9 nepogrešljivih bosonogih pohodniških čevljev za epski izlet

Ne glede na to, ali ste začetnik, ki išče prilagodljive in lahke minimalistične pohodniške čevlje, ali izkušen pohodnik, ki išče udobne pohodniške čevlje za dolge razdalje, je na voljo bosonogi pohodniški čevelj, ki je kot nalašč za vas. Ti čevlji ne posnemajo le naravne oblike naših stopal in občutka bosih nog, temveč vključujejo tudi funkcije, ki so bistvene za uspešno pohodniško izkušnjo. Za vas smo poiskale vse od minimalističnih vodoodpornih pohodniških čevljev za mokre dogodivščine do lahkih, zračnih bosonogih pohodniških čevljev z najtanjšim podplatom, ki omogočajo prosto gibanje vaših stopal.

Pri Bose Nogice smo več let testirale različne bosonoge in minimalistične pohodniške čevlje. Na tem seznamu vam predstavljava najboljše med najboljšimi. Ne glede na to, ali iščete najbolj minimalistične in lahke bosonoge čevlje iz usnja ali veganskih materialov, vodoodporne možnosti za bolj deževne dni ali zelo zračne poletne pohodniške čevlje, tukaj boste našli vse. Sem smo vključile tudi čevlje z nekoliko debelejšimi podplati, vendar še vedno z ravnim podplatom, ki zagotavljajo več blaženja in so idealni za začetnike.

Med testiranjem smo se osredotočile na lastnosti bosonogih čevljev, kot so širok, stopalu prilagojen prstni del, raven in prožen podplat in prosto gibanje gležnja. Poleg tega smo iskale lastnosti, ki naredijo pohodniški čevelj odličen, vključno z udobjem, profilom podplata in oprijemom ter vodoodpornostjo in težo.

Pomembno je vedeti, da je vsako stopalo edinstveno, zato vsi pohodniški bosonogi čevlji niso primerni za vsakogar. Priporočava, da pred izbiro pohodniške obutve skrbno izmerite in preučite obliko in dimenzije svojega stopala. Pravilno prileganje je bistvenega pomena za udobno in prijetno pohodništvo.

Ali lahko pohodništvo v bosonogih čevljih prinese koristi? Je to varno?

Če se z bosonogim pohodništvom šele seznanjate, se morda sprašujete, ali je varno in kako vam lahko koristi. Čeprav bosonogi čevlji ponujajo številne prednosti, je treba varnostne vidike resno upoštevati, da se izognete poškodbam.

V najinem izčrpnem vodniku ‘Načrtovanje novih poti: Vodnik po bosonogih pohodniških čevljih‘, so zbrani vsi odgovori, ki jih potrebujete:

 • Kakšne so prednosti pohodništva v bosonogih čevljih?
 • Kdaj je varno pohodništvo v bosonogih čevljih?
 • Kaj je bolje: pohodniški škornji ali pohodniški čevlji?
 • Kakšno debelino podplata naj izberem?
 • Kako izbrati pravo velikost?
 • Ali naj nosim nogavice v bosonogih pohodniških čevljih?

Z odgovori na ta vprašanja vas želiva usmeriti k informiranim odločitvam, ki vam bodo pomagale izkoristiti prednosti bosonogega pohodništva in hkrati ostati varni na poti.

Najboljši izbor za odrasle: Najboljši bosonogi in minimalistični pohodniški čevlji za moške in ženske

VIVOBAREFOOT

NAJBOLJŠI SKUPNI BOSONOGI POHODNIŠKI ČEVLJI

| Moški, ženski | usnje, veganski | vodoodporne možnosti | EU 35 – EU 48 | od cca. 165€ |

Vivobarefoot barefoot hiking shoes and boots

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

VIVOBAREFOOT je znamka, ki ponuja širok izbor bosonogih pohodniških čevljev in škornjev, ki jih lahko uporabljate vse leto. Na voljo imajo številne modele, vključno z izjemno lahkimi nizkimi supergami, kopalnimi supergami in izoliranimi visokimi vodoodpornimi pohodniškimi škornji, izdelanimi iz usnja ali veganskih materialov. Njihova kolekcija je namenjena tako moškim kot ženskam, večina modelov pa je na voljo tudi v različnih barvah.

