Domov ˃ Ocene ˃ Tikki Aster – ocena

Tikki Aster – ocena

Obožujemo Tikki čevlje. So eni izmed najboljših bosonogih čevljev za otroke na trgu in ta novi model Aster je le še ena popolnost podjetja Tikki.

Vsi moji trije otroci nosijo ali so nosili Tikki sandale kot copate v šoli in vrtcu. So čudoviti sandali, mehki in trpežni in jih imamo resnično radi.

Ko je Tikki predstavil svoj novi model Aster v večjih velikostih za otroke, sem takoj naročila en par za svojega najmlajšega sina. Bili so tako super, da se nisem mogla upreti, da ne bi kupila še enih za mojo hčerko. Odkar sta jih dobila, jih nosita ves čas.

Izjava: To je nesponzorirana objava. Mnenja, izražena tukaj, so samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Tikki
  • Model: Aster
  • Barva: Blue Mint (velikost 24N) in Stardust (velikost 29N)
  • Testirani na: fant (noga: 14.6 cm dolžine in 6.5 cm širine), punca (noga: 17.9 cm dolžine in 7.3 cm širine)

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Tikki čevlji so narejeni iz kvalitetnega rastlinsko strojenega Nubuk ali Velur usnja ter so na voljo v različnih barvah.

Hčerka je takoj izbrala model čudovite roza barve z bleščicami na traku z imenom Stardust. Za sina sem izbrala prav tako zelo lep model Aster Blue Mint.

Aster Stardust čevlji so narejeni iz Velur usnja ter Aster Blue Mint iz Nubuk usnja.

Trak za zapenjanje je drugačne barve kot preostali del čevlja, vendar se zelo dobro ujema s primarno barvo čevlja ter daje čevlju edinstven in poseben videz. Na pasek je prišit tudi majhen rumen znak Tikki, ki pa ni moteč. Dejansko izgleda lepo in funkcionira dobro s celotnim čevljem.

Za ohranjanje lepše oblike čevlja in večje udobje pri hoji je petni del rahlo podložen.

Omeniti moram tudi, da sem po dveh mesecih nošenja čevljev opazila, da so čevlji Aster v mint modri barvi postali nekoliko svetlejši. Izpostavili smo jih pa res vsem pogojem, ki si jih lahko zamislite. Sin jih nosi vsak dan vsepovsod; v gozdu, ko se igra v pesku, preizkusil jih je tudi že v luži, ko je bila mama zunaj zasedena z drugimi opravili:) Rastlinsko strojeno usnje in mokri pogoji verjetno niso najboljša kombinacija za usnje, kar je verjetno povzročilo tudi to manjšo spremembo barve. Ampak me res ne moti, ker tako pač je s čevlji in otroci.

Na spodnji sliki si lahko ogledate, kako izgledajo čevlji danes po dveh mesecih neprestane uporabe. Bili so samo malo očiščeni.

2.2 Podloga

Podloga je del čevlja, ki je v neposrednem stiku s kožo, še posebej, če se čevlji nosijo brez nogavic. Kot navaja Tikki, je pomembno, da sta podplat obutve in podloga obdelana z zdravimi, nealergenimi snovmi. In s tem se definitivno strinjam. Ker je podjetju Tikki pomembno zdravje naših otrok, imajo njihovi Aster čevlji usnjeno podlogo brez kroma.

Vložek je prilepljen na dno čevlja in ga ni mogoče odstraniti.

2.3 Podplat

Podplat Tikki Aster čevljev je izdelan iz zelo prožne 3 mm debele gume. Debelina vložka je približno 1-2 mm. Zato je končna skupna višina podplata (podplat+vložek) cca. 4-5 mm.

Čevlji imajo poseben podplat, ki je v sprednjem delu podaljšan navzgor. Takšna izvedba podplata naredi čevelj bolj trpežen in ga ščiti pred poškodbami.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Tikki Aster čevlji so na voljo v velikostih 19N-29N. Tikki ima različne tabele velikosti za različne modele čevljev. Njihova tabela velikosti vam pove notranjo dolžino in širino čevlja. Mi imamo velikost 24N in 29N in obe notranji dolžini čevlja sta točni glede na tabelo.

