Domov ˃ Seznami čevljev ˃ Najboljši bosonogi čevlji za otroke s širokimi stopali

Najboljši bosonogi čevlji za otroke s širokimi stopali

Ste navdušeni nad bosonogimi čevlji in si želite, da bi vaš otrok nosil obutev, ki omogoča naravno gibanje stopal? Težava se lahko pojavi pri iskanju čevlja, ki bi bil dejansko dovolj širok zanje. Med številnimi možnostmi bosonoge obutve za otroke žal primanjkuje izbire za zelo široka stopala.

Kot mami, ki sva se podali na to pot, sva preizkusili skoraj vsako blagovno znamko, ki trdi, da je primerna za široka stopala. V tem vodniku sva pripravili zbirko najboljših širokih in zelo širokih bosonogih čevljev, ki bodo zagotovili, da se bodo noge vašega otroka ne le svobodno gibale, ampak bodo obuti stilno ter jim bo udobno.

Ste pripravljeni raziskati svet najboljših bosonogih čevljev za otroke s širokimi stopali? Pa začnimo!

Zakaj ne smemo izbrati katerikoli bosonogi čevelj

Bosonogi čevlji so učinkoviti le, če imajo pravo dolžino, širino in se prilegajo otrokovim stopalom. Če bosonogi čevlji ne omogočajo, da bi se prsti pravilno razširili, se stopala med hojo ne morejo prosto gibati. V bistvu je to tako, kot da bi odstranili blazino, vendar njihova stopala ne morejo delovati kot vzmet, saj se prsti ne morejo razmakniti.

Če ima vaš otrok široka ali zelo široka stopala, morate biti še posebej previdni pri izbiri bosonogih čevljev, saj večina bosonogih čevljev ni zasnovana za široka in zelo široka stopala. Žal so tako možnosti bolj omejene. Upava, da vam bo ta seznam pomagal pri iskanju primerne izbire.

Preden nadaljujete, se prepričajte, da ste otroku pravilno izmerili stopala. Če ne veste, kako, sva v prispevku “Vodnik za merjenje” pripravili podrobna navodila.

Primerjava osnovnih značilnosti

V spodnji tabeli so navedene ključne značilnosti vseh bosonogih čevljev za široka in zelo široka otroška stopala, ki so navedeni v tem prispevku. V tabeli sva za vas poskušali zbrati čim bolj natančne informacije, vendar imejte v mislih, da lahko pride do nekaterih razlik. Opise jemljite kot predloge, ki vam bodo pomagali najti najboljše čevlje. Nekateri čevlji so lahko primerni za različne širine pete in višine narta, prav tako pa vsi čevlji iste blagovne znamke niso enaki.

Če niste prepričani o opisih tipov stopal, si oglejte našo drugo objavo na blogu z naslovom “Kakšen je moj tip stopala?”, kjer boste našli več informacij.

ZNAMKAVELIKOSTIOBLIKA & ŠIRINANARTPETAPROŽNOST PODPLATACENAKJE KUPITI
Bar3foot
20-36široka in zelo široka stopala, stopala kvadratne oblike, blažji naklonpovprečen/visokpovprečnazelo proženod 45€
Sole Runner
25-35široka in zelo široka stopala, stopala kvadratne oblike, blažji naklonnizek/povprečenozka/povprečnaproženod 75€
Fare Bare
19-43široka in zelo široka stopala, stopala kvadratne oblike, blažji naklonnizek/povprečenozka/povprečnaproženod 52€
BU5 for 5% off at Naboso
Beda
20-42široka in zelo široka stopala, stopala kvadratne oblike, blažji naklonpovprečen/visokozka/povprečna/široka (na voljo sta dve širini pete)proženod 52€
BU5 for 5% off at Naboso
KIUU20-40široka in zelo široka stopala, stopala kvadratne oblike, blažji naklonpovprečen/visokpovprečnaultra mehekod 75€
Koel 20-43široka, kvadratna stopala, blažji naklonnizek/povprečenpovprečnaultra mehekod 65€
Saguaro25-35široka, kvadratna stopala, blažji naklonpovprečenpovprečnazelo proženod 35€
BU15 for 15% off
Zapato FerozS-XL, 24-31široka, kvadratna stopala, blažji naklonpovprečenpovprečnaultra mehekod 45€
Feelgrounds24-37široka, kvadratna stopala, blažji naklonnizek/povprečenpovprečnazelo proženod 81€
Mukishoes25-35široka, kvadratna stopala, blažji naklonpovprečenpovprečnaultra mehekod 75€
UNIVERSEMUKI for 10% off
Crave 23-37široka, kvadratna stopala, blažji naklonnizek/povprečenozka/povprečnazelo proženod 65€
BU5 for 5% off at Naboso

