Raven podplat, izjemen stil: najboljši bosonogi gležnjarji z vezalkami

Pozdravljeni! Ste pripravljeni, da skupaj vstopimo v svet bosonogih gležnjarjev z vezalkami? Predstavljajte si škorenj, pri katerem ne gre le za “trdoživ” in drzen videz, temveč tudi za to, da vašim stopalom omogočite svobodo, ki si jo zaslužijo. Govorimo o gležnjarjih z vezalkami in širokim prstnim delom, ki vašim prstom zagotavlja ves prostor, ki ga potrebujejo za naravno gibanje. Odlična kombinacija udobja in stilski dizajn!

Bi še radi raziskali več? Za vas imava pripravljeno zakladnico opcij – “najboljše vsakodnevne bosonoge čevlje” za vsakodnevno nošenje, “popoln seznam zimskih bosonogih čevljev za odrasle” ter seznam “najboljših bosonogih Chelsea gležnjarjev” lahko preberete v najinih drugih objavah. Zbrali sva najboljše čevlje, ki bodo vašim stopalom zagotavljali udobje, ne glede na priložnost, za katere jih potrebujete.

Now, let’s dive into the world of the best barefoot combat boots designed for your everyday fall and winter adventures. Whether you’re hitting urban pavements or embarking on outdoor escapades, these boots are your ideal companions. Let’s find that perfect pair of barefoot combat boots for you!

Zdaj pa se potopimo v svet najboljših bosonogih gležnjarjev z vezalkami za vaše vsakodnevne jesenske in zimske dogodivščine. Ti gležnjarji bodo postali vaši najljubši spremljevalci, ne glede na to, ali jih boste nosili za sprehod po mestu ali za druge pustolovščine na prostem. Zdaj pa poiščimo popoln par gležnjarjev za vas!

Na prvem mestu stopala: resnica o tradicionalnih gležnjarjih z vezalkami

Ko se poglabljamo v svet obutve, moramo pogledati globlje kot le na površino – to velja še posebej pri tradicionalnih modelih gležnjarjev z vezalkami. Standardni gležnjarji z debelimi petami, ozkim prstnim delom in togimi podplati so pogosta obutev v skoraj vseh garderobah. Vendar pa pogosto ne upoštevajo temeljnih potreb vaših stopal. Bosonogi gležnjarji z vezalkami so inovativna in stopalom prijazna alternativa. Ti gležnjarji so zasnovani s popolnoma ravnim podplatom, ki podpira naravno gibanje stopal in omogoča naravno delovanje in gibanje vaših stopal.

Pravi preobrat pri bosonogih gležnjarjih je v anatomsko oblikovanem prstnem delu in prožnem podplatu. Ta zasnova omogoča, da se vaši prsti med hojo naravno širijo, kar izboljša stabilnost in ravnotežje. Polet tega se prožni podplat giba skupaj z vašim stopalom, kar spodbuja aktivacijo mišic stopal in boljšo obtok krvi. Osebno vama ne moremo dovolj priporočiti njihovega udobja in koristi, ki jih prinašajo. Ne gre le za udobje, ki ga boste začutili danes, temveč za skrb za vaša stopala, ki vam bo zagotovila, da boste mobilni in močni še vrsto let. Vsak korak v teh gležnjarjih je več kot le modna poteza – je zaveza k boljšemu zdravju, vse od vaših prstov na nogah do vaše drže, kar vpliva na počutje in gibanje celotnega telesa.

Najini najljubši bosonogi gležnjarji z vezalkami

Oglejte si najin seznam bosonogih gležnjarjev z vezalkami, v katerih najdete tudi najine favorite! Vsak stil je edinstven, zato vas spodbujava, da izberete tistega, ki najbolj ustreza vašim potrebam in obliki stopala. Pri tem je pomembno, da poznate svoj tip stopala, zato si ne pozabite ogledati najinih podrobnih vodnikov o izbiri prave velikosti in prileganja za največje udobje in podporo.

