Be Lenka čevlji: ali resnično spreminjajo pravila igre?

Ko govorimo o bosonogi obutvi, Be Lenka izstopa kot znamka, ki nenehno premika meje udobja in stila. Vsako sezono predstavi osupljivo paleto modelov, ki določajo trende in dvigujejo letvico, kakšna je lahko bosonoga obutev. Zaradi izjemne zavezanosti estetiki, kakovosti in povratnim informacijam strank so si pridobili zveste oboževalce med tistimi, ki dajejo prednost zdravju stopal in modi.

Be Lenka je več kot le znamka, je pripoved o strasti in predanosti. Znamka, ki sta jo leta 2017 ustanovila Lenka Cenigova in Juraj Fehervari, se je hitro povzpela na vrh v svetu bosonogih čevljev. Njuno potovanje je dokaz, kako lahko prizadevanje za odličnost gladko preide v izdelavo obutve, ki brezhibno združuje funkcionalnost in slog.

Podjetje Be Lenka izhaja iz Slovaške in se ponaša s tem, da vse svoje čevlje oblikuje in izdeluje v Evropi. Pred kratkim sva imeli priložnost obiskati njihovo pisarno v Žilini na Slovaškem in se seznaniti s procesom načrtovanja in izdelave. Ni presenetljivo, da so za svoje raziskave, inovacije in splošni uspeh prejeli številne nagrade.

Use BU5 for 5% off

Kakšna je razlika med Be Lenka in Barebarics?

Morda se sprašujete, zakaj se je pojavilo novo ime in po čem se Be Lenka razlikuje od Barebarics. Obe znamki sta pod okriljem istega podjetja, obe vključujeta strokovno znanje istih ustvarjalnih umov in obe znamki lahko najdete na spletni strani Be Lenka. Vendar pa ima Barebarics tudi svojo posebno spletno stran Barebarics.

O znamki Be Lenka razmišljajte kot o bosonogi znamki, ki je specializirana za klasične modele za vso družino, od staršev do otrok. Po drugi strani pa je bila znamka Barebarics zasnovana s ciljem predstaviti bosonogo obutev mlajšemu občinstvu.

Barebarics se osredotoča predvsem na trendovske modele superg, izdelane iz usnja ali veganskih materialov. Njihovi podplati zagotavljajo nekoliko več blaženja in so v primerjavi z večino bosonogih čevljev lahko trši. Zato so odlična vstopna točka za posameznike, ki začenjajo svojo bosonogo pot. Poleg tega so odlični za tiste, ki imajo raje dodatno blaženje ali iščejo trendovsko zasnovo.

S tem pristopom uspeta podjetji Be Lenka in Barebarics ponuditi raznoliko paleto modelov, ki zadovoljijo različne želje, kar ima za posledico širok izbor modelov, ki jih pri drugih znamkah bosonogih ne boste našli.

Tipi podplatov Be Lenka čevljev

Be Lenka za svoje modele uporablja različne vrste podplatov, ki se razlikujejo po debelini, mehkobi, globini profila, obliki in širini.

Podplati tipa 1, 8 in 9: Ti podplati so na voljo v številnih modelih in so eni od najmehkejših podplatov Be Lenka z najboljšim občutkom za podlago.

Podplat tipa 2: nekoliko manj robustna različica podplata tipa 3, prisotna v modelih, kot sta Entice 2.0 in Brooklyn. Ta 4 mm debeli gumijasti podplat je zelo prožen in zagotavlja dober občutek tal, vendar je lahko spolzek na gladkih in mokrih površinah.

Podplat tipa 3: Ta robusten podplat je posebej izdelan za zimske razmere in je prisoten v modelih, kot je Snowfox. Ponaša se s 4 mm debelim podplatom z globokimi utori, ki zagotavljajo odličen oprijem na spolzkih površinah. Vendar pa zaradi oprijema žrtvuje nekaj občutka za podlago.

Podplat tipa 4: Ta podplat, ki je značilen za nove čevlje Chelsea in visoke škornje, je izdelan iz gume z globljimi utori.

Podplat tipa 5: Ta 4 mm debel podplat, ki ga najdemo v sandalih, zagotavlja tanko, a čvrsto podlago. Trdnost sicer povečuje varnost, vendar v primerjavi z mehkejšimi podplati za sandale zmanjšuje občutek tal.

Podplat tipa 6: Najmehkejši med podplati Be Lenka, najdete ga v modelu Trailwalker. Ta izjemno minimalen 4 mm podplat je neverjetno prožen in zagotavlja odličen občutek na tleh.

Podplat tipa 7: Ta trši podplat, ki je predstavljen v novih balerinkah, je manj prožen in zaradi vključenega vložka zagotavlja nekoliko blažji občutek tal.

Podplat tipa 10: je na voljo v večini modelov Barebarics. Je nekoliko trši in manj prožen, zlasti na peti, ponuja pa oblazinjen občutek, zlasti v kombinaciji z dodanimi vložki.

Za podrobnejšo primerjavo vrst podplatov Be Lenka lahko obiščete njihovo spletno stran.

Velikost in prileganje Be Lenka modelov

Be Lenka ponuja različne modele čevljev in vsak se prilega nekoliko drugače. Večina njihovih čevljev se odlično prilega tistim s širokimi stopali, nizkim ali povprečnim nartom in povprečnimi petami. Nekateri modeli pa so primernejši za ožja stopala, na primer njihove balerinke. Priporočava, da preverite opise za vsak model, da vidite, kako se prilegajo.

Poleg tega se pri modelih Be Lenka razlikujejo oblike prstnih delov čevlja. Nekateri modeli natančno posnemajo najbolj naravno obliko stopala, tako da so videti bolj fižolčkaste oblike in nudijo dovolj prostora za palec. Pri nekaterih modelih pa je prostor za palec nekoliko manjši, saj se na strani palca čevelj hitreje zoži. Za udobno nošenje ne pozabite pustiti dovolj prostora pred prsti, običajno približno 12 mm dodatnega prostora, razen pri zimskih čevljih, kjer priporočava še več.

Velikost čevljev Be Lenka se lahko razlikuje glede na model, zato si vedno oglejte tabelo velikosti za določen model, ki vas zanima. Jaz na primer nosim velikost 42 za večino pomladnih in poletnih modelov (moje stopalo je dolgo 26,3 cm). Pri zimskih modelih z zelo toplimi podlogami izberem velikost 43, kar mi omogoča do 17 mm dodatnega prostora.

Za več podrobnosti o velikosti raziščite opise modelov; v njih so vse potrebne informacije.