Pohodniški čevlji VIVOBAREFOOT imajo izjemen oprijem zaradi globljih utorov na podplatih. Kljub temu nekateri modeli še vedno zagotavljajo odlično prilagodljivost, ki omogoča neomejeno gibanje stopala. Omeniti velja, da lahko izbirate med različnimi vrstami podplatov, ki ustrezajo vašim specifičnim pohodniškim potrebam, kot so podplati za “mehka tla” in podplati za “trdna tla”.

Nekateri modeli, kot so Tracker Decon, imajo tudi inovativne zasnove za gleženj, ki zagotavljajo, da gleženj nikakor ni omejen. Nekatere modele lahko nosite celo brez nogavic za največje udobje!

Čevlji imajo minimalno blaženje, kar vam omogoča tesnejši stik s tlemi. Poleg tega lahko odstranite vložek za še boljši občutek na tleh. Nekateri modeli so celo vodoodporni, kar zagotavlja zaščito pred vlago.

Velikost in prileganje: VIVOBAREFOOT so na voljo v moških in ženskih velikostih, pri čemer so moški modeli širši. Ženski modeli so najprimernejši za ozka in srednje široka stopala, moški pa za srednje široka do široka stopala. Nekateri modeli pa so primerni tudi za nekoliko širša stopala.

Če spadate med “prekrivajoče velikosti” (EU 40- EU 43), lahko izbirate med moškimi in ženskimi velikostmi, da se vam čevlji ustrezno prilegajo.

To je znamka, ki se ponaša z zagotavljanjem kakovostnih izdelkov. Če želite izvedeti več o določenem modelu, imamo na blogu na voljo ločen prispevek z oceno VIVOBAREFOOT znamke.


BÄR SHOES

VRHUNSKI BOSONOGI POHODNIŠKI ČEVLJI

| Moški, ženski | usnje | vodoodporni | EU 37 – EU 47 | od cca. 259€ |

Uporabite BU15 za 15€ popust

Minimalistični pohodniški čevlji Bär Shoes so resnično izjemne kakovosti. Ti čevlji so nepremočljivi, imajo prišit jezik, so oblike stopala in imajo prostoren prstni del. Moji začetni pohodniški čevlji so bili njihovi Wandertoes in nekaj let ni bila na voljo bosonoga različica. Letos je Bär predstavil popolnoma nov model z imenom Mountain Barefoot, nad katerim sem bila izjemno navdušena. Kot vedno izpolnjujejo visoke standarde te znamke in prepričana sem, da bodo zdržali veliko let, tako kot vsi moji drugi pari te znamke.

Čevlji Mountain Barefoot imajo edinstveno zasnovo s podplatom, ki se ovija okoli sredine stopala. Skrbelo me je, da bi se to občutilo kot podpora loka, vendar ni tako; namesto tega povečuje bočno podporo in stabilnost. Podplat je tanek z minimalnim blaženjem in ne omejuje gibanja gležnja. Sistem vezalk je enostaven za uporabo.

Če imate raje debelejši podplat, vam njihovi pohodniški čevlji Wandertoes 2.0 in drugi pohodniški čevlji iz njihove ponudbe po potrebi zagotavljajo več blaženja in zaščite. To so nedvomno vrhunski bosonogi pohodniški čevlji, izdelani z namenom, da prenesejo marsikaj.

Velikost in prileganje: Vsi čevlji Bär so na voljo v polovičnih velikostih, kar olajša iskanje popolnega prileganja za različne dolžine stopal. Najprimernejši so za srednje široka do široka stopala, pri čemer imajo moški modeli nekoliko več volumna nad prsti in v srednjem delu stopala. Običajno nosim velikost 8, vendar sem se pri tem modelu odločila za pol velikosti večje čevlje, da bi zagotovila dodaten prostor za debelejše nogavice, hojo po hribu navzdol ali ko mi med daljšimi pohodi otečejo stopala.


Freet

NAJBOLJŠI CENOVNO DOSTOPNI BOSONOGI POHODNIŠKI ČEVLJI

| moški, ženski | usnje, veganski | vodoodbojne možnosti | EU 37 – EU 48 | od cca. 100€ |

Freet barefoot hiking shoes and boots

Uporabite kodo BOS10 za 10% popust.

