Domov ˃ Ocene ˃ Wildling Shoes pomlad poletje 2022 – ocena

Wildling Shoes pomlad poletje 2022 – ocena

Pomlad prinaša novo obdobje pri Wildling Shoes. Nov logo, nova spletna stran, novi modeli in nov slogan ‘We are part of the RE:GENERATION’.

Regeneracija – ideja, ki je poskrbela za spremembo pri Wildling Shoes. Beseda, ki ne simbolizira samo regeneracije stopal in telesa, ki nam jo prinašajo bosonogi čevlji, ampak tudi odgovornost za ekološke in socialne probleme. 

V letošnji pomladni kolekciji prevladujejo enobarvni modeli, prav tako njihova imena niso izbrana naključno. Večina jih ima kirgizijsko ime oz. jih je navdihnila kirgizijska narava. Namreč, del materialov prihaja iz te azijske države in projekta z imenom ‘Cotonea organic cotton project’.

Prav vsi pomladni modeli imajo tokrat odstranljiv vložek, da je čiščenje še enostavneje, modelov z membrano ni (na voljo je model z membrano Marten iz jesenske kolekcije), prenovljeni so tudi Feather sandali.

Še vedno pa ostajajo tukaj Basic modeli, ki so na voljo cel čas.

Nekaj modelov je v testiranje prejela tudi moja družina in ta ocena vsebuje predstavitev teh modelov.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

1. Splošno

  • Znamka: Wildling Shoes
  • Model: Manul, Tanuki Kokoro, Tengri, Feather Forest
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42
  • Testirani še na: otrocih 17,2/7,1 cm (velikost 29), 21/8 cm (velikost 35) in 23/8,6 cm (velikost 38)

| Narejeni v EU | Odrasli, otroški | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Modeli

2.1 Manul

Manul v letošnji kolekciji še posebej izstopa zaradi svojega izjemno minimalističnega videza. Izdelan je iz 100% lanu in ni barvan (ne zunanjost in ne notranjost). Lan je uporabljen tudi za obrobo, kjer Wildling običajno uporabi mikrofibro. Luknje za vezalke so vezene, zato so skoraj neopazne.

Material je malenkost kompaktnejši kot ste ga vajeni videti pri Wildling shoes, vendar se začne izjemno hitro mehčati (govorimo o minutah).

Manul je na voljo v vseh velikosti – za malčke, otroke in odrasle. Pri tem modelu nosim velikost 42, vendar so čevlji npr. cca. 2-3 mm daljši od Tanuki modela. Notranja dolžina znaša cca. 27,5 cm.

Širina podplata pri Manul modelu v primerjavi z ostalimi modeli ostaja enaka, zato v širino ne bodo primernejši za široka stopala (najbolj primerni za srednje široka in srednje široka do široka stopala), vendar ima model več volumna (več materiala v zgornjem delu oz. večji obseg čez prste), zato bo bolje ustrezal tudi stopalom z večjim volumnom. V primeru, da so vaša stopala volumensko manj polna, lahko ta model deluje bolj velikodušno v primerjavi z ostalimi modeli.

Najbolje pristajajo povprečno širokim gležnjem in se lepo prilagodijo na različne višine nartov. Ozkih gležnjev ne oprimejo popolnoma, vendar meni to ni moteče med hojo. Koliko se bo material dodatno raztegnil v prihodnosti, še v tem trenutku ne morem komentirati.

Tukaj je manjša primerjava Manul modela s Tanuki Niji modelom. Barvi obeh modelov sta na spletni strani opisani kot offwhite, vendar je Manul malo temnejše bež barve.

Tanuki je izdelan iz zelo tankega in zračnega washi materiala, lan v Manul modelu pa sprva lahko deluje nekoliko trši in debelejši kot drugi materiali v Wildling modelih, vendar se z nošenjem zelo hitro zmehča. Oba materiala sta primerna za toplejše dni. V vetrovnih spomladanskih dneh je bil material Tanuki še tanjši in bolj zračen, vendar Manul še nisem imela priložnosti preizkusiti poleti.

Pri obeh modelih nosim velikost 42, vendar je Manul v isti velikosti približno 2-3 mm daljši. 

Prav tako je Manul bolj prostoren kot Tanuki v isti velikosti. Razlika je posledica večjega obsega zgornjega dela, širina podplata je pri obeh modelih enaka. 

