Najboljši cenovno dostopni bosonogi čevlji

Kdo pravi, da morate zapraviti veliko denarja, če želite izkoristiti prednosti bosonogih čevljev? V tem prispevku bova z vami delili najine najboljše cenovno dostopne bosonoge čevlje za odrasle. Od vsestranskih superg do lahkih sandalov, ti čevlji nudijo naraven občutek za stopala in omogočajo, da se vaša stopala gibljejo in upogibajo tako, kot so bila ustvarjena. Poslovite se od okornih, omejujočih čevljev in pozdravite bolj udoben, zdrav in cenovno ugoden način hoje.

Znano je, da so bosonogi čevlji običajno dražji od klasičnih čevljev. Vendar pa ta seznam vsebuje več različnih znamk bosonogih čevljev, ki ponujajo nekaj najbolj dostopnih bosonogih čevljev na trgu. Upoštevajte, da je cena lahko odvisna tudi od vaše lokacije. Če na primer naročate iz ZDA v EU, ne pozabite prišteti davka in carine, ki lahko k ceni čevlja dodata tudi do 40 %. Za več nasvetov za nakupovanje preverite opis pod posamezno znamko.

Ne pozabite preveriti najboljših cen in popustov za vse znamke bosonogih čevljev na tem seznamu.


Saguaro

Cena: od 32€ (po upoštevanem popustu)

Uporabite BU15 za 15% popust

Če iščete cenovno ugodne bosonoge čevlje, je Saguaro prava izbira! Saguaro ponuja široko izbiro bosonogih čevljev, čevljev za plažo in čevljev za vodo za moške, ženske in otroke. Izbirate lahko med številnimi barvami in modeli, zato boste zagotovo našli popoln par za svoje potrebe.

Njihovi modeli so izdelani iz sintetičnih materialov. Vsi njihovi čevlji imajo fleksibilne podplate, ki se upogibajo v vse smeri, vendar imajo nekateri njihovi modeli (za otroke in odrasle) vložke z dvignjeno peto. Če ste začetnik v bosonogi obutvi, jih lahko uporabljate v času prehoda. Priporočava pa, da jih zamenjate s tankimi vložki brez povišane pete, ko boste s prehodom zaključili. Enako velja za vaše otroke.

Velikost in prileganje: Čevlji Saguaro so oblikovani tako, da so najbolj primerni za srednje široka do široka stopala. Dobro jih je mogoče prilagoditi različnim volumnom stopal, vendar ne pozabite, da imajo njihovi čevlji za plažo in vodo hitrejše zožanje pri prstih. Tudi nekateri njihovi otroški čevlji imajo lahko hitrejšo zaokrožitev v predelu palca, zato pazljivo, saj se na ta način izgubi tudi nekaj razpoložljive širine čevlja.

Čevlji Saguaro so na voljo v velikostih od 24 do 48, pri čemer ni razlik med širino pri moških in ženskih modelih. Nekatere barve so na voljo le v manjših “ženskih” velikostih. Vsak model ima svojo tabelo velikosti, zato jo pred naročilom obvezno preverite. V tabelah velikosti naj bi bile navedene priporočene dolžine stopala, vendar je bolje, če to vrednost upoštevate kot notranjo dolžino čevljev. Izberite čevlje, ki so za 10-12 mm daljši od vašega stopala.

Npr. moja stopala merijo 26,3/10 cm, v čevljih Saguaro pa nosim velikost 43 ali 44 (moja “običajna” velikost v bosonogih čevljih je 42).

Kratek nasvet za nakupovanje: Saguaro ima ločena spletna mesta za različne države. Med njimi lahko preklapljate s klikom na zastavo države na njihovi spletni strani. Kupci iz ZDA naj izberejo angleško različico, tisti iz EU pa nemško ali špansko.


Ballop

Cena: od 60€ (po upoštevanem popustu)

Uporabite BOSENOGICE20 za 20% popust

Ballop Shoes je znamka, ki ponuja različne modele čevljev za odrasle in otroke, vendar vsi njihovi modeli niso bosonogi. Če želite poiskati njihove bosonoge modele, jih poiščite v razdelku “Barefoot”, kjer lahko izbirate med večimi supergami, ki so primerne za aktivni življenjski slog. Svojo ponudbo bosonogih čevljev vsako sezono povečujejo.

Njihovi bosonogi čevlji imajo fleksibilen podplat brez povišane pete, zraven pa sta priložena dva različna vložka – eden je brez povišane pete, drugi pa ima peto dvignjeno. Zaradi tega so odlična izbira tako za začetnike kot za izkušene uporabnike bosonogih čevljev.