Peerko Go in Breeze

| Moški, ženski | Usnje, veganski | EU 37 – EU 45 | Od 156 € |

Uporabite BOSENOGICE10 za 10% popust

Primerni za: srednje široka do široka stopala, povprečen nart, povprečno široki gležnji in pete

Peerko Go in Breeze sta med najinimi najljubšimi bosonogimi gležnjarji z vezalkami. Imajo brezčasen videz, ki ga lahko kombinirate s številnimi različnimi slogi. Na voljo so v gladkem usnju ali veganskih materialih in različnih barvah, zato lahko služijo kot odlična bosonoga alternativa gležnjarjem Dr. Martens. Edina razlika med modeloma Go in Breeze je v podlogi. Medtem ko je model Go podložen s tankim flisom, je model Breeze neizolirana različica, podložena z zračnimi mikrovlakni. Ti škornji so zaradi stranske zadrge zelo lahki in enostavni za obuvanje. Podplat je tanek in zelo prožen (stranski gumijasti rob je le optična iluzija, podplat pa ni tako debel).

Velikost in prileganje: Peerko Go in Breeze sta najprimernejša za srednje in srednje do široka stopala. Dobro se prilegajo srednje širokim in širšim gležnjem in petam. V primeru ožjih gležnjev in nižjega narta boste morali vezalke popolnoma zategniti. Dobro se prilegajo tudi širšim gležnjem in petam ter stopalom z višjim nartom, vendar ne stopalom z zelo širokim sprednjim delom stopala (čeprav lahko po potrebi izberete večjo velikost in tako pridobite nekaj dodatnih milimetrov). Nosim velikost 42, mere mojega stopala so 26,3/10 cm.

Preberite več: Več o Peerko si lahko preberete v najini oceni znamke.


VIVOBAREFOOT Gobi Boot in Gobi Boot Winterised

| Ženski | Usnje | 190 $ | 185 € |

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, nizek in povprečen nart

Obožujeva nov dizajn Gobi gležnjarjev. Izdelani so iz mehkega usnja ter niso le elegantni, temveč tudi odlično izdelani. Zgornji del gležnjarjev Gobi je v celoti brez podloge, kar razkriva surovo stran usnja. Ta izbira dizajna zagotavlja, da so škornji izjemno mehki in lahki, kar preprečuje kakršno koli omejevanje gibanja gležnjev ali nelagodje. Zimska različica je debelejša od tanjših gležnjarjev Gobi in ima podlogo iz umetnega krzna – idealna za blažje zime. V ostrejših zimskih razmerah razmislite o zamenjavi vložka s toplejšim. Čeprav ti škornji niso tako mehki kot njihova jesenska različica, še vedno zagotavljajo dobro mehkobo za zimsko nošenje in z uporabo postanejo še bolj mehki. Pri zavezovanju vezalk je treba paziti, da so obrnjene v pravo smer, da se prilegajo kaveljčkom na vrhu.

Velikost in prileganje: Škornji Gobi so na voljo v moških in ženskih velikostih. Ženske velikosti so primerne za ozka in srednje široka stopala, z nizkim do srednjim nartom, prilagojene različnim velikostim gležnjev in meč. Čevlji Gobi brez podloge so po občutku nekoliko širši od zimske različice in so nekoliko širši od večine modelov VIVO v ženskih velikostih. Velikost je skladna z drugimi modeli VIVOBAREFOOT. Za primerjavo: nosim velikost 42, dolžina mojega stopala znaša 26,3 cm, širina pa 10 cm.

Preberite več: Več o VIVOBAREFOOT si lahko preberete v najini oceni.