Primerjava oblike prstnega dela in podplata

Na spodnji sliki si lahko ogledate primerjavo podplatov in prstnih delov različnih blagovnih znamk, ki so primerni za široka stopala. Vsi čevlji na fotografiji so približno enake velikosti (EU 30/31 – podobne notranje dolžine), razen modela KIUU, katerega velikost je 35, saj enake velikosti nisva imeli na voljo.

Najboljše bosonoge blagovne znamke za otroke s širokimi in zelo širokimi stopali

Bar3foot

Čevlji Bar3foot so med najširšimi bosonogimi opcijami, moj sin pa jih obožuje, saj zagotavljajo dovolj prostora za raztezanje prstov na nogah. Oblika prstnega dela je kot nalašč v kolikor ima vaš otrok najdaljši prst na nogi palec in bolj kvadratno oblikovana stopala ter naklon prstnega dela se nežno spušča proti mezincu. Idealni so za široka in zelo široka stopala z večjim volumnom in višjim nartom. Odlično se obnesejo pri povprečnih gležnjih in petah, večino modelov pa je mogoče prilagoditi različnim širinam gležnjev.

Kljub temu da ima moj sin nizkovolumna stopala z ožjimi gležnji, a širokimi stopali, jih lahko še vedno udobno nosi. Vendar je pri nekaterih modelih vidnejše gubanje, saj njegovo stopalo ne zapolni celotnega volumna čevlja. Tudi zimski modeli z debelejšo podlogo se bolje obnesejo pri stopalih z majhnim volumnom. Podplat je prijetno prožen, vendar so velikosti za malčke morda nekoliko trše od velikosti za večje otroke.

Kje kupiti: čevlji Bar3foot so ena izmed cenovno bolj ugodnih izbir bosonogih čevljev za otroke. Ne prodajajo jih neposredno, temveč pri več prodajalcih po vsem svetu. Za več podrobnosti o čevljih Bar3foot si lahko preberete najino oceno znamke.


Sole Runner

Čevlji Sole Runner so bili ena od naših prvih izbir bosonogih čevljev za najine otroke in so izjemno dobro izdelani, saj so zdržljivi in se zlahka prenesejo na naslednjega otroka (v mojem primeru naš prvi par nosi že tretji otrok po vrsti). Izstopajo kot ena najširših opcij bosonoge obutve za otroke, saj so primerni za široka in zelo široka stopala z majhnim volumnom, pa tudi za ozke in povprečne gležnje in pete.

Prstni del je oblikovan, tako da je primeren za stopala z izstopajočim palcem in ima blažji nakoln proti mezincu. Linija pri palcu se rahlo “lomi navznoter”, zato če ima vaš otrok zelo močno “fižolčkasto” obliko stopala, ti čevlji morda ne bodo najbolj primerni zanj. Vendar jih je mogoče brez težav prilagoditi ožjim stopalom in se izjemno dobro obnesejo tudi pri vitkih gležnjih in petah. Podplat je prijetno prožen in se z nošenjem dodatno zmešča.

Kje kupiti: Čevlje Sole Runner lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih po vsem svetu.


Koel

Sva oboževalki znamke Koel, odkar so prvič predstavili svoje bosonoge čevlje za otroke. Medtem ko sem jih vsako leto dosledno kupovala za starejša dva otroka, so se mi vedno zdeli preozki za najmlajšega, ki ima širša stopala. Glede na to, da mi je všeč njihova kakovost, dizajn ter široka paleta modelov in barv za otroke, sem bila navdušena, ko sem po naši razpravi leta 2021 o potrebi po širokih in zelo širokih modelih, po dveh letih izvedela, da so prvi široki modeli na voljo.

