Tikki Shoes SOUL in VIBE sandali – ocena

Tikki Shoes SOUL in VIBE – tako edinstvena ter hkrati povsem različna modela ženskih bosonogih sandalov. Številne barve ter mehkoba in udobje podplata bosta navdušila tako ljubitelje tradicionalnih modelov sandalov kot tiste, ki iščete nekaj posebnega in drugačnega.

***POSODOBLJENO ZA LETO 2022***

Tikki Shoes, bosonoga znamka iz Romunije, je znana po svojih kvalitetnih bosonogih čevljih, copatih in sandalih za otroke in odrasle in je ena izmed mojih najljubših bosonogih znamk.

Kakovost, materiali, ki jih uporabljajo, dizajn in njihova neizmerna prijaznost me vedno znova navdušujejo. Zato je to znamka, ki jo vedno z veseljem priporočam.

Izjava: Sandale sem dobila v dar za oceno, vendar so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja in ne prejemam nobene provizije, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani.

♥ 10% popusta na Tikki Shoes s kodo BOSENOGICE10% (ni partnerska koda)♥

1. Splošno

  • Znamka: Tikki Shoes
  • Model: SOUL in VIBE
  • Barva: SOUL v Pearl in VIBE v Oasis barvi
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim velikost 42

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Ženski sandali Tikki SOUL in VIBE so na voljo v številnih barvah in izbirate lahko tako med enobarvnimi modeli kot modeli z vzorci. V tej oceni boste opazili model Soul v Pearl ter model Vibe v Oasis barvi.

Zgornji del je izdelan iz rastlinsko strojenega naravnega usnja, brez uporabe kroma, veganskega usnja ali plute. Oba modela iz ocene sta usnjena. Mehkoba zgornjega dela se lahko malenkost razlikuje glede na uporabljen material ali barvo usnja, ampak tukaj govorimo o detajlih kot je ‘mehko’ in ‘še bolj mehko’.

Modela SOUL in VIBE sta dva popolnoma različna stila sandalov, tako po načinu fiksacije kot izgledu. Pri modelu SOUL je fiksacija stopala dosežena s pomočjo zanke, ki poteka okrog palca.

Zanka je z zadnjim delom povezana s pomočjo trakov, ki spominjajo na liste. Zasnovana tako, da je zunanji del zanke širši od notranjega dela, prav tako je obseg zanke dovolj velik, da ne pritiska pretesno na palec. Tako vam ni vam treba skrbeti, da bi vas sandali žulili ali da bi vas zanka motila med hojo.

Model VIBE ima bolj tradicionalen videz sandalov z nastavljivim paskom čez prste, ki se regulira s pomočjo ježka ter nastavljivim trakom, ki poteka okrog gležnja in narta.

Sandali se zapenjajo na različne načine. Model SOUL za zapiranje uporablja skrit trak na ježka, ki omogoča izjemno enostavno in hitro obuvanje. VIBE model uporablja običajnejši način zapiranja s sponko, zato pri tem modelu obuvanje traja dlje časa v primerjavi s SOUL modelom.

Na traku okrog pete je prišit majhen logotip znamke Tikki, ki ni moteč in se lepo zliva z barvo zgornjega dela.

2.2 Podplat

Za podplat je uporabljena 6 mm debela Vibram Supernewflex guma. Podplat je čudovito lahek in neverjetno fleksibilen v vseh smereh.

Zgornji del podplata je letos doživel večjo spremembo. Usnje je nadomestila hitrosušeča mikrofibra v svetlo rjavi ali črni barvi (odvisno od barve sandalov). Mikrofibra me je prijetno presenetila in se je izkazala izvrstna za hojo. V stiku s stopalom deluje manj ‘drseča’ kot gladko usnje, zato sandali delujejo še fiksnejši na stopalu, hkrati pa ni tako podvržena obrabi ob stiku z vlago kot usnje.

Skozi mikrofibro so opazni deli trakov, ki so pritrjeni med oba dela podplata, vendar se teh delov trakov med hojo ne čuti in niso moteči.

Takšna sestava podplata vam nudi mehak in prijeten občutek med hojo in sandali so lahko odlični tudi za začetnike, saj je hoja v njih izjemno prijetna tudi na trdih površinah. Kljub vsemu pa mehkoba podplata omogoča dobro odzivanje na podlago.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled sandalov od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Sandali so na voljo v velikostih 36-43. Pred naročim vedno preverite njihovo tabelo velikosti. V letu 2022 je prišlo do sprememb v dolžini za posamezne velikosti, zato pazite, da gledate ustrezno tabelo. Zaradi postopka ročne izdelave lahko pride do manjših odstopanj v dolžini sandalov, vendar ne več kot 1-2 mm.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm in pri obeh modelih sem izbrala velikost 42, kar pomeni 9 mm dodatnega prostora pred prsti. Priporočeni prostor pred prsti za odprte sandale je približno 7–10 mm, saj se lahko v večji količini prostora spotikate. Prav tako na prostor vpliva oblika prstov in oblika sandalov (kvadratnejše oblike potrebujejo več prostora kot stopala s strmim naklonom prstov, saj morajo vsi prsti med hojo ostati na podplatu).

