Tikki Shoes MOON – ocena

Če so otroški čevlji avto, vam tukaj predstavljam Mercedes. Novi čevlji Tikki MOON za otroke so sedaj na voljo tudi v težko pričakovanih večjih velikostih, kjer je ponudba za otroke zelo omejena. In ne bi si mogla želeti boljšega usnjenega čevlja za svoje otroke kot so Tikki.

Tikki čevlje za otroke v večjih velikostih sem nestrpno pričakovala. Namreč, moji otroci imajo za svojo starost dolga stopala in 8-letni sin nosi že velikost 36, kar pomeni, da na trgu ni veliko ponudbe za njegovo starost.

Takoj sem videla, da so čevlji Tikki MOON odlične kakovosti. So izredno lahki, podplat pa je tako mehak in prožen. Ampak nočem vam vsega povedati že tukaj. Preberite do konca, da boste izvedeli vse majhne podrobnosti o teh čudovitih otroških čevljih.

Izjava: Tikki MOON sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

|Narejeni v EU|Otroški|Usnje|Pošiljajo po celem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Čevlji Tikki MOON so na voljo v dveh različnih barvah in materialih. Model Graffiti, ki ga ocenjujem tukaj, je izdelan iz luksuznega voskanega nappa usnja v črni barvi. Usnje je zelo mehko na dotik in ima visokokakovosten videz.

Model Feather v modri barvi z motivom pavjega peresa ter vezalkami je narejen iz vodoodbojnega semiš usnja in je lahko odličen model za dekleta.

Čevlji imajo ob strani dodan zelo lep nogometni dizajn, ki bo fantom še posebej zanimiv.

Barva Graffiti ima zapiranje na ježka, kar je za sina zelo praktično, saj lahko zelo hitro obuje čevlje.

Vlečne zanke v živo oranžni barvi olajšajo obuvanje čevlja.

2.2 Podloga

MOON čevlji so podloženi s podlogo iz gladkega usnja brez kroma. Opetnik je rahlo oblazinjen, zaradi česar so zelo udobni za nošenje.

2 mm debel usnjen vložek s peno je odstranljiv in ga lahko zamenjate z vložkom iz volne, ki ga lahko posebej dokupite na spletni strani Tikki.

2.3 Podplat

MOON čevlji so opremljeni z novim, zelo fleksibilnim, 3 mm debelim podplatom Tikki® flexible. Podplat ima zelo lep dizajn. Ne samo, da je super mehak in prijeten za nošenje, tudi na pogled je zelo lep.

Prilagodljivost podplata je izjemno dobra in brez težav jih lahko stiskate in zvijate v poljubno smer.

Oglejte si tudi videoposnetek, da vidite, kako čevlji izgledajo od blizu ter na sinovi nogi.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

MOON čevlji so na voljo v velikostih 24N-39N, vendar se modeli z novim podplatom in dizajnom začnejo pri številki 30N.

Stopala mojega sina so dolžine 21,9 cm in zanj sem izbrala velikost 36N z notranjo dolžino 23,6 cm. To pomeni 17 mm prostora v čevlju.

Optimalni priporočeni prostor v čevljih je 12 mm, vendar otroška stopala rastejo, zato sem se odločila, da mu vzamem večjo velikost, da mu ne bodo prehitro premajhni.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

S hojo v njih nima nobenih težav, ker pa so toliko večji, bodo zdržali tudi za pomladne dni.

3.2. Prstni del & širina

Prstni del v MOON čevljih ima odlično obliko stopala. Je precej kvadratne oblike z blagim naklonom proti mezincu, zaradi česar so čevlji primerni za različne oblike stopal. Najoptimalnejši so za stopala z najdaljšim palcem z blažjim naklonom proti mezincu, dobro pa se obnesejo tudi za stopala z najdaljšim drugim prstom.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Če čevelj pogledate le od zgoraj, lahko dobite občutek, da se ravna črta na strani palca ukrivi navznoter proti konici prstov, vendar po obliki vložka lahko vidite, da to ni res.

Tak občutek dobite, ker se podplat v srednjem delu čevlja razširi in zato je sprednji del sedaj videti optično ukrivljen navznoter.

MOON čevlji so primerni za srednje široka do široka stopala v manjših velikostih, od velikosti 35N naprej pa se čevlji ožijo. Velikost 36N, ki jo imamo mi, je primerna za srednje široka stopala, večje velikosti pa so še celo nekoliko ožje.

Sinova stopala so široka 8,4 cm, širina številke 36N pa je 8,7 cm.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

MOON čevlji so primerni za stopala z nižjim nartom ter suhimi gležnji in petami. Niso primerni za stopala z višjim nartom in večjim volumnom.

Moj sin ima precej nizek nart s suhimi gležnji in petami in čevlji mu zelo lepo pristajajo.

4. Udobje

Sin je glede čevljev precej zahteven. Hitro se pritoži, če nima dovolj prostora nad prsti, če ga kje drgnejo ali če potrebuje preveč časa, da čevelj obuje.

Toda nad temi čevlji se ni nikoli pritoževal. Pravi, da so mu udobni odkar jih je prvič obul.

5. Kako in kdaj jih nositi?

MOON čevlji so zelo vsestranski in otroci jih lahko nosijo z veliko različnimi oblačili. Zaradi privlačnega dizajna bodo zanimivi tudi za starejše otroke, nosijo pa jih lahko tudi odrasli, ki nosijo manjše velikosti čevljev.

Čevlji so primerni za pomlad in jesen, otroci pa jih lahko brez težav nosijo tudi v milejših zimskih dneh, kot jih je nosil moj sin. Priporočam vam le, da v tem primeru dokupite volnene vložke, da bodo toplejši.

6. Cena & kje kupiti

MOON čevlje lahko kupite na uradni Tikki spletni strani.

Cena modela MOON se začne pri 65,48 € in se razlikuje glede na barvo in velikost. Cena za velikost in barvo iz te ocene je 80,95 €.

7. Informacije o dostavi

Tikki pošilja po vsem svetu in stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja, teže in števila izdelkov, ki jih naročite. Dostava je brezplačna za naročila nad 200 € za večino držav EU in brezplačna za naročila nad 300 € za ZDA.

8. Povzetek

Tikki MOON so čudoviti čevlji za starejše otroke. Njihov novi podplat je še posebej mehak in prilagodljiv, usnje je kakovostno. Čevlji bodo idealni za otroke s stopali z manjšim volumnom, večje velikosti pa so primerne za otroke z ožjimi in srednje širokimi stopali.

Veste, Tikki je perfekcionist in pri njihovih čevljih lahko pričakujete nič manj kot vrhunsko kakovost. In čevlji MOON so neverjeten rezultat njihovega trdega dela.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*