Domov ˃ Ocene ˃ Wildling Shoes Talas – ocena

Wildling Shoes Talas – ocena

Wildling Shoes Talas – čevelj zmanjšan na minimalno raven. Slogan, ki čudovito opiše popolnoma nov, svež in tako drugačen model te priljubljene bosonoge znamke.

Slip-on čevlji so zaradi enostavnosti obuvanja med najbolj priljubljenimi modeli čevljev. Tega zahtevnega bosonogega dizajna se je lotil tudi Wildling Shoes in poskrbel za presenečenje pomladi.

Model Talas, ki je dobil ime po mestu na SV Kirgizije, združuje vse odlične lastnosti Wildling Shoes čevljev, ki slovijo po svoji mehkobi ter naravnih, trajnostnih materialih. Čevlji so odlična kombinacija washi materiala, podloge iz organskega bombaža ter izjemno tankega podplata.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

BREZPLAČNA POŠTNINA s kodo WN_barefootuniverse (velja na prvi nakup)

1. Splošno

  • Znamka: Wildling Shoes
  • Model: Talas
  • Barva: mornarsko modra
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Wildling Shoes za svoj prvi slip-on čevelj ne bi mogel izbrati boljšega materiala. Ta izjemno zračna in raztegljiva tkanina po imenu washi, je izdelana iz mešanice papirja (75%) in poliestra (25%), kjer so vlakna za tkanino pridobljena iz listne ovojnice drevesa po imenu Abacá in nato zvita okoli poliestrskega jedra.

Washi je material, ki se izjemno hitro suši in ima antibakterijski učinek. Wildling Shoes ga uporablja tudi pri svojih Tanuki modelih, ki so zame eni izmed najljubših modelov vseh časov.

Slip-on čevlji so na voljo v dveh barvah – zeleni (model Saiga) ter mornarsko modri (model Talas), ki jo testiram tukaj. Zgornji del je tako v celoti izdelan iz washi materiala, vključno z obrobo, ki je pri večih Wildling Shoes modelih izdelana iz mikrofibre.

Ker čevlji nimajo nobenih vezalk, je njihov izgled izjemno minimalističen. Pregib materiala v predelu narta ter zaključek v V-obliki poskrbi, da čevelj ne deluje preveč pusto.

V notranjosti je skrita tudi elastika, ki omogoča lažje prilagajanje različnih višinam narta.

Zaradi želje po zmanjšanju števila šivov in povečanja udobja, je vlečna zanka, podobno kot pri Tengri modelu, izdelana na zelo inovativen način. Podaljšana je iz zgornjega dela čevlja, zato na tem mestu ne boste občutili nobenih motečih šivov. Zanka je tudi dovolj velika, da jo lahko brez težav uporabite kot pomoč pri obuvanju čevlja.

Talas ima na peti dodan tudi nov, spremenjen logotip lisice, ki je zaščitni znak znamke Wildling Shoes.

2.2 Podloga

Notranjost je podložena s certificiranim organskim bombažem, ki deluje zelo prijetno na bosi nogi, vendar občutek v čevlju ni identičen kot v Tanuki modelih, ki v notranjosti nimajo nobene dodatne bombažne podloge. Dodatna podloga poskrbi tudi za večjo stabilnost čevlja na nogi.

Vložek je odstranljiv in je izdelan iz mešanice konoplje in lanu, ki odlično regulira temperaturo in vlago.

2.3 Podplat

Tudi model Talas vključuje prepoznaven razdeljen Wildling Shoes podplat. Ta izjemno tanek podplat (2,5 mm v manjših številkah, 3,5 mm v večjih) nudi izjemen občutek tal.

V izogib neželeni obrabi podplata pri ljudeh, ki zaradi dolgoletnega nošenja preozke obutve, ta predel prekomerno obremenjujejo, je spodnji del čevlja, na mestu, kjer ni podplata, tudi dodatno zaščiten.

Prožnost modela Talas je izjemna in to je maksimalna mehkoba, ki jo lahko pričakujete od katerega koli čevlja.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Talas so na voljo v otroških in odraslih velikostih 23-48 in so primerni za oba spola. Widlling Shoes za svoje čevlje nima navedenih notranjih dolžin, temveč priporoča uporabo Wildling FitKita, ki si ga lahko natisnete na njihovi spletni strani (pazite na pravilno merilo).

Uporaba predloge je zelo preprosta in omogoča enostavno izbiro ustrezne velikosti. Za odrasle izberite velikost, kjer prsti segajo do ‘Rolling space’ linije.

Če ste med dvema velikostma in vaša stopala niso volumensko polna, priporočam izbiro manjšo velikost, v primeru volumensko bolj polnih stopal ostanite pri običajni velikosti. Manjšo velikost priporočam tudi v primeru, če so vaša stopala ožja ali povprečne širine ter imajo manj volumna.

Wildling FitKit za mojo dolžino stopala 26,3 cm priporoča velikost 42. Poskusila sem tako velikost 41 kot 42. Notranja dolžina št. 41 znaša cca. 27 cm in št. 42 27,6 cm (merjeno z merilcem Plus12 s pritiskom). Talas so cca. 2-3 mm daljši od ostalih Wildling modelov, ki jih imam.