Pregled Be Lenka modelov

Atlas

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 159 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Atlas je odlična izbira za vse, ki iščejo jesensko-spomladanski čevelj s stransko zadrgo za lažje obuvanje in sezuvanje. Izdelani so iz usnja Nappa ali Nubuk v več modnih barvah (vključno z letos priljubljeno kremno!) in podloženi s tankim flisom, ki zagotavlja udobje tudi v milejših zimskih dneh. Ti škornji imajo njihov podplat UniGrip, ki zagotavlja zadovoljiv občutek tal z minimalnim blaženjem, vendar se nama zdi nekoliko spolzek na mokrih, gladkih ploščicah.

Velikost in prileganje: Atlas je najprimernejši za srednje široka in široka stopala z nižjo do povprečno višino narta. Priporočavaa, da izberete večjo velikost, zlasti če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami. Za primerjavo: nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm in se mi zdijo nekoliko širši, kot je navedeno v njihovi tabeli velikosti (približno 3 mm širši). Odločila sem se, da vzamem večjo velikost, da lahko nosim debelejše nogavice in dobim več prostora za palec. Če se odločite za večjo velikost in imate ozke gležnje ter nizek nart, si boste škornji morda nekoliko težje prilagodili z vezalkami okoli gležnjev. V tem primeru vam priporočava, da za dodaten volumen okoli gležnjev uporabite gamaše.


Olivia

| Ženske | Usnje | 36-43 | 169 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Olivia so elegantni ženski bosonogi gležnjarji, ki so na voljo v treh različnih modnih barvnih kombinacijah s prefinjenimi zlatimi detajli, šivanim usnjem in volno okoli gležnja. Odlični so za mestne izlete ali podeželske pustolovščine – zagotavljajo tako udobje kot stil, kamor koli greste.

Izdelani so na podplatu DeepGrip iz gume, ki je zasnovan za večjo stabilnost na različnih površinah. Njihov zgornji del je izdelan iz usnja (Nappa+Nubuk), podloženi pa so z merino volno, da bo vašim stopalom toplo in prijetno. Snemljiv vložek je sestavljen iz merino volne, alu folije in lateksa. Poleg tega zgornji del izkazuje dobro vodoodpornost ter obljublja toploto in udobje skozi vse leto.

Velikost in prileganje: Ti gležnjarji so najbolj udobni za srednje široka in široka stopala z nižjo do povprečno višino narta. Priporočava, da izberete večjo velikost, zlasti če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami. Občutek v čevlju je nekoliko širši, kot je navedeno v tabeli velikosti (približno 3 mm širši). Vendar če imate široka stopala z večjim volumnom, morda ne bodo najbolj primerni za vas. Za primerjavo, nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm.


Winter 3.0

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 159 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Model Winter 3.0 je eden izmed najtoplejših zimskih modelov, ki so na voljo. Izdelan je iz gladkega Nappa ali Nubuck usnja v različnih barvah in se ponaša z izjemno toplo in mehko podlogo iz merino volne.

Podplat ima globoke utore, ki zagotavljajo odličen oprijem v zimskih razmerah. Oblika prstnega dela se rahlo spušča proti malemu prstu, kar zagotavlja večjo širino na zunanjem delu stopala.

Zaradi debelejše podloge so lahko nekoliko krajši, zato je za ta model priporočljivo izbrati velikost, ki je večja od vaše običajne. Pri tem modelu nosim velikost 43, ki zagotavlja dovolj prostora za moje prste. Volnena podloga prav tako pomaga zmanjšati odvečni obseg za moje manj volumensko stopalo.

Velikost in prileganje: Winter 3.0 so najprimernejši za posameznike z nizko do povprečno višino narta, medtem ko bodo tistim z višjimi narti morda nekoliko tesni, zlasti na območju sredine stopala tik pred začetkom vezalk. Dobro se prilagajajo različnim širinam gležnjev. Začetno gubanje materiala na mestu upogibanja prstov je lahko nekoliko neprijetno, vendar se ta občutek hitro zmanjša.


Mojo

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 189€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Be Lenka Mojo so nizki Chelsea škornji, izdelani iz kakovostnega Nappa usnja. Odprtina za gležnje je izdelana iz pletenine, zato jih je enostavno obuti. Podloženi so s tankim flisom, zato so idealni za jesen in pomlad, vendar morda ne bodo zagotavljali dovolj toplote za zimske dni. Ti škornji imajo nov gumijast podplat Ergogrip, ki ima tudi novo obliko, ki omogoča drugačno prileganje.

Velikost in prileganje: Pri škornjih Mojo močno priporočava, da izberete večjo velikost. Zaradi splošne oblike in prileganja čevljev se zdijo krajši od navedene notranje dolžine, zato priporočava, da izberete več kot 12 mm prostora pred prsti, da zagotovite dovolj prostora. Čevlji so najprimernejši za ožja in srednje široka stopala, pri palcu pa imajo precej ravno (manj fižolčkasto) obliko, kar pomeni, da se izgubi nekaj razpoložljive širine za palec. Primerni so za povprečno višino narta in povprečno širino pete. Vendar pa morda ne bodo v celoti oprijeli ozkih gležnjev in pet. Če imate manj obsežna stopala z ozkimi petami, se vam lahko peta med hojo dviga ali pa stopalo rahlo zdrsne naprej.


York

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 189 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

York je letošnja novost, ki spominja na škornje Be Lenka Ranger, vendar ima manj športen videz in toplejšo podlogo. Ti škornji so izdelani iz vodoodpornega Nubuck usnja v nevtralni črni barvi in še dveh odtenkih rjavo-modre za tiste, ki želijo svoji garderobi dodati malo več barve. Podloženi so z mehko in toplo volno, ki vam bo zagotovila udobje skozi vso zimo. Vezalke so enostavno nastavljive, saj je zgornji kaveljček nadomeščen s kaveljčkom za hitro obuvanje.

Velikost in prileganje: Ti škornji so najprimernejši za srednje široka in široka stopala z manjšim obsegom. Priporočava vam, da izberete večjo velikost, saj debelejša podloga zavzame več prostora, ta dodatni prostor pa je koristen, če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami. Občutek je, da so nekoliko širši, kot je navedeno v njihovi tabeli velikosti (približno 3 mm širši). Za primerjavo, nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm in moji prsti imajo dovolj prostora za popolno razširitev, tudi ko jih nosim z debelimi nogavicami.


Diva

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 189 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Škornji Diva so zelo podobni škornjem Mojo (tudi tu vsekakor povečajte velikost!). Edina razlika je v zasnovi zgornjega dela. Medtem ko ima Mojo pleten ovratnik, ima Diva stransko zadrgo za lažje obuvanje. Zaponka omogoča minimalno prilagajanje, vendar služi bolj kot okrasni element.


Entice 2.0

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 149 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Prvi model Entice je podjetje Be Lenka izdalo jeseni 2021, za pomlad 2022 pa je bil nekoliko spremenjen (spremenjen podplat, nekoliko ožji prstni del, ožja peta itd.). Novi model se imenuje Entice 2.0. Škornji Entice so izdelani iz visokokakovostnega gladkega ali semiš usnja v različnih barvah. Barva na fotografiji se imenuje cimetovo rjava.

