Earth Runners Lifestyle sandali – ocena

Earth Runners sandale so navdihnili starodavni huarache sandali za tek. Preprost dizajn, ki z enim trakom drži stopalo na mestu, v kombinaciji z edinstvenim sistemom zaponk za lažje obuvanje, zagotovi dobro prileganje in največjo svobodo vaša stopala.

Earth Runners sandali so potrebovali nekoliko več časa za testiranje. Namreč, svoj prvi par Circadian Lifestyle sandalov sem kupila že lani, vendar mi niso ustrezali tako kot sem upala. Predvsem zato, ker sem izbrala napačno velikost in predebel podplat za moj okus. Konec lanskega leta sem kupila drug model s tanjšim podplatom v večji številki, ki je takoj postal moj najljubši Earth Runners model.

Na tem mestu bi se rad zahvalila Earth Runners za vso podporo in koristne nasvete pri izbiri.

Earth Runners so prispeli v minimalni embalaži, vključno z navodili za spreminjanje dolžine vezalk, elastičnim trakom, ki ga lahko uporabite pri izvajanju vaj za stopala ter nalepko, ki jo lahko namestite na steklenico za vodo, prenosni računalnik, avto itd. Mislim, da vam ne rabim dvakrat povedati kdo je takoj vzel mojo nalepko. Otroci, seveda: P

Izjava: Čevlje sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Earth Runners sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BU10 ali uporabite povezavo na moji strani (brez dodatnega stroška za vas).

Dobite 10% popusta na Earth Runners z mojo partnersko kodo BU10

1. Splošno

  • Znamka: Earth Runners
  • Model: Elemental Lifestyle in Circadian Lifestyle
  • Barva: Tribal (Elemental) in Charcoal (Circadian)
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. US 11

| Narejeni v ZDA | Odrasli, otroški | Veganski | Pošiljajo po celotnem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Earth Runners sandali so na voljo v treh različnih debelinah podplatov (Elemental, Circadian in Alpha) ter z dvema različnima modeloma trakov (Lifestyle in Performance).

Moja dva para na fotografiji sta modela Circadian Lifestyle s trakovi v barvi Charcoal (levo) in Elemental Lifestyle s trakovi v barvi Tribal (desno).

Glavna razlika med modeli Elemental, Circadian in Alpha je v debelini podplata ter v materialu na podplatu, ki je v stiku s stopalom.

Elemental Lifestyle so najtanjši sandali s črno nedrsečo gumo na vrhu, ki je odlična v mokrih razmerah. Njihova prednost je tudi hitro sušenje.

Model Circadian Lifestyle je eden izmed njihovih najbolj priljubljenih modelov. To so sandali, ki sem se jih odločila preizkusiti najprej. Podplat je nekoliko debelejši od modela Elemental z dodanim platnom na vrhu, ki odvaja vlago. Platno je barvano z premazom GOTS (Organic).

Earth Runners priporoča Circadian model za dodatni oprijem v vseh vremenskih razmerah ter za boljšo absorbcijo vlage in vonja.

Earth Runners uporablja sistem enega traku za fiksacijo sandalov na stopalo. Pri tem lahko izbirate med dvema različnima modeloma trakov – Performance in Lifestyle. Obe varianti sta na voljo v več različnih barvah in jih lahko kupite tudi ločeno.

Oba moja para imata Lifestyle trakove, ki so mehkejši in prožnejši ter ponujajo več udobja kot trakovi Performance, ki so ustvarjeni za večjo varnost in dolgo življenjsko dobo tako na kopnem kot v vodi.

Zaponka je na voljo v več različnih barvah in je zelo enostavna za uporabo. Trak drži zelo dobro in je enostavna za uporabo (tudi za otroke). Narejena je tako, da jo odpnete vsakič, ko sandale nadenete, vendar jih lahko obujete tudi, ne da bi odprli zaponko.

Pri Earth Runners je tudi nekaj posebnega. Ste že slišali za “ozemljitev”?

Električni naboji iz Zemlje lahko pozitivno vplivajo na vaše telo in “ozemljitev” naše telo električno ponovno poveže z zemljo. S čevlji od ozemljitve ne moremo imeti koristi, razen če hodimo bosi. V sandalih Earth Runners je to doseženo s posebnim bakrenim čepom, ki “olajša prenos elektronov med našim telesom in Zemljo preko traku iz nerjavečega jekla”. To vas učinkovito poveže s tlemi, podobno kot če bi hodili bosi.