Njihove široke modele lahko najdete pod oznako Barefoot+ ali pa preprosto v iskalnik na spletni strani napišete “širok prstni del”. Koel Barefoot+ modeli so primerni za široka in zelo široka stopala z majhnim in srednjim volumnom. Čeprav so primerni tudi za stopala z večjim volumnom, se mi ne zdijo tako široki in voluminozni kot modeli Bar3foot. Oblika prstnega dela je primerna za stopala z dominantnim palcem ter ima blažji nakon proti mezincu, kar pomeni, da se dobro prilagaja različnim oblikam stopal.

Moj sin je preizkusil njihove modele Barefoot+ Daro Hydro Leather, ki so se izjemno izkazali. Vodoodporno, lahko čistljivo usnje, topla notranja podloga in izjemno mehak podplat, ki z nošenjem postaja le še mehkejši.

Kje kupiti: Čevlje Koel lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih po vsem svetu.


KIUU

Pred nekaj leti sem se odločila za KIUU za svojega najstarejšega sina in njegova ozka stopala. Od takrat sem se jim izogibala, ker so bili njihovi modeli preozki za moje druge otroke. Toda uganite kaj? Vse se je spremenilo! Leta 2023 je podjetje KIUUU predstavilo nove široke modele za otroke, ki postopoma izrinjajo ožje modele. Trenutno sta še vedno na voljo obe širini, v prihodnosti pa nameravajo prodajati izključno široke modele, ki bodo na njihovi spletni strani označeni kot “WIDE”.

KIUU ‘wide’ is an excellent fit for wide and extra-wide feet, as well as average to higher volume feet, average ankles, and heels. They can be adjusted well to narrower, low volume feet too, although you might notice more creasing of the materials. Surprisingly, my kids weren’t bothered by this at all. The toe box shape is just right for the dominant big toe, featuring a milder slope towards the pinky toe, accommodating different foot shapes splendidly. Their shoes are extra soft, ranking among the softest out there, and they are impeccably crafted. KIUU offers options in both leather and vegan materials, with several different styles to choose from.

KIUU “wide” se odlično prilega širokim in zelo širokim stopalom ter povprečnim do bolj voluminozim stopalom, povprečnim gležnjem in petam. Možno jih je prilagoditi tudi ožjim stopalom z majhnim volumnom, čeprav boste morda opazili večje gubanje materiala. Presenetljivo je, da to mojih otrok sploh ne moti. Oblika prstnega dela je ravno pravšnja za prevladujoči palec, z blažjim naklonom proti mezincu se pa odlično prilegajo različnim oblikam stopal. Čevlji so izjemno mehki in se uvrščajo med najmehkejše na trenutnem trgu čevljev, poleg tega pa je njihova izdelava brezhibna. KIUU ponuja opcije iz usnja in veganskih materialov, na izbiro pa je več različnih stilov.

Kje kupiti: Čevlje KIUU lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih po vsem svetu.


Mukishoes

Uporabite UNIVERSEMUKI za 10% popust

Mukishoes je še ena blagovna znamka, ki jo radi priporočava za otroke s širokimi stopali, čeprav je njihova širina zaradi razlik med modeli in velikostmi lahko nekoliko nepredvidljiva. Čeprav je večina modelov Mukishoes Kids odlična za široke in zelo široke otroke s povprečnimi gležnji in volumnom stopala, je najin preizkus pokazal, da so nekateri modeli (ali velikosti) morda ožji od drugih. To raznolikost pripisujeva dizajnu in debelini zgornjega dela, ki vplivata na to, ali se ti čevlji zdijo ožji ali širši.

Za najširša stopala predlagava, da se odločite za njihove spomladanske in poletne nizke superge iz tanjšega platna ali usnja, saj so se pri nama vedno dobro obnesle. Po drugi strani pa se zimski modeli običajno bolje prilegajo ozkim in srednje širokim stopalom z majhnim volumnom. Oblika prstnega dela čevljev Mukishoes je idealna za stopala z dominantnim palcem na nogi in ima blažji naklon proti mezincu, zaradi česar se odlično prilega različnim oblikam stopal.