Koel Shoes Faro & Florence

| Moški, ženski | Usnje | EU 36 – EU 45 | Od 130 € |

Primerni za: srednje široka in srednje do široka stopala, nizko do povprečen nart

Koel ponuja dva izjemna gležnjarja – višji model Faro in nižji model Florence. Oba se ponašata z matiranim usnjenim zgornjim delom, ki jima daje ležeren videz. Florence je na voljo v različici s podlogo iz usnja ali ovčje volne, medtem ko je Faro na voljo izključno s podlogo iz ovčje volne, zaradi česar so izjemno topli. Stranska zadrga zagotavlja enostavno obuvanje. Izjemno mehak in prožen podplat zagotavlja odlično bosonogo izkušnjo hoje. Manjša slabost je, da pri modelu Faro jezik med hojo nekoliko zdrsne na stran.

Velikost in prileganje: Gležnjarji Koel so odlična izbira za ozka in srednje široka stopala z nizko do povprečno višino narta. Z izbiro večje velikosti, se lahko prilagodijo tudi za srednje široka stopala, pri zimskih gležnjarjih Koel pa z večjo velikostjo zagotovite dovolj širine in prostora za prste in debelejše nogavice. Izjemno dobro se prilegajo mojim stopalom z majhnim volumnom, vitkmi gležnji in petami. Pri gležnjarjih Florence brez podloge nisem izbrala večje velikosti, vendar bi si želela več širine za prste. Za primerjavo: v čevljih Faro in Florence Lambswool nosim velikost 43, mere mojega stopala so 26,3/10 cm. Če imate stopala z velikim volumnom ali širša meča, ti škornji morda ne bodo najboljša izbira za vas.


Realfoot Farmer

| Moški, ženski | Usnje | EU 36 – EU 47 | 179 € |

Primerni za: srednje široka in široka stopala, nizek in povprečen nart, povprečna meča in gležnje

Gležnjarji Realfoot Farmer so na voljo v zimski in spomladanski različici, ki sta prilagojeni različnim vremenskim razmeram. Preizkusili sva zimsko različico z debelejšo podlogo in nepremočljivo membrano, ki zagotavlja odlično odpornost proti vodi. Snemljiv vložek zagotavlja dobro toplotno zaščito pri temperaturah okoli 0 °C, vendar za močnejše zimske razmere priporočava, da ga zamenjate z debelejšim in jih kombinirate z debelejšimi volnenimi nogavicami ali prstnimi nogavicami. Izjemno mehko usnje in dober videz povečata privlačnost teh gležnjarjev. Tanek in prožen podplat zagotavlja dober občutek tal.

Velikost in prileganje: gležnjarji Realfoot Farmer se odlikujejo kot eni najširših bosonogih gležnjarjev z vezalkami na trgu, saj imajo izjemno širok in prostoren prstni del. Kljub svoji širini se dobro prilagajajo različnim širinam in volumnom stopal ter jih je mogoče prilagoditi različnim volumnom stopal in širinam gležnjev. Nosim velikost 42 z merami stopala 26,3/10 cm.


Ahinsa Shoes Jaya

| Moški, ženski | Veganski | EU 36 – EU 44 | Od 189 € |

Uporabite BU10 za 10% popust

Primerni za: srednje široka in široka stopala, nizek-povprečno visok in povprečno visok nart

Ahinsa Jaya je še en odličen gležnjar z vezalkami na tem seznamu. Ti gležnjarji so izdelani iz visokokakovostnih veganskih materialov in so izredno odporni na praske in gubice, poleg tega pa jih je mogoče enostavno očistiti in so zelo vodoodporni. Zaradi izredno tankega in mehkega podplata so eden od najmehkejših bosonogih gležnjarjev na voljo. Škornji so na voljo v različici “Barefoot” in “Comfort”, pri čemer ima slednja vložek z majhnim dvigom pete. Na voljo so različni modeli z debelejšo ali tanjšo podlogo ter s stransko zadrgo ali brez nje. Za zimsko nošenje je priporočena različica s podlogo ali dodatni vložek za tanjšo različico.