Manul so okoli gležnjev nekoliko širši od Tanuki, zato Tanuki modeli bolje oprimejo ožje gležnje.

2.2 Tanuki Kokoro

Tanuki modeli že več let navdušujejo vse Wildling navdušence. Letošnje leto se je osnovnim barvam pridružil model Kokoro v barvi medvedje maline, ki je čudovite vijolično/roza barve.

Tanuki modeli so izdelani iz washi materiala, ki je izjemno zračen in tanek. Popoln za toplejše dni. Na voljo so v otroških in odraslih velikostih. Otroški modeli imajo elastične vezalke, odrasli bombažne, kot vedno pa si lahko vezalke po želji tudi zamenjate.

Tanuki modeli so najprimernejši za srednje široka stopala. Lepo pristajajo tudi ožjim stopalom in srednje širokim do širokom stopalom, ki imajo manj volumna. Kljub enaki širini podplata delujejo ožji od Manul modela na račun manjšega obsega vrhnjega dela. Prav tako so v primerjavi z Manul modelom malenkost krajši v enaki velikosti.

Tanuki modele sem ocenila že lansko leto, zato si lahko detajlno oceno preberete tukaj.

2.3 Tengri

Tengri model je izdelan iz nebeljenega bombaža iz Cotonea projekta, ki pa je na otip delujejo izjemno mehko. Zaradi svilnatega sijaja in žametnega občutka delujejo prav elegantno.

Material pa ni edina posebnost pri tem modelu, temveč tudi kroj, ki ga je Wildling tokrat razvil malo drugače. Čevelj je sestavljen iz manjšega številka kosov kot običajno, zato boste pri Tengri modelu opazili tudi manj šivov. Tudi jezik je zasnovan drugače.

Posebnost je tudi vlečna zanka, ki je izdelana iz enega kosa vrhnjega materiala. Tako kot Manul, tudi ta model nima obrobe iz mikrovlaken.

Sin nosi velikost 38 in model se izjemno lepo fiksira na njegove ozke gležnje in nizek nart.

2.4 Feather Forest

Feather sandali so še ena stalnica med Wildling modeli. Otroci in jaz jih nosimo odkar so bili prvič izdani. Poleg novih, svežih barv (Forest in Plum), je letos prišlo še do manjših sprememb v dizajnu, zato so tudi odrasli črni model preimenovali v Magpie.

Letošnji modeli imajo dodanega več materiala na straneh, da je zagotovljen še boljši oprijem, izpopolnjeni so trakovi, sandali pa so izdelani iz manj ločenih delov, med drugim je iz zgornjega dela oblikovana tudi vlečna zanka.

Pri Feather modelu priporočam izbiro eno številko večje velikosti od vaše običajne Wildling velikosti, vendar za vse podrobnosti preverite mojo detajlno oceno Feather sandalov tukaj.

Pri sinovi velikosti na fotografiji upoštevajte, da smo dolžino izbirali pozimi in da bo njegovo stopalo do takrat, ko jih bo lahko nosil, še zraslo.

2.5 Basics – Nebula & Tanuki modeli

Poleg letošnjih sezonskih modelov, so tukaj na voljo še standardni modeli, med katerimi smo že testirali Nebula ter Tanuki Niji in Umi modele.

Nebula

Nebula je ekskluziven model od Wildling Shoes, narejen samo iz treh kosov. Wildling Shoes so potrebovali več kot tri leta, da so izpopolnili vzorec pletenja in ga dodali v svojo stalno zbirko. Osebno ga še nisem preizkusila, vendar ga je lansko poletje testiral moj sin.

Po njegovih besedah so čevlji izjemno udobni. Takoj so mu bili všeč, saj ga spominjajo na nogavice in ne čevlje.

Model lahko zaradi načina izdelave deluje malenkost krajši, zato priporočam številko večje čevlje.

Tanuki Niji & Umi

Tanuki Niji in Umi sta izdelana iz enakega materiala kot letošnji Tanuki Kokoro model, razlikujeta se le v barvi. Več o Tanuki modelih lahko preberete v moji podrobni oceni tukaj.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Wildling Shoes so na voljo v številkah 18 do 48 in so razdeljeni na kolekcije Toddlers (18-22), Kids (23-35) in Adults (36-48), vendar vsi modeli niso na voljo v vseh številkah. Modeli, ki so letos na voljo v vseh številkah so Yak, Manul in Kul ter Feather sandali.

