Wildling Shoes Tanuki – ocena

Čevlji iz papirja? Ja, prav ste slišali. Wildling Shoes Tanuki so izdelani iz papirja. Preprosto ni lažjega, udobnejšega in bolj zračnega zaprtega čevlja kot je ta. Te čevlje boste brez problema nosili tudi v vročem poletju.

Prav moj Tanuki model Suna je bil prvi čevelj, ki je mamo prepričal, da je začela nositi bosonoge čevlje. Pri tem čevlju je ni motila niti tankost podplata, niti izgled. To so bili čevlji za katere je rekla, o, ti pa so res dobri. Wildlings Shoes Tanuki modele nosi tudi ostala moja družina in prav vsem so všeč.

Tanuki modeli so na voljo v različnih barvah in sprva sem imela namen ocenjevati le Tanuki Niji model. Vendar sem se odločila v oceno vključiti tudi nekaj ostalih barv, da vam pokažem pestrost modelov. Nekateri izmed njih so stalnica in so na voljo vedno, medtem ko so drugi le del posebne izdaje ali barva ene sezone.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

1. Splošno

  • Znamka: Wildling Shoes
  • Model: Tanuki (Niji, Umi, Minto)
  • Barva: Niji – umazano bela, Umi – temno modra, Minto – mint zelena
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli, otroški | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Wildling Tanuki so izdelani iz prav posebnega raztegljivega washi materiala, ki je mešanica papirja (75%) in poliestra (25%). Material je izjemno zračen, se hitro suši in ima antibakterijski učinek. To je material, ki ga ne boste srečali pri nobenih drugih čevljih in je resnično izjemen.

Na spodnji fotografiji lahko vidite tri Tanuki modele – (od leve proti desni) Niji, Minto in Umi. Niji in Umi sta osnovna modela in sta na voljo ves čas, medtem ko je Minto del posebne izdaje. Moj Minto par sem kupila že lani, na voljo pa je bil tudi letos, vendar so odrasle številke pošle v trenutku.

Kot zanimivost lahko povem, da je bil Tanuki Niji sprva izdan le kot omejena serija, vendar je bil tako dobro sprejet med ljudmi, da se je Wildling odločil, da model postane del stalne Tanuki kolekcije.

Le poglejte to zračnost in tankost materiala.

Vsi Tanuki modeli imajo dodane ujemajoče vezalke, ki pa jih lahko zamenjate s katero koli drugo barvo navadnih ali elastičnih vezalk iz njihove ponudbe. Odrasli modeli imajo priložene navadne vezalke, otroški elastične.

Med vsemi Tanuki modeli nosi model Niji prav posebno sporočilo. Namreč, majhna mavrica na levem čevlju ni izbrana naključno. Leva stran je naša srčna stran, mavrica, ki je v osnovi simbol gibanja gejev in lezbijk, pa ima tudi globlji pomen in simbolizira strpnost in toleranco do drugih.

Celotno zgodbo o mavrici in kako se je znašla na Niji čevlju si lahko preberete v prispevku Behind the rainbow.

Na peti je dodan značilen logotip lisice z dodano vlečno zanko na vrhu za lažje obuvanje čevlja.

2.2 Podloga

Vsi letošnji Tanuki modeli (glej Umi model levo) imajo priložen vložek iz mešanice konoplje in lana, ki odlično regulira temperaturo in vlago. Moj Niji model na fotografiji je lanski model in ima priložen washi vložek, ki je bil letos zamenjan z enakim vložkom kot ga ima Umi model. Vsi, ki želite nositi Tanuki modele v vlažnem in mokrem okolju si lahko sedaj washi vložek dokupite.

2.3 Podplat

Pri Wildling čevljih ljudje običajno najprej opazijo ta poseben razdeljen podplat, ki je značilen za vse Wildling čevlje. Dizajn podplata so navdihnili čevlji Ninja bojevnikov in podplat izvrstno opravlja svojo funkcijo. Občutek tal je v njih izjemen.

Glede fleksibilnosti ni nobenih dvomov. Pri tem le 3,5 mm debelem podplatu (2,5 mm v manjših številkah) in tako mehkem zgornjem delu se počutiš kot da bi nosil le tanke nogavice.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Tanuki modeli so na voljo v otroških ‘Wildling’ in odraslih ‘Rewild’ številkah, torej v velikostih 23 do 48 (vendar vse barve niso na voljo v otroških številkah). Razlika med otroškimi in odraslimi modeli je le v vezalkah (otroški modeli imajo elastične).

