Tara Soles sandali – ocena

Tara Soles – prijetno presenečenje letošnjega poletja. Te huarache sandale sem kupila po priporočilu prijateljice in bila sem res nestrpna, da jih končno preizkusim. In Tara Soles so mi pokazali, da so veliko več kot le preprosti sestav vezalk za čevlje in tankega podplata.

Tara Soles je nemška znamka ročno izdelanih bosonogih sandalov. Sabine, barefoot trenerka iz Nemčije in lastnica Tara Soles ima na svoji spletni strani veliko koristnih videoposnetkov, ki vam lahko zelo pomagajo pri odločitvi, da najdete najboljši par za vas.

Sandali so narejeni glede na obris vašega stopala in na izbiro imate veliko možnosti, da jih naredite zelo edinstvene in posebne za vaše potrebe.

Letos sem se odločila, da poskusim njihov model Standard in Asphalt in Tara Soles so postali eni izmed mojih najbolj nošenih sandalov letošnjega poletja.

Kupila sem jih tudi za svoja dva starejša otroka. Ampak tukaj bom ocenila samo odrasle sandale, saj za naslednjo leto načrtujejo spremembo pri otroških sandalih.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

1. Splošno

  • Znamka: Tara Soles
  • Model: Standard in Asfalt model za odrasle
  • Barva: Črni z modrimi vezalkami in črni z mavričnimi vezalkami
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji – glej moj vodič za merjenje stopal

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Tara Soles sandali so izjemno minimalističen stil sandalov in res ni videti veliko materiala, ko jih prvič zagledate. Samo tanek podplat in zgornji del, ki je v tem primeru sestavljen le iz tankih vezalk. Največja svoboda za stopala kar jo lahko dobite.

Vezalke za čevlje so na voljo v treh različnih variantah – okrogle vezalke, ki so lahko debelin 4 ali 6 mm ter debele ploščate vezalke. Na voljo imate veliko barv med katerimi lahko izbirate.

Želela sem preizkusiti vse variante vezalk, zato sem za sebe naročila okrogle vezalke v debelini 4 in 6 mm, za otroke pa sem naročila 4 mm debele okrogle vezalke + dodatni par ploščatih vezalk za hčerko, da preizkusim tudi te.

Od leve proti desni: okrogle vezalke 4 mm, okrogle vezalke 6 mm, debele ploščate vezalke

Glede načina zavezovanja sandalov lahko izbirate med dvema različnima možnostma. Prva je križno zavezovanje – način na katerega so narejeni vsi moji sandali. Ta varianta se uporablja v njihovih modelih Standard, Asfalt in Mountain.

Imajo tudi Easy-Flip model, ki je lahko bosonoga alternativa za japonke.

Sandale boste prejeli že zavezane, zato jih morate le nekoliko prilagoditi.

Vse o zavezovanju Tara Soles sandalov lahko najdete tudi na uradni Tara Soles spletni strani.

Za zgornji material vašega podplata lahko izbirate med različnimi materiali in barvami. Odločila sem se, da pri modelu Standard izberem protizdrsen material ter usnje v modelu Asfalt. Poleg usnja so na voljo številne veganske možnosti. Naslednje leto pa planirajo izdajo popolnoma novih Corklatex sandalov.

2.2 Podplat

Za tip podplata lahko izbirate med različnimi možnostmi. V modelu Standard in Asphalt se uporablja 4 mm ali 6 mm podplat Vibram. Njihov model Mountain pa ima bolj robusten podplat Vibram, ki vam bo omogočil boljši oprijem na zahtevnejših terenih.

Tako moj model Standard kot Asphalt imata enak Vibram podplat, le da je pri modelu Asfalt podplat debeline 4 mm, v standardnem pa 6 mm.

Moj Asfalt model ima dodan tudi 2 mm debel Aero Sorb material, ki vam nudi nekoliko blaženja in vam da mehkejši občutek med hojo po trših površinah.

Podplat je zelo prožen, tanek in z odličnim občutkom tal pod nogami.

Oba podplata, tako 4 mm kot 6 mm, sta zelo upogljiva tudi v vzdolžni smeri.

Popolnoma raven podplat se bo ob uporabi čudovito oblikoval po obliki vaših stopal.

Ne samo, da lahko izbirate med različnimi podplati, vrhnjimi materiali, vezalkami in Aero Sorb materialom. Tara Soles ima še več možnosti za vas.

V sandale lahko v predel pete dodate tudi terapevtski magnet ali ozemljitev. Za obe možnosti morate doplačati, ampak ti možnosti nista mogoči v kombinacijah z vsemi podplati. Vse informacije o tem najdete pod modelom, ki ga naročate.

Vstavljen terapevtski magnet v predel pete

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Sandali so narejeni po meri vašega stopala. Bodite le previdni, ko obrisujete stopalo. Prepričana sem, da vam bodo ustrezali, če bo obris pravilno izveden. Ne pozabite označiti prostora med palcem in drugim prstom, da bodo lahko pravilno namestili luknjo za vezalke.