Velikost in prileganje: Ahinsa Jaya se odlično prilegajo srednje širokim in širokim stopalom z majhnim in povprečnim volumnom stopala. Zagotavljajo dobro fiksiranje na različnih širinah meč in gležnja ter se lahko prilagodijo tako ožjim kot širšim mečem. Leta 2023 je podjetje Ahinsa predstavilo novo tabelo velikosti, da bi svoje velikosti bolj uskladilo z drugimi blagovnimi znamkami bosonogih čevljev. Izbrala sem velikost 43, enako kot pri mojih starih modelih Ahinsa. Vendar upoštevajte, da je nova velikost 43 nekoliko daljša kot pri prejšnjih modelih in bi se mi lahko dobro prilegala tudi velikost 42. Za primerjavo, nosim velikost 43, mere mojega stopala pa so 26,3/10 cm.

Preberite več: Več o Ahinsa Jaya lahko preberete v najini oceni.


Mukishoes Igneous II in Alentejo

| Moški, ženski | Usnje | EU 36 – EU 48 | 170 € |

Uporabite UNIVERSEMUKI za 10% popust

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečen nart, povprečna meča in gležnje

Mukishoes izstopa kot blagovna znamka, ki ponuja nekatere od najmehkejših usnjenih bosonogih gležnjarjev z vezalkami, ki zagotavljajo neverjeten občutek tal. Njihovi gležnjarji se odlikujejo z mehkobo, lahkotnostjo in prilagodljivostjo. Oba gležnjarja, Igneous II in Alentejo, sta izdelana iz gladkega usnja brez kroma. Svetlo rjavi Alentejo je podložen z deadstock bombažno flanelo in nima stranske zadrge, namesto zgornjih luknjic za vezalke pa ima kaveljčke – idealno za jesen in pomlad. Gležnjarji Igneous II, podloženi s filcano volno, so primernejši za zimo, kljub zelo tankemu podplatu pa je za dodatno toploto priporočljivo dodati njihov volneni vložek. Igneous II ima dodano stransko zadrgo za lažje obuvanje.

Velikost in prileganje: Mukishoes Igneous II in Alentejo so najbolj udobni za ozka in srednje do široka stopala s povprečnimi gležnji. Zelo mehak podplat omogoča nekaj raztezanja na stran, vendar bo morda treba izbrati večjo velikost, če potrebujete nekaj dodatne širine. Pri njunih zimskih različicah se običajno odločim za večjo velikost od svoje običajne, saj moja običajna velikost ne zagotavlja potrebne širine. Za primerjavo moja običajna velikost je 43, kar ustreza dimenzijam stopala 26,3 cm v dolžino in 10 cm v širino. Najprimernejši so za stopala s povprečnim volumnom, lahko pa se prilagodijo tudi stopalom z večjim volumnom. Za tiste, ki imate manjši volumen stopal, lahko dodate vložek ter si s tem izboljšate prileganje čevlja.

Preberite več: Več o Mukishoes Igneous lahko preberete v najini oceni.


Groundies Salzburg

| Ženski | Usnje | EU 36 – EU 43 | 149,90 € |

Uporabite BU15 za 15% popust (valid until 12th April 2024)

Primerni za: srednje široka stopala, povprečen nart

Gležnjarji Salzburg se ponašajo s klasičnim slogom ter elegantno in preprosto obliko, primerno za različne priložnosti. S priljubljenim videzom velikih vezalk in velikimi luknjicami za vezalke izžarevajo športen, a ženstven videz. Zaradi stranske zadrge jih je mogoče brez težav obuti. Na voljo so v mehkem velurju v bež ali temno rjavi barvi ali gladkem črnem usnju, izdelani pa so na GO1, Groundiesovem najmehkejšem podplatu in najinem osebnem favoritu. Podloženi so z mehkim žametnim tekstilom in podlogo iz mikrovlaken, zato jih je priporočljivo kombinirati z dodatnim vložkom za dodatno toploto pozimi.

