ZlaTush balerinke – ocena

ZlaTush je znamka ročno izdelanih bosonogih čevljev, ki so takoj pritegnili mojo pozornost, ko sem iskala balerinke zase. Čevlji so čudovito mehki in pri njih zlahka pozabim, da sploh kaj nosim na nogi. Točno tako kot bi se morali počutiti v vseh naših čevljih.

Zlatica, oseba, ki stoji za znamko ZlaTush, je začela izdelovati bosonoge čevlje kot hobi in se je izdelave čevljev naučila sama. Pozneje, ko je to postalo njena služba, je veliko svojega časa vložila v nadaljnje izobraževanje in se precej izpopolnila. Njeni čevlji so tako postali luksuzni čevlji.

Zakaj luksuzni? Zlatica na svoji spletni strani zelo dobro opiše, zakaj lahko ročno izdelane čevlje, kot so njeni, imenujemo luksuzni. Namreč, ljudje običajno pozabijo, koliko dela je vloženega v izdelavo enega para čevljev. Od izbire materialov, razmišljanja o dizajnu itd. Tudi komunikacija s strankami je del tega.

Sprva sem se odločila, da bom poskusila samo en par njenih čevljev, vendar mi je bil dizajn všeč, zato sem se odločila, da bom kupila še eno barvo, tako da jih lahko nosim tudi z bolj casual oblačili.

This image has an empty alt attribute; its file name is 4-2-1024x768.jpg

Izjave: Oba para balerink sem kupila s popustom v zameno za oceno. Mnenja, izražena tukaj, so samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: ZlaTush
  • Model: balerinke s paskom na sredini
  • Barva: rožnato zlata in biserno modra
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Zlatica izdeluje različne modele balerink in po posvetu z njo sem se odločila preizkusiti model s trakcem na sredini, ki se mi je zdel zelo lep in vsekakor nekaj, kar bi z veseljem nosila.

This image has an empty alt attribute; its file name is 22-1-1024x857.jpg

Zgornja stran ZlaTush balerink je izdelana iz mehkega usnja. Izbirate lahko med veliko različnimi barvami – od povsem običajnih barv do veliko različnih kovinskih odtenkov. Lahko se preprosto odločite za klasično črno ali rjavo barvo ali pa izberete nekaj bolj posebnega kot sem jaz 🙂

Ker sem želela poskusiti nekaj novega sem se odločila za rožnato zlato in biserno modro barvo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-4-1024x768.jpg

Balerinke v rožnato zlati barvi so narejene iz usnja z bolj teksturiranim zaključkom na vrhu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-2-768x1024.jpg

Medtem, ko ima biserno modra barva bolj gladko površino. V senci je videti modra, na soncu pa se pojavi njen biserni sijaj.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-2-1024x768.jpg

Za zapiranje čevljev se uporablja kovinska zaponka v barvi ujemajoči se z barvo usnja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-2-768x1024.jpg

2.2 Podloga

Notranji del čevljev je v sprednjem delu podložen z gladkim in na dotik res prijetnim usnjem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 18-2-1024x768.jpg

V petnem delu je uporabljen semiš.

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-2-1024x768.jpg

2.2 Podplat

Podplat je debeline 4 mm. Skupna višina podplata vključno z usnjenim zgornjim delom je približno 6-7 mm.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-2-1024x768.jpg

Podplat se lepo zvija v kateri koli smeri in omogoča dober občutek tal pod nogami.

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-2-1024x768.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 13-3-1024x768.jpg

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

ZlaTush čevlji so lahko narejeni na standardnem kopitu ali v celoti glede na obris vašega stopala. Ko oddate svoje naročilo, pošljite Zlatici vaše mere in bo videla, če ustrezate standardni velikosti ali ne. Dimenzije standardnih velikosti lahko preverite tudi tukaj.

Če se odločite za obliko po meri, bo ta čevelj videti nekoliko drugače – izdelan z vidnim šivom okrog roba, kot lahko vidite na spodnjih fotografijah.