Moj najmlajši sin ima dolžino noge 14.6 cm in izbrala sem velikost 24N z notranjo dolžino 15.8 cm. To pomeni, da ima pred prsti 12 mm prostora. Hčerka ima dolžino noge 17.9 cm in izbrala sem njihovo največjo možno velikost 29N z notranjo dolžino 19.1 cm.

3.2. Prstni del & širina

Aster čevlji imajo zelo dobro obliko prstnega dela za male nogice.

Čevlji so nekoliko širši, kot je navedeno v tabeli. Tikki mi je razložil, da so v tabeli podane širine merjene na kopitu, na podlagi katerih je bil čevelj narejen in ne dejansko širina samega čevlja, saj je širino čevlja res težko izmeriti. Na primer, njihovi sandali Aranya so narejeni na istem kopitu, vendar so pri sandalih Aranya izmerili dejansko notranjo širino, ker je model to omogočal.

Čevlji so torej širši od vrednosti v tabeli, vendar vseeno niso primerni za zelo široka stopala. Zelo dobro pa funkcionirajo s srednje širokimi do širokimi stopali.

Na spodnji sliki lahko vidite, da ima sin v čevlju čisto dovolj prostora za svoje prstke.

Kako je širina čevlja Aster primerljiva z drugimi znamkami bosonogih čevljev?

Na spodnji sliki si lahko ogledate primerjavo z Beda Boty in Vivobarefoot Primus Bootie čevlji.

Tikki Aster čevlji so podobne širine kot Vivobarefoot čevlji, medtem ko so Beda Boty širši od Tikki. Tikki in Beda imata bolj kvadratno oblikovan prstni del, medtem ko ima prstni del pri Vivobarefoot Primus Bootie večjo ukrivljenost navzdol proti malemu prstu.

3.3. Prileganje

Aster čevlji se zapenjajo s pomočjo traku na ježka, ki omogoča dobro prilagajanje različnim volumnom stopal. Dobro se obnesejo tudi pri otrocih s suhimi gležnji.

Moja hčerka ima nizek nart ter suhe gležnje, zato mora biti pri obuvanju čevljev nekoliko bolj previdna. Na začetku, ko si jih je obuvala sama, so ji bili čevlji ohlapni okrog gležnja, ampak sem ji pokazala kako si jih mora zapeti in zdaj si jih brez problema uspešno dovolj zategne tudi sama.

4. Kako jih nositi?

Tikki Aster čevlji so narejeni tako, da ustrezajo različnim otroškim stilom oblačenja. Moji otroci jih nosijo z vsem kar imajo. Majhna dekleta jih lahko nosijo tudi z oblekicami.

5. Cena & kje kupiti

Tikki čevlje lahko kupite direktno na njihovi strani. Polna cena Tikki Aster čevljev je 44.05 € za velikosti 19N-23N in 48.81€ za velikosti 24N-29N.

6. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja in števila izdelkov. Na primer, za Slovenijo so stroški pošiljanja nekje med 10,36 € in 31,19 €. Za naročila nad 250 € je dostava brezplačna za katero koli državo v EU.

7. Kje so narejeni?

Tikki čevlji so ročno izdelani v Temišvaru v Romuniji pod vodstvom Marie in Adriana in njune ekipe.

8. Povzetek

In tukaj so. Neposredno iz vrtca, po igranju v pesku ter tekanju po travi in blatu. Potrebno jih je le malo očistiti, drugače pa se držijo zelo dobro.

Kot običajno nas Tikki ni razočaral. Ponovno so se odlično odrezali. Tikki Aster čevlji so narejeni fantastično in komaj čakam, da jih dobijo tudi v večjih otroških velikostih. So super čevlji in zagotovo jih bomo ponovno kupili.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*