Velikost in prileganje: Model Salzburg je idealen za osebe s srednje širokimi in srednje do širokimi stopali ter nizkimi do srednje visokim nartom. Na voljo so samo v različici Barefoot fit, zato niso primerni za široka in zelo široka stopala. Prilagodite jih lahko tudi ožjim stopalom, vendar je za osebe z majhnim volumnom stopal priporočljivo namestiti dodaten vložek. Za primerjavo, nosim velikost 42 (mere stopala 26,3/10 cm).

Preberite več: Več o Groundies si lahko preberete v najini oceni.


Saguaro Ambition II

| Moški, ženski | Veganski | EU 36 – EU 46 | Od 99 € |

Uporabite BU15 za dodatni 15% popust

Primerni za: srednje široka in srednje do široka stopala, nizek do povprečen nart

Ambition II je prvi poskus podjetja Saguaro pri oblikovanju gležnjarjev z vezalkami za zimo, ki so cenovno ugodna izbira bosonoge obutve. Ti gležnjarji, zgornji del izdelan iz veganskega semiša iz mikrovlaken in podloženi z umetnim krznom, so na voljo v črni in nežno rožnati barvi (upoštevajte, da se pri črni barvi morda prej opazi prah). Okrogle vezalke so enostavno nastavljive, pri čemer so črne vezalke trdnejše in manj nagnjene k “razdiranju” kot rožnate. Stranska zadrga zagotavlja brezskrbno obuvanje, tanek, prožen podplat pa zagotavlja ravno pravšnjo mero blaženja.

Velikost in prileganje: Ambition II, ki je na voljo v velikostih do 43, se popolnoma ujema s tabelo velikosti. Nosim velikost 42, ki je priporočena velikost za moje stopalo z merami 26,3/10 cm. Idealni so za srednje široka in srednje do široka stopala z nizko do povprečno višino narta, razmislite pa o izbiri večje velikosti za zagotavljanje večje širine ali volumna, zlasti če nameravate nositi debelejše nogavice.

Preberite več: Več o Saguaro si lahko preberete v najini oceni.


Angles Fashion Orpheus

| Moški, ženski | Usnje | EU 37 – EU 46 | 183 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Primerni za: srednje široka stopala, nizek in povprečen anrt, ozki in povprečni gležnji

Gležnjarji Angles Fashion Orpheus, izdelani iz visokokakovostnega gladkega usnja, ponujajo različne možnosti, vključno s tistimi s stransko zadrgo ali brez nje in različnimi podlogami. Za zimsko nošenje zelo priporočava modele Winter, ki imajo debelo volneno podlogo – eno najznamenitejših podlog med vsemi bosonogimi gležnjarji na tem seznamu. Opazna zanka za vlečenje na zadnji strani pripomore k lažjemu obuvanju.

Velikost in prileganje: Orpheus se najbolje prilega osebam z ozkimi in srednje širokimi stopali, nizkim in povprečnim nartom ter ozkimi in povprečnimi gležnji. Glede na to, da so na voljo tako podložene kot nepodložene različice, upoštevajte, da so podloženi modeli nekoliko ožji. Priporočljivo je izbrati večjo velikost, razen če so vaša stopala ozka. Oblika prstnega dela je zasnovana tako, da se najbolje prilega najdaljšemu palcu na nogi, z izrazitejšim naklonom proti malemu prstu. Če je vaš naklon blažji, razmislite o izbiri večje velikosti za več prostora v notranjosti čevlja. Velikosti 41 in 42 sta na voljo v moških in ženskih velikostih. Moški modeli ponujajo več volumna v sredini stopala in na delu čevlja za prsti, vendar niso širši na konicah prstov. Za primerjavo, nosim moško velikost 42 v zimski različici z dimenzijami stopala 26,3/10 cm.