Model Entice ima dodano tanko podlogo iz flisa in je primeren za nošenje od jeseni do pomladi. Primerni so tudi za zimo, če temperature niso izrazito nizke. Njihovo obuvanje je zelo enostavno, saj jih preprosto nataknete. Elastični vložki ob straneh omogočajo nekaj prilagajanja ob gležnju.

Čevljev Chelsea ni mogoče dodatno pritrditi z vezalkami, zato je pomembno, da se dobro prilegajo vašemu stopalu na peti in čez nart (peta med hojo ne sme zdrsniti ven). Primerni so za široka stopala, vendar ne za zelo obsežna stopala. Če je stopalo širše in ima večji obseg, bodo čevlji pretesni čez srednje del stopala in čez metatarzalne sklepe.

Nagib proti mezincu je blažji, na zunanji strani stopala pri mezincu pa je na voljo več širine. Najprimernejši so za nizek do povprečno visok nart.

Na fotografiji nosim velikost 42, vendar priporočam, da za ta model povečate velikost (za optimalen prostor pred prsti bi potrebovala velikost 43). Nekaj dolžine se namreč izgubi zaradi oblike pete (pri peti ostane nekaj prostora), nekaj zaradi toplejše podloge, stopalo pa med hojo tudi nekoliko zdrsne naprej.


Bliss

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 169 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Škornji Bliss so izdelani iz hidrofobnega usnja, ki ga dopolnjuje mehak tekstil okoli narta in gležnja. Pomembno je opozoriti, da mehki tekstil ni vodoodporen. S prijetno podlogo iz flisa so ti gležnjarji zasnovani tako, da vam bodo zagotavljali udobje v hladnejših jesenskih dneh in milejših zimah.

Velikost in prileganje: Bliss je vsestranski, kar zadeva širine stopal. Ne glede na to, ali imate široka ali ozka stopala, se vam bodo ti gležnjarji lepo prilagodili. Sistem vezalk omogoča enostavno prilagajanje različnim višinam narta in obsegom stopal. Ti škornji se široko odpirajo, zato so hitra in brezskrbna izbira za obuvanje in sezuvanje. Vezalke se gladko premikajo skozi luknjice in se ne odvezujejo.

Ena ključnih pripomb, ki jo je treba upoštevati, je, da je peta tega modela v primerjavi z drugimi modeli Be Lenka trša in se z uporabo ne zmehča bistveno. Priporočljivo je, da za model Bliss izberete večjo velikost. Za primerjavo, nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm.


Polaris

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 169 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Polaris je nov model za sezono 2022/2023. Čevlji spominjajo na “Uggs” v nizki različici. Zaradi semiš usnja v kombinaciji z mehko ovčjo kožo so izjemno udobni za nošenje.

Najprimernejši so za nizek do srednje visok nart, povprečne širine gležnja. V primeru ožjih stopal z majhnim obsegom bo morda težje doseči dobro prileganje. V tem primeru lahko čevlje nosite v kombinaciji z gamašami, ki stopalom dodajo dodaten volumen.

Čevlji so kratki (kratki so glede na vrednosti v tabelah velikosti), zato obvezno izberite eno velikost večjo kot običajno (nosim velikost 43, dolžina stopala 26,3 cm).


Ranger

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 169 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Čevlji Ranger so bili posodobljeni za sezono 2022/2023. Novi modeli imajo večji razmik med luknjicami, nove materiale (naoljeno nubuk usnje, gumirana zaščita prstov) in novo postavitev hitrih kaveljčkov, ki omogočajo še boljšo pritrditev čevljev na stopalo.

Ranger je idealen čevelj za tiste, ki iščejo univerzalni model čevlja, ki se lahko nosi tako za sprehode v mestu kot za lažje pohode.

Zaradi tanke podloge iz flisa so primerni za hladnejše jesenske dni in milejše zime.

Tudi za ta model je priporočljivo izbrati večjo velikost (nosim velikost 43, dolžina stopala 26,3 cm).


Sierra

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 199 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Škornji Sierra so izdelani iz kakovostnega gladkega ali nubuck usnja in so na voljo v različnih barvah. Celotna notranjost je podložena s tankim flisom, zato so primerni tudi za zimske dni, saj toplejša podloga ohranja naša meča topla.

Za ta model sem izbrala velikost 43, ki je 16 mm daljša od mojega stopala, saj je manjša velikost le 9 mm daljša od mojega stopala, kar je premalo za zimski čevelj.

Čevlji so primerni za široka stopala in imajo izrazitejšo fižolčkasto obliko, ki ponuja najbolj optimalen prostor za gibanje palca.

Pri modelu je uporabljen originalni 4 mm debel podplat Be Lenka. Podplat nima velikega profila, vendar je primeren za predvideno uporabo čevlja.

Sierra so primerni za povprečno široka meča, pri zelo ozkih mečih pa boste morda opazili nekaj dodatnega prostora. Pred naročilom natančno preverite obseg čez meča in ga primerjajte z vrednostmi v preglednicah (moj primer: obseg meč 34 cm, obseg čevlja 39,8 cm). Če so vaša meča širša od navedenih vrednosti, lahko nekaj minimalnega raztezanja zagotovi elastika, vstavljena na straneh škornja.

Škornji so primerni za povprečno višino narta in povprečno širino pete. V celoti ne oprijemajo ozkih gležnjev in pete, zato se vam lahko peta med hojo dvigne ali stopalo rahlo zdrsne naprej, če imate malo volumenska stopala z ozkimi petami. Škornji ne bodo primerni za stopala z velikim obsegom in visokim nartom.


Charlotte

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 199 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Škornji Charlotte so izdelani iz kakovostnega gladkega usnja in so na voljo v dveh različnih barvah – črni in rjavi. Tako kot pri modelu Sierra je celotna notranjost podložena s tankim flisom, zato so primerni tudi za zimske dni.

Tudi tokrat sem izbrala velikost 43, ki je 16 mm daljša od mojega stopala, vendar je ta model kljub enaki velikosti nekoliko krajši od modela Sierra, zato se čevelj ne zdi tako prostoren. Za ta model vsekakor priporočama, da izberete eno velikost več.

Čevlji so najprimernejši za ožja in srednje široka stopala in imajo precej ravno (manj fižolčkasto) obliko pri palcu, zato se izgubi nekaj razpoložljive širine za palec.

Model ima popolnoma nov podplat, ki še nikoli ni bil uporabljen na nobenem drugem modelu. Podplat ima globlje utore za večji oprijem, vendar je občutek na tleh zaradi tega nekoliko manj intenziven.

