Domov ˃ Ocene ˃ Peerko Regina – ocena

Peerko Regina – ocena

Peerko – mojstri v izdelavi visokih škornjev. Potem ko so nam lansko leto postregli z odličnimi Empire škornji, so nas letos ponovno presenetili z Regina modelom v semiš izvedbi, kjer so prilagajanje različnim širinam meč odlično rešili s ponudbo različnih obsegov.

S Peerko Regina zaključujem moje zimske ocene čevljev. To so škornji, ki popolnoma pristajajo mojemu stilu oblačenja in v užitek mi jih je bilo testirati. Fotografije so nastale v začetku jeseni, ko nam je narava ustvarila to čudovito naravno barvno kuliso, zato mi je bilo pisanje te ocene v še posebno zadovoljstvo.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. S Peerko sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BOSENOGICE10 (brez dodatnega stroška za vas).

♥ 10% popusta s partnersko kodo BOSENOGICE10

1. Splošno

  • Znamka: Peerko
  • Model: Regina
  • Barva: Brun
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42 (narrow)

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Model Regina je na voljo v rjavi in črni barvi ter je izdelan iz mehkega semiš usnja, ki je v zadnjem delu škornja kombiniran z gladkim usnjem in elastičnim materialom v enaki barvi.

Gladko usnje je uporabljeno na peti ter kot dekoracija v obliki traku, ki poteka vse do vrha škornja. Elastičen material je dodan na obeh straneh zgornjega dela škornja in omogoča lažje prilagajanje različnim širinam meč.

Na notranji strani škornja je dodana zadrga v ujemajoči rjavi barvi, ki omogoča hitro in enostavno obuvanje. Podplat je lepljen in dodatno prišit za večjo vzdržljivost čevlja.

2.2 Podloga

Regina škornji so podloženi s tanjšo flis podlogo, ki pa ni dodana na elastični del, zato so Regina malenkost manj topli od Empire modela, ki sem ga ocenila tukaj.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz reciklirane termoplastične gume in je enak kot pri ostalih Peerko modelih. Debeline je 3,5 mm z dodanim 1,5 mm profila. Skupna debelina podplata je cca. 6 mm, kar vam nudi dober občutek tal pod nogami, vendar z malenkost oblazinjenja.

Škornji imajo zelo dobro prožnost v vseh smereh in kljub večji višini jih lahko brez problema zvijem v vse smeri.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz škornjev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Škornji so na voljo v velikostih 37 do 45 in v dveh različnih obsegih zgornjega dela. Pri vseh Peerko čevljih običajno nosim velikost 42 (dolžina stopala 26,3 cm) in notranja dolžina škornjev ustreza vrednosti v tabeli.

©Peerko

Vendar lahko škornji, kljub realni notranji dolžini, delujejo malenkost krajši. Namreč peta je oblikovana tako, da stopalo ne sedi popolnoma na koncu čevlja. Z daljšim nošenjem se je ta predel pri meni omehčal in nimam več občutka, da bi stopalo bilo pomaknjeno toliko naprej kot je bilo na začetku.

V škornjih imam dovolj prostora v dolžino, če jih nosim z navadnimi bombažnimi nogavicami, vendar če nameravate škornje nositi z debelimi volnenimi nogavicami, upoštevajte to pri izbiri prostora pred prsti.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Peerko škornjev je najprimernejša za tip stopala 2, 4 in 5. Pri tipu 1 lahko ostaja malo več prostora pred manjšimi prsti, vendar je odvisno tudi od širine stopala koliko vam je to moteče med hojo.

Pri kvadratnejših oblikah stopal (3,6) lahko v čevlju zmanjka prostora pred manjšimi prsti. V tem primeru lahko poskusite kompenzirati z izbiro še večje količine prostora pred prsti kot je priporočeno.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Škornji so najprimernejši za srednje široka in srednje široka do široka stopala, vendar na splošno delujejo malenkost ožji od ostalih Peerko modelov, kljub temu, da je širina podplata enaka.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Škornji bodo najlepše pristajali ožjim do povprečno širokim gležnjem in nižjemu do srednje visokemu nartu. Moje volumensko manj polno stopalo zelo dobro oprimejo. V primeru, da imajo vaša stopala še manj volumna lahko uporabite gamaše za dodaten volumen. Niso pa škornji primerni za visok nart in volumensko zelo polno stopalo.

V predelu meč so na voljo v dveh različnih širinah (‘narrow’ in ‘regular), nekaj prilagajanja omogoča tudi elastičen material, zato se še lažje prilagodijo različnim širinam meč. Jaz nosim ožjo verzijo velikosti 42 (obseg škornja 37 cm, obseg meč 34 cm). Obsege škornjev za posamezne številke lahko preverite v njihovi tabeli velikosti.

4. Udobje

V trenutku ko sem škornje prvič poskusila mi je peta delovala nekoliko trše in kompaktnejše, vendar se je že po prvem nošenju popolnoma zmehčala in mi ni povzročala nobenih težav. Sedaj so izjemno udobni za nošenje.

Velik plus je škornjev je tudi enostavnost obuvanja. Tanjša flis podloga vam zagotavlja dovolj toplote za zimske razmere, ko se temperature gibljejo okrog 0°C.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Če se v hladnejšem delu leta ne želite zaviti le v črno barvo, so lahko rjavi škornji popolna izbira, da dodate svojemu outfitu nekaj toplejših barv. Regina škornji se odlično kombinirajo s skinny jeans kavbojkami v kombinaciji z oversized puloverjem ali tuniko. Lepo se ujemajo tudi s kakšno obleko in pajkicami.

Na fotografiji jih nosim v kombinaciji z Mila Vert puloverjem.

6. Cena & kje kupiti

Peerko čevlje lahko kupite na uradni spletni strani, najdete pa jih lahko tudi pri različnih prodajalcih. Cena za model Regina znaša 168,98€.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja iz uradne strani v Slovenijo znašajo 10,98 €.

8. Povzetek

Izjemno sem hvaležna znamki Peerko za možnost testiranja teh odličnih Regina škornjev. Z mojo zahtevno kombinacijo ozkih meč in dolgega stopala si nisem upala niti sanjati, da mi bodo kdaj visoki škornji pristajali tako odlično. Vendar je Peerko našel rešitev in nam ponudil več obsegov.

Hvala Peerko. Pravi užitek mi jih je nositi.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*