Zaradi manjšega volumna stopal, mi nogo lepše oprime velikost 41, velikost 42 lahko nosim z dodatnim vložkom. Zaradi izjemne mehkobe materiala ter razloga, da čevlje nosim na boso nogo, mi kljub krajši dolžini velikost 41 ne deluje omejujoče za prste, vendar je prostora pri prstih vseeno manj kot pri št. 42. Z nogavicami imam v velikosti 41 premalo prostora.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

Wildling čevlji imajo kvadratnejšo obliko prstnega dela in najbolje ustrezajo tipu stopal 2, 4 in 5, vendar se zaradi precej univerzalne oblike dobro prilegajo tudi ostalim tipom stopal. Več dodatnega prostora pred manjšimi prsti lahko zaradi ostrejšega naklona prstov ostaja le pri tipu 1.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Čevlji so najprimernejši za srednje široka in srednje široka do široka stopala. Model Talas ima malo večji volumen čez metatarzalne kosti, kar pomeni da dobro ustrezajo tudi stopalom, ki imajo več volumna (beri večji obseg/volumen in ne večje širine).

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

V velikosti, ki vam jo priporoča Wildling KitKit, čevlji najlepše pristajajo povprečno visokemu nartu ter povprečno širokim in širšim petam in gležnjem. Na splošno opažam lepše prileganje pri stopalih, ki so polnejša v zadnjem delu stopala. Na fotografiji je najlepše prileganje vidno pri stopalu B. Ožjih pet (A), čevlji brez prilagoditev ne oprimejo zadovoljivo. Za stopalo C so čevlji preozki pri prstih.

Model je primeren tudi za višji nart, vendar lahko deluje tesen v primeru zelo visokega narta (primer C). Nekaj raztezanja kljub temu omogoča skita gumica v notranjosti.

V primeru stopal z manj volumna ter ožjih pet, lahko z nekaj triki dosežete boljše prileganje:

  • v čevelj dodajte dodaten vložek (vložek odvzame tudi nekaj širine in volumna pri prstih ter doda malo oblazinjenja)
  • poskusite številko manjše čevlje (velja za ožja in srednje široka stopala – v primeru, če ste med številkama)

Moje stopalo čevlji v velikosti 42 dobro oprimejo, če jih nosim na nogavice, na boso nogo so mi brez prilagoditev preohlapni. Dodaten vložek iz konoplje doda dovolj volumna stopalu, da lahko čevlje nosim tudi na boso nogo. Še vedno opažam ohlapnejše prileganje okrog mojih ožjih pet, vendar, ker so čevlji tako lahki in mehki, mi to med hojo ne povzroča težav.

V manjši velikosti 41 mi čevlji stopalo dobro držijo brez prilagoditev, vendar imam na voljo malenkost manj širine in dolžine.

Pristajanje čevlja v št. 42 z dodatnim vložkom (levo) in brez dodatnega vložka (desno)

4. Udobje

Zračni materiali, izjemna mehkoba, udobje in enostavno obuvanje so številne prednosti Talas modela, zato se lahko čevlji hitro povzpnejo na vrh lestvice vaših najbolj udobnih čevljev.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Slip-on superge so simpatična alternativa klasičnim supergam ter čevljem na vezalke in se podajo k skoraj vsakemu casual poletnem outfitu. Kombinirate jih lahko s kavbojkami, kratkimi jeans hlačami ali poletno obleko. Ker po svojem izgledu malce spominjajo tudi na espadrile, bodo navdušile tudi vse tiste, ki ste tak tip čevlja pogrešali v bosonogi ponudbi.

6. Cena & kje kupiti

Wildling čevlje lahko kupite samo na njihovi uradni spletni strani. Cena je odvisna od modela in za Talas model znaša 99€.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja za mednarodna naročila znašajo 8,90€. Brezplačna dostava je za vsa naročila nad 200€. Wildling ponuja brezplačno prvo vračilo, ki ga lahko zelo enostavno uredite prek DHL dostavne službe.

Za brezplačno dostavo v Slovenijo lahko uporabite kodo SLOVENIA (ni partnerska koda), ki se jo lahko uporabi enkrat na en račun.

8. Povzetek

Slip-on čevlji so zaradi enostavnosti obuvanja izjemno priljubljeni, hkrati pa zaradi težje fiksacije velik zalogaj za vsakega proizvajalca bosonoge obutve.

Wildling Shoes so z dizajnom, izbiro materialov, zračnostjo in mehkobo čevlja, svojo nalogo pri snovanju svojega prvega slip-on modela opravili odlično. Ta izjemno mehak čevelj za poletne dni bo lahko nosil širok krog ljudi. Seveda ima, tako kot vsak slip-on model, tudi ta svoje posebnosti pri pristajanju različnim stopalom, vendar si lahko z različnimi triki pomagate, da tudi pri takšnem modelu dosežete najboljše prileganje za vas.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*