Charlotte so primerne za povprečna meča in se lepo prilegajo tudi ožjim. Pred naročilom natančno preverite obseg čez meča in ga primerjajte z vrednostmi v tabelah velikosti (moj primer: obseg meč 34 cm, obseg čevlja 38,5 cm). Če so vaša meča širša od navedenih vrednosti, lahko nekaj raztegljivosti zagotovi plisirana elastika, vstavljena v zadnji del škornja (po podatkih podjetja Be Lenka se lahko raztegne za 20 %).

Škornji so primerni za povprečno višino narta in povprečno širino pet. Ne oprijemajo v celoti ozkih gležnjev in pet, zato se lahko peta med hojo dvigne ali stopalo rahlo zdrsne naprej, če imate manj volumenska stopala z ozkimi petami. Škornji ne bodo primerni za stopala z velikim obsegom in visokim nartom.


Nevada

| Odrasli, otroci | Usnje | 33-47 | 149 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Model Nevada bo navdušil vse ljubitelje čokoladnih in gorčičnih odtenkov. Čevlji so izdelani iz debelejšega usnja nubuk odlične kakovosti, ki lepo ohranja svojo obliko. Model spominja na klasične škornje Timberland in je idealen čevelj za jesenske in zgodnje pomladne dni. Pozimi ga lahko nosite v blagih zimah v kombinaciji z volnenim vložkom.

V modelu Nevada nosim velikost 42, kar pomeni 10 mm dodatnega prostora pred prsti. Zaradi izjemne prostornosti mi ta dolžina čevlja ustreza tudi pri nošenju z običajnimi nogavicami. Za zimske razmere, ko bi čevlje nosil z dodatnim vložkom in debelejšimi nogavicami, bi potreboval nekaj mm več dolžine. V tem primeru bi priporočala malo več prostora pred prsti.

Manj volumenska stopala bodo z več prostora za prste morda težje dosegla optimalno prileganje okoli gležnjev. Več je tudi gubanja materiala na nartu, ker stopalo ne zapolni v celoti razpoložljivega volumna čevlja.


Snowfox

| Ženske | Usnje | 36-43 | 189 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Snowfox je odgovor na naše molitve za zimsko obutev primerno za sneg. Ti škornji so zasnovani za premagovanje zimskih razmer, hkrati pa ohranjajo vaša stopala v udobnem, bosonogem stanju. Letos so se vrnili v posodobljeni različici (beli par na fotografiji). Čevlji Snowfox se ponašajo s toploto, mehkobo, vodoodbojnostjo, preprostostjo nošenja, odlično podporo stopalu, močnim oprijemom in prostornimi prsti.

Na voljo so v modelih za otroke in ženske, preizkusili pa smo obe različici. Ti škornji združujejo gladko usnje, tekstil in semiš v različnih barvnih varinatah. V notranjosti boste našli mešanico naravne in sintetične volne za izolacijo. Priložene vezalke zagotavljajo varno prileganje, vendar je pomembno, da jih dobro zategnete, saj se lahko lažje odvežejo, če niso pravilno pritrjene.

Velikost in prileganje: Snowfox deluje nekoliko krajši, predvsem zaradi debelejše volnene podloge (približno 2 mm pri moji velikosti). Priporočava, da izberete velikost, ki je večja od vaše običajne, zlasti če nameravate s škornji nositi debelejše nogavice. Za primerjavo, nosim velikost 43 (mere stopala 26,3/10 cm).

Ti čevlji so odlična izbira za širša stopala, poleg tega pa je dovolj prostora tudi nad prsti. Tudi pri moji širini 10 cm imam še vedno na voljo nekaj prostora. Čevlji Snowfox se dobro prilagodijo tudi stopalom z nekoliko večjim obsegom nad metatarzalami kostmi in dodatnim volumnom.


Prime 2.0

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 139 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Obožujeva superge Prime – hitro so postale najine najljubše superge za široka stopala! Ne le, da so izjemno udobne za nošenje, ampak se ponašajo tudi z elegantnim in stilskim dizajnom. In naj vam poveva, da so z vsakim letom vedno boljše. Najnovejša različica Prime 2.0 je resnično prekašala pričakovanja, saj vsebuje nadgradnje, kot so oblazinjen del pri gležnjih, širše vezalke ter še mehkejši in prožnejši podplat.

Te superge, izdelane iz vrhunskega gladkega usnja, so na voljo v različnih barvah (vključno z novima drznima rdečo in mornarsko modro!). Z usnjem je podložena tudi notranjost, medtem ko je na predelu prstov za dodatno zračnost uporabljen tekstil.

Velikost in prileganje: Pri izbiri velikosti in prileganja so superge Prime primerne za širša stopala. Ponujajo dovolj prostora nad prsti, izrazito fižolčkastoasto obliko čevlja in velikodušen prostor za palec. Poleg tega se z lahkoto prilagodijo različnim obsegom in višinam narta. Upoštevajte le, da če vaše stopalo na točki, kjer se začnejo vezalke, ne zapolni čevlja v celoti (tj. imate manjši obseg), lahko opazite rahlo gubanje. Za primerjavo: nosim velikost 42 (z obsegom stopala 26,3/10 cm).


Champ 3.0

| Odrasli | Usnje, veganski | 36-47 | 149€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Z veseljem vam sporočava, da so vedno priljubljene retro superge Champ letos doživel fantastično nadgradnjo! Ne le, da imajo novo elegantno obliko zgornjega dela, ki ohranja prvotno širino, ampak tudi širše vezalke, novo podlogo, ki združuje gladko usnje s tekstilom nad prsti, ter mehkejši in prožnejši podplat. Po najinem mnenju je novi podplat najbolj izstopajoča posodobitev leta!

Champ je zdaj na voljo v osupljivih novih barvah: Nude Pink, Cappuccino ter Black & White! So popoln dodatek k vsaki zbirki športnih superg. Poleg tega je za tiste, ki imajo raje veganske možnosti, Champ na voljo tudi v veganski različici. Lepo je videti, da Be Lenka ponuja vrsto materialov, ki ustrezajo vsem željam.

Velikost in prileganje: Champ je kot nalašč za široka stopala z majhnim ali povprečnim obsegom stopala. Vendar lahko v njih uživajo tudi stopala z večjim obsegom (zavedajte se le, da bodo luknjice za vezalke bolj narazen). Dobro se prilega tako ozkim kot tudi širšim gležnjem in petam. Območje prstnega dela je široko in prostorno, nadpovprečno veliko prostora pa je tudi nad prsti.

Za primerjavo, pri tem modelu nosim velikost 42 (z merami stopala 26,3/10 cm).


Royale

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 149 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Dame, pripravite se na vrhunsko kombinacijo športnega in elegantnega z novimi športnimi supergami Royale znamke Be Lenka! Ta novost je na voljo v beli barvi s štirimi različnimi različicami kontrastnih barv, ki so dodane na jeziku in ovratniku, zaradi česar so popoln dodatek k vsaki garderobi. Zaradi visokokakovostnega usnjenega zgornjega dela in izjemno mehke tekstilne podloge so te superge dovolj udobne, da jih lahko nosite tudi na boso nogo. Poleg tega je odstranljiv vložek še dodaten bonus!