Upoštevajte, da se enaka dolžina podplata v obeh modelih lahko občuti nekoliko drugače. Kot lahko vidite je moja peta v modelu VIBE nameščena precej zadaj, večino dodatne dolžine pa ostane v sprednjem delu sandalov. V modelu SOUL je palec fiksiran na točno določenem mestu in večina dodatne dolžine ostane v zadnjem delu sandala.

3.2. Prstni del & širina

Sandali najlepše ustrezajo srednje širokim in širokim stopalom (vendar ne ekstra širokim). Več širine lahko pridobite v modelu Vibe, saj pozicija palca ni omejena s pozicijo zanke. Oblika prstnega dela je v obeh sandalih enaka in najlepše ustreza stopalom z najdaljšim prvim ali drugim prstom z blažjim naklonom proti mezincu. Če vidite, da se oblika prstnega dela ne ujema najbolje z vašo obliko stopala, jih lahko nesete tudi k čevljarju, da podplat malenkost obreže in prilagodi.

Model SOUL z zanko okrog palca je odličen za ustrezno gibanje prstov med hojo, saj prsti niso omenjeni s trakom ob straneh. Pazljivi bodite le pri postavitvi zanke. Zanka mora omogočati, da se palec lahko postavi v naravno pozicijo in ga ne sme omejevati pri gibanju. Več si lahko preberete tukaj.

Vibe model omogoča fiksacijo sprednjega dela stopala s pomočjo nastavljivega traku na ježka. V primeru manjšega volumna stopal in ožjih stopal si boste morali trak močneje zategniti. V tem primeru vam priporočam, da si pritrdite še dodaten kos ježka, da ostanek traku preveč ne ‘štrli’ navzven oz. vam čevljar ostanek traku odreže. Večji volumni stopal teh težav ne bodo imeli.

Pri traku čet prste bodite previdni, da ga ne zategne preveč ali pa ga pustite preveč ohlapnega. Nobena situacija ni ok, zato je potrebno najti tisto idealno nastavitev, kjer so sandali na nogi dovolj fiksni za pravilno hojo, hkrati pa vam nudijo dovolj prostora za gibanje prstov.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Glede prilagajanja različnim volumnom je model VIBE bolj vsestranski, saj ga je mogoče dobro fiksirati tako na stopala z manjšim kot tudi večjim volumnom.

Model SOUL medtem ne bi priporoča za stopala z višjim nartom, saj predel čez nart ne omogoča veliko prilagajanja.

4. Udobje

Obe modela sandalov sta izjemno udobna za nošenje. Usnje je mehko in čudovito za hojo. So izjemno lahki, zato imaš občutek kot, da ne nosiš skoraj ničesar. Niti zanka med prsti pri modelu SOUL ni moteča.

5. Kako jih nositi?

Sandali so na voljo v toliko barvah, da sem prepričana, da lahko vsak najde barvo, ki mu ustreza. Svoje sandale najraje kombiniram z jeans hlačami, seveda pa so odlični za nošenje tudi s kakšno poletno obleko.

Nekatere barve modela SOUL se lepo kombinirajo tudi z legicami za bolj športni videz. So tako vsestranski sandali, da sem prepričana, da boste našli veliko priložnosti, da jih nosite.

6. Cena & kje kupiti

Sandale lahko kupite direktno na uradni Tikki Shoes spletni strani ali pri različnih prodajalcih.

Cena sandalov je 68,81€, s kodo BOSENOGICE10% pa lahko dobite 10% popusta na celoten nakup (koda ni partnerska).

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in števila izdelkov ter so izračunani neposredno ob naročilu. Za naročila nad 150 € je dostava brezplačna za večino držav v EU. Pošiljajo preko DLH Express ali GLS.

8. Povzetek

Kljub temu, da si modela SOUL in VIBE delita enak podplat, je njun zgornji del popolnoma različen. Medtem ko VIBE omogoča boljše prilagajanje stopalom z različnim volumnom zaradi večje nastavljivosti trakov, je SOUL odličen model za svobodnejše gibanje prstov in hitro obuvanje. Ker podplat na zgornji del iz mikrofibre po robu ni prišit, jih je mogoče enostavno tudi obrezati, če se oblika podplata ne ujema z obliko vašega stopala. Kako super je to?!

Tikki Shoes nosim že četrto zapored in prepričana sem, da bom v njih preživela še veliko sezon. So eni izmed mojih najljubših bosonogih sandalov in vedno jih je užitek nositi.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*