Wildling Shoes Crane – ocena

Nekaj posebnega je na teh Wildling čevljih. Nekaj, kar mi daje občutek, kot da imajo ti čevlji vgrajen nevidni magnet, ki me vleče k sebi in me preprosto ne izpusti več…

Ko so Wildling začeli svojo poslovno pot, je bil njihov cilj razviti ‘čevelj, ki ščiti stopala pred poškodbami in vremenskimi vplivi, hkrati pa čim manj omejuje njihovo naravno gibanje in zdravo rast’.

Po petih letih v industriji bosonogih čevljev njihov uspeh le raste in raste. Ljudje postajajo skoraj obsedni s temi čevlji. Nič čudnega, zakaj imam več parov njihovih čevljev 🙂 Tega razkošja si želite le vedno več.

To pomlad so Wildling predstavili čudovite nove modele različnih barv in materialov za otroke in odrasle. Odločila sem se za njihov novi model Crane v svetlo sivi barvi z integrirano membrano za boljšo zaščito pred dežjem.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino

1. Splošno

  • Znamka: Wildling Shoes
  • Model: Crane
  • Barva: sivo/bela, obroba iz mikrovlaken v mišje sivi barvi
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Cilj Wildling čevljev je uporaba ‘čim bolj čistih naravnih materialov’. Vsi njihovi materiali so skrbno izbrani in tudi za model Crane ni nič drugače.

Zgornji del je narejen iz kombinacije bombaža iz certificiranih organskih virov, recikliranega bombaža, poliestra in drugih recikliranih vlaken ter je v sivo-beli barvi.

Obroba v mišje sivi barvi je narejena iz mikrovlaken.

Vezalke so v ujemajoči svetlo sivi barvi, če pa želite dodati nekaj barve, jih lahko zamenjate z vezalkami druge barve. Na njihovi spletni strani imate na voljo veliko različnih barvah (navadne bombažne ali elastične).

Na zadnji strani čevlja je natisnjen značilni znak Wildling lisice. Zanke za obuvanje so v rjavi barvi.

2.2 Podloga

Notranja podloga je izdelana iz ‘100% bombaža iz certificiranih organskih virov’. Čevlji so res prijetni za nošenje tudi popolnoma brez nogavic.

Čevlji Crane imajo integrirano membrano iz 100% poliestra. Wildling priporoča, da se čevlje še dodatno impregnira z vodoodpornim sprejem za ‘podporo vodoodbojnih lastnosti membrane’.

Zaenkrat se še nisem odločila, da bi jih še dodatno impregnirala, saj se bojim, da bi lahko spremenili barvo, kot se je to zgodilo pri mojih Wildling Flora čevljih. Sem pa jih poskusila postaviti v umivalnik z vodo in zaenkrat voda ni prišla notri. Zato upam, da se bodo dobro obnesli tudi na dežju.

Jezik je prišit na zgornji del čevlja, da se prepreči vdor vode v čevelj.

Čevlji imajo priložen tanek odstranljiv vložek, ki ga po priporočilu Wildling ‘vedno nosite v čevlju, saj fiksira novo konstrukcijo membrane’, lahko pa ga tudi ‘odstranite za boljšo zračnost čevlja’.

2.3 Podplat

Navdih za obliko podplata je Wildling dobil iz japonskih ninja škornjev in je zagotovo nekaj povsem edinstvenega v industriji bosonogih čevljev. Nisem prepričana, če lahko še v katerih drugih čevljih dobite boljši bosonogi občutek, kot ga imate v Wildling čevljih.

Kot lahko vidite na spodnji fotografiji, podplat v Wildling čevljih popolnoma ne pokriva spodnjega dela čevlja. Vse svoje prejšnje Wildling čevlje sem zato po njihovem priporočilu zalepila na sredini, kjer ni podplata, ampak v tem modelu pa to ni več potrebno.

Novost v tem letu je namreč vstavljena črna ojačitev na podplatu. Po podatkih Wildling je ta nov material ‘izjemno močan in trpežen’.

Podplat je mogoče popolnoma enostavno zviti v kateri koli smeri brez posebnega napora. Debelina podplata je le 2,5 mm (velikosti 36-41) ali 3,5 mm (velikosti 42-48).

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Model Crane je na voljo v kolekcijah Cubs, Wildling in Rewild od velikosti 18 do 48.

Po občutku so čisto malenkost krajši od drugih modelov Wildling v isti številki (27,3 cm merjeno s Plus 12). Wildling priporoča, da v primeru, ko ste med dvema velikostima, da izberete ‘večjo od obeh’.

Pri izbiri prave velikosti čevljev zagotovo priporočam uporabo Wildling Fitkit-a. Pazite le, da ga natisnete v pravilnem merilu.

Tu so moja stopala na njihovem FitKitu v velikosti 42. Poskusila sem tudi nekaj modelov v velikosti 41, vendar so vsi moji prsti povsem na koncu čevlja, zato manjša velikost zame ni primerna.

