Peeko 2.0 je nov usnjen model čevlja znamke Peerko in je odličen čevelj za vse tiste, ki si želijo en čevelj za vse. Lahko jih namreč nosite z bolj formalnimi oblačili in tudi z vsakdanjimi. Ker so pa v celoti izdelani iz usnja, vas tudi v dežju ne bodo pustili takoj na cedilu.

Bosonogi čevlji naj bodo lahki kot peresce. In Peerko je imel to v mislih, ko je izbiral ime za svojo blagovno znamko. Pírko namreč v češčini pomeni pero. In to pero je tudi postalo simbol Peerko blagovne znamke.

Peerko je začel svojo bosonogo pot s pomočjo kampanje. In njihov prvi model Peerko 1.0 je doživel ogromen uspeh. Tako velik, da Peerko niti lokalnega povpraševanja ni mogel izpolniti. In letos so ponovno začeli z novo kampanjo za za nov, usnjen model čevljev, ki so jih preprosto poimenovali kar 2.0.

Sama sem pred tem že imela njihov 1.0 model in vedela sem, da bi rada preizkusila tudi njihov 2.0 model. Odločila sem se, da jih bom v njihovi kampanji podprla z nakupom enega para čevljev in Peerko mi je prijazno poslal še en par kot darilo v zameno za oceno na blogu.

Izjava: En par Peerko 2.0 čevljev sem kupila v njihovi kampanji, drug par pa mi je Peerko poslal kot darilo v zameno za oceno. Vsa mnenja, izražena tukaj, so moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Peerko
  • Model: 2.0
  • Barva: Classic Steel in Classic Blue
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Peerko 2.0 je nova usnjena kolekcija čevljev Peerko. Čevlji so na voljo v 9 različnih barvah in čisto vsi so narejeni iz usnja.

Izdelani so iz gladkega ali nubuk usnja. Pri tem je moja srebrno-siva metalik barva je narejena iz gladkega in modra iz nubuk usnja.

Zgornja stran ni obdelana z vodoodbojnimi premazi, vendar kljub temu usnje zelo dobro drži v dežju brez uporabe impregnacije. Usnje ima kvaliteten videz in ne dobi močnega zgubanega videza takoj kot nekateri drugi usnjeni čevlji.

Čevlji imajo oblazinjen rob okrog pete, zaradi česar so zelo udobni tudi popolnoma brez nogavic. Do zdaj me niso še niti enkrat drgnili ali žulili kjerkoli.

Nekatere barve imajo tanke okrogle vezalke, ki dajejo čevlju rahlo bolj formalni videz, nekatere pa imajo ploščate vezalke, kar jim daje videz casual superg.

Oba moja para imata tanke okrogle vezalke.

Peta dobro drži obliko, vendar je še vedno mehka in jo je mogoče enostavno upogniti s prstom.

2.2 Podloga

Čevlji so popolnoma obloženi z usnjem. Na petnem delu je logotip znamke Peerko. Vložka ni mogoče odstraniti. Ker so čevlji narejeni iz naravnih materialov, imajo tudi dobro zračnost.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz termoplastične gume. Debelina podplata je 3,5 mm z dodatkom 1,5 mm profila. Skupna višina podplata je 5 mm.

Tudi na podplatu lahko najdete njihov značilen znak peresa.

Podplat je lepljen in tudi prišit na zgornji del za boljšo obstojnost. Ker imajo čevlji poudarjen rob pri podplatu, je podplat videti debelejši, kot je v resnici. Še vedno pa imajo dobro fleksibilnost in zadovoljiv občutek tal pod nogami.

Brez težav jih lahko zvijaš v obe smeri. Z uporabo postanejo le še mehkejši.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Peerko 2.0 so na voljo v velikostih 38-43. Imajo nekoliko drugačno tabelo velikosti kot njihov 1.0 model. Na primer velikost 42 v Peerko 1.0 ima 27 cm notranje dolžine, Peerko 2.0 pa 27,5 cm notranje dolžine. Širina ostane enaka kot Peerko 1.0 za vsako velikost.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm, v Peerko 2.0 pa nosim velikost 42 s 27,5 cm notranje dolžine. To mi daje 12 mm prostora pred prsti, kar je ravno tista prava količina, ki jo je priporočljivo imeti v čevlju.

Notranje dolžine sem preverila tudi z merilcem Plus12 in čevlji so takšne dolžine kot je navedeno v tabeli.

