Unshoes Pah Tempe 2.0 and Wokova Feather – ocena

Športne sandale Unshoes sem kupila v lanskem letu in sem jih čez poletje veliko uporabljala. Dokazali so mi, da imajo odličen oprijem v mokrih razmerah in dobro vzdržljivost. Ker ponujajo tudi več opcij po meri, pa lahko ustrezajo veliko različnim stopalom.

Unshoes je podjetje s sedežem v ZDA, kar pomeni, da je za prebivalce EU lahko naročilo malenkost težje. Unshoes sandali so bili moje prvo naročilo iz ZDA in bila sem zaskrbljena, kako mi bodo ustrezali. Ker pa imajo na svoji spletni strani na voljo tudi predloge, ki si jih lahko natisnete, zame ni bilo težko izbrati prave velikosti in oblike.

Od takrat dalje to ni bilo moje edino naročilo od tega podjetja. Prav tako sem naročila njihove Keota sandale za svoje otroke in Saffron sandale zame iz njihovih Wildflower kolekcije.

V tej oceni vam predstavljam dva stila Unshoes sandalov iz njihove športne ponudbe – Pah Tempe 2.0 in Wokova Feather.

Izjava: Sandale sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Unshoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani. V času pisanja te ocene nisem bila partnersko povezana z Unshoes.

♥ Dobite 10% popusta na Unshoes z mojo kodo BOSENOGICE

1. Splošno

  • Znamka: Unshoes
  • Model: Pah Tempe 2.0 in Wokova Feather
  • Barva: črna
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeno v ZDA|Odrasli|Veganski|Delna izdelava po meri|Pošiljajo po celem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Vsi športni sandali Unshoes so narejeni iz veganskih materialov. In njihova modela Pah Tempe 2.0 in Wokova Feather, predstavljena v tej oceni, sta dva zelo različna stila sandalov iz njihove ponudbe.

Wokova Feather je res minimalističen športni sandal s tankimi trakovi in elastičnim vložkom v predelu čez nart. Trakovi so na voljo v treh barvah (črni, olivno zeleni in roza).

Pah Tempe 2.0 je popolno nasprotje od Wokova Feather sandalov. Je eden izmed njihovih najbolj robustnih in najdebelejših sandalov s pasom čez prste in je primernejši za tiste, ki se jim zdi pasek med prsti preveč moteč.

Ima veliko zaponko za zapiranje in je na voljo v 4 barvah (črni, mornarsko modri, rjavi in olivno zeleni).

Pah Tempe 2.0 je na voljo tudi v opciji PT Sleek s tanjšimi trakovi ter z manjšo zaponko. Toda Unshoes ne priporoča te možnosti za večje velikosti, saj so preveč nestabilni na nogi, zato se jaz za to možnost nisem odločila.

2.2 Podplat

Unshoes ponuja dve različni možnosti podplata v svojih športnih sandalih. V sandalih Pah Tempe 2.0 je uporabljen njihov 6-milimetrski podplat s krogci in v podplatu Wokova Feather 4 mm zvezdasti podplat.

Kot navaja Unshoes “ima 6-milimetrski podplat bolj agresivno plast z večjim oprijemom kot 4-milimetrski podplat” in “4-milimetrski podplat še vedno nudi dober oprijem, vendar ustvarja manj trenja z gladkimi površinami, zaradi česar je odličen za tek po cesti ali zgolj za vsakodnevno uporabo”.

Sandali imajo tudi različno debelino zgornjega dela podplata. V Wokova Feather je uporabljena njihova 1 mm debela standardna vrhnja plast in v Pah Tempe 2.0 ultra plast v debelini 4 mm.

Skupna višina podplata v Pah Tempe 2.0 je tako 10 mm in Wokova Feather 5 mm.

Podplat Wokova Feather je njihova najtanjša možnost in najbolj minimalen podplat, ki ga lahko dobite pri Unshoes.

Podplat ima dobro prožnost v obeh smereh in odličen občutek tal pod nogami. Lahko pa se vseeno občuti manj fiksen na nogi, zlasti pri večjih velikostih.

Debelejši podplat v sandalih Pah Tempe 2.0 vam da večji občutek oblazinjenosti, ne da bi pri tem izgubili veliko prožnosti.

Ne morete jih zviti tako enostavno kot 5 mm debel podplat, vendar se mi še vedno ne zdi preveč težko. Zame ima podplat zelo dobro prožnost za 10 mm debel podplat. Prav tako boste še vedno dobili spodoben občutek tal za debelino 10 mm. Zame je to odličen podplat, če potrebujete več zaščite.

Če vam ne ustreza nobena od standardnih možnosti podplata, lahko izberete njihove sandale po meri z lastno kombinacijo podplata in zgornje plasti.

Sandali Unshoes se mi zdijo odlični tudi za vodne aktivnosti. Imajo čudovit oprijem, ko so mokri.

Oglejte si tudi moj videoposnetek, da vidite, kako sandali izgledajo od blizu in na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Unshoes sandali so na voljo v velikostih Women’s 5 – Men’s 13 (dolžina noge 21,6 cm- 29,4 cm). Izbirate lahko med njihovimi standardnimi sandali in sandali po meri. Za sandale po meri lahko izbirate med 6 različnimi oblikami podplata in med 9 različnimi položaji lukenj (luknje izbirate za sandale s paskom med prsti). Prilagodite lahko tudi debelino podplata.

Oba para mojih sandalov sta njuni standardni možnosti, saj ta oblika podplata zelo dobro ustreza mojemu stopalu. Kot da so bili narejeni za mojo obliko stopala 🙂 Standardna možnost je njihova predloga 1 in luknja številka 4.

