Wildling Shoes Pegasus in Lizard – ocena

Nova Wildling Shoes kolekcija je polna barv, novih naravnih materialov in prihaja z zelo pomembnim sporočilom: “Odgovorni smo za vsak korak”. In nositi čevlje s tako čudovito zgodbo mi je res v veselje.

Brez našega planeta ne moremo živeti in kako skrbimo zanj je pomembno. Podjetje, ki se močno posveča trajnosti, je sedaj stopilo še korak naprej in ustvarilo kolekcijo, ki predstavlja počastitev biotske raznovrstnosti našega planeta.

Njihova modela Eden in Api sta Wildingov opomnik, “kako pomembno je vsako živo bitje za naš ekosistem”. Orhideje, gobe, zelje in metulji so združeni v čudovitem tisku v modelu Eden.

Toda Pegasus in Lizard, ki ju ocenjujem tukaj, prav tako nosita to sporočilo. Podloga v teh čevljih ima enak potisk kot model Eden.

Sporočilu Wildling Shoes sem se sama poklonila s fotografiranjem njihovih čevljev v naravi, blizu vode in čebelnjaka v naši čudoviti državi Sloveniji. Ne smemo pozabiti, kako pomembne so za naš planet čebele in populacija žuželk ter kako močno jim lahko uporaba sintetičnih pesticidov škoduje.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

1. Splošno

  • Znamka: Wildling Shoes
  • Model: Pegasus in Lizard
  • Barva: Pegasus – sinje modra in Lizard – sivo-zelena
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti (glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala) – nosim velikost 42

|Narejeni v EU|Odrasli|Veganski|Pošiljajo po celotnem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Wildling čevlji iz kolekcije pomlad / poletje so narejeni iz različnih materialov. Material opredeljuje za kakšno stopalo in vreme so primerni ter kako se občutijo na nogi.

Pegasus je njihov vodoodporen model iz platna (100% recikliran bombaž) v sinje modri barvi. Na njihovi uradni fotografiji je barva videti nekoliko temnejša in bolj zelenkasta kot na mojih fotografijah, vendar je barva v resnici takšna kot jo vidite tukaj.

Predstavljajte si barvo neba na jasen sončen dan takoj po dežju. To je barva modela Pegasus.

Vezalke so v ujemajoči modri barvi, obroba iz mikrovlaken je malo temnejše modre barve.

Lizard je narejen iz popolnoma novega materiala, ki ga letos preizkušam prvič. Material je super tanek in lahkoten na nogah, kar mi je zelo všeč.

Ta nova mešanica tencel vlaken in lana s sivo-zelenim potiskom je po besedah Wildling shoes material, ki zelo dobro regulira temperaturo in vlago.

(Opomba: Tencel je vlakno proizvedeno iz lesne celuloze in velja kot obnovljiv, ekološki in okolju prijazen material)

Obroba iz mikrovlaken je peščene barve. Svetlejša barva robov jih naredi malenkost bolj občutljive na umazanijo, zato jih sama ne bi nosila kakšnem blatnem okolju in večji umazaniji.

Ali ni ime za model Lizard (kuščar) ravno pravšnje? Vzorec na blagu dejansko spominja na kožo kuščarja.

Podobno kot pri vseh Wildling čevljih, lahko na petnem delu najdete njihov značilni znak lisice ter vlečene zanke, ki so zelo priročne za obuvanje pri teh višjih modelih, kot sta Pegasus in Lizard.

2.2 Podloga

Oba modela sta podložena s certificiranim 100% organsko pridelanim bombažem z dodanim kalejdoskopskim tiskom iz modela Eden, ki sem ga že omenila v uvodu.

Vložek v modelu Lizard ni odstranljiv in je narejen iz kombinacije lana in konoplje (50% konoplje, 50% lana). Vložek v Pegasus modelu je mogoče odstraniti in je narejen iz Lunaturja (80% EVA, 20% orehove lupine).

Če želite svoj Wildling čevelj malo zapolniti in dodati nekaj volumna ali “oblazinjenja”, lahko v njihovi spletni trgovini dokupite tudi dodatne vložke.

Pegasus model ima integrirano vodoodporno membrano, kar pomeni, da je jezik čevlja prišit za dodatno zaščito pred vdorom vode.

Po mojih izkušnjah Wildling čevlji z dodano membrano nekaj časa dobro zadržujejo vodo, vendar lahko za dodatno zaščito še vedno uporabite impregnacijski sprej.

2.3 Podplat

Vsi Wildling čevlji imajo posebne “Ninja” podplate in so debeline le 2,5 mm (do velikosti 41) ali 3,5 mm (42 in več). To jih uvršča na vrh seznama čevljev z najboljšim občutkom tal pod nogami.

Prožnost ni nikoli vprašanje pri Wildling čevljih. Brez napora jih je mogoče zvijati v katero koli smer.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Večina vprašanj, ki jih dobim o Wildling čevljih je povezana z velikostjo. Upoštevajte, da nimajo vsi modeli v enaki velikosti velikosti enake notranje dolžine. Razlog je v materialu, iz katerega so narejeni.

V vseh svojih pomladnih Wildling modelih, običajno nosim velikost 42, v zimskih modelih pa velikost 43. Dolžina mojega stopala je 26,3 cm in na njihovi predlogi za velikost 42 lahko vidite, kako izgleda moje stopalo na predlogi in do katere črte mi segajo prsti.