Model Royale se ponaša tudi z novo obliko in vrsto podplata, ki je mehak in prilagodljiv, zato so odlične za urbano nošenje. V njih boste lahko udobno in elegantno obuti ves dan.

Velikost in prileganje: Upoštevajte, da ima model Royale drugačno tabelo velikosti kot modela Prime in Champ ter je v isti velikosti nekoliko daljši. Za primerjavo, pri tem modelu nosim velikost 42 (z merami stopala 26,3/10 cm). Čeprav so primerni za široka stopala, manj izrazita fižolčkasta oblika pomeni, da je za palec na voljo manj prostora. Če imate dominanten palec na nogi, poskrbite, da boste izbrali dovolj prostora pred njim.

Model Royale se najbolje prilega tistim z majhnim in povprečnim obsegom stopala. za stopala z večjim obsegom bodo morda tesni na točki, kjer se začnejo vezalke, saj zasnova zgornjega dela ne omogoča veliko prilagajanja.


Whiz

| Odrasli | veganski | 36-47 | 149€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Priznati morava, da je Be Lenka Whiz ena najinih najljubših letošnjih izdaj. Gre za elegantno unisex zasnovo, ki je kot nalašč za vsakodnevno nošenje. Zgornji del je izdelan iz tekstila in je na voljo v štirih različnih barvnih kombinacijah. Zaradi mehke podloge v kombinaciji z odstranljivim vložkom iz frotirja so idealni za nošenje na boso nogo.

Toda tisto, kar čevlje Whiz resnično odlikuje, je novi podplat ActiveGrip. Ta je mehak in prožen, zato je eden najbolj udobnih podplatov Be Lenka, kar sva jih kdaj preizkusili. Je tudi eden od najmehkejših na trgu, kar je velik plus za vse, ki želijo udobje skozi ves dan.

Velikost in prileganje: Whiz ustreza tabeli velikosti. Nosim velikost 42 z merami stopala 26,3/10 cm, dolžina pa je popolna. Najbolje se prilegajo nizkemu in srednje visokemu nartu z ozkimi in povprečnimi gležnji in petami. Če imate višji nart boste morda opazili, da so luknjice za vezalke bolj narazen. Poleg tega so najbolj primerni za široka stopala z najdaljšim palcem na nogi.

Na splošno zelo priporočava čevlje Be Lenka Whiz vsem, ki iščejo udoben čevelj za vsak dan. Odlično se obnesejo pri teku po opravkih, odhodu v službo ali pa pri druženju s prijatelji.


Bali

| Ženske | tekstil | 36-43 | 119€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Predstavljajte si Be Lenka Bali kot vrhunske bosonoge espadrile. Ti očarljivi čevlji so na voljo v treh čudovitih barvah in imajo zgornji del iz tekstila, ki poskrbi za eleganten pridih. Izdelane so s podplatom UrbanComfort, zato boste zagotovo cenili mehak in prilagodljiv občutek pod nogami. Vložek je debelejši in bolj oblazinjen kot pri drugih čevljih Be Lenka, kar zagotavlja dodatno udobje za vaša stopala, če ga potrebujete.

Velikost in prileganje: model Bali je idealen za tiste s srednje širokimi in srednje širokimi do širšimi stopali, še posebej za tiste z manj volumna. Če pa imate stopalo večjega obsega, ta model morda ne bo najboljša izbira za vas – v tem primeru raje preverite njihov model Elevate.

Če potrebujete nekaj dodatnega obsega ali se vam zdi, da je prileganje le malce pretesno, lahko odstranite vložke za večjo fleksibilnost. Ta možnost omogoča tudi nošenje brez vložka, če imate raje še bolj minimalističen občutek. Za primerjavo: nosim velikost 42 in imam stopalo velikosti 26,3/10 cm.


Claire

| Ženske | Usnje | 36-43 | 99 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Claire je nov vznemirljiv model, ki je bil predstavljen letos in ima novo obliko in širino podplata ter inovativno zasnovo traku. Na voljo je v treh čudovitih barvah, ki bodo zagotovo pritegnile vašo pozornost. Strateška postavitev trakov zagotavlja varno prileganje med hojo, hkrati pa so neverjetno udobni, brez drgnjenja okoli prstov.

Velikost in prileganje: Pomembno je poudariti, da je sandal Claire v primerjavi z drugimi sandali Be Lenka zasnovan za ožja stopala, zato je idealen za tiste z ozkimi do srednje širokimi stopali. Del traku za prste je nastavljiv z zaponko, kar omogoča prilagajanje dolžine za popolno prileganje.

Moje stopalo meri 26,3/10 cm in sandali Claire zame niso najbolj primerni, saj so nekoliko preozki in ne omogočajo, da bi se palec ustrezno poravnal. Čeprav v vseh sandalih Be Lenka nosim velikost 42, mi v sandalih Claire stopalo sedi bolj nazaj, tako da je pred prsti več prostora. Za ta model je priporočljivo izbrati nekoliko manj dodatnega prostora, vendar bodite pozorni tudi na obliko svojega stopala. Če imate daljše manjše prste, bodo ti morda hitreje viseli čez podplat.


Iris

| Ženske | Usnje | 36-43 | 99 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Iris je še en izjemen dodatek k vrsti novih modelov, ki so bili predstavljeni leta 2023. Sandali v treh osupljivih barvah, med katerimi lahko izbirate, brez težav dopolnjujejo tako priložnostne kot tudi za bolj elegantne obleke. Imajo enako obliko in širino podplata kot Claire, vendar z drugačno konfiguracijo trakov. Nastavljiv sprednji trak je nameščen čez prste in ga je mogoče preprosto prirezati, da se prilagodi različnim obsegom stopal. Pasek za gleženj zagotavlja varno prileganje, zapiranje z ježkom pa omogoča enostavno obuvanje in snemanje.

Velikost in prileganje: Iris je tako kot Claire najprimernejši za ozka in srednje široka stopala. Pri ozkih stopalih z majhnim obsegom bo morda treba prilagoditi dolžino traku čez prste. Odlično se prilegajo povprečnim gležnjem, medtem ko bodo tisti z zelo ozkimi gležnji opazili, da je trak okoli gležnjev malce dolg.

Moja stopala merijo 26,3/10 cm in tako kot Claire so mi tudi Iris nekoliko preozke. Čeprav je širina podplata enaka širini mojega stopala, bi raje imela nekaj dodatnih milimetrov, da bi zagotovila popolno gibanje stopala. Vendar pa se bodo odlično prilegali ožjim stopalom, ki običajno težko najdejo bosonoge sandale z dobrim prileganjem.