Ozemljitveni sistem je integriran v bakreni čep, ki je nameščen na podplatu in je povezan z dvema vzporednima šivoma prevodnih niti iz nerjavečega jekla, skritimi v njihovih trakovih

Ozemljitev lahko izkoristite na naravnih površinah, nima pa učinka na snegu, asfaltu ali v zaprtih prostorih. Earth Runners priporoča, da ‘edini čas, ko se ne želite ozemljiti, je, ko delate z električnim krogom (električar) ali v nevihti.

2.2 Podplat

Sandali Earth Runners imajo 3 različne debeline podplatov. Elemental Lifestyle Vibram® Gumlite podplat z 8 mm debeline (6,5 mm baze + 1,5 mm profila) je njihov najtanjši podplat. Circadian Lifestyle Vibram® Gumlite podplat debeline 9 mm (7,5 mm baze + 1,5 mm profila) pa podplat srednje debeline. Oba podplata imata enak profil. Razlika v profilu je le v njihovem najdebelejšem modelu Alpha.

Oba modela lahko zvijemo v rolico, vendar pri Circadian modelu potrebujemo več moči.

V vzdolžni smeri je model Elemental mehkejši od Circadian, katerega ni mogoče popolnoma stisniti.

Katero debelino podplata izbrati, je odvisno od vaših želja, kako dolgo nosite bosonoge čevlje in od dejavnosti, ki jo nameravate opravljati.

Vsi modeli Earth Runners imajo kompakten podplat, kar pomeni, da vam ne bodo dali mehkega občutka pri hoji po trših površinah (asfalt, beton), so pa odlični za hojo po naravnih površinah. Sama imam vsekakor najraje njihov najtanjši podplat, ki je ravno nekje v zlati sredini za športne sandale (ne pretanek in ne predebel. Da vam nekaj “oblazinjenja”, a vseeno dobite spodoben občutek tal pod nogami.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Za sandale ni priporočljivo izbrati preveč dodatnega prostora pred prsti. Popolna velikost je tista, kjer so prsti blizu roba, vendar med hojo ne visijo čez podplat. Preveč prostora lahko povzroči spotikanje ali nepravilen vzorec hoje.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Na spodnji fotografiji vidite moje stopalo na njihovi predlogi v velikosti US 10,5 (levo) ter US 11 (desno). Kot vidite, pri prstih med velikostma ni nobene razlike. Položaj luknje je popolnoma enak. Edina razlika je pri peti (velikost US 11 ima daljši podplat), kjer imam v velikosti US 11 več prostora.

Glede na Earth Runners predlogo, sta obe velikosti ustrezni, vendar sem se odločila, da za svoj model Circadian izberem manjšo velikost US 10,5.

Zakaj mi velikost US 10,5 ni ustrezala?

Na spodnji fotografiji lahko vidite primerjavo obeh modelov. Pri modelu Circadian (levo) so moji prsti popolnoma na koncu podplata in mi med hojo visijo čez podplat, kar ni ok. Model Elemental Lifestyle (desno) na fotografiji je za polovico številke večji.

Moji prsti so dolgi, položaj luknje v sandalu pa je fiksen. To pomeni, da lahko položaj stopala v sandalu uravnavam le z regulacijo pasu pri peti. Poskušala sem popustiti petni trak in peto premakniti bolj nazaj, premaknila sem tudi zaponko, a stopalo v modelu Circadian preprosto ni hotelo ostati tam. V modelu Elemental sem se odločila za večjo velikost, da imam pri peti še več prostora za prilagajanje, čeprav je položaj luknje med prsti enak.

Model Elemental Lifestyle mi popolnoma ustreza. Petni trak sem sprostila in noga ne drsi naprej. Mislim pa, da je največji razlog v nedrsečni gumi na podplatu, ki lepše drži nogo na mestu in ne toliko v spremembi velikosti.

Ko izbirate svojo popolno velikost Earth Runners sandalov, bodite previdni, da bodo tudi med hojo vaši prsti ostali na podplatu. Ne smejo viseti preko, ko visijo meni na levi fotografiji.