Kako narediti obris stopala si lahko preberete v moji objavi tukaj.

3.2. Prstni del & širina

Sandali po meri pomenijo, da ste lahko brez skrbi. Popolnoma se bodo prilegali vaši obliki stopala. Ne moreš dobiti ničesar boljšega od tega.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Sandali se prilagajajo z eno samo vezalko za čevlje, ki jo lahko po potrebi zategnete ali zrahljate. Položaj lukenj je narejen na mestih, ki ustrezajo obliki stopala, zato sem prepričana, da boste našli dobro prileganje.

NASVET: Sama raje pustim vezalke okoli prstov nekoliko ohlapnejše ter jih naredim bolj tesne okoli gležnjev.

4. Udobje

Imam dva para sandalov Tara Soles in model, ki sem ga najbolj nosila to poletje, je bil njihov model Asfalt s 4 mm debelimi vezalkami. Ta model se mi zdi zelo udoben za nošenje. Med nošenjem nisem nikjer občutila drgnjenja ali nelagodja. Tudi vmesni Aero Sorb sloj jih naredi še prijetnejše za nošenje.

Sandali so resnično minimalistični in včasih imaš lahko občutek, da sploh nimaš ničesar obuto. Mogoče je to lahko preveč za nekoga, ki šele začenja bosonogo pot, ampak zame to pomeni samo eno stvar …da sem v nebesih 🙂

Ker so sandali narejeni iz samo enega kosa vezalk za čevlje, je na dnu podplata vozel. To ustvari manjšo izboklino, ki lahko moti nekoga. Toda Sabine je uspelo v mojih sandalih vozel zelo dobro poravnati. Doma lahko za sploščitev vozla uporabite vžigalnik.

Debelejše 6 mm debele okrogle vezalke so mi nekoliko manj udobne za nošenje. To mesto na mojem mezinčku me malo moti. Toda nekatere barve vezalk so mehkejše od drugih.

V primeru uporabe druge mehkejše barve vezalk mislim, da moje težave ne bi bilo več.

5. Vzdržljivost in praktičnost

Kako praktični so?

Nikoli nisem imela težav pri obuvanju mojega para sandalov. Tako izgledajo, ko sandale sezujete. Ni potrebno, da jih zavezujete vsakič, ko jih obuvate. Le od časa do časa boste morali nekoliko zategniti vezalke. In to je vse.

Če se pa odločite za debele ploščate vezalke pomeni, da si jih boste morali vsakič znova zavezovati okrog gležnja, ko jih obuvate.

Kako vzdržljivi so?

Vsekakor priporočam, da kupite nekaj dodatnih parov vezalk za čevlje.

Na fotografiji lahko vidite, kako izgleda moj par po 3 mesecih nošenja. Vezalke so še vedno v dobrem stanju.

Ampak se mi zdijo nekatere druge barve bolj občutljive za obrabo in tukaj je bilo potrebno vezalke zamenjati.

6. Kako jih nositi?

To so športni sandali, zato jih najraje nosim s svojimi športnimi oblačili in oblačili za vsak dan.

Svoje sandale sem nosila večinoma doma in sem jih uporabljala za čisto vse. Za košnjo trave in celo na njivi, ko sem nabirala krompir 🙂 Bili so blatni, vendar jih je bilo enostavno oprati.

7. Cena & kje kupiti

Tara Soles sandale lahko kupite neposredno na njihovi spletni strani. Cena za Standard model se začne pri 65 €, Asfalt model 80 €, Mountain 95 €, za otroke 35 € in Easy flip 60 €. Za debelejši podplat morate doplačati 5 €, tudi nekateri zgornji materiali se doplačajo 10 €. Cena za ozemljitev in terapevtske magnete je 17 €.

Dodatni par vezalk je 5 €.

Če se prijavite na E-novice, lahko prejmete 5 € popusta na svoj prvi par Tara Soles sandalov.

8. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja. Sandale pošiljajo po vsem svetu. V večini držav EU so stroški pošiljanja približno 8 €.

9. Kje so narejeni?

Vsi sandali Tara Soles so popolnoma ročno izdelani v Berlinu v Nemčiji.

10. Povzetek

Ja, ljudje so bili do njih skeptični. Slišala sem komentarje. Kako so sandali s tako tankimi vezalkami lahko sploh fiksni na nogi in udobni za hojo? In tudi … kako jih bom uspel sam zavezati?

Priznam. Občasno potrebujejo prilagoditve, vendar ne tako pogosto, da bi se mi zdelo preveč. Njihov dizajn je resnično minimalističen, z obilico občutka tal pod nogami in velike svobode prstov. Mogoče je občutek za čistega začetnika lahko prevelik, ampak ko se na njih navadite, jih boste vzljubili.

Všeč mi je njihov minimalistični slog. Brez težav jih vidim, da bi jih lahko nosila tudi v hiši namesto copat v zimskem času. Naložba, ki pokrije celo leto.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*