Feelgrounds nas zadnje čase nenehno preseneča s fantastičnimi modeli čevljev. Njihov model Highrise je tako še en neverjeten dizajn superg za oba spola blagovne znamke Feelgrounds, ki jo vodi čudovita mlada ekipa. Prepričana sem, da ti čevlji nikogar ne bodo pustili ravnodušnega.

Model Highrise je še ena zgodba o uspehu podjetja Feelgrounds. Čevlji so mi takoj sedli v srce in so v trenutku postali zelo ljub model, ki ga priporočam vsem svojim prijateljem.

Izjemno sem tudi hvaležena podjetju Feelgrounds, da so mi poslali te čevlje v testiranje. V zadovoljstvo mi jih je bilo oceniti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-3-768x1024.jpg

Izjava: Feelgrounds mi je te čevlje poslal v testiranje, kot vedno pa so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Želim vam podati realno oceno, ne glede na to, ali so mi izdelek poslali brezplačno ali pa sem se odločila, da ga bom kupila sama.
S Feelgrounds sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani.

1. Splošno

  • Znamka: Feelgrounds
  • Model: Highrise
  • Barva: Cloud Gray
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Model Feelgrounds Highrise je na voljo v šestih različnih barvah in odločila sem se, da bom izbrala barvo Cloud Grey, ki najbolje ustreza mojemu stilu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-4-1024x768.jpg

Zgornja stran je izdelana iz vodoodbojne pletene tkanine iz recikliranih PET plastenk.

Ponavadi se raje izognem čevljem iz recikliranih PET materialov, saj se noga v njih hitro znoji, a Feelgrounds so mi pokazali, da to ne drži vedno. Vedno znova me presenetijo z mehkobo in zračnostjo materialov, ki jih uporabljajo. Njihov Original model mi je zelo ljub, vendar mi je material, uporabljen pri tem modelu, še ljubši.

This image has an empty alt attribute; its file name is 20-3-1024x768.jpg

Tudi vezalke so narejene iz 100% recikliranege PET plastike in so v ujemajoči barvi z zgornjim delom.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2-4-1024x768.jpg

Opetnik je oblazinjen in zaradi tega so čevlji zelo udobni okoli gležnjev. Zaradi načina izdelave blazinjena pa so videti še bolj posebni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-3-1024x1024.jpg

Na zadnji strani čevlja je trak z z imenom blagovne znamke Feelgrounds. V nekaterih barvah ime nekoliko bolj izstopa, pri moji barvi pa se ime zlije z barvo zgornjega dela.

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-3-1024x768.jpg

2.2 Podloga

Čevlji nimajo dodatnih podlog ali vložkov v čevlju. Na predelu pete znotraj čevlja je samo natisnjeno ime blagovne znamke Feelgrounds.

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-5-1024x768.jpg

Za čiščenje Feelgrounds priporoča uporabo suhe mehke krtače za odstranjevanje umazanije in madežev. Zaradi vodoodbojne obdelave čevljev ni mogoče oprati v stroju kot njihov Original model.

Čevlji so obdelani z voskom (parafinom) in silicijem (brez PFC, PFOA in PFOS) za dosego vodoodbojnosti. Čevlje sem potopila vodo in zdržali so 40 sekund preden je prišla voda v čevelj. Zato bi ta čevelj priporočala za suho vreme.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz protizdrsnega recikliranega TPE materiala.

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-4-1024x768.jpg

S svojim 5 mm debelim podplatom mi dajo čudovit občutek tal pod nogami. Podplat je ravno prav stisljiv in s pravo mero zaščite. Ko vidite svoj odtis na podplatu, veste, da čevelj čudovito sodeluje z gibanjem vašega stopala.

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-3-768x1024.jpg

Verjetno bi si mislili, da so takšni čevlji bolj kompaktni in da jih je težje zviti kot ostale čevlje. Vendar so čevlji resnično lahki in mehki ter jih lahko zvijate v katero koli smer brez problema. In na koncu se jim to zvijanje na izgledu nič ne pozna.

This image has an empty alt attribute; its file name is 17-4-1024x769.jpg

Brez problema se zvijejo tudi v vzdolžni smeri.

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-3-1024x768.jpg

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Feelgrounds Highrise so na voljo v velikostih 36-49 in so primerni za moške in ženske (unisex model).

