VIVOBAREFOOT Gobi HI III – ocena

Gobi HI čevlji so eni izmed najbolj priljubljenih in najbolje prodajanih VIVOBAREFOOT modelov. Vsako zimo se vračajo v izboljšani in posodobljeni različici, vendar ohranijo svoj klasičen in brezčasen dizajn, zaradi česar so aktualni še vrsto let.

Model Gobi HI sem poskusila že pred dvema letoma, vendar mi takrat niso najbolje pristajali. Prstni del je bil za moj okus preveč zožen, okrog gležnjev pa so bili preveč ohlapni. Ker pa vem, da VIVO vedno poskuša izboljšati svoje čevlje, glede na povratne informacije kupcev, sem se odločila, da jim letos dam še eno priložnost in jih ponovno poskusim.

In moram reči, da je letos to povsem drugi čevelj. VIVO je izboljšal pristajanje okrog gležnja in prstni del, tako da imajo veliko lepše oblikovan prostor za prste, kot so ga imeli v preteklosti.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

1. Splošno

  • Znamka: VIVOBAREFOOT
  • Model: Gobi HI III Womens
  • Barva: črna
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v Vietnamu|Ženski|Usnje|Pošiljajo po celem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Zimski čevlji VIVOBAREFOOT Gobi HI III so izdelani iz afriškega Wide Hide usnja. Usnje je gladko, čevlji pa so na voljo v črni ali rjavi barvi.

Na voljo so tudi v nubuk usnju v sivi barvi, imenovani “drift wood”.

“Wide hide” usnje pomeni, da usnje prihaja iz kož prosto živečih živali, kar pomeni, da je takšno usnje naravno brazgotinasto in ni “popolno”. Torej, na takšnih čevljih so lahko vidne manjše črte in zareze.

A prihaja od živali, ki se prosto gibljejo v naravi in takšno usnje je popolno v svoji nepopolnosti, kar mi je všeč.

Na zgornjem delu čevlja sta zadnji dve vrsti luknjic za vezalke zamenjani s kljukicami za lažje obuvanje čevlja.

Črne vezalke so tanke in okrogle. Na vrhu jezika je majhen logotip podjetja VIVOBAREFOOT.

Jezik je prišit, da voda ne more tako hitro prodreti v čevelj.

Petni del je ojačan z dodatno plastjo usnja ter ima dodan značilni logotip znamke VIVOBAREFOOT v obliki črke V na vrhu čevlja.

2.2 Podloga

Škornji so podloženi z umetnim krznom v svetlo bež barvi. Na petnem delu in na vrhu škornja so podloženi z usnjem.

Gobi HI III škornji imajo dodan 3 mm debel termo vložek, ki vas pozimi dodatno ščiti pred mrazom. Vložek je debel 3,5 mm in je sestavljen iz odsevne folije ter izolacijske pene.

2.2 Podplat

Gobi HI III čevlji so opremljeni z vsakodnevnim večterenskim podplatom VIVOBAREFOOT, ki ima konkavno, šesterokotno zasnovo. Podplat je izdelan iz lepljive gume in ima debelino 5 mm, kar je povsem običajna debelina za zimski čevelj.

Gobi HI III čevlji so fleksibilni v obe smereh, vendar sta usnje in podplat na začetku nekoliko trša. Škornji se z nošenjem sčasoma zmehčajo in takrat sem jih lahko brez problema zvila v rolico.

Občutek tal je, zaradi debelejšega podplata in dodanega termičnega vložka, manj intenziven kot pri modelu Opanka, ki sem ga ocenila tukaj, a vseeno ok za zimski čevelj.

Podplat je prišit ter prilepljen na zgornji del čevlja, kar naredi čevlje trpežnejše. Ker je podplat ob straneh ukrivljen, so pozimi tudi manj občutljivi na sol na cestah.

Oglejte si tudi videoposnetek, da vidite, kako čevlji izgledajo od blizu in na moji nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Ženski model VIVOBAREFOOT Gobi HI III je na voljo v velikostih 35-43.
Za dolžino stopala 26,3 cm sem izbrala velikost 42 z notranjo dolžino 27,5 cm.

V notranjosti čevlja imam 12 mm prostora za prste, kar je optimalen prostor za premikanje prstov in prostor, ki ga tudi priporočajo različne študije.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Pri izbiri prave velikosti vam priporočam, da preverite tabelo velikosti na uradni VIVOBAREFOOT strani. Upoštevajte, da centimetri v tabeli pomenijo notranjo dolžino čevlja.

