Domov ˃ Ocene ˃ VIVOBAREFOOT Geo Court – ocena

VIVOBAREFOOT Geo Court – ocena

Vam povem eno skrivnost? Vivobarefoot Geo Court čevlji so moževi prvi bosonogi čevlji. V zadnjih štirih letih sem ga večkrat skušala prepričati. A vedno je govoril, da mu ni všeč, kako izgledajo. Dokler ni videl teh in si je takoj premislil.

Štiri leta so že minila, odkar sem prešla na bosonogo obutev. Moja prva dva para bosonogih čevljev sta bila ravno znamke Vivobarefoot. Ampak od takrat pa preprosto nisem več mogla najti pravega modela pri tej znamki zame. Širina in oblika prstnega dela preprosto nista bili najbolj primerni za mojo obliko stopala.

Ko pa je Vivobarefoot izdal te nove Geo Court čevlje, sem se odločila, da dam Vivobarefoot-u še eno priložnost. Izgledali so tako lepo, da se nisem mogla upreti, da jih ne bi poskusila. In pravo olajšanje je bilo, ko sem ugotovila, da mi Vivobarefoot model končno ustreza po širini.

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

1. Splošno

 • Znamka: VIVOBAREFOOT
 • Model: Geo Court
 • Barva:
  – ženska – bright white barva v gladkem usnju
  – moški – zinc barva v brušenem usnju
 • Testirani na:
  – ženska – srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji
  – moški – noga dolžine 27,5 cm in širine 10,5 cm, nizek nart

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Čevlji Vivobarefoot Geo Court so na voljo v gladkem ali brušenem usnju v treh različnih barvah. Svetlo siva barva je narejena iz brušenega usnja, beli ter belo/modro/rdeči model pa je iz gladkega usnja.

Vse barve so na voljo v moški in ženski različici. Odločila sem se, da poskusim belo barvo in mož svetlo sivo barvo.

Čevlji imajo zelo sodoben, čist in preprost videz, zaradi česar so videti naravnost čudoviti na nogi. Celo kontrastni petni del na njih izgleda fantastično.

Na strani čevljev je dodan logotip blagovne znamke Vivobarefoot, ki je običajno uporabljen na njihovih športnih supergah. Logotip ni izpostavljen toliko, da bil bil moteč, hkrati pa čevelj vseeno nekoliko poudari, da ne izgleda kot vsak običajen čevelj in zato deluje prav lepo na njih.

Vezalke so narejene iz organskega bombaža. Skozi luknje drsijo malce težje in vezalke morate dejansko potegniti skozi vsako luknjo posebej, ko si jih obuvate.

Lukje za vezalke so ojačane samo na notranji strani čevlja in kovinski deli od zunaj niso vidni.

Kar se tiče gubanja, se gladko usnje guba precej hitro in skoraj takoj, ko sem jih začela nositi, sem opazila prve gube.

Moževa različica iz nubuk usnja se bistveno manj guba in je po nekaj tednih nošenja še vedno videti kot nova.

2.2 Podloga

Čevlji Geo Court so podloženi z usnjem premium kakovosti, ampak samo na zadnjem delu čevlja. Sprednji del je podložen z mrežastim materialom, katerega natančnega imena pa ne poznam.

Čevlji imajo vstavljen Vivobarefoot Bloom EVA vložek, ki bazira na bio materialih in jaz svoje Geo Court čevlje vedno nosim z vstavljenim vložkom, ker je moj nart precej nizek.

Običajno imam raje usnjene čevlje kot čevlje iz recikliranih PET materialov, saj usnje bolje diha. Geo Court čevlje sem poskušala nositi z nogavicami in brez njih. Ampak vseeno jih raje nosim z nogavicami, ker brez njih imam občutek, da mi je v noge nekoliko vroče in da bi se lahko začele hitro znojiti. Nogavice pa malo pomagajo pri tej situaciji.

2.3 Podplat

Za podplat v Geo Court čevljih je uporabljen njihov značilen šesterokotno teksturiran gumijast podplat, ki je debel samo 3 mm.

Šesterokotni vzorec je viden tudi ob straneh, zaradi česar so čevlji videti še bolj prijetni za oči.

Čevlje lahko zvijemo v rolico, vendar za to še vedno potrebujemo nekoliko več moči. Čevlji so vseeno malo bolj kompaktni od tistih, ki jih običajno nosim v zadnjem času.

Z vstavljenim vložkom imam dober občutek tal pod nogami, a vseeno je ta občutek nekoliko bolj oblazinjen in počutim se manj prizemljeno kot pri nekaterih drugih modelih ali znamkah.

Vedno sem presenečena, kako enostavno je mogoče očistiti podplate Vivobarefoot čevljev. Do zdaj sem brez problema očistila vso umazanijo s podplata, bom pa videla, kako se bodo držali, ko se še malo bolj umažejo. Barve in materiali, ki se uporabljajo v Geo Court čevljih, so vseeno nekoliko bolj občutljivi in jih je zato težje očistiti.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji so na voljo v velikostih 35-43 za ženske in v velikostih 40-49 za moške.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm, zato sem se odločila za žensko velikost 42 z notranjo dolžino 27,5 cm. Ta velikost se mi je vedno zdela nekoliko dolga v Vivobarefoot čevljih za moje noge, ampak v tem modelu mi vseeno deluje dobro.

Želim si samo, da bi imela malo manj prostora pred palcem, vendar zaradi oblike prstnega dela manjša velikost zame ni ustrezna (za male prste mi tam ne ostane dovolj prostora, čeprav je velikost 41 za palec idealna).