Freet izstopa kot znamka z veliko izbiro pohodniških bosonogih čevljev, prilagojenih tako za hladnejše kot toplejše pohodniške dni, ki so na voljo v veganskih in usnjenih različicah. Izjemno je, da v svoje materiale vključujejo celo kavno usedlino.

Njihovi veganski materiali iz mikrovlaken niso le okolju prijazni, temveč jih je tudi enostavno čistiti, tudi po premagovanju mokrih in blatnih terenov. Čeprav so vodoodporni, je treba omeniti, da lahko njihove veganske možnosti zagotavljajo nekoliko manjšo zračnost v primerjavi z njihovimi usnjenimi modeli.

Vsekakor si oglejte njihove modele Feldom, Ibex, Tundra in Kidepo, ki so posebej zasnovani za pohodništvo. Poleg tega je več njihovih drugih modelov primernih za lažje pohode po manj zahtevnih poteh. Nekateri so nižji, drugi pa malenkost višji dizajn, pri čemer ne pokrivajo v celoti gležnja, kar zagotavlja dovolj svobodnega gibanja.

Njihovi bosonogi pohodniški čevlji imajo tudi poseben podplat HillGrip, ki ima globlje utore za dober oprijem na mokrih in blatnih površinah. Podplat je prožen v vseh smereh.

Praktično je, da je večina njihovih čevljev opremljena z odstranljivimi vložki, ki omogočajo prilagajanje oblazinjenja in volumna po vaših željah.

Velikost in prileganje: vsak Freetov model se med seboj razlikuje, na splošno pa so čevlji primerni za srednje široka in široka stopala. Pri nekaterih modelih lahko izberete večjo velikost, ki bo bolj udobna tudi za debelejše nogavice. Za izčrpen vpogled v prileganje vsakega modela priporočava, da raziščete najin obsežen pregled znamke Freet, kjer boste odkrili poglobljene informacije o znamki in posameznih modelih.


Ahinsa Shoes

NAJBOLJŠI LAHKI BOSONOGI POHODNIŠKI ČEVLJI

| moški, ženski | veganski | ekstra široka opcija | EU 36 – EU 46 | od cca. 199€ |

Ahinsa Chitra Track & Trail barefoot hiking shoes

Uporabite kodo BU10 za 10% popust.

Ahinsa Chitra Trek&Trail se odlikuje kot eden najmehkejših, najbolj prilagodljivih in lahkih pohodniških bosonogih čevljev, ki so na voljo. Ta model ponuja dve izbiri: različico ‘barefoot’ in različico ‘comfort’. Linijo comfort odlikuje vložek z rahlo povišano peto, medtem ko se različica barefoot, ki je namenjena bolj izkušenim pohodnikom, vajenim bosonoge obutve, ponaša z izjemno tankim, odstranljivim vložkom.

Občutek ob nošenju je podoben občutku, kot da na nogah ne bi imeli ničesar, zato so zaradi videza, podobnega športnim copatom, idealni tako za potovanja kot za vsakodnevno uporabo. Čevlji so izdelani iz veganskih materialov z mrežastimi dodatki in so primerni za pohode v toplem vremenu. Zaradi veganskih materialov pa jih ni priporočljivo nositi brez nogavic, saj se lahko vložek neprijetno prilepi na stopalo.

Gumijasti podplat Vibram, za katerega so značilne globlje zareze, zagotavlja dober oprijem na različnih terenih. Odzivnost podplata na tla je intenzivna, zlasti na skalnatih površinah, zato je to vznemirljiva izkušnja za tiste, ki dobro poznajo občutek nošenja bosonogih čevljev.

Velikost in prileganje: Ahinsa Chitra Trek&Trail popolnoma ustreza srednje širokim in širokim stopalom z nizkim do povprečnim nartom. Na voljo je tudi različica xWide, ki je primerna za zelo široka stopala. Kot referenco lahko navedem, da nosim velikost 43 z dimenzijami stopala 26,3/10 cm.