Shapen Cozy in Urbaneer

| Ženski, moški | Usnje | EU 35 – EU 44 | Od 139 € |

Uporabite BOSENOGICE5 za 5% popust

Primerni za: srednje široka in široka stopala, povprečen nart (Divine), širši gležnji in peta, več volumna v sredini stopala.

Cozy in Urbaneer sta odlična vsakodnevna zimska bosonoga gležnjarja z vezalkami, ki sta na voljo v različnih barvah. Izdelana sta iz hidrofobnega nubuka ali gladkega usnja in v celoti podložena z volno za zagotavljanje največje toplote. Čeprav sta si Cozy in Urbaneer na videz zelo podobna, je med njima nekaj razlik. Urbaneer izžareva bolj športno podobo in je opremljen z debelejšimi okroglimi vezalkami, v nasprotju s Cozy, ki ima tanjše okrogle vezalke za bolj eleganten in nežen videz. Zanimiva značilnost, ki ju razlikuje, je elastični ovratnik na vrhu, ki je prisoten pri škornjih Urbaneer, ne pa tudi pri škornjih Cozy. Cozy ima stransko zadrgo za enostavno obuvanje, medtem ko Urbaneer nima zadrge. Oba škornja sta podložena z zelo mehko in prijetno volno, vendar je debelina volne pri škornjih Urbaneer večja kot pri škornjih Cozy. Med nošenjem so neverjetno mehki in lahki.

Velikost in prileganje: Cozy in Urbaneer sta idealna za osebe s širokimi stopali in povprečnim volumnom. Osebam z ozkimi stopali z majhnim volumnom se bodo morda zdeli bolj prostorni, vendar so dovolj vsestranski, da se lahko prilagodijo različnim volumnom stopal. Pri ozkih gležnjih in petah lahko opazite rahlo dviganje pete, kar lahko ublažite z dodajanjem debelejših nogavic, dodatnim vložkom in nastavljanjem vezalk. Za primerjavo: nosim velikost 43, mere mojega stopala pa so 26,3/10 cm.

Preberite več: Več o Shapen si lahko preberete v najini oceni.


Willding Shoes North Wolf in Crow

| Moški, ženski | Veganski – tekstil in volna | EU 18 – EU 48 | Od 139 € |

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, povprečna višina narta

Bosonoge gležnjarje z vezalkami Wildling nosiva že vrsto let in so med najmehkejšimi gležnjarji, kar si jih lahko zamislite. S temi gležnjarji pridobite bosonog občutek, ko je z gležnjarji le mogoče. V tem delu vam predstavljava njihov model North Wolf, ki je del njihove stalne kolekcije, vendar vsako leto eksperimentirajo z različnimi barvami in materiali. Najtoplejši modeli so visoki volneni gležnjarji, ki so kot nalašč za zimo, za dodatno udobje pa priporočava, da dodate volnene vložke.

Velikost in prileganje: Wildling modeli so najprimernejši za srednje do široka stopala, vendar so lahko njihovi zimski škornji ožji v primerjavi s spomladanskimi/poletnimi modeli, izdelanimi iz tanjših materialov. Pri zimskih modelih priporočava, da izberete večjo velikost za eno velikost, zlasti če želite dodati volnene vložke ali če vaša stopala niso ozka. Celotno prileganje je odvisno od modela, vendar je podjetje Wildling pri zimskih modelih čevlju dodalo nekaj volumna (medtem ko je širina podplata ostala enaka), zato lahko opazite več gubanja materiala, če so vaša stopala manjšega volumna. Priporočava, da nosite debelejših nogavice in dodate volnene vložke za dodatno udobje.

Preberite več: Več o čevljih Wildling Shoes si lahko preberete v najini oceni znamke.