Kljub občasnim razlikam v širini najini otroci obožujejo čevlje Mukishoes in spadajo med najmehkejše bosonoge čevlje, kar si jih lahko zamislite. Otroci jih preprosto nočejo sneti. Izjemno trpežni, saj po večmesečnem intenzivnem nošenju nisva opazili nobene obrabe na podplatu. Vse modele iz platna je mogoče zlahka oprati in tudi beli usnjeni copati so bili po več mesecih videti odlično. Ti čevlji se ne le zlahka prenesejo na drugega otroka, temveč se izkažejo tudi kot vredna naložba.

Kje kupiti: Čevlje Mukishoes lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih po vsem svetu.


Feelgrounds

Otroške superge z nizkim izrezom Feelgrounds so še ena odlična izbira za široka stopala. Najbolj primerne so za nizek do srednje visok nart (trak z ježkom je morda nekoliko kratek za stopala z velikim volumnom) in jih je mogoče dobro prilagoditi različnim širinam gležnjev, najbolje pa se prilegajo povprečnim gležnjem. Podplat je zelo prožen, čevlje pa lahko brez težav predate na naslednjega otroka. Oblika prstnega dela čevljev Feelgrounds je dobro prilagojena za tiste, ki imajo dominanten palec in ima blažji naklon proti mezincu, s čimer brez težav ustreza različnim oblikam stopal (upoštevajte, da se prstni del njihovih zimskih modelov pri palcu nekoliko ukrivi).

Najini otroci so svoje mrežaste športne copate veliko nosili, te pa je enostavno očistiti. Po pranju v pralnem stroju so videti kot nove in jih je zato možno predati naslednjemu otroku. Omeniti velja, da imajo njihovi zimski modeli ožji kroj in zato morda niso najboljša izbira za otroke z zelo širokimi stopali.

Kje kupiti: Feelgrounds je mogoče kupiti le na njihovi uradni spletni strani, ponujajo pa dostavo po vsem svetu.


Saguaro

Uporabite BU15 za 15% popust

Saguaro je odlična in cenovno ugodna izbira za otroke s širokimi stopali. Najbolj primerni so za široka, nizka in srednje voluminozna stopala, nekatere modele pa je mogoče zlahka prilagoditi tudi za stopala z visokim volumnom. Prilagoditi jih je možno za različne širine gležnjev in pet. Pomembno je omeniti, da imajo nekaj modelov, ki niso primerni za široka stopala (kot je Luck), nekateri pa imajo tudi nekoliko debelejši in bolj oblazinjen vložek.

Oblika prstnega dela je oblikovana za dominanten palec na nogi in ima blažji naklon proti mezincu, tako da brez težav ustreza različnim oblikam stopal (čeprav se lahko prstni del pri nekaterih njihovih modelih na velikem prstu rahlo ukrivi). Prav tako so enostavni za čiščenje, vendar je treba opozoriti, da se morda ne bodo obdržali tako dobro kot druge blagovne znamke, saj so cenovno najugodnejša možnost.

Kje kupiti: Saguaro lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Za dostavo v EU preklopite na nemški ali španski jezik. Njihovi čevlji se običajno hitro prodajo, pogosto pa imajo razprodaje večkrat na leto. Za več podrobnosti o podjetju Saguaro si preberite najino temeljito oceno.


Zapato Feroz

Zapato Feroz je še en model, ki ga je moj sin resnično rad nosil. Odlično se prilega širokim stopalom s povprečnim nartom ter povprečnimi gležnji in petami. Če ima vaš otrok ozke gležnje, boste morda opazili nekaj prostora okoli gležnjev ali pa vam bo pravilno prileganje trakov z ježkom povzročalo manjši izziv.

Na splošno so ti čevlji izjemno mehki, lahki in cenovno ugodni. Na najinem testu njihovih belih veganskih superg sva ugotovili, kako enostavno jih je negovati in čistiti – kar je za belo obutev precej impresivno, še posebej, če se vaš otrok rad igra v blatu in pesku.

Kje kupiti: Zapato Feroz lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih po vsem svetu, vendar so lahko čevlji na uradni spletni strani hitro razprodajo.


