Be Lenka Eazy – ocena

Lažje od tega ne gre. Enostavni za obuvanje, enostavni za kombiniranje z različnimi oblačili in prijetni za nošenje. Be Lenka Eazy so eni izmed najprostornejših in najširših bosonogih “slip-on” čevljev, primernih za nošenje vse od pomladi do jeseni.

Moja ljubezen do čevljev, ki se jih lahko tako enostavno obuje kot ta Eazy model, je skoraj tako velika kot ljubezen do bosonogih čevljev. Vendar so modeli, ki mi dejansko tudi dobro pristajajo, bolj izjema kot pravilo.

In spoznajte izjemo! Be Lenka Eazy so eni izmed tistih čevljev, kjer je manj volumna bonus in pravi recept za odlično prileganje.

Uporabite BU5 za 5% popust

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka
  • Model: Eazy
  • Barva: bela
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Be Lenka Eazy so na voljo v različnih barvnih kombinacijah ter v različnih materialih. Izbirate lahko med usnjenimi modeli kot sta klasična črna ali bela barva ter poletnimi veganskimi modeli iz platna.

Eazy v beli barvi so izdelani iz gladkega belega usnja visoke kakovosti.

V predelu narta so za večje udobje dodane elastike v ujemajoči se barvi.

Opetnik je v celoti mehko oblazinjen, zato ne povzroča nobenega nelagodja. Podplat je tudi pri tem modelu rahlo povišan navzgor za dodatno zaščito čevlja.

2.2 Podloga

Podloga je izdelana iz mehkega usnja. Nad prsti so čevlji podloženi s tekstilom. Vložek je odstranljiv.

2.3 Podplat

Podplat je debeline 4 mm in je narejen iz trpežne gume, ki pa je malenkost kompaktnejša.

Zaradi kompaktnejše izvedbe, vam ne nudi tako intenzivnega občutka tal pod nogami kot ga nudijo mehkejši bosonogi podplati, vendar je podplat še vedno dovolj mehek, da ga lahko brez problema zvijem v vse smeri.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji so na voljo v univerzalnih velikostih za moške in ženske v velikostih 36 do 47. Notranja dolžina čevlja je realna in ustreza velikosti navedeni v tabeli.

©Be Lenka Barefoot

Pri moji dolžini stopala 26,3 cm nosim velikost 42, kar pomeni, da so čevlji 9 mm daljši od mojega stopala. Zaradi izjemno velikodušnega prstnega dela in razloga, da čevlje nosim na boso nogo, mi ta dolžina čevlja ustreza, kljub temu, da imam v čevlju malenkost manj prostora kot običajno.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Oblika Be Lenka Eazy modela ima močnejši naklon proti mezincu, zato je takšna oblika najprimernejša za tipe stopal 1, 2 in 5. Stopalom, ki imajo daljše manjše prste ali kvadratnejšo obliko stopal, lahko pri tej obliki zmanjka prostora za manjše prste.

Sama imam daljši tretji prst, ki se mi pri takšni obliki lahko dotika konca čevlja, vendar pri tem modelu s tem nimam težav, ker jih nosim na boso nogo.

Eazy so najprimernejši za široka stopala , vendar ne za široka stopala, ki imajo hkrati tudi velik volumen. Zaradi oblike “fižolčka” se najlepše prilegajo stopalom, ki imajo več širine na notranji strani in kjer je palec ukrivljen vstran od ostalih prstov.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Pri modelu čevljev kot je Eazy, je zelo pomembno, da vam čevelj stopalo v predelu narta dobro drži. Na ta način stopalo med hojo ne leze naprej, hkrati pa se prepreči tudi skakanje pete.

Eazy model je primeren za široka, vendar volumensko manj polna stopala. Najlepše bodo pristajali nižjemu do srednjemu visokemu nartu, tistim z višjim nartom pa bodo žal pretesni.

Primerni so za normalno široke pete, pri ožjih petah (kot jih imam jaz) pa lahko opazite ohlapnejše prileganje na tem mestu. Pri meni je to na srečo le vizualno opazno in ne vpliva na hojo, v primeru zelo ozkih pet pa stopalo v čevlju ne bo imelo optimalnega oprijema.

4. Udobje

Zelo udobni čevlji, ki so prijetni za nošenje tudi na popolnoma boso nogo. Nimam nobenih pripomb.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Eazy se z lahkoto kombinirajo z vsemi “casual” oblačili. Brez problema jih lahko obujete v mesto, na sprehod v park ali v službo.

Bela barva je zelo primerna tudi za tiste, ki se sprašujete katere bosonoge čevlje nositi v službi v zdravstvu.

6. Cena & kje kupiti

Be Lenka čevlje lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena za Eazy model je 119€.

7. Informacije o dostavi

Be Lenka pošilja po vsem svetu in čas pošiljanja je hiter. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja ter načina dostave. Vračila so brezplačna.

8. Povzetek

Be Lenka Eazy je model za vse, ki pri svojih čevljih ne marate zavezovanja. Enostavno obuvanje, lep dizajn ter širok nabor barv in materialov je njihov velik plus. Zaradi nezmožnosti prilagajanja žal ne bodo primerni za volumensko polna stopala, vendar, če imate široka stopala z manj volumna, je to model, ki vam ga vsekakor priporočam.

Uporabite BU5 za 5% popust

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*