato bova to oceno redno posodabljali, ko jih bova testirali. Naslednjič ko boste iskali nove bosonoge čevlje, ne pozabite preveriti novosti!

Nakup & poštnina

Podjetje Groundies iz Nemčije pošilja po vsem svetu. Poštnina za Slovenijo znaša 8,95€ za standardno pošiljanje ali 27,95€ za hitro pošiljanje. Vračila so možna 14 dni po prejetju.

Zaključek

Najbolj stilsko dovršen dokaz, da je bosonoga obutev lahko še kako modna? Groundies bosonogi čevlji nadvsem uspešno združujejo modo in funkcionalnost ter zagotavljajo, da boste ne glede na priložnost vedno videti dobro in da se boste tako tudi počutili. Če iščete stilsko dovršene in udobne čevlje, ne iščite drugje, kot pri Groundies. Zagotovo bodo spremenili industrijo bosonoge obutve na bolje.

Uporabite BU15 za 15% popust (velja do 12.4.2024)

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*