Lems Shoes Boulder Boots

| Moški, ženski | Usnje | ZDA W6,5 – ZDA M15 | Od približno 142 € |

Primerni za: srednje široka in srednje do široka stopala, povprečen nart

Če iščete minimalistične gležnjarje z vezalkami s širokim prstnim delom, ki so hkrati lahki in udobni ter zagotavljajo nekoliko več blaženja, so čevlji Lems Boulder ena izmed najboljših izbir. Gležnjarji Lems Boulder so na voljo v več različicah, vključno s popolnoma nepremočljivo različico in podplatom proti zdrsu. So izjemno trpežni, enostavni za čiščenje in zdržljivi. Material okoli gležnjev je na začetku morda nekoliko tog, vendar se z nošenjem zmehča, zato so odlična izbira za začetnike ali vse, ki iščejo več blaženja med hojo.

Velikost in prileganje: Lems Boulder Boots so izdelani na ” Wide” osnovi, ki je oblikovan primerno za stopala, čeprav ni najširši med vsemi modeli Lems. Najprimernejši je za srednje široka stopala. Če potrebujete večjo širino ali želite nositi debelejše nogavice s temi gležnjarji, vam priporočava, da izberete velikost za pol velikosti ali celo velikost večje, da si tako zagotovite dodaten prostor. Za primerjavo, nosim velikost US M10,5, z merami stopala 26,3/10 cm.


Feelgrounds Partol in Partol Winter

| Moški, ženski | Veganski | EU 35 – EU 49 | Od 142 € |

Primerni za: srednje široka in srednje do široka stopala, nizek-povprečen in povprečen nart

Bosonogi gležnjarji z vezalkami Feelgrounds so izdelani iz veganskih materialov in ponujajo elegantno vegansko alternativo usnjenim škornjem. Model Patrol je na voljo z debelejšo zimsko podlogo kot Patrol Winter in lažjo različico Patrol Lite. Škornji Patrol imajo vgrajeno membrano, ki zagotavlja več toplotne izolacije, vendar manj občutka tal, zaradi česar so na otip trši od običajnih bosonogih gležnjarjev. Veljajo za minimalistične bosonoge gležnjarje, idealne za tiste, ki iščejo širok prstni del in več blaženja.

Velikost in prileganje: gležnjarji Feelgrounds niso tako široki kot superge in so najprimernejši za srednje široka in srednje do široka stopala, povprečnega volumna in povprečne širine pete. Pri gležnjarjih Patrol je na strani velikega prsta majhna zožitev, zato poskrbite, da boste izbrali dovolj prostora pred prsti. Za model Patrol Winter priporočava, da izberete večjo velikost za eno velikost (odločila sem se za 18 mm dodatnega prostora), medtem ko pri modelu Patrol Lite nosim svojo običajno velikost 42.


Froddo

| Ženski | Usnje | EU 38 – EU 42 | Od 105 € |

Primerni za: ozka in srednje široka stopala, nizek in povprečen nart

Podjetje Froddo, znano po svojih visokokakovostnih otroških čevljih, je svojo ponudbo razširilo še na modele za odrasle. Preizkusili sva njihove nove gležnjarje z vezalkami, ki so odlična izbira za tiste, ki iščejo kakovostne bosonoge gležnjarje po dostopnejši ceni. Zgornji del je izdelan iz kakovostnega gladkega usnja in podložen z volno. Zaradi ojačane pete se lahko na začetku zdi, da so nekoliko trši. Dodana stranska zadrga zagotavlja enostavno obuvanje. Opremljeni so s tekstilno membrano in s prišitim jezikom za večjo vodoodpornost, edina slabost je, da je lahko gubanje materiala zašitega jezika nekoliko okorno, kar se je sprva zdi nekoliko neprijetno. Vendar se to sčasoma izboljša in postane bolj udobno.

