Domov ˃ Ocene ˃ Feelgrounds Droptop – ocena

Feelgrounds Droptop – ocena

Droptop je točno to, kar je potrebovala bosonoga skupnost. Moderen in stilski bosonogi čevelj. In ti slip-on bosonogi čevlji, ki so tretji model priljubljene bosonoge znamke Feelgrounds, so lahko vaš popolni spremljevalec za letošnjo pomlad in poletje.

UPDATE: Spomladi 2021 je Feelgrounds posodobil vse svoje modele. Njihove superge imajo sedaj prenovljeno obliko prstnega dela (ki je še širši in še lepše posnema naravno obliko stopala), rahlo posodobljen podplat za večjo vzdržljivost in novo tabelo velikosti. Za več podrobnosti preverite mojo oceno za Original model tukaj.

V veliko čast mi je, da sem imela možnost preizkusiti in oceniti čisto vse tri modele, ki jih je Feelgrounds do sedaj lansiral na trg. Vesela sem bila tudi, ko je Feelgrounds napovedal prihod novega modela Droptop. Čevlji, ki jih lahko samo hitro natakneš, so se mi vedno zdeli zelo praktični in sem jih tudi veliko prenosila, preden sem prešla na bosonoge čevlje.

Sedaj, ko večinoma nosim samo čevlje s vezalkami, sem zato vedno navdušena nad tem, če najdem bosonogi čevelj, ki ga lahko obujem tako hitro, ne da bi pri tem naredila kompromis glede hoje ali svobode mojih prstov.

Izjava: Feelgrounds mi je te čevlje poslal v testiranje, kot vedno pa so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Želim vam podati realno oceno, ne glede na to, ali so mi izdelek poslali brezplačno ali pa sem se odločila, da ga bom kupila sama.
S Feelgrounds sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani.

1. Splošno

  • Znamka: Feelgrounds
  • Model: Droptop
  • Barva: All White
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Feelgrounds Droptop model je na voljo v 7 različnih barvah. Barve so enake kot v Original modelu, ki sem ga že ocenila tukaj.

Moj Original model je v barvi Dusty Pink, tokrat pa sem se odločila za All White barvo, ki je taka večna barva in se lahko brez težav kombinira z različnimi spomladanskimi in poletnimi oblačili.

Zgornji del je izdelan iz izjemno zračnega mrežastega materiala iz 100% recikliranih PET materialov. Glede na to, da so narejeni iz reciklirane plastike imajo presenetljivo dobro zračnost. Ampak, če so vaše noge bolj nagnjene k potenju, računajte, da se lahko v njih še vedno znojite pri višjih temperaturah.

Čevlji so pralni v pralnem stroju na nizkih obratih. To je precej uporabno za belo barvo, ki se lahko zelo hitro umaže.

Ker se ta model čevlja samo natakne, nimajo čevlji nobenih vezalk s katerimi bi jih lahko bolj fiksirali na nogo. Le ob straneh je vstavljen manjši elastični del, s katerim lahko reguliramo pristajanje tudi na malo višji nart, brez neprijetnega zategovanja čevlja ali utesnjenosti.

Kot pri vseh čevljih Feelgrounds ima tudi ta model v zadnjem delu dodan trak z imenom znamke Feelgrounds in je v isti barvi kot preostali del čevlja.

2.2 Podloga

V čevlju ni vstavljenega nobenega dodatnega vložka ali podloge. Notranjost je mehka in prijetna za prste in stopala.

Na petnem delu je dodana mehka podloga iz mikrovlaken.

2.3 Podplat

Model Droptop ima enak, 5 mm debel podplat kot njihova Original in Highrise modela. Narejen je iz posebnega recikliranega TPE protizdrsnega materiala.

Podplat je zelo lahek in vam da mehak občutek med hojo, kar mi je zelo všeč. Še vedno pa v njih dobite tudi veliko občutka tal pod nogami.

Verjetno mi ni več potrebno omenjati, kako enostavno se lahko Feelgrounds čevlji zvijajo v katero koli smer želite, kajne 🙂

Brez težav tudi za drugo smer …

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Feelgrounds Droptop so na voljo v velikostih 36-49. V svojem Droptop modelu nosim enako velikost kot v mojih drugih Feelgrounds čevljih, velikosti 42.

Notranja dolžina velikosti 42 je 27,1 cm, kar ustreza vrednosti v tabeli. Moja noga je dolžine 26,3 cm in široka 10 cm, kar pomeni, da imam v njih 8 mm prostora. To mi ne bi zadostovalo, če bi bili čevlji izdelani iz drugih materialov (priporočljivo je, da imate v čevljih 10-12 mm prostora za pravilno gibanje velikih nožnih prstov).

Tukaj mi je to še ravno dovolj, saj je material izredno mehak in tudi rahlo raztegljiv, tako da čevljev skoraj ne čutiš na nogi. Hkrati pa čevlje vedno nosim na boso nogo. V idealnem primeru bi pa zagotovo raje imela 2-4 mm več (sem na žalost ravno med velikostjo 42 in 43).

Če še vedno niste prepričani, katero velikost bi izbrali, si natisnite njihov vodnik po velikosti. Ne pozabite, da črta, na kateri je napisana velikost, prikazuje notranjo dolžino čevlja. Upoštevati morate, da v čevljih potrebujete nekaj prostora, zato prva najbližja črta ni vaša najustreznejša velikost.

