Unshoes Keota za otroke – ocena

Unshoes Keota sandali za otroke – trpežni, živahnih barv, primerni za vodo, ne drsijo,… Sandali so imeli vse karakteristike, ki so me prepričale v nakup teh krasnih odprtih otroških sandalov primernih tudi za najmlajše otroke.

Otroški Keota sandali so produkt majhnega ameriškega podjetja Unshoes. Njihovi sandali so bili moje prvo naročilo iz ZDA, ko sem jih dve leti nazaj, na začetku pomladi, kupila za vse tri otroke.

Zaradi carine in oteženega postopka vračanja sem bila v skrbeh glede izbire prave številke, vendar sem se na srečo odločila pravilno. Sandali so nam ponovno prišli prav letošnje leto, ko sta iste “podedovane” pare lahko ponovno nosila mlajša dva otroka. V moji oceni boste zato opazili mešanico slik izpred dveh let in letošnjega leta. Vse fotografije od blizu so letošnje in prikazujejo stanje sandalov po dveh sezonah nošenja.

Izjava: Sandale sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Unshoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če nakup opravite preko moje partnerske povezave (brez dodatnega stroška za vas).

♥ Dobite 10% popusta na Unshoes s kodo BOSENOGICE
(koda ni partnerska, povezava je)

1. Splošno

  • Znamka: Unshoes
  • Model: Children’s Keota
  • Barva: modra

| Narejeni v ZDA | Otroški | Veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Unshoes Keota sandali za otroke imajo izjemno minimalističen dizajn. Ti odprti otroški sandali so sestavljeni iz tankega podplata in barvnih trakov, ki držijo otrokovo nogo na mestu. Med prsti poteka tanek, črn trak, medtem ko je trak okrog gležnja na voljo v 4 različnih barvah roza, modri, rdeči in črni.

Na petnem delu je namesto običajnega modrega traku vstavljena elastika, ki omogoča enostavno obuvanje brez vsakokratnega prilagajanja trakov.

2.2 Podplat

Podplat je skupne debeline 5 mm, od tega je spodnja plast podplata debeline 4 in vrhnja plast 1 mm. Ta izjemno tanek podplat lahko enostavno zvijemo v rolico, je pa podplat malenkost kompaktnejši, zato v njem ne čutite veliko oblazinjenja in mehkobe.

Ta podplat se s časom tudi toliko ne oblikuje po stopalu, kot se npr. oblikujejo mehkejši podplati sandalov.

Na sandalih je uporabljen enak podplat z zvezdicami, ki ga najdete tudi pri mojih odraslih Unshoes Wokova sandalih, ki sem jih ocenila tukaj (op. odrasli model ima sedaj nov, spremenjen podplat).

Podplat ima dober oprijem, vrhnja plast pa poskrbi, da stopalo ohrani dober oprijem in povezanost s sandali tudi pri hoji po mokrem. Izjemno pomembno mi je namreč, da otroci lahko brez težav nosijo sandale v vseh razmerah – mokrem in suhem.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz sandalov od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Sandali so na voljo v velikostih 21 do 35. Otroci na fotografijah nosijo številke 23, 28 in 32. Te velikosti so nosili pred dvema letoma, letos pa sta večji dve številki v ponovni uporabi pri mlajšem sinu in hčerki.

Za izbiro prave velikosti je potrebno le natisniti predlogo, ki je na voljo na uradni spletni strani Unshoes. Na ta način vidite, če oblika in širina podplata otroku ustreza. Pazite, da predlogo natisnete v pravilnem merilu in da otrok označeno piko na listu postavi med prste, kajti na tem mestu je pritrjen trak.

Hčerka stoji na predlogi v št. 33 in sin na predlogi v št. 28. Hčerka je sandale v št. 32 v sredini meseca julija prerasla.

V sandalih ni potrebno izbrati veliko dodatnega prostora (cca. 7-10 mm je idealno), vendar je pomembno, da otrokovi prsti med hojo ostanejo na podplatu. Hkrati lahko preveč prostora pred prsti povzroči, da se bo otrok med hojo spotikal.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Pozicijo stopala med hojo določa točka pritrditve traku med prstoma, zato bo večina dodatnega prostora ostala pri peti.

Sinu pred začetkom poletja, velikost 28 še ni idealno ustrezala in bi takrat potreboval št. 27. Vendar je bila vsa ta dodatna dolžina pri peti, zato ga med hojo ni ovirala in sandali so “zrasli” skupaj z njim.