Velikost in prileganje: Ballop Shoes uporabljajo eno tabelo velikosti za vse svoje modele. Čeprav notranja dolžina čevlja ustreza tabeli velikosti, je pomembno, da ste pri izbiri velikosti previdni. Na primer, pri nekaterih modelih, kot je Pellet, lahko zaradi oblike pete izgubite nekaj dolžine. Zato priporočava, da za popolno prileganje izberete eno ali dve velikosti večje čevlje (odvisno tudi od širine vašega stopala). Pri drugih modelih, kot je npr. Tilava, izberite svojo običajno velikost, z upoštevanjem 12 mm prostora pred prsti.

Širina njihovih čevljev se lahko razlikuje od modela do modela. Novi modeli, kot je npr. Tilava, imajo na primer širšo in še bolje oblikovano obliko v predelu prstov, zato so najbolj primerni za srednje široka do široka stopala. Po drugi strani pa lahko pri nekaterih drugih modelih, kot so npr. Pellet in otroški modeli, opazite manjšo zaokrožitev pri palcu, kar vpliva na končno širino čevja. Velja omeniti, da so njihovi čevlji širši od vrednosti, navedenih v tabeli velikosti.

Kratek nasvet za nakupovanje: čevlje Ballop lahko naročite na njihovi nemški spletni strani, pošiljajo pa jih v več držav po svetu, vključno z EU, ZDA, Kanado, Avstralijo in Čilom. Stroški pošiljanja se razlikujejo glede na državo iz katere naročate.


Whitin

Cena: od 46€

Pred kratkim sva naletele na znamko Whitin in sva bili prijetno presenečeni nad kakovostjo njihovih čevljev, zlasti glede na ceno. Znamka je na voljo na Amazonu in ponuja različne modele iz platna ali sintetičnih materialov. Pri izbiri želenega modela se prepričajte, da ste izbrali model z oznako “barefoot” in “wide”.

Čevlji Whitin imajo fleksibilen, raven podplat, vendar ima njihov vložek povišano peto. Zaradi tega so odlična izbira predvsem za začetnike. Vsekakor pa priporočava, da ob ustreznem prehodu na bosonogo obutev vložke zamenjate z vložki, ki so popolnoma ravni. Vložek lahko tudi popolnoma odstranite, vendar bodo čevlji lahko zaradi tega manj udobni za nošenje in bodo lahko imeli preveč volumna za vaša stopala.

Velikost in prileganje: Whitin tabela velikosti ima navedene tako notranje dolžine kot širine čevlja in za model, ki sva ga testirale tudi ustreza. Pri izbiri ustrezne velikosti ne pozabite prišteti približno 12 mm prostora pred prsti. Ti čevlji so najprimernejši za srednje široka in široka stopala in se dobro prilagodijo različnim volumnom stopal. Če potrebujete še več širine, lahko izberete tudi več prostora pred prsti in na ta način zagotovite stopalom ustrezno širino.

Kratek nasvet za nakupovanje: čevlje Whitin lahko kupite na Amazonu, vendar upoštevajte, da lahko različni Amazoni ponujajo različne modele.


Splay

Cena: od 45€ (po upoštevanem popustu)

Uporabite BU10 za 10% popust

Splay je ameriška bosonoga znamka, ki ponuja nekaj cenovno najbolj dostopnih bosonogih čevljev za otroke in odrasle. Ponujajo usnjene čevlje, slip-on čevlje in druge modele za odrasle. Podjetje Splay je sprva pričelo s kolekcijo za otroke, po uspešnem zagonu pa je svojo kolekcijo razširilo in ponudilo tudi več različnih modelov za odrasle. Najnovejši dodatek v njihovi ponudbi je posodobljena različica slip-on modelov in usnjene superge za odrasle.

Kakovost: Testirale sva dva modela in oba sta imela močan industrijski vonj. Vendar se ta težava ni pojavila pri vseh uporabnikih, zato je morda šlo za osamljen primer. Kakovost njihovih čevljev je sicer spodobna, če upoštevamo njihovo dostopno ceno, vendar pri platnenih supergah pričakujte hitrejši “zdelan” videz, posebej pri otrocih.