Grace

| Ženske | Usnje | 36-43 | 99 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Sandali Be Lenka Grace so oblikovani ženstveno in elegantno. Ti usnjeni bosonogi sandali so dovolj vsestranski, da jih lahko nosite za vsako priložnost, pa naj gre za priložnostni izlet ali poseben dogodek. Paleta barv, v katerih so na voljo, zagotavlja, da boste našli popolno izbiro za vsak dan ali bolj elegantne kombinacije.

Sandale naredi še bolj priročne nastavljiv sprednji trak z ježkom. Zlahka ga prilagodite tako, da se prilega edinstveni obliki in velikosti vašega stopala. Če imate manjši obseg čez nart, lahko trak preprosto skrajšate, da se vam bo dobro prilegal.

Velikost in prileganje: Sandali Be Lenka Grace so idealni za ozka in srednje široka stopala. Pri odprtih sandalih se lahko odločite za nekoliko manj prostora pred prsti v primerjavi z zaprtimi čevlji. Vendar je pomembno, da upoštevate obliko prstov. Če imajo vaši prsti večji naklon, izberite približno 8-9 mm prostora. Po drugi strani pa, če so vaši mali prsti daljši (kot je to moj primer), bolje, da izberete nekoliko več prostora. Za primerjavo: nosim velikost 42 in imam stopalo velikosti 26,3/10 cm.

Poleg tega je dolžina traku okrog gležnja zlahka nastavljiva, da se prilagodi različnim višinam narta. Če se vam zdi trak predolg, ga lahko tudi skrajšate, da dosežete popolno prileganje.


Flexi

| Odrasli | Usnje/Tekstil | 36-43 | 89 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Sandali Flexi so že vrsto let stalnica v kolekciji sandalov Be Lenka in so še vedno priljubljeni med kupci. Letos so dodali dve novi barvi, bež zeleno in rumeno. Rumena barva, kot je vidna na fotografiji, vzpostavlja idealno ravnovesje med živahnimi in pastelnimi odtenki. Ti sandali združujejo tekstilni trak spredaj in udoben usnjen trak zadaj, zato jih je užitek nositi.

Odlično je, da je trak nastavljiv z ježkom na peti in nad nartom. Čeprav je podplat tanek in čvrst, je še vedno prijeten za hojo brez pretiranega blaženja. Usnjeni podplat je udoben in nikakor ni spolzek, kar daje mojim stopalom občutek varnosti.

Velikost in prileganje: Sandali Flexi so primerni za srednje široka stopala. Pri odprtih sandalih se lahko odločite za manj prostora pred prsti v primerjavi s čevlji z zaprtimi prsti, vendar ne pozabite na obliko prstov. Če imajo vaši prsti večji naklon, izberite 8-9 mm; če so vaši mali prsti daljši (kot v mojem primeru), izberite več prostora. Za primerjavo, nosim velikost 42 z dimenzijami stopala 26,3/10 cm.

Dolžina traku in položaj ježka zaponke dobro ustrezata povprečni višini narta. Če imate plitvejša stopala in ozke gležnje, boste morda morali trak za boljše prileganje in videz skrajšati. Položaj traku ne ovira gibanja prstov, vendar bodite previdni, da sprednji trak ne bo preveč zategnjen – ne želite, da bi bil vaš palec potisnjen navznoter!


Promenade

| Odrasli | Usnje | 36-43 | 99 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Model Promenade je že nekaj let klasika, letošnja nova temno rjava in bela barva pa sta vredni preizkusa! Ti sandali so v celoti izdelani iz usnja, premišljen način zapenjanja pa zagotavlja ustrezno prileganje vašim stopalom.

Velikost in prileganje: Pri pomerjanju sandalov Promenade sem preizkusila obe velikosti, 41 in 42 (dimenzije stopala 26,3/10 cm), vendar sem na koncu izbrala velikost 42, saj namestitev traku med prsti določa položaj stopala v sandalu. Pri velikosti 41 so moji dolgi prsti viseli čez podplat, oblika in širina pa nista bili idealni za moja stopala. Velikost 42 se odlično prilega, dodatna dolžina na peti pa ne vpliva na mojo hojo ali povzroča spotikanja.

Sandali Promenade morajo stopalo varno držati čez nart, in čeprav dodatno zategovanje ni mogoče, elastika ob straneh omogoča minimalno prilagajanje. Ti sandali so najprimernejši za tiste z nizkim do srednje visokim ter srednje visokim nartom, zaradi brezčasne oblike pa so odlični za vsako poletno obleko.


Dash

| Odrasli | Veganski | 36-47 | 149€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Novi model Dash je zasnovan za aktiven življenjski slog in je kot nalašč za moške in ženske. Zgornji del iz zračne mrežice in snemljiv vložek iz frotirja omogočata udobno nošenje na bosih nogah. Ti čevlji imajo okrasne vezalke ter omogočajo le minimalno prilagajanje. V zasnovo modela Whiz je bil vključen tudi nov prilagodljiv in mehak podplat modela Dash, ki nama je naravnost všeč!

Velikost in prileganje: Pri tem modelu nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm), ki mojim prstom omogoča dovolj prostora za gibanje. Model Dash je najprimernejši za tiste z nizkim podplatom in ožjimi gležnji. Če pa imate širše gležnje, se vam bo elastični del morda zdel pretesen.


Synergy

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 149 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Synergy je izjemno vsestranski unisex model, izdelan iz visokokakovostnega usnja, ki se ponaša z inovativnim podplatom Be Lenka. Ta podplat je zasnovan v mehki in prilagodljivi obliki, ki jo bodo vaša stopala oboževala že od prve dne. Za hladnejše jesenske dni vas bo razveselil podatek, da je letos na voljo tudi v prijetni različici s podlogo iz flisa.

Čevlji Synergy, ki so na voljo v dveh klasičnih barvah, rjavi in črni, brez težav prehajajo iz vsakdanjega v formalno nošenje. Njena brezčasna zasnova usklajuje neomejeno udobje, zato je odlična izbira za prehodna obdobja pomladi in jeseni.

Velikost in prileganje: in je idealen za srednje široka in široka stopala (nosim velikost 42 z merami stopala 26,3/10 cm). Vezalke zagotavljajo prilagodljivost za prilagajanje različnim obsegom stopal, čeprav morda niso najbolj udobna izbira za tiste z večjim obsegom na sprednjem delu stopala. Kljub temu je model Synergy zaradi neprimerljive združitve stila in udobja še vedno odličen dodatek k vsaki zbirki čevljev.


Trailwalker

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 159 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Trailwalker je lahek, mehak in trpežen pohodniški bosonogi čevelj, ki je primeren za lažje poti. Njegov tanek in izjemno mehak podplat zagotavlja odličen občutek tal, izdelan pa je iz semiš usnja z gumijasto zaščito na straneh čevlja.