Dolžina stopala mojega moža je 27,5 cm in nosi velikost 44 z notranjo dolžino 28,9 cm. Ima isti problem kot jaz. Tudi njemu manjša velikost ne ustreza zaradi oblike stopala, ki je podobna moji.

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela pri Vivobarefoot Geo Court čevljih je najbolj primerna za egipčansko obliko stopala (palec je najdaljši prst). Tako jaz, kot moj mož imava grško obliko stopala (drugi prst je najdaljši), zato potrebujeva malo več prostora pred prsti, da nama Vivobarefoot čevlji sploh ustrezajo.

V manjši velikosti, z manj prostora pred palcem, namreč ne ostane dovolj prostora za male prste. Zato ne bi priporočala Vivobarefoot čevljev za stopala kvadratne oblike, saj oblika prstnega dela čevlja res ni idealna za to obliko stopala.

Vivobarefoot je precej izboljšal obliko prstnega dela od lani (glej fotografijo vložkov spodaj), čevlji Geo Court pa so vsekakor širši od drugih Vivobarefoot, ki jih imam doma ali pa sem jih preizkusila v zadnjih letih. Po širini se lepo prilegajo mojim srednje širokim do širokim stopalom.

Moj palec je lahko popolnoma raven v njih in ne čutim, da bi se dotikal roba čevlja. Toda glede prostora nad prsti ne bi rekla, da so super prostorni. Usnje je debelejše in bolj kompaktno, zato lahko na začetku občutite večji pritisk na prste od zgoraj, če so vaši prsti bliže koncu čevlja kot moji.

Moram reči, da jaz s tem nimam težav, saj imam pred palcem še precej prostora, če so pa vaši prsti bliže koncu čevlja, je to lahko vseeno malo moteče.

3.3. Prileganje

Čevlji Geo Court okoli mojih gležnjev pridejo precej visoko. Dobro se prilegajo mojim stopalom z nizkim nartom. Ni mi bilo niti treba veliko zategniti vezalk. Dejansko sem jih lahko pustila kar tako, kot so prišli iz škatle, kar ni ravno običajno za moja stopala.

Še vedno bi lahko dobro delovali za stopala z večjim volumnom, čeprav bi lahko v predelu prstov delovali malo nizko. Še vedno pa imate tukaj možnost, da vložek odstranite in s tem pridobite nekaj dodatnega prostora.

3.4 Udobje

Ko sem jih prvič preizkusila, so se mi zdeli nekoliko trši in kompaktnejši od tistega, kar sem vajena nositi.

Kar me je na začetku resnično skrbelo, je bil zgornji rob čevlja, ki je segal precej visoko in mi je pritiskal neposredno na gleženj. Mož je imel popolnoma enako težavo.

Moram pa reči, da se je usnje hitro zmehčalo in ko sem jih nekaj časa nosila, sem povsem pozabila, da me je pritiskanje na gleženj na začetku sploh motilo.

4. Primerjava z različnimi znamkami

Tukaj si lahko ogledate primerjavo s čevlji znamke Groundies in Muki Shoes. Čevlji Vivobarefoot Geo Court imajo vsekakor najmanj zaobljeno obliko prstnega dela, moj palec pa se ne dotika strani čevlja. Imam pa v čevljih Muki in Groundies več prostora nad prsti, ti čevlji pa so tudi mehkejši z boljšim občutkom tal pod nogami.

Čevlji Vivobarefoot najbolje ustrezajo egipčanski obliki stopala, Groundies in Muki pa se bolje prilegajo tistim z grškim tipom stopala ter stopalom z bolj kvadratno obliko.

5. Kako jih nositi?

Dizajn Geo Court čevljev je preprosto izjemen in brezčasen. Nosite jih lahko preprosto s čimer koli. Seveda ne z večerno obleko, ampak resnično dobro delujejo z veliko različnimi casual oblačili 🙂

V njih boste videti modno tudi, če jih boste nosili samo z navadnimi legicami.

Seveda pa jih lahko nosite tudi s kavbojkami.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Vivobarefoot Geo Court lahko kupite na njihovi uradni spletni strani ali pri različnih prodajalcih. Polna cena za model Geo Court je 135 € (do 31. 3. 2020 so naprodaj s 25% popusta).

Čevlje lahko kupite z 10% popusta z uporabo moje partnerske kode BUVIVO20.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države, iz katere prihajate. V večini držav je pošiljanje brezplačno za naročila nad 100 € (tudi za Slovenijo). Vračilo je brezplačno le v nekaterih državah (za Slovenijo je strošek vračila vaš).

8. Kje so narejeni?

Podjetje Vivobarefoot je trenutno v postopku selitve svojih glavnih proizvodnih linij iz Kitajske v Vietnam. Imajo tudi pisarne v Etiopiji in na Portugalskem. Vsi njihovi čevlji so narejeni s trajnostjo v mislih. Njihov cilj je trajnostna zasnova z ničelnim vplivom na okolje.

9. Povzetek

Čevlji Geo Court so postali moji najljubši čevlji znamke Vivobarefoot. Niso najmehkejši na tržišču, a vsekakor so eni izmed najbolje oblikovanih in obožujem, kako lepo izgledajo na nogi. Vsekakor me je presenetila širina teh čevljev, saj so širši od nekaterih drugih modelov Vivo, ki sem jih preizkusila, vendar bi še vedno rekla, da ne bodo ustrezali tistim z zelo širokimi nogami.

To so tudi moževi prvi bosonogi čevlji in so bili verjetno idealna izbira za mehak prehod na bosonogo obutev. Pa še s svojo ženo ima ujemajoče se čevlje 😛

Uporabite BUVIVO20 za 20% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*