Velikost in prileganje: Splay čevlji imajo izrazitejšo obliko plavuti in so najprimernejši za široka stopala z ožjimi petami in nižjim nartom. Ne bodo optimalna izbira, če so vaša stopala širša z večjim obsegom v zadnjem delu stopala. Po drugi strani pa sva s hčerko ugotovili, da se odlično prilegajo najini obliki stopala. Pred naročilom obvezno preverite njihovo tabelo velikosti, vendar imejte v mislih, da so njihovi otroški čevlji približno 4-5 mm krajši, modeli za odrasle pa 2-3 mm krajši od vrednosti, navedenih v tabeli.

Kratek nasvet za nakupovanje: čevlje Splay lahko naročite samo na njihovi uradni spletni strani. Čeprav so odlična in cenovno ugodna izbira za prebivalce ZDA, morajo kupci iz EU upoštevati, da lahko carina in davki prinesejo dodatne stroške v višini 30-40 %. To jih uvršča v podoben cenovni razred kot trajnostne blagovne znamke bosonogih čevljev v EU.


Froddo

Cena: od 52€ (po upoštevanem popustu)

naBOSo: Uporabite kodo BU5 za 5% popusta.

Froddo, priznana hrvaška znamka čevljev, se ponaša z bogato čevljarsko dediščino. Pred nekaj leti so predstavili svoje prve bosonoge čevlje, ki so postali izjemno priljubljeni tako med otroki kot odraslimi. Froddo čevlji za odrasle, znani po izjemni kakovosti in dostopnosti, so izdelani iz usnja in platna ter so na voljo do velikosti 42.

Velikost in prileganje: Čevlji Froddo najbolje ustrezajo tistim z ozkimi in srednje širokimi stopali. Imajo izrazitejši naklon proti mezincu, zato so manj primerni za tiste z blažjim naklonom prstov. Poleg tega je nad prsti v čevlju nekoliko manj prostora.

Kratek nasvet za nakupovanje: čevlje Froddo lahko kupite pri različnih prodajalacih po vsem svetu. Če jih želite najti v svoji bližini, preprosto preverite njihov iskalnik trgovin. Ne pozabite pa, da je pri nakupovanju pomembno, da natančno preberete opis, saj prodajajo tudi običajne čevlje. Če želite biti prepričani, da boste kupili bosonoge čevlje, se odločite za tiste, ki so posebej označeni kot “bosonogi”.

Več o Froddo si lahko preberete v najini oceni tukaj.


Earth Runners

Cena: od 57€ (po upoštevanem popustu)

Uporabite kodo BU10 za 10% popust.

Sandali Earth Runners se uvrščajo med najine najljubše sandale za šport in vsakdan. S tremi različnimi debelinami podplata ter različnimi barvami in funkcionalnostmi vezalk se ti sandali brez težav prilagodijo vašemu stilu, dejavnosti in potrebam. Najin osebni favorit je njihov najtanjši podplat, seveda pa lahko izberete tudi debelejše možnosti, odvisno od vaših potreb.

Velikost in prileganje: Izbira prave velikosti Earth Runners sandalov je preprosta. Uporabite njihove predloge za tiskanje in se prepričajte, da ste jih natisnili v pravilnem merilu. Postavite piko med palec in drugi prst, saj se na tej točki nahaja trak. Izberite velikost, pri kateri so vsi prsti znotraj obrisa, brez da gledajo čez podplat.

Kratek nasvet za nakupovanje: Earth Runners so cenovno ugodna izbira sandalov za kupce v ZDA. Kupci v EU pa se morajo zavedati, da bodo morali plačati še carino in davek (izračunan med nakupovanjem), ki lahko ceni sandalov dodata cca. 30-40 %. Kljub temu so sandali Earth Runners zaradi svojega udobja in vsestranskosti še vedno vredna naložba.

Več o Earth Runners si lahko preberete v najini oceni tukaj.


Tikki Shoes

Cena: od 62€ (po upoštevanem popustu)

Uporabite kodo BOSENOGICE10% za 10% popust.

Tikki Shoes je bosonoga znamka, ki je namenjena vsem, od dojenčkov, ki delajo prve korake, do odraslih, ki potrebujejo udobno in elegantno obutev. Ponujajo najbolj mehke in kvalitetno izdelane čevlje za prve korake, čudovite copate za otroke in odrasle ter sedaj tudi bosonoge superge za odrasle, ki odlično združujejo kakovost in dostopnost. Te superge so izdelane iz usnja, veganskega mrežastega materiala ali recikliranega bombaža in so na voljo v številnih različnih modelih in barvah.