Najnovejša različica modela Trailwalker ima dodan vložek, ki zagotavlja več blaženja za tiste, ki se jim zdi, da so njihova stopala preveč stimulirana na kamnitih ali luknjastih območjih. Poleg tega je bilo letos dodanih več novih barv, ki zagotavljajo odlično izbiro za tiste, ki želijo bolj barvite ali nevtralne možnosti.

Velikost in prileganje: Pri velikosti se lahko zdi, da je model Trailwalker nekoliko krajši od drugih modelov Be Lenka v isti velikosti (nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm), zato je zelo priporočljivo vzeti večjo velikost za ta model, da si zagotovite dovolj prostora za prste, zlasti pri hoji navzdol, nošenju debelejših nogavic ali ko vam stopala otečejo po daljšem pohodu. Upoštevajte, da vložek odvzame nekaj dolžine, zato se lahko čevlji brez vložka zdijo daljši.

Čevlji Trailwalker so primerni za široka stopala in se dobro prilegajo različnim višinam narta. Tudi prostor nad prsti je zelo velikodušen, vendar ne pozabite, da vložek odvzame nekaj prostora, zato lahko prostor prilagodite tako, da vložek odstranite ali dodate.


Voyager

| Odrasli | Veganski | 36-47 | 229€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Barebarics Voyager je debelejša veganska alternativa modelu Be Lenka Trailwalker. Ti čevlji se lahko nataknejo zaradi elastičnih vezalk, ki dodatno omogočajo boljšo nastavljivost. Zgornji del iz mrežaste konstrukcije je primeren za pohodništvo v suhem vremenu, medtem ko 4 mm debel podplat s 4 mm globokimi žlebovi in 6 mm odstranljiv vložek zagotavljata dober oprijem in blaženje. Zaradi tega so še posebej prijetni za začetnike med pohodniškimi dejavnostmi.

Velikost in prileganje: Čeprav so čevlji Barebarics Voyager izdelani na enaki velikosti spodnjega dela kot drugi modeli, se v primerjavi z njimi zdijo ožji. Kombinacija debelejšega vložka in zgornje konstrukcije ustvarja nekoliko manj prostoren občutek, zlasti zaradi zmanjšanega prostora nad prsti. Zato so ti čevlji najbolj primerni za ljudi s srednje širokimi stopali in kvečjemu srednje širokimi stopali, če imajo majhen obseg. Čeprav se vam bodo nad prsti zdeli plitvi, se lahko temu prilagodite tako, da se odločite za nekoliko več prostora kot običajno, po možnosti do 18 mm. To je še posebej pomembno, če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami ali predvidevate hojo po hribu navzdol.

Če imate nizke ali srednje visoke podplate, so ti čevlji idealni za vas. Vendar pa morda ne bodo najbolj primerni za tiste, ki imajo stopala z velikim obsegom. Če potrebujete večji obseg, razmislite o povečanju velikosti ali odstranitvi/zamenjavi vložka za boljše prileganje.


Cityscape

| Odrasli | Usnje | 36-47 | 139 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Če iščete obutev za službo, ki pri delu ne bo povzročala bolečin, je Cityscape morda to, kar potrebujete. Izdelan je iz gladkega in kakovostnega usnja ter je na voljo v treh različnih barvah za moške in ženske. Moj mož prisega na te čevlje za svoje delo in moram se strinjati, da so videti odlično, občutek pa je še boljši.

Velikost in prileganje: Cityscape ustreza velikosti in se najbolje obnese za srednje široka in široka stopala. Ima enako novo obliko in podplat kot modela Royale ali Synergy. Poleg tega vezalke zagotavljajo možnost prilagajanja različnim obsegom stopal, kar zagotavlja popolno prileganje vsakič znova.

Na splošno je Cityscape elegantna in praktična izbira za vse, ki želijo ohraniti udobje in hkrati izgledati profesionalno pri delu. Ne glede na to, ali dolgo stojite ali hodite po pisarni, bodo ti čevlji poskrbeli, da vaša stopala ne bodo bolela.


Bellissima 2.0

| Ženske | Usnje | 36-43 | 119 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

The Bellissima ballet flats have received a slight update this year, with new colours and an even softer, more flexible sole. The smooth leather material and unique side openings add to their charm, making them perfect for any special occasion or work setting. Metallic rose and gold colours are new additions to the lineup, adding a touch of glamour.

Sizing & fit: For those with narrower to medium-wide feet, Bellissima 2.0 is a great choice. However, they may not be the best fit for those with narrow heels, as they tend to feel a bit looser and don’t stay securely on the foot. If you have wider heels, they may be a better fit for you. Keep in mind that I’m already on the width limit, and my big toe could use a bit more space to move. I’m currently wearing size 42, which is 16 mm longer than my feet. While they don’t fit me perfectly, they are still a great choice for anyone looking for a stylish and comfortable ballet flat.


Sophie

| Women’s | Leather | 36-43 | 109€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Balerinke Sophie so na voljo v različnih barvah in so izdelane iz gladkega ali semiš usnja. Letos so predstavili čudovito rjavo barvo toffee. Te balerinke so izdelane iz usnja odlične kakovosti. Nadgrajen podplat je debeline 4 mm ter je veliko mehkejši in prožnejši od prejšnjih različic. Priložen 2,5 mm debel podplat zagotavlja minimalno blaženje.

Velikost in prileganje: Nosim velikost 42 (notranja dolžina 27,9 cm, dolžina stopala 26,3 cm). Izbrala sem večjo velikost, da bi se izognila zožitvi pri prstih in zagotovila zadostno širino.

Te balerinke so najbolj primerne za ozka in srednje široka stopala z manjšim obsegom. Elastični rob se ustrezno oprime stopala in preprečuje, da bi čevlji med hojo zdrsnili.

Če imate nižje stopalo, lahko obroba sega do začetka gležnja, kar je lahko manj udobno pri hoji z bosimi nogami. Z obrabo se material zmehča, zato je obroba bolj udobna. V tem primeru priporočamo, da na začetku nosite nogavice.


Eazy

| Odrasli | Usnje | 36-47 | od 109€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Eazy je model, ki je na voljo v usnjeni in veganski tekstilni različici. Ta model nama je všeč, ker je izjemno udoben na nogi in ga je zelo enostavno obuti.

Model Eazy ima močnejšo fižolasto obliko in je primeren za široka stopala. Nad prsti je dovolj prostora (nekje v povprečju v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami).

Pri dolžini mojega stopala 26,3 cm nosim velikost 42, kar pomeni, da so čevlji za 9 mm daljši od mojega stopala. Zaradi izredno velikodušnega območja prstov in razloga, da čevlje nosim bosa, mi ta dolžina čevlja ustreza, čeprav imam v čevlju nekoliko manj prostora kot običajno. Model je primeren za široka, vendar manj voluminozna stopala. Najprimernejši bodo za nizke do srednje visoke podplate, tistim z višjimi podplati pa se bodo zdeli pretesni.

