Domov ˃ Ocene ˃ Peerko High Top – ocena

Peerko High Top – ocena

Ta češka znamka bosonogih čevlja me v zadnjem času prav obnorela z vsemi novimi modeli, ki so jih izdali. Peerko čevlji se mi tako dobro prilegajo, da sem vedno prav nestrpna, da vidim nove modele in barve, ki so jih pripravili. High Top superge? O, ja, prosim.


Če pogrešate videz svoj športnih Converse superg, ki ste jih nosili v preteklosti, potem je Peerkov novi model High Top zagotovo nekaj, kar morate preizkusiti. Nič več stisnjenih prstov tukaj.

Model Peerko High Top je del njihove kolekcije čevljev Peerko 1.0 iz bombažnega platna. Sama že imam njihovo nizko različico, ki mi je zelo ljuba in model High Top, ki sem ga dobila kot popolno presenečenje od Peerka, še preden je sploh izšel, me je takoj navdušil.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. S Peerko sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BOSENOGICE10 (brez dodatnega stroška za vas).

♥ 10% popusta s partnersko kodo BOSENOGICE10

1. Splošno

  • Znamka: Peerko
  • Model: Peerko 1.0 High Top
  • Barva: Terakota
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v EU|Ženski|Veganski|Pošiljanje po svetu možno preko različnih prodajalcev|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Čevlji Peerko High Top so narejeni iz bombažnega platna in so na voljo v treh različnih barvah – Sparkly Nero, Midnight Pure in Terakota.

Moja barva Peerko čevljev je Terakota – mešanica rdeče in oranžne barve. Čevlji imajo dodane kontrastne črne vezalke in črni podplat, zaradi česar barva še bolj izstopa. In to mi je všeč.

Ob strani čevljev je prišit logotip znamke Peerko – črno pero (namreč Pírko v češčini pomeni pero).

Model Peerko High Top ima klasičen videz “converse” superg. Zadnji del pete je preprostega videza s poudarjenim podplatom in zgornjim robom v črni barvi.

2.2 Podloga

Čevlji nimajo posebne podloge. Moj par ima priložene Actifresh vložke, ki so za omejen čas na voljo kot darilo na njihovi uradni spletni strani.

2.3 Podplat

Podplat je debeline 5 mm s skupno višino približno 6 mm. Na podplatu so izrisana tudi mala peresa.

Podplat je videti debelejši, kot je v resnici. Ta širok rob je le optična iluzija in čevlje lahko res brez problema zvijete v rolico.

Verjetno boste prvič potrebovali manjši pritisk, da jih zvijete, a podplat hitro postane mehkejši in brez problema jih lahko upognete v obe smeri. Tudi občutek tal je v njih odličen.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled čevlja od blizu ter da vidite kako izgledajo na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Peerko 1.0 imajo drugačno tabelo velikosti kot Peerko 2.0. Tukaj nosim enako velikost kot pri mojem Peerko 2.0 modelu (velikost 42), ki sem ga ocenila tukaj, vendar so ti čevlji 5 mm krajši od Peerko 2.0 pri enaki velikosti.

Velikost 42 ima v Peerko 2.0 modelu notranjo dolžino 27,5 cm ter v Peerko 1.0 27 cm. Zato vam toplo priporočam, da pred naročilom preverite tabelo velikosti za ustrezen model.

Čevlje sem izmerila tudi s Plus12 in čevlji ustrezajo velikosti.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm, kar pomeni, da imam znotraj čevlja 7 mm prostora. To je manj kot 10-12 mm, kar običajno izbiram danes.

Čevlji so odlične oblike za moje stopalo z veliko prostora v prstnem delu. Presenetljivo mi ta prostor zadostuje v tem čevlju, če jih nosim na popolnoma boso nogo (prsti se mi spredaj konca čevlja sploh nikoli ne dotaknejo), vendar bi za primer nošenja z nogavicami ali z vložkom vseeno izbrala večjo številko.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Kot vsi čevlji Peerko ima tudi model High Top zelo lep prstni del, brez zožitve na strani palca.

Oblika se odlično obnese za moj grški tip stopala, odlično pa deluje tudi za egipčanski tip stopala z blažjim naklonom proti mezincu.

Čevlji najbolj ustrezajo srednje širokim do širokim stopalom. Ustrezajo tudi širokim stopalom, vendar ne dovoljujejo preveč širjenja na stran zaradi načina izdelave podplata. Čevlji imajo tudi precej prostora nad prsti.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlje Peerko High Top lahko dobro prilagodim mojim suhim gležnjem in ozkim petam, ampak dobro delujejo tudi za stopala z malo večjim volumnom.

Kot vidite, moje stopalo dobro zapolni čevlje, vendar je še v čevlju vedno dovolj prostora tudi za stopala z malo večjim volumnom. Upoštevajte, da bodo v tem primeru vezalke bolj narazen.

4. Udobje

Čevlji so resnično udobni za nošenje. Nikjer nobenega drgnjenja ali pritiskanja v kožo. Tudi material dobro diha.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Čevlji me spominjajo na superge Converse Chuck Taylor All Star, vendar z odličnim dodatkom – čudovito obliko prstnega dela, kar pomeni, da v njih ni nobenih stisnjenih prstov.

Čevlji so vsekakor privlačni za mlajše občinstvo in tudi ženske v tridesetih jih zagotovo lahko nosijo.

Čevlje najraje nosim s črnimi legicami ali črnimi kavbojkami, saj ta barva najlepše pride do izraza v kombinaciji s to barvo. Športna oblačila, kavbojke, chino hlače, kratke hlače itd. Vse se lepo kombinira z njimi.

To so čevlji, ki jih nosim, ko si želim bolj sproščenega videza.

6. Cena & kje kupiti

Za tiste, ki živijo na Češkem, Slovaškem, v Nemčiji ali na Danskem, jih lahko kupijo neposredno na njihovi uradni spletni strani. Za mednarodna naročila preverite spletno stran Mugavik. Druge prodajalce Peerko čevljev lahko najdete na njihovi uradni EU spletni strani tukaj.

Polna cena za model Peerko High Top je 65 € na uradni spletni strani in 82 € na Mugavik, ki pošilja po vsem svetu.

7. Informacije o dostavi

Za mednarodna naročila preverite vse prodajalce in njihove stroške pošiljanja.

8. Kje so narejeni?

Vsi materiali, ki se uporabljajo v čevljih Peerko, prihajajo iz Evrope, čevlji pa so izdelani pod etičnimi pogoji v EU.

9. Povzetek

Pri tej znamki preprosto ne morete ostati ravnodušni. Peerko nam ima toliko pokazati. Potem ko so izdali svoj veliki hit Peerko 1.0 nizki model, kar naprej izdajajo fantastične nove modele. Najprej usnjene čevlje Peerko 2.0, sedaj pa Peerko 1.0. High Top model. Zanima me, kaj boste rekli o njihovih novih jesensko/zimskih modelih GO in Empire 🙂

Peerko je zagotovo čudovita znamka za srednje široke in široke noge, njihovi čevlji pa so vsekakor eni izmed mojih najljubših vsakodnevnih čevljev.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*