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Earth Runners sandalov ima zelo pogosto obliko športnih bosonogih sandalov. Najbolje ustreza stopalom z najdaljšim palcem z blagim naklonom proti mezincu (tip 2). Ta precej univerzalna oblika pokrije veliko tipov stopal.

Ta oblika bo dobro delovala tudi za tip stopala 4 in 5, če pa imate daljše prste kot npr. jaz, se lahko zgodi, da boste imeli podobne težave s pozicijo luknje. Tisti s tipom 1 imajo lahko imajo težave s preveč prostora pred manjšimi prsti in oblika Earth Runners sandalov ni idealna za ta tip stopala. Je pa odvisno od posameznika koliko vam je ta prostor tudi moteč.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Širina je najprimernejša za srednje široka in srednje široka do široka stopala, širino pa lahko preverite tudi z njihovo predlogo za tiskanje. Stopalo ne sme biti širše od podplata. V tem primeru so sandali za vas preozki.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Zaradi sistema pritrjevanja z enojim trakom, lahko sandale dobro prilagodite različnim višinam narta. Trak je dovolj dolg, da se dobro prilega vsem volumnom stopal. Če je trak predolg, ga lahko brez problema skrajšamo s škarjami in vžigalnikom, kot sem to naredila jaz.

4. Udobje

Sandali Earth Runners zagotovo potrebujejo nekaj časa, da postanejo res udobni. Največja težava je trak med prsti. Sama imam le njihove Lifestyle trakove, ki so udobnejši kot Performance trakovi, zato lahko komentiram le te.

Moja stopala niso preveč občutljiva, zato nisem imela večjih težav z njimi, vendar so me v vročem poletnem dnevu po dolgem času nošenja enkrat vseeno začeli drgniti med prsti. Priporočam, da začnete počasi. Nosite jih krajši čas in se v novem paru ne odpravite na daljši sprehod v veliki vročini.

Earth Runners navaja, da lahko traja približno 10-15 ur, da se trakovi omehčajo in postanejo bolj udobni. Včasih lahko navlažitev traku pospeši ta postopek.

Če so vaša stopala na območju, kjer je trak pritrjen ob straneh, zelo široka, lahko občutite rahlo nelagodje tudi tam. Zdelo se vam bo, kot da stojite na traku. Če vaše stopalo tam ni izjemno široko in čutite le blago nelagodje, vedite, da se trakovi omehčajo in se bodo po določenem času nošenja prilagodili obliki vašega stopala.

Sandali postanejo najbolj udobni za nošenje, ko se podplat oblikuje po vašem stopalu. pri tem se tanjši podplati prilagodijo bolje kot debelejši.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Earth Runners so športni sandali, zato bodo dobro izgledali z vsemi športnimi oblačili. Imajo pa na izbiro toliko barv trakov in zaponk, da jih lahko ponosno nosite tudi s kavbojkami ali obleko.

Pasek med prsti tudi zagotavlja optimalno gibanje palca med izpostavljenostjo lateralnim silam na neravnih površinah.

6. Cena & kje kupiti

Earth Runners sandale lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena za Elemental Lifestyle model je 60,95 € in Circadian Lifestyle 69,95 €. Dodatne vezalke in zaponke lahko kupite posebej.

Earth Runners lahko kupite z 10% popusta z mojo partnersko kodo BU10.

7. Informacije o dostavi

Earth Runners pošilja po vsem svetu prek USPS z dvema mednarodnima možnostma pošiljanja: Mednarodni prvi razred: 10-21 dni za dostavo od dneva pošiljanja – 10-25 USD in International Express: 3-5 dni za dostavo – 65 USD.

8. Povzetek

Tri različne debeline podplatov, dva stila trakov, več različnih barv trakov in zaponk, ozemljitev, visokokakovostni materiali in še več. Earth Runners so visokokakovostni športni sandali, ki ustrezajo različnim potrebam posameznikov.

Zame so bili vsekakor proces učenja. Borila sem se z velikostjo in iskanjem debeline podplata, ki mi ustreza. Njihov najtanjši podplat je zagotovo moj najljubši in vesela sem, da sem našla par po katerem z veseljem posežem.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*