Domov ˃ Ocene ˃ Peerko Empire – ocena

Peerko Empire – ocena

Dolgo sem iskala popoln škorenj, primeren za različna zimska oblačila. In končno je tukaj. Peerko Empire škornji bodo poskrbeli, da bo vašim nogam toplo in udobno, hkrati pa boste videti elegantno. Ni čudno, zakaj so me ti škornji takoj prevzeli. Preprosto so top.

Če ste se kdaj spraševali ali boste lahko sploh kdaj našli bosonoge škornje, ki bodo ustrezali vašim ozkim ali širokim mečam, so škornji Peerko Empire odlična rešitev za to. Ne samo, da izgledajo čudovito in elegantno, ti škornji imajo vezalke, kar pomeni, da jih lahko dobro prilagodite svojemu obsegu meč.

No, Peerko me res zna dobro presenetiti. Odpiranje škatle s škornji je bilo kot odpiranje jajčka presenečenja z najboljšim darilom. Samo poglejte to lepoto 🙂

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. S Peerko sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BOSENOGICE10 (brez dodatnega stroška za vas).

♥ 10% popusta s partnersko kodo BOSENOGICE10

1. Splošno

  • Znamka: Peerko
  • Model: Empire
  • Barva: Chestnut
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v EU|Ženski|Usnje|Pošiljajo v Slovenijo|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Peerko Empire škornji so narejeni iz kakovostnega gladkega usnja in so na voljo v dveh različnih barvah – klasični črni in tej posebni kostanjevi barvi, ki jo imam jaz.

Kostanjeva barva je bogata rjavo-rdeča barva s kovinskim sijajem, ki pride najlepše do izraza na soncu.

Črne vezalke so ploske in gladke. Ker so moja meča zelo suha, sem vezalke zavezala kolikor se da močno. Zame so vezalke sedaj precej dolge, zato sem naredila dvojni vozelj.

Vezalke je treba prilagoditi le enkrat, nato škornje vedno zapirate le s stransko zadrgo.

Da jezik lažje ostane na svojem mestu, ima dodano majhno zanko skozi katero potegnete vezalke. Ta del sem jaz izpustila, ker sem želela škornje zavezati najtesneje kar je možno in mi je ta del bil le ovira.

Petni del je rahlo ojačan, škornji pa dobro ohranjajo svojo obliko.

2.2 Podloga

Škornji so popolnoma obloženi s tankim flisom, ki bo poskrbel, da bodo vaše noge na toplem. Podloga je narejena iz mešanice poliestra (90%) in volne (10%).

Vložek ni odstranljiv in je izdelan iz istega materiala kot podloga v zgornjem delu škornja.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz 3,5 mm debele termoplastične gume ter 1,5 mm profila (skupaj 5 mm). Škornji imajo prilepljene tople vložke, zato je skupna višina več kot 5 mm, vendar je težko natančno izmeriti, koliko.

Škornji imajo dobro prožnost v obe smereh. Občutek tal je manj intenziven, a za zimske čevlje povsem v redu. V hladnejših mesecih potrebujete tople čevlje, zato je toplota pomembnejša kot izjemno tanek podplat.

Od zunaj je podplat videti debelejši, kot je v resnici. Toda takšna zasnova podplata je le optična iluzija.

Za večjo obstojnost čevlja je podplat prilepljen in prišit na zgornji del.

Oglejte si tudi videoposnetek, za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Škornji Peerko Empire so na voljo v velikostih 38-43. Notranje dolžine so točne, vse podrobnosti o njih pa najdete v tabeli velikosti.

V tabeli lahko preverite tudi višino škornja ter obseg.

Za dolžino stopala 26,3 cm sem izbrala svojo običajno velikost 42, ki jo nosim tudi v svojem modelu Peerko 2.0, ki sem ga ocenila tukaj.

Velikost 42 ima notranjo dolžino 27,5 cm, kar pomeni 12 mm prostora zame. To je prostor, ki ga imam najraje in ga priporočajo tudi različne študije.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Kot pri vseh Peerko modelih ima prstni del tudi tukaj zelo dobro obliko. Niso ukrivljeni navznoter in črta pri palcu je ravna skoraj do konca.