Čeprav so nekoliko manjši kot ostali Wildling čevlji, sem se odločila, da bom ostala na svoji običajni Wildling velikosti v št. 42 pri dolžini mojega stopala 26,3 cm. To velikost nosim tudi v drugih Wildling čevljih, čeprav mi se nekateri modeli prilegajo bolj tesno kot drugi.

Pri modelu Crane imajo zato moji prsti nekoliko manj prostora v čevlju, kot jih imajo pri nekaterih drugih spomladanskih Wildling modelih, vendar je to še vedno dovolj zame. Na fotografijah nosim čevlje z vstavljenim vložkom. Če odstranite vložek, lahko zagotovo dobite še nekaj dodatnega prostora.

3.2. Prstni del & širina

Wildling Čevlji imajo res dobro oblikovan prstni del, ki ustreza veliko različnim oblikam in širinam stopal.

Na spodnji fotografiji lahko vidite mojo nogo na priloženem vložku. Noga visi nekoliko čez rob vložka, a znotraj čevlja je več prostora kot to.

Čevlji najbolje ustrezajo srednje širokim ter srednje širokim do širokim stopalom, toda zaradi vezalk in res mehke tkanine lahko imajo dobro prileganje v čevlju tudi stopala z malo več volumna.

Na koncu so izredno vsestranski čevlji, primerni za veliko različnih oblik in vrst stopal.

3.3. Prileganje

Wildling čevlji se zelo dobro prilegajo različnim oblikam, širini in volumnu stopal. Če pa imate nizek nart kot jaz ali ekstremno ozka stopala, so vam lahko nekateri njihovi modeli vseeno nekoliko globji kot ostali.

Nekateri modeli so lahko po občutku širši ali globlji od ostalih. Če torej ne dobite dobrega prileganja, lahko poskusite vstaviti v čevelj njihov vložek in s tem dodate svoji nogi nekaj volumna.

Ta model mi npr. z vstavljenim vložkom lepo pristaja, brez vložka pa moram imeti čevlje že kar precej zategnjene.

3.4 Udobje

Vsi Wildling čevlji so izjemno mehki in zelo udobni za nošenje. Skoraj nemogoče je, da bi te lahko kjerkoli zažulili. Odlično se prilagodijo vašemu stopalu in to bodo verjetno najbolj udobni čevlji, kar ste jih kdaj sploh nosili.

4. Kako jih nositi?

To so čevlji, ki najlepše pristajajo vašim vsakdanjim oblačilom.

Nosite jih lahko z skinny jeans kavbojkami, hlačami, legicami, trenirko ali celo s krilom. Izberite tisto, kar deluje najbolje za vas.

Tudi zaradi te nevtralne svetlo sive barve jih je mogoče zelo enostavno kombinirati z različnimi oblačili in stili.

5. Cena & kje kupiti

Wildling čevlje lahko kupite le na njihovi uradni spletni strani. Polna cena za model Crane je 119 €.

6. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja v Nemčijo znašajo 4,90 €, za mednarodna naročila pa 8,90 €. Za vsa naročila nad 200 € je poštnina ter prvo vračilo brezplačna.

7. Kje so narejeni?

Eden od ciljev Wildling je vsekakor trajnostna naravnanost v čevljarski industriji. Svoje materiale izbirajo zelo skrbno, večina jih prihaja iz Evrope. Njihovi čevlji so narejeni na Portugalskem, da ohranijo transportne razdalje kratke. Vse to, da pomagajo ohraniti naš planet živ.

8. Povzetek

Mislim, da si za pomlad ne bi mogli želeti boljših vsakdanjih čevljev kot so Wildling čevlji. S svojo lahkotnostjo in udobjem vas bodo popolnoma očarali. Po eni strani so tako lahki in zračni, po drugi strani pa vas ta njihova integrirana membrana varoje pred mokroto in aprilskim dežjem.

S tako udobnimi čevlji na nogah se počutim, da sem res pripravljena na pomlad. To niso moji prvi Wildling čevlji, vendar sem prepričana, da tudi zadnji niso. Ko te Wildling enkrat prevzamejo, si njihov za vedno.

Uporabite AWN_BAREFOOTUNIVERSE za brezplačno poštnino


PTUJ, Slovenija

Wildling Crane čevlji so se potepali na Ptuju. Mesto je najstarejše dokumentirano mesto v Sloveniji. Ponuja ogled čudovitih rimskih spomenikov in pročelij srednjeveških stavb. Tlakovane ulice pa vodijo do enega najlepših gradov v Sloveniji.

Ptuj je mesto festivalov ter močnega etnografskega izročila, ki živi globoko v srcih tamkajšnih ljudi. Tradicionalni mednarodni pustni festival letos poteka že 60. leto. Glavni akter je kurent, tradicionalni pustni lik, ki odganja slabo, prinaša v deželo srečo in zadovoljstvo ter v deželo vabi pomlad.

UNESCO je razglasil vpis obhoda kurentov na Reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*