3.2. Prstni del & širina

Model Droptop ima popolnoma enako obliko prstnega dela kot njihov Original in Highrise model, kar pomeni, da se na koncu čevelj nekoliko zoži. Po njihovi tabeli velikosti je širina v velikosti 42 10,2 cm, kar je le nekoliko širše od mojih nog. Širina je kot nalašč za moja srednje široka do široka stopala.

Ker so moja stopala v obliki “fižolčka”, je moj palec ukrivljen vstran od ostalih prstov in se zato ob strani dotika čevlja. Ker pa je material zelo mehak in ker čevelj dovoljuje pridobivanja nekaj dodatne širine s širjenjem na stran, to sploh ni moteče. Več o oblikah stopal si lahko preberete tukaj.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Droptop je model, ki se ga samo natakne kar pomeni, da nimate na voljo veliko možnosti, s katerimi ga lahko dobro fiksirate na nogo. Jaz imam nizek nart in mi je ta model rahlo ohlapen okrog gležnjev in čez nart.

Zato sem se odločila, da bom v njih dodala še 4 mm debel Wildling konopljin vložek, ki sem ga ravno imela doma. Tako se mi sedaj veliko bolj fiksno prilegajo.

Moj Droptop model so poskusile še tri osebe s podobno dolžino stopala. Dva z normalno višino narta in ena oseba z visokim nartom. Po mojih izkušnjah čevlji najbolje ustrezajo nogi z normalno višino narta, toda moškemu testirancu z visokim nartom pa so bili vseeno nekoliko tesni.

Tukaj si lahko ogledate, kako se Droptop prilega mojemu nizkemu nartu in moškemu z visokim nartom.

Tukaj pa je še primerjava z njihovim Original modelom. Oba čevlja sta narejena iz popolnoma enakih materialov, oblika prstnega dela je enaka, le model in prileganje čez nart in okrog gležnjev je drugačno.

Za tiste z nizkim nartom še vedno raje priporočam Original model, saj ga je mogoče bolje prilagoditi. Če pa ste pripravljeni narediti nekaj prilagoditev (z njimi pač izgubite nekaj občutka tal pod nogami in prostora za prste), pa boste dobili čevelj, ki si ga lahko zelo hitro nataknete, in se vam ga res splača poskusiti.

3.4 Udobje

Kot vsi Feelgrounds čevlji je tudi Droptop izjemno udoben za nošenje. Zgornja stran je mehka in je primerna tudi za tiste, ki imate težave s hallux valgusom. Nikjer nobenega stiskanja ali drgnjenja.

Ker pa je to model čevlja, ki si ga samo nataknete, niso le samo zelo udobni, ampak tudi zelo enostavno za obuvati. Odlični za tiste, ki ne marajo vezalk in si želijo samo čim hitreje obuti svoje čevlje.

4. Primerjava z različnimi znamkami

Tukaj si lahko ogledate primerjavo z dvema drugima podobnima modeloma bosonogih čevljev – Be Lenka Eazy in Luks Fuego mokasini.

Be Lenka in Luks sta širša od Feelgrounds in sta oba primerna za široka stopala. Tudi njihova oblika prstnega dela ima močnejši naklon proti malemu prstu kot model Droptop, zato delujejo najbolje za egipčansko obliko stopala. Oblika prstnega dela Feelgrounds čevljev je bolj zaobljena in deluje bolje tudi pri grških oblikah stopal. Upoštevajte, da imajo moji Luks mokasini na sliki bolj zaobljeno obliko prstnega dela kot originalni model Fuego (tako so narejeni na mojo zahtevo).

Vsi dobro ostanejo na moji nogi z nizkim nartom (Droptop z dodanim vložkom), vendar imam najboljše prileganje čez nart v Be Lenka Eazy modelu. Feelgrounds najbolje ustrezajo stopalom z večjo prostornino in so okrog pete in gležnja širši kot Be Lenka ali Luks.

5. Kako jih nositi?

Svoj Droptop model najraje nosim z bolj casual oblačili in jih rada kombiniram s kavbojkami in majico na vrhu.

Odlično se obnesejo tudi s športnimi oblačili. Moje črne legice so vesele novega spremljevalca 🙂

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Feelgrounds lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Polna cena za Droptop model je 109€.

7. Informacije o dostavi

Podjetje Feelgrounds brezplačno pošilja svoje čevlje po vsem svetu in običajno prispejo v 2-5 delovnih dneh za Evropo in 3-9 delovnih dni za preostali svet.

8. Kje so narejeni?

Cilj Feelgrounds je ‘predvsem uporaba recikliranih materialov’, njihovi čevlji pa se proizvajajo v Vietnamu pod urejenimi delovnimi pogoji. Z vsemi, ki sodelujejo v programu Feelgrounds™, želijo ravnati dobro. Vsi njihovi čevlji so tudi brez živalskega izvora in okolju prijazni.

9. Povzetek

Če bi me kdo vprašal, kateri model imam raje – Original ali Droptop, bi prvi dan, ko sem dobila Droptop čevlje, najverjetneje odgovorila Original. Zdaj pa nisem več tako prepričana v to. Na začetku sem bil nekoliko negotova predvsem glede prileganja čez nart v modelu Droptop, a sem našel rešitev, s katero se mi sedaj tudi ti dobro prilegajo.

Oba modela imata svoje dobre strani, vendar v zadnjem času iz svoje omare dejansko večkrat pograbim Droptop kot Original model. Prav zaradi njegove preprostosti in enostavnosti obuvanja. Na koncu ugotavljam, da sta mi oba modela enako všče. Vendar ta odgovor verjetno ne bo olajšal vaše odločitve, kajne 🙂


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*