3.2. Prstni del & širina

V primerjavi z modelom Gobi HI, ki sem ga preizkusila pred dvema letoma, je ta oblika prstnega dela veliko boljša in sploh ni zožena. Črta na strani palca ostane ravna čisto do konca čevlja.

Čevlji VIVOBAREFOOT Gobi HI III so najprimernejši za stopala z najdaljšim palcem, saj imajo močnejši naklon proti mezincu. Še vedno ustrezajo tudi moji obliki stopala z najdaljšim drugim prstom, vendar mi ne bi bili ok, če bi izbrala manj prostora znotraj čevlja.

Za stopala kvadratne oblike niso najprimerneiši.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Glede širine so najbolj primerni za ozka in srednje široka stopala. Širokim stopalom bodo preozki. Pri mojih 10 cm širine, so ravno še ok. Upoštevajte tudi, da je širina vložka manjša od širine znotraj čevlja.

V čevlju imam dovolj prostora za gibanje, ko imam obute tanjše nogavice, ko pa jih nosim z debelejšimi nogavicami ali nogavicami na prste, bi si pa za mezinec želela malo več prostora.

Če jih primerjam z Geo Court, ki sem jih ocenila tukaj, so Geo Court širši in tudi podplat je vidno širši od podplata modela Gobi HI III.

V primerjavi s škornji VIVOBAREFOOT Ryder, se Gobi HI občutijo širši, čeprav so od zunaj videti popolnoma enake širine. A v Ryder škornjih nimam dovolj prostora za prste niti na boso nogo.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čevlje Gobi HI III lahko lepo prilagodim okoli gležnjev, nikjer tudi ni odvečnega materiala okrog gležnjev, kot je bilo to pri starem modelu.

Všeč mi je tudi, da se tesno prilegajo okrog gležnja na vrhu, kar pomeni, da v čevelj ne pride umazanija ali sneg.

Kljukice obuvanje res poenostavijo.

Čevlji so primerni za noge z nižjim in normalno visokim nartom. Tistim z visokim nartom se ne bodo prilegali optimalno.

4. Udobje

Na začetku se mi Gobi HI III niso zdeli tako udobni za nošenje, kot bi si želela. Usnje okoli odprtine za obuvanje je bilo zame nekoliko trdo.

Bolelo me je, če sem jih želela nositi samo s hlačnimi nogavicami in obleko. Zato sem na začetku potrebovala malo več materiala med nogo in čevljem. Nosila sem jih s kavbojkami in nogavicami, ki segajo do polovice meč, dodala pa sem še tudi gamaše, da je bil občutek še mehkejši.

Zdaj se je usnje precej zmehčalo in čevlji so brez problema udobni za nošenje tudi samo s hlačnimi nogavicami.

5. Vodoodpornost in toplota

Zaenkrat se Gobi HI III dobro držijo v dežju. Niso popolnoma vodoodporni, toda v kombinaciji s prišitim jezikom, sem zadovoljna z obnašanjem v mokrih razmerah.

Glede toplote sem jih doslej nosila le v temperaturah do nič stopinj Celzija in takrat so bila stopala v njih lepo na toplem. Bom pa ta del posodobila, ko jih bom imela priložnost preizkusiti še v nižjih temperaturah.

6. Kako in kdaj jih nositi?

Gobi HI III so lahko vaš edini zimski čevelj za vse priložnosti. Lepo se kombinirajo s kavbojkami in puloverjem, kjer lahko dodate tudi gamaše.

Nosite pa jih lahko tudi npr. z usnjenim krilom in fino pletenim puloverjem za polformalni videz.

7. Cena & kje kupiti

Gobi HI III čevlje lahko kupite na uradni spletni strani VIVOBAREFOOT. Cena je 180€.

Čevlje lahko kupite z 10% popusta z uporabo moje partnerske kode BUVIVO20.

8. Informacije o dostavi

VIVOBAREFOOT pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in zneska naročila. Ponujajo brezplačna vračila preko DHL.

9. Kje so narejeni?

Čevlji so narejeni v VIVOBAREFOOT tovarni v Vietnamu.

10. Povzetek

VIVOBAREFOOT Gobi HI III so kvalitetno izdelani zimski čevlji z brezčasnim dizajnom. Da, potrebovali so nekaj časa, preden je usnje postalo dovolj mehko za udobno nošenje, vendar to na srečo ni trajalo preveč dolgo.

Zlahka so lahko vaš edini par zimskih čevljev, saj jih je tako enostavno nositi z različnimi oblačili. Tudi, ko si zaželite malo elegantnejši videz. Upoštevajte le, da niso eni izmed najširših čevljev na trgu, zato ne bodo ustrezali tistim s širokimi stopali.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*