Moj cilj je imeti 10-12 mm prostora v čevlju. To priporočajo različne študije in to je prostor, ki ga imam najraje.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Če čevelj točno ustreza velikosti, je notranja dolžina Wildling čevljev v velikosti 42 približno 27,2-27,3 cm. Toda tako Pegasus kot Lizard sta nekoliko daljša od tega.

Notranja dolžina Pegasus modela v velikosti 42, merjena s Plus12, je 27,5 cm in Lizard modela 27,7 cm.

Ko izbirate svojo popolno velikost, vam priporočam uporabo Wildling FitKit-a. Hkrati preverite še opis velikosti pri vsakem posameznem modelu. Za model Pegasus je zapisano, da deluje nekoliko večji, za Lizard pa večji, kar ustreza mojim meritvam.

Nasvet za uporabo FitKit-a: prepričajte se, da ste FitKit natisnili v pravem merilu. Papir preložite tam, kjer je črtkana črta ter ga postavite ob steno. Z obema nogama stopite na papir, medtem ko se pete dotikajo stene.

3.2. Prstni del & širina

3.2.1 Prstni del

Vsi Wildling čevlji imajo dobro, zelo kvadratno obliko prstnega dela. Zaradi tega so najbolj primerni za stopala z najdaljšim drugim prstom ali stopala kvadratnejše oblike.

Dobro se obnesejo tudi za stopala z najdaljšim palcem z blažjim naklonom proti mezincu. Tudi tisti z močnejšim naklonom jih seveda lahko nosijo, vendar boste imeli malo več prostora pred manjšimi prsti.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

3.2.2 Širina

Glede širine so najprimernejši za srednje široka in srednje široka od široka stopala, vendar ne pozabite, da material, iz katerega so izdelani, igra veliko vlogo pri tem, kako vam bodo ustrezali.

Širina podplata je pri vseh Wildling čevljih enaka, zgornji del pa se spreminja. Zato lahko imate v nekaterih modelih več prostora v zgornjem delu kot pri drugih.

Na primer, Lizard je narejen iz zelo tankega materiala, ki mojim plitvim stopalom daje veliko prostora znotraj čevlja. Če so vaše noge ozke ali plitve, vam vsekakor priporočam, da pri nošenju tega čevlja uporabite še dodaten vložek. Sama lahko Lizard brez težav nosim tudi brez vsega, toda noga bolje napolni čevelj z dodatnim vložkom in nogavicami.

Ta model lahko dobro funkcionira tudi za srednje široko stopalo z večjim volumnom. Če imate radi veliko prostora nad prsti, ga boste tukaj zagotovo dobili.

Pegasus ni tako prostoren v predelu prstov in se dobro prilega tudi tistim z ožjimi stopali. Če potrebujete več prostora nad prsti, lahko odstranite priložen vložek.

Wildling čevlji imajo super mehak zgornji del in nekateri modeli omogočajo veliko širjenja na stran, če obseg čevlja to omogoča. Vedno pazite, da bodo vaši prsti med hojo na podplatu, kljub temu, da lahko zaradi mehkega zgornjega dela v čevelj spravite tudi širše stopalo.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Oba modela se dobro prilegata različni višini nartov, če pa so vaša stopala ožja, z majhnim volumnom in nižjim nartom, vam bo model Lizard lepše pristajal z dodatnim vložkom.

Sama jih lahko lepo fiksiram na svoje suhe gležnje in pete, vendar v modelu Lizard opazim malo več ohlapnosti okrog gležnjev zaradi tankega materiala. Toda to mi vizualno ni moteče.

4. Udobje

Sem se že kdaj pritoževala, da Wildling čevlji niso udobni? Ne? No, tudi sedaj ne bom. Nič jih ne more premagati v udobju.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Lizard in Pagasus lahko nosite z bolj ‘casual’ oblačili. Najraje jih kombiniram z modrimi kavbojkami in majico, lahko pa jih nosite tudi s športnimi pajkicami za sprehod do trgovine.

Nosite jih, kadar se želite počutiti sproščeno.

6. Cena & kje kupiti

Wildling čevlje lahko kupite samo na njihovi uradni spletni strani. Cena za oba modela je enaka, in sicer znaša 119 €.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja za Nemčijo znašajo 4,90 €, za mednarodna naročila pa 8,90 €. Brezplačna dostava je za vsa naročila nad 200 €. Wildling ponuja brezplačno prvo vračilo, ki ga lahko uredite prek DHL-a.

Za brezplačno dostavo v Slovenijo lahko uporabite tudi mojo kodo SLOVENIA (ni partnerska koda), ki se jo lahko uporabi enkrat na en račun.

Pri naročanju vam priporočam uporabo Paypal-a, kjer lahko uporabite njihovo brezplačno storitev vračanja izdelkov.

8. Povzetek

Wildling shoes so ponovno navdušili s svojo kolekcijo. Ne samo, da je sporočilo, ki ga pošiljajo svetu čudovito, enkratni so tudi novi materiali, uporabljeni v njihovem Lizard (in tudi Eden) modelu ter nove barve. Izbira prave velikosti je lahko včasih za novega kupca vseeno malo zahtevnejša, vendar sem prepričana, da sem vam v svoji oceni podala vse potrebne informacije.

Ste pripravljeni stopiti v nove dogodivščine z Wildling čevlji?

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*