Domov ˃ Ocene ˃ Feelgrounds Original Luxe – ocena

Feelgrounds Original Luxe – ocena

Znameniti Feelgrounds Original model je tokrat, poleg Mesh in Knit verzije, dobil še svojo premium različico – Original Luxe. Luxe bo s svojim sodobnim dizajnom, velikim razponom številk (od 35 do 49) in klasičnimi barvnimi kombinacijami, primeren prav za vse generacije.

Original Luxe je, tako kot vsi Feelgrounds modeli, izdelan iz veganskih materialov. Gladko umetno usnje čevlju doda sofisticiran videz, kjer boste poleg udobja dobili se stilske superge, ki jih boste lahko nosili na sto in en način.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. S Feelgrounds sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če opravite nakup preko moje partnerske povezave (brez dodatnega stroška za vas).

1. Splošno

  • Znamka: Feelgrounds
  • Model: Original Luxe
  • Barva: All White
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v Vietnamu | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Feelgrounds Original Luxe modeli so izdelani iz mehkega veganskega PU usnja ter so na voljo v treh klasičnih barvah – beli, črni in kombinaciji črnega zgornjega dela ter belega podplata.

Vezalke so izdelane iz recikliranih PET materialov in se ujemajo z barvo zgornjega dela čevlja. Enak tip vezalk je uporabljen tudi pri ostalih Mesh in Knit modelih. Feelgrounds omogoča tudi možnost dokupa elastičnih vezalk.

Na peto je dodan napis Feelgrounds, ki ni preveč izstopajoč, vseeno pa poskrbi, da čevelj nima preveč monotonega videza.

2.2 Podloga

Notranjost čevlja je izdelana iz mikro semiša – veganskega materiala, ki je na otip zelo prijeten. Notranjost je mehka in rahlo “penasta”.

2.3 Podplat

Podplat je debeline 5 mm in je izdelan iz recikliranega TPU materiala. Enak material je uporabljen tudi pri njihovih ostalih supergah (Original, Droptop, Highrise).

Za večjo vzdržljivost je podplat na zgornji del čevlja tudi prišit.

Podplat ima dobro prožnost in čevlje lahko brez problema zvijem v vse smeri. Občutek tal je dober, vendar zaradi kompaktnejšega podplata malo manj intenziven. Namreč, za večjo vzdržljivost je bil podplat na pomlad 2021 spremenjen.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Feelgrounds Original čevlji so na voljo v velikostih 35-49 in so primerni tako za moške kot ženske. Pri izbiri velikosti upoštevanje njihovo tabelo velikosti, kjer so podane notranje dolžine in širine čevlja. Ustrezno velikost izberite na podlagi teh vrednosti.

Moje stopalo je dolžine 26,3 cm in široko 10 cm in odločila sem se za velikost 42. Notranja dolžina velikosti 42 je 27,4 cm, kar pomeni 11 mm prostora pred prsti. To je zame ustrezen prostor, da zagotovim dovolj prostora za gibanje za vse prste, glede na mojo obliko in širino stopala.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Feelgrounds vam, kot pomoč pri določitvi prave velikosti, ponuja tudi predlogo, ki si jo lahko natisnete. Vendar vam v izogib napakam pri izbiri velikosti, raje priporočam uporabo njihove tabele. Namreč, potrebno je vedeti, da črta pri označeni velikosti na predlogi označuje konec čevlja, v čevlju pa potrebujete tudi prostor za gibanje. Na predlogi moje stopalo sega malo čez št. 40 – izbrala sem številko 42.

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Feelgrounds čevljev ima blažji naklon proti mezincu in je najprimernejša za tipe stopal 2, 4 in 5. Pri tipu 1 lahko ostaja več prostora pred manjšimi prsti, v primeru, da boste želeli zagotoviti tudi dovolj prostora za palec. Kvadratnejše oblike stopal (3, 6) imajo lahko premalo prostora pred manjšimi prsti.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Feelgrounds Original Luxe so najprimernejši za srednje široka do široka stopala ter široka stopala. Ožjim stopalom so lahko volumensko preširoki, predvsem v področju čez sklepe prstov.

Širina je zame ustrezna, vendar mi v področju, kjer se začnejo vezalke, stopalo čevlja ne zapolni popolnoma. To lahko opazite v gubanju materiala na tem mestu. Potrebno pa je tudi vedeti, da se umetno usnje guba drugače kot naravno.

Prostora nad prsti prsti je dovolj in so glede prostornosti napram drugim znamkam nekje v zlati sredini.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Feelgrounds Original Luxe lepo pristajajo različnim višinam narta in jih bodo lahko nosili tudi tisti s polnejšimi stopali. Pri suhih gležnjih lahko opazite slabše prileganje okrog gležnjev. Pri meni je to res minimalno opazno in mi sploh ni moteče – ne med hojo in niti ne vizualno.

4. Udobje

Glede udobja nimam večjih pripomb. Udobni so od prvega trenutka in me tudi nikjer ne žulijo. Všeč mi je zelo mehak občutek v čevlju, zato jih je lepo nositi tudi na boso nogo. So pa čevlji zaradi uporabe umetnega usnja vseeno manj zračni kot čevlji iz naravnih materialov.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Bele superge so prava klasika pri obutvi, da jih res lahko nosite prav z vsemi ‘casual’ oblačili. Sama še vedno najraje prisegam na kavbojke in majico, ker se v tem najbolje počutim.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Feelgrounds lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena Original Luxe modela je 101,49 €.

7. Informacije o dostavi

Feelgrounds pošilja po vsem svetu. Stroški dostave so odvisni od države pošiljanja in za Slovenijo znašajo 13,31€. Več o ceni dostave si lahko preberete tukaj.

8. Povzetek

Feelgrounds Original modeli so zame bosonoge superge z enim izmed najlepših dizajnov. Odlični so za srednje široka in širša stopala ter kljub širini izgledajo prav “kulsko”. Če prisegate na veganske materiale, ali pa le iščete bosonoge superge, ki tudi izgledajo fantastično, potem le poskusite Luxe.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*