Domov ˃ Ocene ˃ Feelgrounds Highrise – ocena

Feelgrounds Highrise – ocena

Feelgrounds nas nenehno preseneča z novimi modeli veganskih čevljev. Njihov model Highrise je tako še en neverjeten dizajn superg, primeren za oba spola. Prepričana sem, da ti čevlji nikogar ne bodo pustili ravnodušnega.

UPDATE: Spomladi 2021 je Feelgrounds posodobil vse svoje modele. Njihove superge imajo sedaj prenovljeno obliko prstnega dela (ki je še širši in še lepše posnema naravno obliko stopala), rahlo posodobljen podplat za večjo vzdržljivost in novo tabelo velikosti. Model Cloud Gray na fotografijah je njihov star model, oceno pa sem posodobila s fotografijami novega modela v roza barvi.

Model Highrise je še ena zgodba o uspehu podjetja Feelgrounds. Čevlji iz mehkega knit materiala so v trenutku postali eni izmed mojih najljubših in z veseljem jih priporočim tudi svojim prijateljem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-3-768x1024.jpg

Izjava: Čevlje v Cloud Gray barvi sem dobila v dar za oceno in Dusty Pink barvo sem kupila sama. S Feelgrounds sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če opravite nakup preko moje partnerske povezave (brez dodatnega stroška za vas). Hvala za vašo podporo ♥

1. Splošno

  • Znamka: Feelgrounds
  • Model: Highrise Knit
  • Barva: Cloud Gray (star model) in Dusty Pink (nov model – ta barva je omejena serija)
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v Vietnamu | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Model Feelgrounds Highrise je na voljo v šestih različnih standardnih barvah. V omejenih serijah sta bili izdani tudi barvi All White in Dusty Pink, ki jo lahko vidite na fotografiji.

Zgornja stran je izdelana iz vodoodbojne pletene tkanine iz recikliranih PET plastenk.

Ponavadi se raje izognem čevljem iz recikliranih PET materialov, saj se noga v njih hitro znoji, a Feelgrounds so mi pokazali, da to ne drži vedno. Vedno znova me presenetijo z mehkobo in zračnostjo materialov, ki jih uporabljajo. Njihov Original model mi je zelo ljub, vendar mi je material, uporabljen pri tem modelu, še ljubši.

UPDATE: Knit material v prenovljenem modelu ni več tako mehak kot pri starem modelu. Še vedno je mehak, vendar opazim razliko v kompaktnosti materialov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 20-3-1024x768.jpg

Vezalke so prav tako narejene iz 100% reciklirane PET plastike in so v ujemajoči barvi z zgornjim delom.

UPDATE: Sestava vezalk pri novih modelih je rahlo spremenjena, zato so nove vezalke malenkost trše na otip. S tem so dosegli večjo trajnost vezalk.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2-4-1024x768.jpg

Oblazinjen opetnik pripomore k večji mehkobi in udobju čevlja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-3-1024x1024.jpg

Na zadnji strani čevlja je dodan trak z z imenom znamke Feelgrounds. V nekaterih barvah čevlja ime nekoliko bolj izstopa, pri moji barvi pa se zlije z barvo zgornjega dela.

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-3-1024x768.jpg

2.2 Podloga

Notranjost čevlja je iz enakega materiala kot zunanjost. V čevlju ni dodanega vložka.

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-5-1024x768.jpg

Za čiščenje Feelgrounds priporoča uporabo suhe mehke krtače za odstranjevanje umazanije in madežev. Zaradi vodoodbojne obdelave, čevljev ni mogoče oprati v stroju kot njihov Original model.

Čevlji so obdelani z voskom (parafinom) in silicijem (brez PFC, PFOA in PFOS) za dosego vodoodbojnosti. Potopljeni v vodo niso dolgo zdržali preizkusa (40 sekund preden je prišla voda v čevelj), zato bi ta čevelj vseeno priporočala za suho vreme.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz protizdrsnega recikliranega TPE materiala.

Podplat je debeline 5 mm in občutek tal pod nogami je dober. Ta material se dobro poda pod stopali, čutiš lahko vsak kamenček, vendar še vedno nudi dovolj zaščite, da vam pri tem ne postane neprijetno.