Velikost in prileganje: Tikki zaprti čevlji za odrasle najbolje ustrezajo ožjim in srednje širokim stopalom, sandali pa so primerni tudi za širša stopala. Velikost na splošno ustreza tabeli velikosti, vendar se zavedajte, da so lahko njihovi mrežasti čevlji Mesh nekoliko krajši – svetujeva, da izberete večjo velikost.

Kratek nasvet za nakupovanje: stroški dostave se razlikujejo glede na vrednost naročila, vendar Tikki ponuja brezplačno dostavo za naročila nad določenim zneskom (ki se razlikuje glede na državo). Če želite prihraniti pri stroških pošiljanja, razmislite tudi o naročilu skupaj s prijateljem.

Več o Tikki čevljih lahko preberete v najini oceni tukaj.


Freet

Cena: od 68€ (po upoštevanem popustu)

Uporabite kodo BOS10 za 10% popust.

Freet je znamka, ki ponuja različne modele bosonogih čevljev, primerne za vsakdan in aktiven življenjski slog. Uporabljajo usnje in veganske materiale ter inovativne materiale, kot je kavna usedlina. Čeprav morda niso tako cenovno dostopni kot nekatere zgoraj omenjene znamke, so njihovi čevlji še vedno cenejši od večine bosonogih znamk, nekateri modeli pa ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Velikost in prileganje: velikosti Freet modelov se lahko razlikujejo od modela do modela, zato je lahko včasih nekoliko težje določiti pravo velikost. Za več informacij o velikostih priporočava, da si ogledate najino oceno tukaj. Prileganje njihovih čevljev se prav tako razlikuje od modela do modela. Nekateri modeli se bolje prilegajo širšim stopalom z večjim obsegom, druge pa je mogoče dobro prilagoditi tudi ožjim stopalom. Freet ne bodo ustrezali izjemno širokim stopalom, vendar se nekateri njihovi modeli zelo dobro prilegajo širokim stopalom.

Kratek nasvet za nakupovanje: čevlje Freet lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Čeprav imajo sedež v Veliki Britaniji, imajo posebno skladišče za EU, kar pomeni, da vam ni treba plačati carine in davkov.

Več o različnih Freet modelih preberite v najini oceni tukaj.


Zapato Feroz

Cena: od 53€

Zapato Feroz je hitro rastoča znamka bosonogih čevljev, ki je znana po dostopnih cenah in izjemno mehkih čevljih za odrasle in otroke. Njihovi čevlji so izdelani iz usnja ali veganskih materialov.

Velikost in prileganje: Zapato Feroz velikosti ustrezajo tabeli velikosti, zato pred naročilom vedno preverite njihovo tabelo velikosti. Najbolj primerni so za ožja in srednje široka stopala z nizkim in povprečno visokim nartom.

Kratek nasvet za nakupovanje: njihovi čevlji so vedno takoj razprodani, zato poskrbite, da ne zamudite datuma, ko pridejo v prodajo. Zapato Feroz prodajajo tudi različne trgovine, zato je morda vredno preveriti zalogo tudi tam.


Xero Shoes

Cena: od 55€

Xero Shoes je uveljavljena znamka bosonogih čevljev, ki ponuja široko izbiro čevljev za vse priložnosti, vključno z nekaterimi cenovno ugodnimi možnostmi. Bodite pozorni na njihove redne razprodaje, ko si lahko kupite par čevljev po res ugodni ceni.

Velikost in prileganje: Xero Shoes uporablja enako tabelo velikosti za vse modele, vendar je lahko včasih težje določiti, katero velikost potrebujete, saj nimajo vsi modeli enake notranje dolžine v isti velikosti. Pri debelejših materialih je pogosto potrebno povečati izbrano velikost za polovico ali celo številko. Moški in ženski modeli so na voljo v različnih širinah, pri čemer so ženske velikosti nekoliko ožje in najbolj primerne za srednje široka stopala. Za podrobnejše informacije o velikosti za vsak posamezen model priporočava, da preverite priporočila za velikost in prileganje, ki so navedena pod opisom vsakega izdelka.

Kratek nasvet za nakupovanje: Xero čevlje lahko kupite preko njihove uradne spletne strani v ZDA ali EU. Vendar so cene v EU višje zaradi davkov, kar pomeni, da bodo kupci v EU morda ugotovili, da je cena čevljev Xero podobna ceni drugih znamk bosonogih čevljev.

Več o Xero čevljih si lahko preberete v najini oceni tukaj.

.


Origo Shoes

Cena: od $75 (po upoštevanem popustu)

Uporabite kodo BOSENOGICE za 10% popust.