Realfoot

NAJŠIRŠI BOSONOGI POHODNIŠKI ČEVLJI

| Moški, ženski | Usnje | Vodoodporni (TEX membrana & prišit jezik) | 36-47 | 169€ |

Uporabite 10BU za 10% popust

Trekker Low so izjemni, visokokakovostni treking čevlji, primerni za celoletno uporabo, za katere se vam bodo vaša stopala zahvalila. Zgornji del je izdelan iz nubuk usnja z vgrajeno vodoodporno membrano in je idealen za vsakodnevno nošenje, sprehode v naravi, treking in pohodništvo. Prišit jezik zagotavlja še dodatno vodotesnost, po testiranju v mokrem in blatnem okolju pa so najine noge ostale suhe. Nedrseč gumijast podplat je zelo prožen v vseh smereh in zagotavlja odličen občutek tal. Vložek sicer prispeva k blaženju udarcev, vendar ni nujno potreben. Enostavno nastavljive vezalke skupaj s kaveljčki za hitro obuvanje omogočajo enostavno obuvanje.

Velikost in prileganje: Realfoot Trekker Low je eden najširših pohodniških čevljev, kar sva jih testirale, idealen za široka in zelo široka stopala (vendar ga je mogoče dobro prilagoditi tudi za ožja stopala). Prostoren prstni del ima dovolj prostora nad prsti. Sredinski in petni del čevlja sta najbolj primerna za ožje in povprečne pete, vendar se lahko dobro prilagajajo različnim višinam narta. Če imate v srednjem in zadnjem delu stopala veliko volumna, se lahko tam pretesno prilegajo.


Lems Shoes

NAJBOLJŠI OBLAZINJENI MINIMALISTIČNI POHODNIŠKI ČEVLJI

| moški, ženski | usnje, veganski | vodoodporni modeli | US 6 – US14 | od cca. 120€ |

Lems barefoot hiking shoes and boots

Pohodniški čevlji Lems so odlična izbira za tiste, ki iščejo pohodniške čevlje s prostornim prstnim delom, ravnim podplatom, dobrim profilom in nekoliko debelejšim podplatom. Čeprav lahko debelejši podplati ogrozijo občutek za tla in prožnost, so odlični za začetnike in posameznike, ki imajo med hojo rajši izberejo boljše blaženje, ne da bi pri tem ogrozili svobodo prstov.

Trenutno čevlji Lems ponujajo tri različne modele, opremljene z globjimi profili, ki so primerni za pohodništvo: Outlander, Primal Pursuit Mid in Primal Pursuit.

Outlander znamke Lems je vsestranski celoletni minimalistični pohodniški čevelj z vodoodpornim zgornjim delom. Njegov prišit jezik zagotavlja učinkovito vodoodpornost, zato je idealen za gorske pohode, blatne poti in deževne urbane izlete.

Primal Pursuit so prilagojene za pohodništvo v suhem vremenu in so hkrati tudi stilske vsakodnevne superge. Čevlji so izdelani iz zračnega mrežastega zgornjega dela in zagotavljajo optimalno zračenje v toplejših dneh. Debel in čvrst podplat z gumijastim podplatom zagotavlja zanesljiv oprijem na različnih terenih.

Primal Pursuit Mid, izboljšana vodoodporna izvedba modela Primal Pursuit, ima zgornji del iz semiša za dodatno zaščito.

Velikost in prileganje: Različni modeli Lems se razlikujejo po prileganju, velikosti in širini. Njihova pohodni čevlji niso med najbolj širokimi Lems modeli. Ti modeli imajo minimalnim zoženjem v predelu prstov, zaradi česar so primerni za srednje široka stopala. Če se odločite za večjo velikost, lahko pridobite nekaj dodatnih milimetrov širine.


Xero Shoes

NAJBOLJŠI BOSONOGI POHODNIŠKI ČEVLJI ZA POHODNIŠTVO Z NAHRBTNIKOM

| moški, ženski | usnje, veganski | vodoodbojni modeli | EU 35.5 – EU 48 | od cca. $130 |

Xero Shoes je priznana znamka, ki v svoji kolekciji bosonogih čevljev ponuja široko paleto športnih modelov, pri čemer njihovi pohodniški čevlji niso nobena izjema. Njihovi pohodniški čevlji (Ridgeway, Scrambler Mid, Mesa Trail, Terraflex itd.) so na voljo v različnih izvedbah in barvah, od nizkih mrežastih superg do vodoodpornih bosonogih gležnjarjev.