Za določitev pravilne velikosti vam priporočam uporabo Wildling FitKita, ki si ga lahko natisnete na njihovi spletni strani (pazite na pravilno merilo). Za odrasle izberite velikost, kjer prsti segajo do ‘Rolling space’ linije in za otroke do ‘Growing space’.

Tako kot pri večini poletnih Wildling modelov, tudi tukaj nosim velikost 42 z notranjo dolžino 27,3 cm. Čevlji so 10 mm daljši od mojega stopala, kar je znotraj optimalnega prostora, ki se priporoča. Čevlje vedno nosim na boso nogo, zato imam vedno dovolj prostora za gibanje vseh prstov.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Wildling čevlji imajo precej kvadratno obliko prstnega dela. Idealno ustrezajo tipu stopal 4 in 5, vendar je oblika precej univerzalna in se dobro prilegajo tudi vsem ostalim tipom stopal. Več dodatnega prostora pred manjšimi prsti lahko zaradi ostrejšega naklona prstov ostaja le pri tipu 1. Moji obliki stopal, oblika čevlja zelo dobro ustreza.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Čevlji so najprimernejši za srednje široka stopala. Lepo pristajajo tudi ožjim stopalom in srednje širokim do širokom stopalom, ki imajo manj volumna.

Za mojo širino stopala (10 cm) so še ravno dovolj široki. Washi material se z nošenjem tudi malenkost raztegne, vendar kljub temu pazite, da prsti med hojo ne visijo čez podplat, čeprav izjemno mehak zgornji del to dovoljuje.

Primerni so tudi za stopala z malo večjim volumnom v sprednjem delu, vendar če je širina stopala znotraj širine podplata.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Tanuki modeli se lepo fiksirajo na različne višine narta in volumna v predelu narta. Najlepše bodo pristajali tistim z nižjim in srednje visokim nartom, vendar dobro ustrezajo tudi tistim z malo večjim volumnom stopala in širšimi gležnji.

Če imate ožje gležnje kot npr. jaz, lahko okrog gležnja opazite ohlapnejše prileganje, vendar zaradi tega čevelj ni manj fiksen na nogi in med hojo to ni moteče.

4. Udobje

Izjemno izjemno udobni čevlji. Res nimam nobenih pripomb. Čisti užitek jih je nositi.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Ti lahki in zračni poletni čevlji se lepo kombinirajo z lahkotnejšo poletno obleko ali s krajšimi kavbojkami in majico. Če delate v zdravstvu lahko Tanuki čevlje nosite tudi v službi. Odlično se obnesejo. Preizkušeno 🙂

6. Cena & kje kupiti

Wildling čevlje lahko kupite samo na njihovi uradni spletni strani. Cena za odrasle Tanuki modele je 99€ in otroške 85€.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja za Nemčijo znašajo 4,90€, za mednarodna naročila pa 8,90€. Brezplačna dostava je za vsa naročila nad 200 €. Wildling ponuja brezplačno prvo vračilo, ki ga lahko uredite prek DHL-a.

Za brezplačno dostavo v Slovenijo lahko uporabite tudi mojo kodo SLOVENIA (ni partnerska koda), ki se jo lahko uporabi enkrat na en račun.

Pri naročanju vam priporočam uporabo Paypal-a, kjer lahko uporabite njihovo brezplačno storitev vračanja izdelkov.

8. Povzetek

Ko ljudje prvič opazijo Wildling čevlje, njihovo pozornost vedno pritegne njihov značilen videz. Čevelj izgleda zelo mehak, ima malo drugačen podplat. Ja, vsekakor je nekaj posebnega. Ampak Wildling čevlji te hitro pritegnejo in ko jih enkrat poskusiš, spoznaš zakaj so tako izjemni.

Če še niste poskusili Tanuki modela, potem res ne veste kaj zamujate. Tanuki modele nosim že tretjo sezono in jih ne morem bolj prehvaliti. To so odlični čevlji. Ne samo odlični, fantastični.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*