Crave

Uporabite BU5 za 5% popust pri Naboso

Crave je nova blagovna znamka bosonogih čevljev za otroke in najini otroci so hitro postali oboževalci njihovih mehkih podplatov in zgornjega dela. Odkar smo jih dobili, so jih veliko nosili. Ti čevlji so najprimernejši za srednje široka in široka stopala z nizko in povprečno višino narta ter za ozke in srednje široke gležnje. Oblika prstnega dela je oblikovana tako da ustreza dominantnemu palcu in ima blažji naklon proti mezincu. Vendar je oblika nekoliko manj “fižolčkasta”, kar bi lahko bilo moteče otroke s stopali z močno “fižolčkasto” obliko.

Edina stvar, ki jo je treba omeniti, je, da sva pri rožnatem usnju opazili hitrejšo obrabo, kot sva je vajeni pri drugih bosonogih čevljih.

Kje kupiti: Crave lahko kupite na spletni strani Naboso.


Be Lenka

Otroške čevlje Be Lenka najini otroci nosijo že vrsto let, vendar se je pri njihovih novih modelih spremenila širina čevlja. Zato sva jih uvrstili proti koncu najinega seznama, saj niso tako široki kot njihovi starejši modeli. Modeli, ki so še vedno izdelani na prvotnem podplatu (kot so Snowfox, Panda 2.0 itd.), so idealni za široka stopala z nizkim in povprečnim nartom ter povprečne gležnje in pete.

Vendar pa ima nova vrsta podplata, ki se uporablja v modelih, kot je Xplorer, drugačno obliko, širino in splošno prileganje. Ti modeli so nekoliko ožji in imajo manjši volumen. Zaradi tega sem morala za svojega sina vzeti že večjo velikost, da sem tako zagotovila dovolj prostora za njegova široka stopala, kar pa ni bilo potrebno pri modelih z originalnim podplatom in obliko.

Kje kupiti: Čevlje Be Lenka lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih po vsem svetu.


Beda

Čevlji Beda so še ena cenovno ugodna možnost za otroke s širokimi in zelo širokimi stopali. Njihovi čevlji se ponašajo z veliko širino in prostornim prstnim delom, zato so primerni za stopala z dominantnim palcem in bolj kvadratne oblike stopal. Na voljo so v dveh različnih širinah pete, kar ustreza različnim velikostim gležnjev. Splošno prileganje se lahko med modeli razlikuje, saj so nekateri primernejši za višje narte, drugi pa za povprečno visoke narte. Na voljo so v več barvah in stilih, tako da lahko izbirate med različnimi modeli. Preizkusili smo jih pred nekaj leti in so se izkazali, vendar smo opazili, da se podplat hitreje obrabi.

Kje kupiti: Čevlji Beda so na voljo izključno pri trgovcih na drobno.

Uporabite BU5 za 5% popust pri Naboso


Fare Bare

To je edina blagovna znamka, ki je osebno še nisva preizkusili, vendar se odlikuje kot ena najširših opcij, ki so na voljo. Prilagojeni so za noge v obliki plavuti z ozkimi do povprečnimi gležnji in širokim, izjemno širokim prstnim delom, odlični pa se tudi za tiste, ki imajo nizko in povprečno višino narta.

Kje kupiti: Njihova prodaja je omejena na Češko in Slovaško preko njihove uradne spletne strani. Za tiste, ki živite izven teh regij, pa jih lahko najdete pri različnih prodajalcih na drobno.

Uporabite BU5 za 5% popust pri Naboso

Raziščite dodatne možnosti

Vredno je preveriti tudi modele EF, Pegres in Baby Bare, saj so nekateri med njimi primerni za široka stopala.

Uporabite BU5 za 5% popust pri Naboso


Zaključek

Iskanje popolnih bosonogih čevljev za otroke s širokimi stopali je lahko izziv, vendar vsak par na najinem seznamu ponuja edinstveno kombinacijo udobja, stila in širine, kar zagotavlja, da imajo stopala vašega malčka dovolj prostora za naravno gibanje in rast.

Če iščete še več fantastičnih možnosti za obutev, ne pozabite raziskati tudi najine druge obsežne sezname, vključno z Popolnim seznamom zimske bosonoge obutve za otroke, Popolnim seznamom spomladanske in poletne bosonoge obutve za otroke ter Popolnim seznamom bosonogih sandal za otroke. Veselo nakupovanje!

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*