Podplati njihovih pohodniških čevljev so v primerjavi z nekaterimi drugimi modeli morda trši in manj prožni. Vendar je ta lastnost lahko idealna za tiste, ki iščejo pohodniške čevlje s srednje debelim podplatom, s čimer dosežejo ravnovesje med zelo tankimi in predebelimi podplati. Podjetje Xero Shoes ponuja garancijo na podplate za 5000 kilometrov. Če boste predčasno obrabili podplat čevljev, vam jih bodo zamenjali za simbolično plačilo.

Velikost in prileganje: Xero čevlji so na voljo v dveh širinah (moške in ženske velikosti). Ženske velikosti so nekoliko ožje od moških in so najprimernejše za srednje široka stopala. Če so vaša stopala nekoliko širša, lahko z izbiro večje velikosti zagotovite dodatno širino za nekaj milimetrov. Številni njihovi modeli ponujajo tudi dovolj prostora nad prsti. Moški modeli čevljev so nekoliko širši in imajo večji obseg čez prste in na sredini stopala kot ženski, zato se odlično prilegajo srednje širokim do širokim stopalom. Če vaša velikost spada v območje, kjer sta na voljo oba modela, lahko glede na širino stopala izbirate med moškimi in ženskimi modeli čevljev.

Za celovit vpogled v pohodniške čevlje Xero Shoes si oglejte najino podrobno oceno.


Softstar Shoes

POHODNIŠKI ČEVLJI ZA PUSTOLOVŠČINE

| moški, ženski | usnje | vodoodbojni | US 5 – US 15 | 315€ |

Softstar Switchback barefoot hiking boots

Softstar Shoes Switchback so pohodniški čevlji, znani po izjemno široki obliki prstnega dela. Zgornji del je izdelan iz zelo trpežnih vodoodpornih materialov. Vendar je treba opozoriti, da je čevelj sicer vodoodporen do višine jezika, vendar sam jezik ni dodatno prišit. Spodnji del čevlja brez dodatne obdelave lahko zadrži vodo za omejeno obdobje (približno 2 minuti, ko je popolnoma potopljen).

Robusten podplat Vibram™ Megagrip zagotavlja izjemen oprijem tudi na zahtevnih, mokrih in spolzkih površinah. Podplat je zaradi svoje debeline morda manj prožen in ga je nekoliko težje zvijati. Medtem ko lahko čevelj upogibam vzdolžno, doseganje istega v prečni smeri ni tako enostavno.

Velikost in prileganje: Če nameravate nositi debelejše nogavice in dolžina vašega stopala ne ustreza spodnji meji za vašo velikost, vam svetujeva, da izberete večjo velikost, kot je navedena v tabeli velikosti. Poleg tega velja omeniti, da prostor nad prsti proti prednjemu delu čevlja ni pretirano prostoren, kar vpliva na splošni občutek prostornosti. Upoštevajte, da je le njihova ‘wide’ širina primerno oblikovana za stopalo!

Za več podrobnosti preverite najino ločeno oceno Softstar Switchback!


Proalp

NAJBOLJŠI ALPINISTIČNI BOSONOGI ČEVLJI

| moški, ženski | usnje, veganski | vodoodbojni | EU 36 – EU 47 | od cca. 162€ |

Proalp barefoot hiking boots

Pohodniški čevlji Proalp so izdelani iz semiš usnja in so na voljo v različnih barvah. Semiš je izbran zaradi svoje odpornosti proti praskam. Ti škornji so primerni za moške in ženske, na voljo pa so tudi različne širine. Za doplačilo lahko izberete barve po meri. Čeprav jim manjkata vodoodpornost in membrana z namenom ohranjanja prožnosti, ne pozabite, da usnje naravno odbija vodo. Po želji lahko za dodatno zaščito uporabite impregnacijsko obdelavo.

Pohodniški čevlji Proalp Contact S2 so zasnovani tako, da zagotavljajo zaščito gležnja. Lahko jih naročite z ali brez zgornjega traku na ježka. Te gležnarje pogosto izberejo izkušeni pohodniki, zlasti za pohode v višje ležečih gorskih predelih.

Podplat ima kakovostno gumo Vibram z globokimi utori, ki zagotavljajo prožnost v obe smeri. Opremljeni so z odstranljivim volnenim vložkom, ki vam predlagava, da ga poleti odstranite, razen če vam je bolj všeč dodatno oblazinjenje pod nogami.