Oblika prstnega dela ima blag naklon proti mezincu, zaradi česar se dobro prilegajo stopalom z najdaljšim prvim ali drugim prstom. Ampak niso pa najbolj optimalna oblika za stopala škatlaste oblike.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Najprimernejši so za srednje široka in srednje široka do široka stopala, dobro pa se prilegajo tudi ožjim in malenkost širšim stopalom, ki niso preveč volumensko polna. Ne občutijo se npr. tako široki kot Be Lenka, vsekakor pa so širši od Groundies ali Feelgrounds.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

V srednjem delu stopala, tik pred začetkom vezalk, se škornji najbolje prilegajo stopalom z nizkim in srednje visokim nartom. Tistim z visokim nartom so lahko v tem delu nekoliko tesni.

Čez nart (v zgornjem delu stopala ) se najbolje prilegajo tistim s srednje visokim in visokim nartom. Sama imam nizek nart, zato jih moram v tem zelo dobro zavezati, da preprečim skakanje pete.

Zaradi nastavljivih vezalk se čevlji dobro prilegajo različnim obsegom meč. Na primer, obseg škornja pri moji velikosti 42 je med 36 cm (vezalke so popolnoma skupaj) in 45 cm (določena s širino jezika minus 17 mm).

Moj obseg čez meča je 34 cm na višini 35 cm in jih lahko nosim brez težav. Toda vezalke so zelo dolge, zato sem prepričana, da se bodo lepo prilegali tudi tistim s širokimi meči, ne da bi jih bilo potrebno zamenjati.

4. Udobje

Empire škornji so izjemno udobni od prvega trenutka, ko sem jih obula. Tako mehki in prijetni. Prav užitek jih je nositi.

5. Vodoodpornost in toplota

Škornji niso deklarirani kot vodotesni, vendar po mojih izkušnjah usnjeni čevlji običajno ne premočijo takoj. In to mi popolnoma zadostuje za takšen čevelj.

Podloženi so s tanko toplo podlogo, vendar ti dajo prijetno topel občutek, ker so doloženi tudi v zgornjem delu okrog meč. Namreč, občuti se velika razlika, ko ti je toplo tudi tam.

Za zelo mrzle dneve vam vseeno priporočam, da v njih dodate volnene vložke, da bodo noge res na toplem.

6. Kako in kdaj jih nositi?

Obstaja toliko načinov, kako nositi Empire škornje. Ena izmed mojih najljubših kombinacij je kombinacija s črnim usnjenim krilom in bordo pulijem z dolgimi rokavi.

Ali preprosta kombinacija s črnimi svetlečimi pajkicami in črnim ‘oversized’ puloverjem za trendovski, a preprost videz.

V jesenskih dneh jih lahko kombinirate z ohlapno bluzno tuniko z živalskim potiskom.

Kombinirajte jih z mini črno obleko za ženstven in malo elegantnejši videz.

Če želite ustvariti bolj ‘casual’ videz, svoje Empire škornje kombinirajte z bež mini obleko in ujemajočim karirastim šalom ali pa jih nosite s pajkicami in bež puloverjem.

Možnosti za kombiniranje ni nikoli konec 🙂

7. Cena & kje kupiti

Peerko čevlje lahko kupite na uradni spletni strani, najdete pa jih lahko tudi pri različnih prodajalcih. Polna cena za model Peerko Empire znaša od 183,60€ – 187,60€ (cena se razlikuje glede na številko).

8. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja iz uradne strani v Slovenijo znašajo 10,98 €.

9. Kje so narejeni?

Vsi materiali, ki se uporabljajo v čevljih Peerko, prihajajo iz Evrope, čevlji pa so izdelani pod etičnimi pogoji v EU.

10. Povzetek

Nobenega dvoma ni, da je Peerko odličnost svoje zimske kolekcije dosegel s trdim delom in prizadevanjem, da privedejo dizajn bosonogih čevljev na novo raven. In če nekdo reče, da so njihovi čevlji videti ozki, je to samo velik kompliment in rezultat izvrstnega dela.

Preprosto ne morem reči ničesar drugega kot le: “Peerko, škornji Empire so eni izmed najbolj osupljivih bosonogih čevljev, kar sem jih kdaj videla! Prosim, nadaljujte s tem, kar počnete! To počnete tako dobro ♥”


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*