UPDATE: Nov podplat je še vedno enake debeline, vendar ni več tako mehak kot star podplat. Z lahkoto ga zviješ v vse smeri, vendar se pri hoji občuti manjša razlika, ker je podplat kompaktnejši. S tem so dosegli večjo trajnost podplata.

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-4-1024x768.jpg

Čevlji so lahki in mehki in se brez problema zvijejo v katero koli smer.

This image has an empty alt attribute; its file name is 17-4-1024x769.jpg

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Feelgrounds Highrise čevlji so na voljo v velikostih 35-49 in so primerni tako za moške kot ženske.

UPDATE: Novi modeli imajo novo tabelo velikosti (ta v oceni je nova).

Pri izbiri prave velikosti čevlja priporočam, da se držite njihove tabele velikosti in velikost izberete na podlagi navedene notranje dolžine čevlja.

Moje stopalo je dolžine 26,3 cm in široko 10 cm in odločila sem se za velikost 42. Notranja dolžina velikosti 42 je 27,4 cm, kar pomeni 11 mm prostora pred prsti. To je zame idealen prostor, da zagotovim dovolj prostora za gibanje za vse prste glede na mojo obliko in širino stopala.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Feelgrounds vam, kot pomoč pri določitvi prave velikosti, ponuja tudi predlogo, ki si jo lahko natisnete. Vendar vam v izogib napakam, raje priporočam uporabo njihove tabele. Namreč, potrebno je vedeti, da črta pri označeni velikosti na predlogi označuje konec čevlja, v čevlju pa potrebujete tudi prostor za gibanje. Na predlogi moje stopalo sega malo čez št. 40 – izbrala sem 42.

3.2. Prstni del & širina

UPDATE: Novi modeli Feelgrounds imajo še boljšo obliko prstnega dela. Izboljšana je linija pri palcu, ki ostane ravna dlje časa, dodane je tudi več širine pri mezincu.

Oblika prstnega dela Feelgrounds čevljev ima blažji naklon proti mezincu in je najprimernejša za tipe stopal 2, 4 in 5. Pri tipu 1 lahko ostaja več prostora pred manjšimi prsti, v primeru, da želite zagotoviti tudi dovolj prostora za palec. Kvadratnejše oblike stopal (3, 6) imajo lahko premalo prostora pred manjšimi prsti.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Prenovljeni modeli Feelgrounds Highrise so najprimernejši za srednje široka do široka stopala ter široka stopala. Ožjim stopalom so lahko volumensko preširoki, predvsem v predelu metatarzalnih kosti. Spremembo v volumnu in manjše gubanje lahko opazite že pri mojem stopalu pri novem modelu v Dusty Pink barvi. Tega pri starem modelu v sivi barvi ni.

Prostora nad prsti je dovolj. Knit model, kljub enaki širini kot Original model, deluje prostornejši in je zato bolj primeren za volumensko bolj polna stopala kot Mesh model.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlji se najlepše prilegajo nižjemu in srednje visokemu nartu. Lepo se jih zategne tudi na ožje gležnje in pete. Niso pa najbolj optimalna izbira za visok nart in široke gležnje.

4. Udobje

Čevlji so izjemno udobni za nošenje in v njih se počutiš lahek kot peresce. Ena slabost je malo težje obuvanje. Če vas priganja čas, vam priporočam uporabo žlice za obuvanje.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Highrise so čevlji, ki res ustrezajo mojemu stilu. Lepo se kombinirajo s kavbojkami ali športnimi oblačili. Feelgrounds ima tudi svojo linijo oblačil s katerimi lahko dopolnite svoj Feelgrounds stil.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Feelgrounds lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena za Highrise model je 122€.

7. Informacije o dostavi

Feelgrounds pošilja po vsem svetu. Stroški dostave so odvisni od države pošiljanja in za Slovenijo znašajo 13,31€. Več o ceni dostave si lahko preberete tukaj.

8. Povzetek

Highrise so še eni čudoviti čevlji znamke Feelgrounds. Takoj so postali eni izmed mojih najljubših čevljev, ki jih imam. In ponavadi so sedaj to tudi prvi čevlji, ki jih pograbim iz omare, ko se odpravim od doma.

Z znamko Feelgrounds sem navdušila vso družino in prijatelje in to je vsekakor znamka, ki ustreza mojemu tipu noge in tudi mojemu stilu. Upam, da bodo tudi vam všeč tako kot so meni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 22-2-1024x1024.jpg

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*