Za določitev ustrezne velikosti vam priporočam, da si natisnete njihovo FitKit predlogo (pazite na pravilno merilo). Hkrati vam priporočam, da preberete tudi opise pod posamezni modeli, ker so lahko včasih kateri modeli malo daljši ali krajši.

ODRASLI izberite velikost kjer vaši prsti segajo do:

  • rolling space” linije – velja za vse zaprte čevlje iz pomladnih kolekcij
  • growing space” linije v primeru, da kupujete Feather sandale

Glede na FitKit potrebujem pri moji dolžini stopala 26,3 cm, velikost 42 (glejte ‘Rolling space’ linijo). To je tudi velikost, ki jo običajno nosim v poletnih Wildling modelih. Če se boste orientirali glede na predlogo, boste imeli v čevlju cca. 12 mm prostora.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Merilo za ustrezno dolžino vam je lahko šiv nad prsti. Do te točke naj segajo prsti odraslega človeka, da bo prostora v čevlju dovolj.

Za OTROKE izberite velikost:

  • kjer prsti segajo do “growing space” linije – velja za vse zaprte čevlje
  • eno številko večje od številke, ki jo pokaže growing space” linija, če kupujete Feather sandale

Z izbiro takšne velikosti boste otroku zagotovili ustrezen prostor za rast v čevlju. Za podrobnejše informacije za izbiro velikosti pri Feather sandalih, preberite mojo objavo tukaj.

3.2. Prstni del & širina

Wildling čevlji imajo kvadratnejšo obliko prstnega dela in idealno ustrezajo tipu stopal 2, 4 in 5. Vendar je oblika precej univerzalna in se lahko dobro prilega tudi ostalim tipom stopal. Več dodatnega prostora pred manjšimi prsti lahko zaradi ostrejšega naklona prstov ostaja pri tipu 1.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Čevlji so najprimernejši za srednje široka stopala, maksimalno srednje široka do široka stopala. Nekaj dodatne širine je mogoče pridobiti z izbiro večje velikosti.

Nekateri modeli imajo večji obseg čez metatarzalne kosti, kar pa ne pomeni, da bodo ustrezali tudi širokim stopalom (prsti morajo ostati v kontaktu s podlago in ne smejo viseti čez podplat), temveč ustrezajo stopalom, ki imajo več volumna (beri večji obseg/volumen in ne širine).

Za moje stopalo širine 10 cm mi velikost 42 pri Wildling Shoes modelih po širini ustreza, vendar sem na meji z ustrezno širino za mojo velikost stopala.

5. Udobje

Nisem še srečala osebe, ki bi jim bili Wildling čevlji neudobni. Zelo težko si je prestavljati kako ekstremno mehek čevelj je to, dokler jih ne poskusiš.

6. Kako in kdaj jih nositi?

Wildling čevlji se odlično kombiniranjo s ‘casual’ oblačili. Letošnji nabor barv je primeren za vse tiste, ki iščete živahnejše tone, kot tiste, ki prisegate na nevtralnejše poletne barve.

7. Cena & kje kupiti

Wildling čevlje lahko kupite samo na njihovi uradni spletni strani. Cena je odvisna od modela in znaša od 69€ do 119€.

8. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja za Nemčijo znašajo 4,90€, za mednarodna naročila pa 8,90€. Brezplačna dostava je za vsa naročila nad 200€. Wildling ponuja brezplačno prvo vračilo, ki ga lahko zelo enostavno uredite prek DHL dostavne službe.

Za brezplačno dostavo v Slovenijo lahko uporabite tudi kodo SLOVENIA (ni partnerska koda), ki se jo lahko uporabi enkrat na en račun.

9. Povzetek

Ja, vedno mi je v užitek videti in preizkušati nove Wildling Shoes modele. Njihove izdaje kolekcij vedno vzbujajo prijetno pričakovanje in tudi malo nestrpnosti 😛 Še posebej, ker nas radi presenetijo tudi z modeli presenečenja, limited edition barvami in kroji.

Njihova letošnja kolekcija je še prav posebna, saj nam je poleg novega logotipa postregla tudi z novimi kroji in materiali. Pri tem pa vsekakor ne pozabite preveriti še ostalih čudovitih modelov iz letošnje pomladne kolekcije.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*