Peerko Classic – ocena

Peerko Classic – nov usnjen model znamke Peerko je odličen čevelj za vse tiste, ki si želijo en čevelj za vse. Lahko jih namreč nosite z bolj formalnimi oblačili in tudi s ‘casual’. Ker so v celoti izdelani iz usnja, vas tudi v dežju ne bodo pustili takoj na cedilu.

Bosonogi čevlji naj bodo lahki kot peresce. In Peerko je imel to v mislih, ko je izbiral ime za svojo blagovno znamko. Pírko namreč v češčini pomeni pero. In to pero je tudi postalo simbol blagovne znamke Peerko.

Peerko je začel svojo bosonogo pot s pomočjo kampanje, kjer je njihov prvi model Peerko 1.0 doživel ogromen uspeh. Tako velik, da Peerko niti lokalnega povpraševanja ni mogel izpolniti.

Sama sem pred tem že imela njihov 1.0 model in vedela sem, da bi rada preizkusila tudi njihov Classic model, zato sem jih z nakupom z veseljem podprla tudi v njihovi novi kampanji. Peerko mi je prijazno poslal še en par kot darilo v zameno za oceno.

Izjava: En par čevljev sem kupila sama, drug par sem dobila v dar za oceno. Kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. S Peerko sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust BOSENOGICE10 (brez dodatnega stroška za vas).

♥ 10% popusta s partnersko kodo BOSENOGICE10

1. Splošno

  • Znamka: Peerko
  • Model: Classic
  • Barva: Classic Steel in Classic Blue
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim velikost 42

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Peerko Classic je nova usnjena kolekcija čevljev Peerko. Čevlji so na voljo v veliko različnih barvah in so izdelani iz gladkega ali semiš usnja.

Moja srebrno-siva metalik barva je narejena iz gladkega in modra iz nubuk usnja.

Zgornja stran ni obdelana z vodoodbojnimi premazi, vendar se usnje zelo dobro obnese tudi v dežju brez uporabe impregnacije. Usnje ima kvaliteten videz in ne dobi močnega zgubanega videza kot nekateri drugi usnjeni čevlji.

Čevlji imajo oblazinjen opetnik, zaradi česar so zelo udobni za nošenje tudi popolnoma brez nogavic.

Nekatere barve imajo dodane tanke okrogle vezalke, ki dajo čevlju formalnejši videz, medtem ko so pri nekaterih barvah uporabljene ploščate vezalke.

Oba moja para imata tanke okrogle vezalke.

Peta dobro drži obliko, vendar je še vedno mehka in jo je mogoče enostavno upogniti s prstom.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi z usnjem. Na petnem delu je dodan logotip znamke Peerko. Vložka ni odstranljiv. Zaradi uporabe naravnih materialov, imajo čevlji tudi dobro zračnost.

2.3 Podplat

Podplat je izdelan iz termoplastične gume. Debelina podplata je 3,5 mm z dodanim profilom debeline 1,5 mm. Skupna višina podplata je 5 mm.

Tudi na podplatu lahko najdete njihov značilen znak peresa.

Podplat je za boljšo obstojnost lepljen in prišit na zgornji del čevlja in je zaradi poudarjenega roba lahko videti debelejši, kot je v resnici. Vendar imajo čevlji dobro prožnost v obeh smereh in soliden občutek tal pod nogami.

Brez težav jih lahko zviješ v obe smeri. Z uporabo čevlji postanejo le še mehkejši.

Oglejte si tudi videoposnetek, za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Peerko Classic so na voljo v velikostih 37-45 in navedene notranje dolžine čevlja v tabeli ustrezajo dejanskim notranjim dolžinam.

©Peerko

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm in v Peerko Classic modelu nosim velikost 42 s 27,5 cm notranje dolžine. To pomeni, da so čevlji 12 mm daljši od mojega stopala, kar je zame prostor, ki ga najraje izberem.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Čevlji imajo zelo dobro oblikovan prstni del z ravno linijo pri palcu. Najprimernejši so za tipe stopal 2, 4 in 5. Pri tipu stopala 1 lahko ostaja malo več prostora pred manjšimi prsti. Koliko je to moteče je odvisno tudi od širine stopala. Pri izrazito kvadratnih oblikah stopal lahko v čevlju zmanjka prostora pred manjšimi prsti.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Širina čevlja je določena z načinom izdelave podplata. To pomeni, da način izdelave podplata (‘zidni’ dizajn) ne omogoča velikega prilagajanja različnim širinam stopal s pomočjo širjenja podplata na obe strani. Zato na ta način ne morete pridobiti veliko dodatne širine.

Peerko Classic se najbolje prilegajo tistim, ki imajo srednje široka do široka stopala. Prostora nad prsti je dovolj.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Dizajn Peerko Classic modela se zelo dobro prilagaja različnim volumnom stopal. Najlepše se prilegajo stopalom z povprečno višino narta in povprečnimi širinami pet in gležnjev, vendar se lahko zelo dobro prilagodijo tudi stopalom z večjim volumnom.

Največ težav pri prileganju imajo lahko ožja stopala z ožjimi gležnji in manjšim volumnom. V tem primeru lahko dodate stopalu nekaj volumna z dodatnim vložkom.

3.4 Udobje

Čevlji so zelo udobni za nošenje. Podložen opetnik jih naredi še prijetnejše. V užitek mi jih je nositi od trenutka, ko sem jih prvič obula.

Ker so narejeni iz usnja in tudi podloženi z usnjem, se stopala v njih ne znojijo tako hitro, kot se vam lahko v čevljih iz recikliranih PET materialov. Brez težav jih lahko nosite tudi na boso nogo.

4. Kako jih nositi?

Oba modela čevljev Peerko Classic (s tankimi okroglimi vezalkami in ploščatimi vezalkami) se odlično kombinirata z jeans hlačami, vendar ploščate vezalke dajo čevljubolj “casual” pridih kot tanke okrogle vezalke.

Čevlji Peerko 2.0 se lepo kombinirajo tudi s formalnejšimi oblačili in zlahka jih kombinirate z elegantnejšimi hlačami in bluzo za pol formalni videz.

5. Cena & kje kupiti

Peerko čevlje lahko kupite na uradni spletni strani, najdete pa jih lahko tudi pri različnih prodajalcih. Polna cena za model Peerko Classic znaša od 111,60€ do 115,60€ (cena se razlikuje glede na številko).

6. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja iz uradne strani v Slovenijo znašajo 10,98 €.

7. Povzetek

Čudovito oblikovan prstni del, z veliko prostora nad prsti. S čevljem, ki je udoben za nošenje ves dan, lahko Peerko ponosno stoji zraven vseh drugih znamk bosonogih. Da ne omenjam, da si lahko v njih videti totalno šik. Vse to je Peerko Classic.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*