Origo je trajnostna ameriška bosonoga znamka, ki se osredotoča na okolju prijazne materiale. Njihovi čevlji so izdelani iz naravnega usnja ali inovativnih veganskih alternativ, kot sta kaktusovo usnje ali platno. Čeprav ima večina njihovih modelov višjo ceno, občasno ponujajo razprodaje, z našo kodo pa lahko uveljavite dodaten popust. Med cenovno najugodnejšimi modeli Origo so njihove platnene superge.

Kratek nasvet za nakupovanje: Origo trenutno pošilja le v ZDA in Kanado, zato bodo morale stranke iz drugih regij na te trajnostne čevlje še nekaj časa počakati.


Unshoes

Cena: od $57 (po upoštevanem popustu)

Uporabite kodo BOSENOGICE za 10% popust.

Unshoes je majhna ameriška bosonoga znamka, znana predvsem po bosonogih sandalih za otroke in odrasle. Večinoma izdelujejo sandale, vendar imajo na voljo tudi nekaj modelov z zaprtimi prsti.

Velikost in prileganje: Če ste na lovu za bosonogimi sandali Unshoes, so na voljo odlične predloge za tiskanje, ki vam bodo pomagale določiti ustrezno obliko in velikost za vaša stopala. Pazite le, da jo natisnete v pravilnem merilu.

Kratek nasvet za nakupovanje: izdelke Unshoes je mogoče kupiti le prek njihove uradne spletne strani v ZDA. Tako kot pri večini ameriških znamk se morajo kupci iz EU pripraviti še na plačilo carine in davka, ki lahko povišata ceno čevljev za 30-40 %.

Več o Unshoes si lahko preberete v najini oceni tukaj.


Anatomic

Cena: od 31€

Anatomic je ena od cenovno najugodnejših znamk bosonogih čevljev na trgu. Njihovi čevlji so zaradi dostopne cene pogosto priljubljena izbira za prve čevlje. Vendar pa nizka cena prinaša tudi nekatere pomanjkljivosti, kot so morebitne razlike med levim in desnim čevljem ter težave z velikostjo zaradi slabšega nadzora proizvodnje. Poleg tega njihova podpora za stranke ni tako dobra kot pri drugih bosonogih znamkah.

Velikost in prileganje: Na svoji spletni strani imajo na voljo tabelo velikosti, vendar je zaradi morebitnih odstopanj v proizvodnji smiselno preveriti notranje dolžine še pri različnih trgovinah.

Kratek nasvet za nakupovanje: čevlje Anatomic lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih. Na svoji uradni spletni strani pošiljajo pošiljke samo v države EU.


Fare Bare

Cena: od 71€

Fare Bare je obetavna znamka bosonogih čevljev, ki pa je še nisva preizkusile, zato več izkušenj z njimi še ne moreva deliti. Njihova kolekcija za odrasle vključuje velikosti do 41.

Kratek nasvet za nakupovanje: Če želite preizkusiti bosonogo obutev Fare Bare, je vredno preveriti različne ponudnike bosonoge obutve, saj uradna spletna stran ponuja pošiljanje le na Češko in Slovaško.


Jonap/Jampi

Cena: od 85€

V svetu bosonogih čevljev je Jonap ali Jampi, kot je ime njihove kolekcije za odrasle, znamka, ki je še nisva osebno preizkusile. Njihova kolekcija je izdelana iz usnja in je na voljo za nakup preko različnih trgovin. Velja omeniti, da iz njihove uradne spletne strani pošiljajo samo na Češko in Slovaško.

Kratek nasvet za nakupovanje: Če želite sami preizkusiti Jonap bosonoge čevlje, vam priporočamo, da pri različnih prodajalcih preverite, ali jih pošiljajo na vašo lokacijo.

Zaključek

Upava, da vam je najin seznam najboljših cenovno dostopnih bosonogih čevljev za odrasle koristen in informativen. Z izbiro minimalistične in bosonoge obutve boste naredili korak k bolj naravnemu in zdravemu načinu hoje ter podpirali splošno zdravje vaših stopal. Dobra novica je, da vam ni treba zapraviti celega premoženja, da bi izkusili prednosti bosonoge obutve. Ker je na voljo toliko cenovno dostopnih možnosti, ni izgovora, da jih ne bi preizkusili.

Zakaj torej ne bi naredili prvega koraka, izbrali par, ki ustreza vašim potrebam in proračunu, ter začeli spoznavati prednosti bosonogih čevljev? Vaša stopala vam bodo hvaležna.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*