Domov ˃ Ocene ˃ ZEAZOOkids Freya – ocena

ZEAZOOkids Freya – ocena

ZEAZOOkids Freya so sandali, ki jih lahko brez problema nosite na poroko ali za posebne priložnost, hkrati pa delujejo dovolj vsakdanji za kombiniranje s preprostejšimi oblačili. Zaradi svojega dizajna s paskom čez prste pa bodo odgovarjali tudi tistim, ki jim trak med prsti ne ustreza.

ZEAZOOkids že leta navdušujejo s svojimi zelo popularnimi bosonogimi sandali kot so npr. Siren, Coral in Anemone. Letošnjo pomlad so se tem brezčasnim modelom pridružili še trije popolnoma novi modeli ženskih sandalov – Freya, Sahara in Symphony ter novi modeli moških sandalov.

Freya je model, ki ga ocenjujem tukaj.

Izjava: Sandale sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z ZEAZOOkids sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust  BOSENOGICE (brez dodatnega stroška za vas).

♥ Dobite 5% popusta na ZEAZOOkids z mojo partnersko kodo BOSENOGICE

1. Splošno

  • Znamka: ZEAZOOkids
  • Model: Freya
  • Barva: Vanilla
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 41

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Sandali Freya so izdelani iz usnja in so na voljo v različnih standardnih barvah. Moji sandali so barve Vanilla in ime vanilija zelo dobro piše to nežno in zelo nevtralno bež barvo usnja.

Za doplačilo si je možno izbrati tudi katero koli drugo barvo usnja iz njihove ponudbe.

Sandali imajo poseben T-dizajn, kjer sta prednja trakova preko vzdolžnega traku povezana s trakom, ki poteka okrog gležnja. Dolžino trakov čez prste in okrog gležnja si lahko po potrebi prilagodite in zmanjšate ali povečate obseg.

Pri tem modelu sandalov je peta odprta. Pasek poteka okrog gležnjev, ki je preko stranskih trakov povezan s podplatom. Na ta način dosežemo podobno fiksacijo, kot če uporabili pasek, ki poteka direktno čez nart.

Za zapenjanje se uporablja kovinska sponka brez dodanega niklja.

2.2 Podplat

Za podplat je uporabljena 6 mm debela Vibram superflex guma. Takšen podplat mi je pri sandalih osebno eden izmed najljubših, ker je zelo mehak in prožen, v njem se dobro občuti podlaga, hkrati pa nudi zadostno količino zaščite.

Sandale lahko brez truda zvijemo v obe smeri.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz sandalov od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Model Freya je popolnoma nov model leta 2021 in je trenutno je na voljo v velikostih 35 do 42 v standardni (“regular”) širini. Po izkušnji z modelom Siren sem tudi tukaj izbrala velikost 41 za mojo dolžino stopala 26,3 cm. Za to dolžino je to tudi priporočena velikost po njihovi tabeli velikosti.

©ZEAZOOkids

V odprtih sandalih pravilo 12 mm ne velja. Potrebno je izbrati toliko dodatnega prostora, da med hojo ostanejo vsi prsti na podplatu (cca. 7-10mm). Preveč dodatnega prostora ni zaželjeno, ker se lahko v tem primeru spotikate.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Pri tem modelu imam sama malenkost več prostora pred palcem, vendar mi zaradi oblike prstnega dela (ki se idealno ne ujema z mojo obliko stopala) in dejstva, da se stopalo med hojo malenkost premakne naprej, manjša številka ne bi ustrezala.

3.2. Prstni del & širina

Prstni del Freya sandalov “regular” širine je najprimernejši za tip stopala 1 in 2 – najdaljši palec. Oblika je enaka kot pri modelu Siren regular širine, ki sem ga ocenila tukaj.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Moje stopalo ima najdaljši drugi prst in razmeroma dolg tretji prst, zato moram pri takšni obliki stopala upoštevati malo več prostora pred prsti, da mi tretji prst med hojo ne visi čez podplat.

V primeru, da bi bil moj najdaljši prst palec, bi lahko nosila tudi številko manjše sandale.

Regular širina je najprimernejša za srednje široka in srednje široka do široka stopala. Pri moji širini stopala 10 cm so sandali še dovolj široki, nimam pa nobene “rezervne” širine za še širše stopalo.

ZEAZOOkids omogoča tudi delne prilagoditve sandalov. Zaenkrat lahko pri tem modelu prilagodite le obseg paska čez prste obseg, ne pa tudi širine podplata (ni pa izključeno da to ne bo mogoče v prihodnosti). V številki 41 znaša standardni obseg 25 cm. Moj obseg stopala je 24 cm, zato je dolžina paska čez prste skrajšana (vzeta je dolžina paska od št. 39).

Pri Freya modelu je pasek čez prste nameščen malce višje čez palec, zato je ustrezen obseg pomemben. Pretesen pasek vam bo tiščal prste skupaj, s preohlapnim pa boste težko hodili.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Sandali se mi zelo dobro prilegajo okrog gležnjev, vendar je dolžina paska zaradi mojih ozkih gležnjev prilagojena. V primeru, da imate zelo ozke ali široke gležnje, vam priporočam, da tudi vi izberete to možnost po meri.

Pasek okrog gležnjev poskrbi, da so sandali lepo fiksni na nogi in da se stopalo med hojo bistveno ne pomakne naprej.

V primerjavi s Siren modelom v golden-beige barvi, je vanilla usnje pri modelu Freya malenkost kompaktnejše, vendar še vedno mehko.

Pri obeh modelih nosim enako velikost, vendar je podplat pri Siren daljši, ker je peta zaprta. Končna pozicija stopala v sandalu je pri obeh modelih zelo podobna. Pri obeh modelih imam tudi prilagojeno dolžino paska čez prste. Pri modelu Siren je pasek nameščen malenkost bolj nazaj.

4. Udobje

Sandali so zelo udobni. Nikjer me ne žulijo, v njih se nisem nikoli spotaknila in tudi podplat je zelo udoben za hojo.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Freya je model, ki ga boste z lahkoto kombinirali z bolj “casual” oblačili, kot tudi s kakšno elegantnejšo bluzico ali tudi poletno obleko. Pester nabor barv bo zadostil vsem okusom, je pa vanilla barva na fotografiji, precej nevtralna in zelo enostavna za kombiniranje.

6. Cena & kje kupiti

Freya sandale lahko kupite neposredno na Zeazoo uradni spletni strani. Cena za sandale je 68€.

Vse dodatne prilagoditve sandalov je potrebno doplačati. Barva po meri je 15€, kar dodate v košarico tukaj.

ZEAZOOkids sandale lahko kupite na uradni spletni strani s 5% popusta z mojo partnersko kodo BOSENOGICE.

Kodo je mogoče kombinirati z njihovim “referral” programom in programom zvestobe, tako da je lahko vaš končni popust še večji.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in hitrosti dostave. DHL Express dostava znaša 25€. Navadna poštnina je 10€, toda včasih traja izjemno dolgo, da paket prispe.

8. Povzetek

Freya so popolna mešanica športnih in elegantnih sandalov, zato je to kos, ki ga boste lahko brez problema nosili velikokrat. Odličen podplat in možnost delne prilagoditve trakov bodo poskrbeli, da vam bodo pristajali še bolje. Zeazoo, čestitke za še ene odlične sandale. Bravo!


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*