3.2. Prstni del & širina

Čevlji imajo zelo dobro oblikovan prstni del z lepo ravno linijo pri palcu. Oblika je odlična za moj grški tip stopala, lahko pa se odlično obnese tudi za egipčansko obliko stopala z blažjim naklonom proti mezincu.

Širina čevlja je določena s širino podplata. To pomeni, da se zgornji del ne more razširiti na stran preko podplata, kot v nekaterih drugih bosonogih čevljih zaradi načina izdelave podplata. Zato na ta način ne morete pridobiti dodatne širine. Najbolje se prilegajo tistim, ki imajo srednje široka do široka stopala. Všeč mi je tudi zadostna količina prostora nad prsti.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Ta čevlji dobro ustrezajo mojemu nizkemu nartu in suhim gležnjem.

Ampak čevlji so precej vsestranski in zato dobro delujejo tudi na nogi z večjim volumnom, kot ga imajo moja stopala. Upoštevajte, da bodo vezalke v tem primeru nekoliko bolj razmaknjene.

Tukaj si lahko ogledate primerjavo z modelom Peerko 1.0. Volumen čevlja in prileganje okrog gležnja je pri obeh modelih podobno, s tem, da so Peerko 2.0 5 mm daljši v isti velikosti, kar meni na mojo dolžino stopala bolj ustreza.

3.4 Udobje

Čevlji so zelo udobni za nošenje. Podložen opetnik jih naredi še prijetnejše. V užitek mi jih je nositi od trenutka, ko sem jih prvič obula.

Ker so narejeni iz usnja in tudi podloženi z usnjem, se stopala v njih ne znojijo tako hitro, kot se vam lahko v čevljih iz recikliranih PET materialov. Brez težav jih lahko nosite tudi na boso nogo.

4. Primerjava z različnimi znamkami

Tukaj si lahko ogledate primerjavo z čevlji Groundies Ibiza (levo) in čevlji Vivobarefoot Geo Court (desno). Kar se tiče mehkobe, so Peerko mehkejši od Vivobarefoot Geo Court čevljev, vendar malenkost trši od Groundies Ibiza.

V srednjem delu čevlja so si širine podplatov Peerko in Groundies zelo podobne, toda Peerko je najbolj prostoren v prstnem delu. Vivobarefoot so v srednjem delu malo ožji od ostalih dveh modelov.

Groundies so v prstnem delu rahlo zaokroženi pri palcu in Vivobarefoot čevlji so trši z manj prostora nad prsti. Vivobarefoot ima tudi močnejši naklon proti mezincu, kot ga imata npr. Groundies in Peerko.

5. Kako jih nositi?

Oba stila čevljev Peerko 2.0 (s tankimi okroglimi vezalkami in ploščatimi vezalkami) se odlično kombinirata z jeans hlačami, vendar ploščate vezalke dajo čevlju vseeno bolj “casual” pridih kot tanke okrogle vezalke (razen klasični črni model).

Čevlji Peerko 2.0 se lepo kombinirajo tudi z elegantnejšimi oblačili in zlahka jih kombinirate z elegantnejšimi hlačami in bluzo za pol formalni videz.

6. Cena & kje kupiti

Tisti, ki živijo na Češkem ali Slovaškem, jih lahko kupijo neposredno na njihovi uradni spletni strani. Za mednarodna naročila so na voljo na Happy Little Soles. V Sloveniji ima Peerko čevlje Solemio, ampak trenutno samo Peerko 1.0 model.

Polna cena za model Peerko 2.0 znaša 107,60 € za velikosti do št. 41, za velikost 42 in 43 pa je 116,60 €. Na Happy Little Soles je cena zanje približno 133 €.

7. Informacije o dostavi

Happy Little Soles, ki prodaja Peerko čevlje, pošilja po celotnem svetu.

8. Kje so narejeni?

Vsi materiali, ki se uporabljajo v čevljih Peerko, prihajajo iz Evrope, čevlji pa so v celotni izdelani pod etičnimi pogoji v Evropski uniji.

9. Povzetek

Ljudje so prosili Peerko, naj naredi še priljubljen model 1.0 tudi v usnju. Vesela sem, da so poslušali svoje zveste kupce, saj so se tukaj res odlično odrezali.

S čevljem, ki ga je resnično udobno nositi ves dan in s čevljem, ki ima čudovito oblikovan prstni del ter veliko prostora nad prsti, lahko ponosno stojijo poleg drugih znamk bosonogih čevljev, ki sem jih preizkusila. No, in v njih lahko brez problema izgledaš popolnoma urejen in eleganten. Vse to je Peerko 2.0.

Translate »