Moje stopalo se dobro prilega standardni velikosti 41, z notranjo dolžino 26,9 cm, ampak to mi daje samo 6 mm prostora pred prsti. Prstni del resnično prostoren, zato moji prsti niso utesnjeni, ampak za pravilno gibanje palca med hojo potrebujemo 10-12 mm, zato bom naslednjič izbrala večjo velikost z notranjo dolžino 27,4 cm. To priporočam tudi vam.

This image has an empty alt attribute; its file name is 20-2-1024x768.jpg

3.2. Oblika prstnega dela & širina

Čevlji imajo krasno obliko prstnega dela z veliko prostora nad prsti. Višina nad prsti znaša približno 18 mm in se ne spušča na koncu čevlja, zato se prsti nikjer ne počutijo utesnjeni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 17-3-1024x769.jpg

Standardna oblika se odlično prilega mojemu stopalu z najdaljšim drugim prstom. Za tiste, ki pa imajo najdaljši palec s strmim padcem proti malemu prstu, bo pa čevelj po meri vseeno ustreznejša izbira.

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-2-1024x768.jpg

Tudi za tiste, ki imate ozka stopala, bo ustreznejša velikost po meri. Zlatica vam bo pri odločitvi brez problema pomagala.

3.3. Prileganje čez nart, peto in gležnje

Ob oddaji naročila morate Zlatici poslati vse potrebne mere, da lahko izdela popolne čevlje za vas. Čeprav moje stopalo ustreza standardni velikosti, je dolžina paska in širina pete prilagojena tako, da se popolnoma prilega mojih ozkim gležnjem.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2-3-1024x768.jpg

Ker trakovi balerink dobro držijo nogo, lahko zelo hitro pozabite, da imate sploh kaj obuto.

4. Udobje

Te balerinke so ene izmed najbolj udobnih balerink, kar sem jih kdaj poskusila. Počutim se, kot da bi nosila superge ali pa sploh ničesar. Kdo bi si mislil, da so lahko elegantni čevlji tako udobni, kajne 🙂

This image has an empty alt attribute; its file name is 23-2-1024x692.jpg

5. Kako jih nositi?

Rožnato zlata barva je nekaj edinstvenega in je res primerna samo za posebne priložnosti. Nosila bi jo z elegantnimi hlačami ali s kakšno koktalj ali večerno obleko, za poroko ali kakšen drug poseben dogodek. S kavbojkami je zame barva preprosto preveč posebna in ne deluje dobro.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-2-1024x768.jpg

Biserno modra je bolj običajna barva in se odlično obnese tudi z bolj casual oblačili in kavbojkami.

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-3-768x1024.jpg

Dizajn teh balerink je res dober, zato jih lahko nosite ob različnih priložnostih. Izberite le pravo barvo za vaš okus.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-3-797x1024.jpg

6. Cena & kje kupiti

ZlaTush čevlje lahko naročite na njihovi uradni spletni strani. Vsa podrobna navodila za naročanje in kako izmeriti stopalo najdete v razdelku How to order.

Cena balerink je 115€ za velikosti 36-40 in 123€ za velikosti 41-45. Za posebne barve (kovinske itd.) je cena različna in znaša 122€ (velikosti 36-40) ali 130€ (velikosti 41-45).

7. Informacije o dostavi

ZlaTush pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja. Za Slovenijo znašajo 8,58 €.

8. Kje so narejeni?

Vsi čevlji ZlaTush so v celoti izdelani z rokami Zlatice Tuškove iz Slovaške. Vse naredi sama. Izbere material, oblikuje čevlje, opravi vse šivanje itd. Kot pravi Zlatica na svoji spletni strani: “Z njimi kupite del mene, del mojega življenja.”

9. Povzetek

Bil je januar, ko me je Zlatica prvič kontaktirala. Takoj sem začutila, da je ženska z velikim srcem, ki vloži toliko ljubezni in energije, v izdelavo bosonogih čevljev samo za nas.

Zelo cenim ročno izdelane čevlje. Toliko ročnega dela samo zate. Ko na domač prag dobite brezhiben izdelek, vidite Zlatičino spoštovanje do vas, njene stranke. In s čevlji Zlatush ne boste prejeli le njenih čevljev, temveč tudi del njenega srca.

This image has an empty alt attribute; its file name is 21-1-768x1024.jpg

Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*