Če vam običajna oblika podplata ne ustreza, vam vsekakor priporočam, da preverite tudi njihove predloge po meri.

3.2. Prstni del & širina

Unshoes vam omogoča izbiro med 6 različnimi predlogami. Njihova standardna Predloga 1, ki jo imam jaz, deluje odlično za mojo tip stopala (srednje in srednje široka do široka stopala v obliki fižolčka, z najdaljšim 2. prstom). Na voljo pa imajo tudi ožji in širši podplat ter različne oblike prstnega dela.

Vse predloge so na voljo v razdelku Sandali po meri pod vsakim modelom.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Oba tipa sandalov se lahko res dobro prilagodita različnim volumnom stopal. Pah Tempe 2.0 ima neprekinjen pasek, ki ga po potrebi zategnete, kjer je to potrebno.

Ugotavljam, da se lahko del, na katerem je pritrjena sponka, z nošenjem razrahlja in zato jih moram občasno ponovno zategniti.

Trak pri Wokova Feather sandalih lahko zategnete skoraj do neskončnosti in zategniti jih morate le enkrat. Pašček res dobro stoji na položaju, v katerega ga postavite, in se ne zrahlja tako enostavno, kot pri Pah Tempe 2.0.

Ni potrebe, da prilagajate zaponko vsakič, ko jih nameravate nositi. To storite enkrat in ste končali. Nato jih samo nataknete.

4. Udobje

Oba modela sandalov se mi zdita zelo udobna za nošenje. Sponka v Pah Tempe 2.0 lahko izgleda nekoliko veliko, vendar je sploh ne občutite, ko jih nosite. Prav tako nisem nikoli občutila nobenega drgnjenja.

Prav tako mi Wokova Feather niso povzročali nobenih težav s paskom med prsti. Udobni so bili od prvega trenutka, ko sem jih obula.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Oba tipa sandalov sta športna modela sandalov, zato ju lahko nosite s športnimi ali vsakdanjimi oblačili. Prav tako omogočajo dober oprijem v vodi.

Pah Tempe 2.0 je zasnovan za robustne terene, za tiste, ki ne marajo ničesar med prsti ali za tiste, ki želijo nositi sandale z navadnimi nogavicami. Sprednji pasek je nameščen tako, da so vsi prsti popolnoma prosti.

Če pa jih nameravate uporabljati za intenzivnejše športne aktivnosti z veliko gibanja po neravnih terenih in po hribu navzdol, bi priporočala, da izberete model s paskom med prsti. Njihov model Uinta je videti resnično obetaven, saj položaj paska izgleda resnično dober, kar omogoča pravilno gibanje prstov tudi na neravnih in zelo razgibanih površinah.

Wokova Feather so eni izmed najbolj modnih športnih sandalov na trgu. A zaradi tankega podplata, tankega paska in elastičnega dela se lahko občutijo malo manj fiksni na nogi kot drugi sandali. Priporočala bi jih za ne tako intenzivne dejavnosti in za lahkotnejše sprehode.

Toda položaj paska je odličen za pravilno gibanje prstov in če potrebujete še bolj varno prileganje, izgledajo njihovi Wokova sandali še bolj primerni za to.

6. Cena & kje kupiti

Sandale lahko kupite neposredno na Unshoes spletni strani. Cena za sandale Wokova Feather je $50 (42,20€), Pah Tempe 2.0 pa $72 (60,77€).

Če se odločite za možnost po meri, je cena za sandale Wokova Feather po meri $70 USD (59,09€) in Pah Tempe 2.0 po meri $85 (71,75€).

Če živite v EU, morate k tej ceni dodati še davek (22% za Slovenijo) in carino za znesek nad 150€.

Unshoes čevlje lahko kupite z 10% popusta z mojo kodo BOSENOGICE.

7. Informacije o dostavi

Unshoes so locirani v ZDA, vendar pošiljajo po vsem svetu. Stroški pošiljanja se izračunajo ob zaključku naročila in temeljijo na teži vašega paketa ter države pošiljanja (trenutno je cena približno $36 USD za 1 par sandalov, ki so odposlani v EU).

8. Kje so narejeni?

Unshoes je majhno podjetje minimalističnih čevljev in sandalov, narejenih v ZDA. Rojstvo njihove blagovne znamke je precej edinstveno in zanimivo. Nikoli niso nameravali prodajati sandalov, ampak so le iskali svoj popoln par. Toda očitno morajo delati nekaj res dobrega, saj se je ta mala želja razvila v dobro bosonogo znamko.

Všeč mi je njihovo poslanstvo, “dajati moč ljudem z ustvarjanjem izdelkov, ki jim omogočajo naravno gibanje” in njihovo sporočilo, “da smo kot ljudje funkcionalni, od tal, navzgor.” To potrebujemo v življenju.

9. Povzetek

Če iščete trpežne sandale, ki jih lahko nosite vsak dan in ki vam bodo nudili dober oprijem tudi v vodi, so Unshoes odlična možnost za to.

Pah Tempe 2.0 model je odličen za vse tiste, ki potrebujejo večjo zaščito pod stopali in za tiste, ki ne marajo ničesar med prsti. Wokova Feather so bolj modni športni sandali, ki bodo najbolj privlačni za ženske. Priporočala bi jih v primeru, ko sandalov ne nameravate uporabljati za pohodništvo in intenzivnejše športne aktivnosti.

Unshoes imajo toliko različnih možnosti sandalov (in so delno narejeni tudi po meri), da sem prepričana, da se lahko najde par za skoraj vsakogar.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*