3.2. Prstni del & širina

Oblika Keota sandalov ima kvadratnejšo obliko prstnega dela v manjših številkah, ki pa v večjih številkah dobi bolj izrazit naklon. Oblika je najprimernejša za tipe stopala 4-6, kvadratnejša oblika v manjših številkah pa dobro ustreza tudi tipu 3.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Hčerki s tipom stopala 4 oblika zelo dobro ustreza, sin z obliko 3 ima dodaten prostor pred manjšimi prsti, ampak ker je palec precej blizu konca podplata, ga ta prostor med hojo ne moti.

Sandali so primerni za srednje široka in široka stopala. Širino preverite s predlogo in pazite, da otroku stopalo ne visi čez ozračen rob podplata. Prav tako sandali niso primerni za zelo ozka stopala.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Zaradi inovativnega sistema postavitve trakov, sandali pristajajo prav vsem volumnom stopal. Pred prvim nošenjem je potrebno le optimalno zategniti trak kjer je nameščena zaponka. Pazite, da trakov ne boste zategnili premočno ali pustili trakove preohlapne. Premočno zategnjeni trakovi bodo otroku povzročali težave med prsti, s premalo zategnjenimi trakovi pa otrok ne bo mogel hoditi.

Kombinacija tankega podplat in načina pritrjevanja lahko naredi sandale manj fiksne v večjih otroških številkah, zato je primerni fiksaciji trakov potrebno nameniti več pozornosti. Najboljšo fiksacijo lahko dosežete v manjših številkah.

Med obuvanjem se lahko zgodi, da otroku del traku ostane na elastiki. Pokažite mu kako si to lahko popravi sam. Najmlajši otroci bodo pri tem potrebovali vašo pomoč.

4. Udobje

Koliko bo otroku moteče nositi sandale s trakom med prsti je odvisno od samega otroka. Najmlajši sin je svoje prve Keota sandale začel nositi pri 18 mesecih brez vsakega problema, vendar pa mu je bil trakec med prsti še moteč pri 15 mesecih, ko smo jih prejeli in jih je prvič poskusil.

Glede spotikanja nismo imeli nobenih problemov. Manjše številke imajo podplat oblikovan tako, da je pri prstkih malo privzdignjen. Med hojo in obremenitvijo se podplat splošči, ko pa otrok podplat dvigne od tal, se ta del ponovno privzdigne, da se prepreči spotikanje.

5. Kako in kdaj jih nositi?

To so naši sandali za vse. Otroci so jih nosili doma, na plaži, na izlete, lahko se tudi zmočijo in v vodi ne drsijo. Če so blatni se brez težave operejo in hitro posušijo.

6. Trajnost

Sandale so otroci nosili dve sezoni. Na podplatu ni opazne popolnoma nobene obrabe, se pa je par, ki ga je hčerka nosila to leto (in pred njo najstarejši sin), pred kratkim uničil.

Predvidevam, da se je to zgodilo, ker sta tako sin kot hčerka podplat pri prstih večkrat upogibala nazaj, kar je vodilo do uničenja paska. V primeru normalne uporabe, bi bil ta par še vedno funkcionalen.

7. Cena & kje kupiti

Unshoes Keota otroške sandale lahko kupite le na njihovi uradni spletni strani. Cena za Keota model je $42 (cca. 35,32 €.) Če se nahajate v Evropi boste na to ceno morali plačati še davek, carino (za naročila nad 150 eur) in stroške vodenja carinskega postopka.

Z mojo kodo BOSENOGICE lahko dobite 10% popusta na celotni nakup (koda ni partnerska, vendar povezava je).

8. Informacije o dostavi

Unshoes pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja se izračunajo med postopkom oddaje naročila in so odvisni od teže paketa.

9. Povzetek

Za poletje svojim otrokom vedno najraje izberem nekaj odprtega in zračnega. Za njihove sandale želim, da so trpežni, da se lahko umažejo, brez težav umijejo in da so cenovno sprejemljivi. Unshoes Keota imajo vse to. So ena redkih znamk, ki ponujajo takšne sandale tudi za malčke. Mogoče vsem otrokom pasek med prsti ne bo všeč, vendar sem bila nad njimi res pozitivno presenečena. Moji otroci so jih z veseljem nosili in Keota so odlični odprti za majhne otroke.


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*