Velikost in prileganje: Čevlji Proalp so na voljo v moških in ženskih velikostih ter v treh različnih širinah. Priporočljivo je izbrati velikost “PLUS”, ki zagotavlja ravno linijo za palec. Drugi dve širini se prehitro zožita in nista popolnoma oblikovani za stopalo. Ženska širina “Plus” je najprimernejša za srednje široka stopala, po možnosti srednje široka do široka, če so vaša stopala majhnega volumna. Moške velikosti so nekoliko širše pri prstih in gležnjih. Oba modela sta idealna za nizko in povprečno višino narta. Čevlji Contact S2 so na voljo v polovičnih velikostih in jih je mogoče tudi delno prilagoditi. Kot referenčno vrednost nosim velikost 41 1/2 (dimenzije stopala 26,3/10 cm). Za tiste, ki nameravajo nositi vložke ali debelejše nogavice, je priporočljivo povečati velikost za polovico ali celo velikost.

Oglejte si najino podrobno oceno modela Proalp Contact S2!

Želite več? Tukaj je nekaj dodatnih možnosti, ki jih lahko raziščete!

Bär barefoot hiking shoes and boots

Bär Shoes

Minimalistične pohodniške čevlje Bär Shoes odlikuje izjemna kakovost. Ti čevlji so nepremočljivi, imajo obliko stopala in prostoren prstni del. Vendar so njihovi podplati debelejši in nimajo optimalne fleksibilnosti. Če dajete prednost tankemu in prožnemu podplatu, ti čevlji morda ne bodo najprimernejši. Kljub temu so lahko za začetnike ali tiste, ki cenijo oprijem pred občutkom za podlago in prilagodljivostjo, idealna izbira.

Uporabite BU15 za 15€ popust


Groundies barefoot hiking shoes and boots

Groundies

Groundies predstavlja različne modele za aktivnosti na prostem, ki so primerni za ozka in srednje široka stopala. Zavedajte se, da imajo nekateri modeli, kot sta Utah in Ontario, debelejše in manj prožne podplate, imajo pa tudi slabši oprijem in občutek na tleh kot drugi čevlji na tem seznamu.

Uporabite BU15 za 15% popust (velja do 12.4.2024)


Saguaro Forest barefoot hiking shoes

Saguaro

Saguaro Forest se ponaša s tem, da je najbolj cenovno dostopna bosonoga pohodniška obutev!

Uporabite BU15 za 15% popust


ZAQQ barefoot hiking shoes and boots

ZAQQ

ZAQQ ponuja široko paleto nepremočljivih bosonogih pohodniških čevljev, ki zagotavljajo veliko izbire za vaše potrebe.


Koel barefoot hiking shoes and boots

Koel Shoes

Koelovi čevlji so nam še posebej všeč, ko gre za najine otroke. Razveseljivo je opazovati njihovo širitev na obutev za odrasle za različne priložnosti.

Raziskovanje z otroki: najboljši bosonogi in minimalistični pohodniški čevlji za otroke

Najina družina obožuje pohajkovanje z otroki. Pri izbiri pohodniških čevljev za otroke poskrbite, da njihovo gibanje gležnja ni omejeno. Če je le mogoče se odločite za nižje čevlje, ki omogočajo maksimalno gibljivost gležnja.

Tukaj so možnosti, ki jih lahko upoštevate pri pohodniških pustolovščinah s svojimi najmlajšimi:

VIVOBAREFOOT barefoot hiking shoes and boots for kids

VIVOBAREFOOT

 • Modeli: Primus Bootie, Primus Trail II
 • Idealni za: ozka in srednje široka stopala z močnejšim naklonom proti mezincu
 • Uporabite BUVIVO20 za 10% popust


Ballop barefoot hiking shoes and boots for kids

Ballop

 • Model: BALLOP Barefoot Kids
 • Idealni za: srednje široka in srednje široka do široka stopala
 • Uporabite BOSENOGICE20 za 20% popust

Zaključek

Upava, da ste uživali v najinem pregledu najboljših bosonogih in minimalističnih pohodniških čevljev. Prepričani sva, da vam bo ta seznam koristil pri ustrezni izbiri bosonogih pohodniških čevljev, ki ustrezajo vašim potrebam in željam. In če vaša stopala še niso povsem pripravljena na prehod, morda razmislite o tem, da bosonoge čevlje preizkusite okrog hiše! Morda boste prijetno presenečeni nad njihovim udobjem.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*