Pri modelu Highrise nosim enako velikost kot pri mojem Original modelu in to je velikost 42. Čevlji ustrezajo notranji dolžini navedeni v tabeli. Pri tem notranja dolžina številke 42 znaša 27,1 cm. Moja stopala so dolga 26,3 cm in široka 10 cm.

Zgornji del je res mehak in v njih imam veliko prostora. Zdijo so mi celo malenkost bolj prostorni od njihovega Original modela, ki sem ga ocenila tukaj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 4-3-1024x768.jpg

Za tiste, ki ne veste, katero velikost bi izbrali, lahko uporabite njihovo predlogo za tiskanje (bodite previdni, da jo natisnete v pravem merilu). Glede na predlogo je zame popolna velikost 42 (pri velikosti 41 mi ostane le 2 mm prostora pred prsti, kar ni v redu).

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-3-1024x632.jpg

3.2. Prstni del & širina

Čevlji Feelgrounds imajo dobro obliko prstnega dela, ki se na koncu pri palcu le nekoliko zoži. To me ne moti, saj je širina idealna za moja srednje široka do široka stopala.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-3-1024x768.jpg

Model Highrise je v prstnem delu celo nekoliko bolj prostoren kot Original model, ki sem ga ocenila tukaj, čeprav so od zunaj videti popolnoma enaki. Ne vem, kako naj to razložim, toda občutek znotraj čevlja je malo drugačen.

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-3-1024x1024.jpg

Model Highrise dobro ustreza različnim širinam stopal. Odlično se prilegajo tudi tistim z ožjimi stopali, toda tistim z res širokimi stopali bodo verjetno vseeno nekoliko preozki.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevelj se dobro prilega mojemu nizkemu nartu in suhim gležnjem. Vezalke niso preveč tesno skupaj kot pri nekaterih drugih znamkah, ki sem jih preizkusila. Rekla bi da ravno prav.

Tudi če so vaša stopala ozka, jih lahko vseeno dovolj zategnete s vezalkami, da preprečite skakanje v čevlju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 21-2-1024x1024.jpg

Čevlji se najbolje prilegajo tako nizkemu nartu kot tudi nartu normalne višine. Tistim z visokim nartom in širšimi petami pa so lahko vseeno nekoliko ozki v srednjem in petnem delu (predvsem za moške).

3.4 Udobje

Čevlji so izjemno udobni za nošenje. V njih se počutim lahka kot peresce. Super udobni so že od trenutka, ko jih obujete.

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-3-1024x768.jpg

4. Kako jih nositi?

Highrise so čevlji, ki res ustrezajo mojemu stilu. Sem suha in zelo visoka in to je stil čevlja, ki ga res rada nosim.

This image has an empty alt attribute; its file name is 15-3-1024x768.jpg

Najraje jih kombiniram s skinny jeans kavbojkami ali športnimi legicami.

This image has an empty alt attribute; its file name is 23-4-1024x769.jpg

Lahko pa jih nosite tudi s krilom ali kratkimi hlačami za bolj poletni videz.

5. Cena & kje kupiti

Čevlje Feelgrounds lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Polna cena za Highrise model je 139€.

6. Informacije o dostavi

Podjetje Feelgrounds brezplačno pošilja svoje čevlje po vsem svetu in običajno prispejo v 2-5 delovnih dneh za Evropo in 3-9 delovnih dni za preostali svet.

7. Kje so narejeni?

Cilj Feelgrounds je ‘uporaba predvsem recikliranih materialov’, njihovi čevlji pa se proizvajajo v Vietnamu pod urejenimi delovnimi pogoji. Z vsemi, ki sodelujejo v programu Feelgrounds™, želijo ravnati dobro. Vsi njihovi čevlji so tudi brez živalskega izvora in okolju prijazni.

8. Povzetek

Highrise so še eni čudoviti čevlji znamke Feelgrounds. Takoj so postali eni izmed mojih najljubših čevljev, ki jih imam. In ponavadi so sedaj to tudi prvi čevlji, ki jih pograbim iz omare, ko se odpravim od doma.

Z znamko Feelgrounds sem navdušila vso družino in prijatelje in to je vsekakor znamka, ki ustreza mojemu tipu noge in tudi mojemu stilu. Upam, da bodo tudi vam všeč tako kot so meni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 22-2-1024x1024.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is gumb-SLO-300x91.jpg

No Comments

Leave a Comment

Translate »