Podrobno oceno modela Be Lenka Eazy si lahko preberete tukaj.


Barebarics

| Odrasli | Veganski, usnje | 36-47 | od 139€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Barebarics, blagovna znamka podjetja Be Lenka, je posebej razvita za mlajše občinstvo. Njihove superge so elegantne in robustne, kar je všeč mnogim. Večina modelov Barebarics je izdelanih iz veganskih materialov, pred kratkim pa so nekaj svojih priljubljenih modelov predstavili tudi v usnju.

Čevlji Barebarics so popolnoma oblikovani za stopalo in imajo podplat z ničelnim padom. Kljub temu je njihov podplat nekoliko debelejši, zato so odlična izbira za začetnike ali tiste, ki imajo raje več blaženja v čevljih, prijaznih do stopala.

Velikost in prileganje: Prileganje superg Barebarics je precej dosledno pri vseh stilih. Najbolj primerni so za srednje široka in široka stopala (vendar ne zelo široka). Vendar pa jih je mogoče prilagoditi tudi tako, da se precej dobro prilegajo ožjim stopalom. Pri nekaterih modelih je lahko peta bolj čvrsta, zlasti če je oblikovana tako, da se prilega višje okrog pete in gležnjev. Čeprav se čevlji z obrabo zmehčajo, ne pričakujte drastične razlike v splošnem občutku.


Be Lenka Kids

| Otroci | Usnje | 25-35 | od 55 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Poleg modelov za odrasle ima Be Lenka na voljo tudi veliko različnih otroških modelov.

Otroški modeli so izdelani iz gladkega ali semiš usnja. Pri tem imamo mešane izkušnje z vzdržljivostjo materialov – nekatere barve usnja so izjemno trpežne in vzdržljive, medtem ko smo pri drugih opazili hitrejše znake obrabe.

Otroški modeli so primerni za široka stopala, vendar z manjšim obsegom. Zlasti se hitreje spuščajo na sredini stopala, zato niso primerni za otroke z velikim obsegom na tem področju.

Podplat je trši in se težje upogiba, zlasti v vzdolžni smeri, vendar se z obrabo mehča. Moji otroci vedno radi nosijo čevlje Be Lenka in niso imeli nobenih pritožb glede udobja.

Be Lenka Winter Kids

Be Lenka Winter Kids je otroška različica priljubljenega modela Winter 3.0. Tako kot različica za odrasle so tudi ti čevlji v celoti podloženi z volno, zato so odlična izbira za zimske dogodivščine. Ti čevlji so najbolj udobni za otroke s širokimi in plitvimi stopali. Edina težava, na katero so naleteli moji otroci, je ta, da je petni del na začetku nekoliko tog.

Be Lenka Kids Xplorer

| Otroci | Usnje | 25-35 | 89 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Prišel je Xplorer, popolnoma nov model Be Lenka za otroke! S svojimi živahnimi in barvitimi možnostmi je kot nalašč za najmlajše. Čevlji so izdelani iz visokokakovostnega usnja nubuk in podloženi s tekstilom, zato zagotavljajo tako slog kot udobje. Zaradi elastičnih vezalk z zamaškom ter priročnih zank za vlečenje na peti in jeziku jih otroci izjemno enostavno obujejo.

Xplorer odlikuje jezik z vmesnikom, ki dodaja dodatno plast vodoodpornosti, kar zagotavlja, da stopala ostanejo suha tudi v mokrih razmerah.

Podplat, izdelan iz termoplastične gume, ima zabaven dizajn in zagotavlja prožnost v obe smeri. Njegova raven mehkobe je nekje na sredini med blagovnimi znamkami za bosonogo obutev. Ni absolutno najmehkejši, vendar tudi ni med najbolj čvrstimi podplati za bosonoge.

Velikost in prileganje: Čevlji Xplorer se držijo tabele velikosti. Primerni so za srednje široka in široka stopala, čeprav niso idealni za zelo široka stopala. Tistim z nizkim do srednje visokim podplatom, vitkimi ali povprečnimi gležnji in petami se odlično prilegajo. Če pa ima vaš otrok stopala z večjim obsegom, morda ne bodo najboljša izbira zanj.


Be Lenka Kids Seasiders

| Otroci | Veganski | 25-35 | od 65€ |

Uporabite BU5 za 5% popust

Seasiders so najnovejši dodatek v kolekciji Be Lenka Kids. Z zgornjim delom iz neoprena v modri in oranžni kombinaciji, ki spominja na ribico klovna, so namenjeni poletnim aktivnostim. Ti sandali imajo v primerjavi z običajnimi poletnimi sandali nekoliko bolj zaprto zasnovo, ki je kot nalašč za to, da se v njih ne znajdejo kamenčki. Čeprav se lahko zmočijo, niso namenjeni zamenjavi čevljev za vodo. Otroci si jih lahko zaradi dveh trakov z ježkom enostavno obujejo sami.

Velikost in prileganje: Pri tem je treba natančno upoštevati tabelo velikosti. Najprimernejši so za srednje široka in široka stopala, niso pa idealni za zelo široka stopala. Odlično se prilegajo tistim z nizko do povprečno višino podplata, vitkimi ali povprečnimi gležnji in petami.

Kako in kdaj jih nositi?

S tako širokim izborom modelov in barv boste zlahka našli čevlje za vse priložnosti in okuse. Tukaj je le majhen izbor kombinacij čevljev Be Lenka z najinimi oblačili.

Cena in nakup

Čevlje Be Lenka lahko kupite na uradni spletni strani, najdete pa jih tudi v različnih lokalnih trgovinah z bosonogo obutvijo po vsem svetu.

Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja se razlikujejo glede na državo. V izbranih državah EU Be Lenka ponuja tudi brezplačno vračilo.

Zaključek

Be Lenka ponuja rešitev za skoraj vsako priložnost, ko gre za bosonogo obutev. Njihova bogata ponudba vključuje zimske škornje, sandale, superge, pohodniške škornje, baletne copate in še več. Ti so na voljo v številnih barvnih kombinacijah, iz različnih materialov in s podplati, ki so skrbno prilagojeni njihovemu namenu. To je le bežen pogled na številne možnosti, ki jih ponuja ta blagovna znamka.

Izjemna rast blagovne znamke Be Lenka je vredna občudovanja. Le malo blagovnih znamk se tako dobro prilagaja potrebam svojih strank, saj ponuja različne širine in oblike čevljev. Be Lenka je nedvomno izjemna blagovna znamka za bosonogo obutev, ki je namenjena predvsem tistim s širokimi stopali. Njihova visokokakovostna obutev in impresivna ponudba nedvomno ne smeta uiti vaši pozornosti.

Uporabite BU5 za 5% popust

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*