Domov ˃ Ocene ˃ Tikki Shoes NIDO – ocena

Tikki Shoes NIDO – ocena

Vse je v detajlih. In Tikki to dobro ve. Vsak majhen del njihovih čevljev je skrbno izdelan s toliko ljubezni. Pa četudi je to samo majhna sprememba v obliki prstnega dela čevlja ali le majhen metuljček, ki se je nežno usedel nanj. Skrb za podrobnosti … ja, to je Tikki.

Tiki Nido čevlji so nova linija Tikki čevljev za otroke. Na voljo so v dveh različnih stilih – kot čevlji in v bolj odprti različici kot sandali. Novi Nido čevlji in sandali so dejansko posodobljena in izboljšana različica njihovih prejšnjih čevljev in sandalov za otroke in jih je mogoče uporabiti kot notranje ali zunanje čevlje.

Moji otroci nosijo staro različico sandalov v vrtcu kot copate in z njimi ne bi mogli biti bolj zadovoljni. Nimam nobene pripombe v zvezi z njimi in nenehno izbiram ta model za svoje otroke.

Moj prvi sin je celo prvo šolsko leto nosil le Tikki sandale kot copate in držali so se izredno dobro. Konec šolskega leta sem jih tudi oprala v pralnem stroju in še vedno so izgledali popolnoma v redu. Ne morem vam povedati, kako žalosten je bil, ko je prerasel največjo velikosti.

Čeprav smo s prejšnjo različico izjemno zadovoljni, Tikki vedno najde način, kako narediti čevelj še boljši za naše otroke.

Izjava: Tikki mi je te čevlje poslal za testiranje, vendar so vsa mnenja, izražena tukaj, moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Tikki
  • Model: Nido
  • Barva: Wave (velikost 24N) in Candy (velikost 30N)
  • Testirani na: fant (noga: 15 cm dolžine in 6,5 cm širine), punca (noga: 18,5 cm dolžine in 7,2 cm širine)

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Tikki Nido čevlji so na voljo v 9 različnih barvah za dečke in deklice. Odločila sem se, da bom za sina izbral model Wave v svetlo modri barvi in naša punca je izbrala model Candy v nežno roza barvi, saj ima to barvo res rada. Je bila to kar pričakovana izbira 😉

Zgornji del Nido čevljev je izdelan iz mehkega rastlinsko barvanega usnja vrhunske kakovosti. Že na prvi pogled se vidi, da je usnje kvalitetno.

Na sprednji del Nido čevljev je prišita dodatna zaščita iz gume, ki je super odporna proti obrabi. Kot navaja Tikki, ta zaščita ‘omogoča usnju, da naravno prevzame obliko rastočih stopal, hkrati pa se izogne obrabam.’ No, priznati morate, da ta zaščita deluje prav simpatično, ne 🙂

V tej novi Nido različici je Tikki spremenil tudi petni del. Kot navaja Tikki, ‘dva novo zasnovana majhna usnjena dodatka ohranjata peto v prvotni obliki in olajšata obuvanje.’

Hčerka s prejšnjo različico nima težav pri obivanju, vendar bo pa ta sprememba malim otrokom zagotovo pomagala, da si lažje obujejo čevlje tudi sami.

Všeč mi je, koliko pozornosti Tikki posveča podrobnostim. Ta mali metuljček je prav prikupen.

2.2 Podloga

V notranjosti čevlja je 0,8 mm debela tekstilna podloga, ki je nadomestila staro usnjeno, z namemom preprečitve drsenja stopal in prekomernega znojenja.

Noge mojih otrok se ne potijo v starem modelu (ampak nosijo sandale), vendar je to pozitivna sprememba za otroke, katerih stopala se hitreje znojijo.

Novi Nido čevlji so večnamenski čevlji, ki jih lahko nosite vse od pomladi do jeseni. Ne bi edino priporočala, da jih nosite v dežju. Lahko zadržijo malo vode, vendar bo ta kar hitro vstopila v čevelj skozi robni šiv.

Za hladnejše dni vsekakor priporočam, da v čevelj vstavite originalni 2-mm debel vložek iz filca, za dodatno toplotno zaščito.

2.3 Podplat

Podplat Tikki Nido čevljev je izjemno prilagodljiv in debel samo 2 mm.

Vključno z 0,8 mm debelim tekstilnim podplatom je skupna višina podplata le 2,8 mm in to je verjetno eden najtanjših podplatov kar jih lahko dobite na trgu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Tikki Nido so na voljo v velikostih 19N-32N. Za svoje otroke sem izbrala velikost 24N in velikost 30N. Čevlji tudi ustrezajo velikosti v tabeli.

Moj najmlajši sin ima nogo dolžine 15 cm in izbrala sem velikost 24N z notranjo dolžino 15,8 cm, kar pomeni, da so čevlji 8 mm daljši od njegovega stopala. Naslednja velikost s 16 mm prostora bi mu zagotovo bila prevelika, ampak v trenutni velikosti nima več prostora za rast. Velikost zanj ni idealna.