Velikost in prileganje: gležnjarji Froddo so idealni za ozka in srednje široka stopala z nizko do povprečno višino narta. Običajno so plitvi in morda ne bodo primerni za stopala z velikim volumnom. Za tiste z ožjimi stopali pa so lahko idealna izbira. Za primerjavo: nosim velikost 42, meram 26,3/10 cm.


Be Lenka Atlas

| Ženski | Usnje | EU 36 – EU 43 | Od 159 € |

Uporabite BU5 za 5% popust

Primerni za: srednje široka in široka stopala, nizek in povprečen nart, povprečne pete

Be Lenka Atlas je odlična izbira za vse, ki iščejo jesensko-spomladanski gležnjar s stransko zadrgo za lažje obuvanje in sezuvanje. Izdelani so iz Nappa ali Nubuk usnja v več modnih barvah (vključno z letos priljubljeno kremno!) in podloženi s tankim flisom, ki zagotavlja udobje tudi v milejših zimskih dneh. Ti gležnjarji so narejeni na njihovem podplatu UniGrip, ki zagotavlja spodoben občutek tal z minimalnim blaženjem, vendar se nama je zdel nekoliko spolzek na mokrih in gladkih površinah.

Velikost in prileganje: Be Lenka Atlas je najprimernejša za srednje široka in široka stopala z nižjo do povprečno višino narta. Priporočava, da izberete večjo velikost, zlasti če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami. Za primerjavo: nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm in zdi se mi, da so nekoliko širši, kot je navedeno v njihovi tabeli velikosti (približno 3 mm širši). Odločila sem se, da izberem večjo velikost, da lahko nosim debelejše nogavice ter z večjo velikostjo pridobim več prostora za palec. Če se odločite za večjo velikost in imate ozke gležnje ter nizek nart, si boste gležnjarje morda nekoliko težje prilagodili z vezalkami okoli gležnjev. V tem primeru vam priporočava, da za dodaten volumen okoli gležnjev obujete gamaše.

Preberite več: Več informacij o znamki Be Lenka najdete v najini oceni znamke.


Primerjava gležnjarjev z vezalkami

V tem poglavju sva pripravili primerjavo različnih bosonogih gležnjarjev z vezalkami, pri čemer sva se osredotočili zlasti na obliko njihovega prstnega dela. Ta vizualni vodnik, ki je urejen po širini, vam lahko pomaga pri enostavni primerjavi različnih modelov, ki so na voljo, ter vam koristi pri iskanju gležnjarja, ki se bo popolnoma prilegal vašim stopalom.

Več bosonogih gležnjarjev z vezalkami

Tukaj je še nekaj dodatnih opcij, ki jih osebno še nisva preizkusili, vendar jih je vredno pogledati!

Sambas The Bambas

| Moški, ženski | Veganski – na rastlinski osnovi | EU 35-45 | Od približno 106 € |

Uporabite BOSENOGICE za 7% popust


Xero Shoes

| Ženski | Veganski | ZDA W5 – ZDA W12 | EU 35,5 – EU 41,5 | Od približno 149 USD |


Aylla

| Ženski | Usnje | EU 36 – EU 43 | Od približno 191 € |

Uporabite BU5 za 5% popust pri Naboso


ZAQQ

| Moški, ženski | Usnje, Veganski | EU 36 – EU 50 | Od približno 159 € |


Sole Runner

| Ženski | Usnje | EU 36 – EU 42 | 190 € |

Zaključek

Zdaj, ko zaključujemo skupno raziskovanje bosonogih gležnjarjev z vezalkami, ne pozabite, da lahko pravi par spremeni vaše vsakodnevno gibanje in počutje. Vaša izbira ne sme odražati le vašega sloga, temveč mora tudi upoštevati naravno obliko in zdravje vaših stopal. Upava, da vam je najin vodnik pomagal na poti pri izbiri popolnega para gležnjarjev. Ne pozabite na pomembnost prileganja in udobja in zagotovo boste vstopili v svet sloga in dobrega počutja. Srečno iskanje!

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*