Hčerka ima dolžino noge 18,5 cm in izbrala sem velikost 30N z notranjo dolžino 19,8 cm. To pomeni 13 mm dodatnega prostora pred njenimi prsti.

Nido čevlji so eni izmed redkih čevljev, kjer pristanem na malenkost manj prostora pri mojih otrocih. Predvsem zaradi izjemno radodarnega prstnega dela, ki je tudi precej kvadratne oblike, kar omogoči, da imajo vsi prsti dovolj prostora tudi pri malenkost manj prostora. Malenkost več prostora bi želela edino pri sinu, saj bi s tem pridobil prostor za rast nogice in možnost daljšega nošenja čevlja.

Stopala mojih otrok niso izjemno široka in imajo tudi precej suhe gležnje. Če pa imajo vaši otroci širša stopala in višji nart, potem bo malo več prostora pred prsti veliko primernejša izbira.

3.2. Prstni del & širina

Novi Nido čevlji imajo izboljšano obliko prstnega dela v primerjavi s starejšo različico, ki je sedaj oblikovana po obliki otroškega stopala kot je to le možno.

Prstni del je bolj kvadratne oblike in je najbolj primeren za otroke z grško obliko stopala ali za otroke z bolj kvadratnimi oblikami stopala.

Toda tudi egipčanska oblika stopala (najdaljši prst palec) se lahko lepo prilega vanje. Jaz v tem primeru edino ne bi izbrala precej veliko prostora pred palcem, saj bo na koncu ostalo res veliko prostora pred majhnimi prsti.

3.3. Prileganje

Čevlje je mogoče res dobro prilagoditi s trakom za zapiranje na ježka. Moji otroci imajo nižji nart in tudi suhe gležnje, ampak s paskom se čevlji res lepo fiksirajo na nogo, da te ne skače v čevlju ali drsi naprej.

Čevlji omogočajo dobro prilagajanje različnim volumnom stopal. Hčerka in sin imata sicer v čevlju še kar precej prostora v predelu narta, ampak če se vašim otrokom čevlji v sredinskem delu prilegajo nekoliko tesno, upoštevajte, da se usnje s časom tudi nekaj raztegne.

3.4 Udobje

Mislim, da se noben otrok ne bo pritožil, da čevlji niso udobni. Verjetno je edino, kar se jim lahko zgodi, da bodo preprosto pozabili, da imajo sploh kaj na nogah 🙂

4. Razlika med starim in novim modelom

Tu lahko vidite razliko med starim in novim modelom. Nido sandali in Nido čevlji so zasnovani na enak način (podobna situacija je s starimi sandali in čevlji).

Tikki je izboljšal obliko prstnega dela, da je še manj zaobljena v predelu palca, dodali so tudi zaščito pred obrabo na sprednjem delu, zamenjali usnjene vložke s tekstilnimi in ojačali petni del.

5. Kako jih nositi?

Čevlji Tikki Nido so primerni prav za vsa otroška oblačila.

Nosijo jih lahko kot čevlje za vsak dan ali pa tudi z bolj formalnimi oblačili. Punčke jih lahko nosijo tudi z obleko.

6. Cena & kje kupiti

Tikki čevlje lahko kupite direktno na njihovi strani. Polna cena za Nido model je 32,86 € za velikosti 19N-23N in 36,90€ za velikosti 24N-29N.

Čevlje Tikki Nido lahko kupite tudi pri različnih prodajalcih. Nekatere od njih najdete tukaj. Čevlje pri nas v Sloveniji prodaja tudi Solemio.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in števila izdelkov in so izračunani neposredno ob naročilu. Za naročila nad 250 € je dostava brezplačna za katero koli državo v EU.

8. Kje so narejeni?

Tikki čevlji so ročno izdelani v Temišvaru v Romuniji pod vodstvom Marie in Adriana ter njune ekipe.

9. Povzetek

Tikki Nido čevlji so vsekakor čevlji, ki bi jih priporočala vsem otrokom. So namreč eni izmed najbolj bosonogih čevljev, kar jih lahko dobite za svoje otroke.

So čevlji s super tankim in prožnim podplatom ter z mehkim zgornjim delom, ki malih prstkov nikakor ne omejuje. Še posebej za prve korake in majhne otroke ne bi izbirala bolj strukturiranih in kompaktnih čevljev. S Tikki dobite odlično kakovost za zmerno ceno.

Tikki je še enkrat odlično opravil svoje delo in definitivno še naprej ostajam njihova zvesta kupka.


EXPANO v MURSKI SOBOTI

Paviljon Expano se nahaja v Murski Soboti v Sloveniji. Skozi razstavo ter kulinariko v paviljonu lahko nekoliko bolje spoznate Pomurje.

Paviljon se nahaja v bližini Soboškega jezera, kjer lahko uživate v različnih aktivnostih ob jezeru ali na njem ter v vadbenem parku, ki se nahaja v bližini jezera.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*