Domov ˃ Ocene ˃ Softstar Shoes Primal Merry Jane – ocena

Softstar Shoes Primal Merry Jane – ocena

Pozdravite Primal Merry Jane – ene izmed najširših bosonogih balerink na tržišču. Mehko usnje vrhunske kakovosti, bogate barve in poseben V-dizajn trakov, bodo vaši opravi dodali edinstven videz z veliko svobode za vaša stopala.

Softstar Shoes delavnica se nahaja v Oregonu v ZDA. Vsi njihovi čevlji so ročno izdelani s pomočjo starodavnih tehnik izdelave mokasinov in brez uporabe kopit. Materiali so trajnostno pridobljeni, okolju prijazno usnje je “nestrupeno, strojeno brez formaldehida in obarvano z naravnim živilskim barvilom”.

V svoji zelo dolgi tradiciji izdelovanja čevljev so razvili več različnih modelov čevljov za otroke in odrasle. Balerinke Primal Merry Jane, ki jih ocenjujem tukaj, so del njihove ‘Primal’ kolekcije, ki se ponaša z edinstveno obliko podplata ter z izjemno širokim prostorom za prste.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja. S Softstar Shoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če opravite nakup preko povezave na moji strani (brez dodatnega stroška za vas). Hvala za podporo

1. Splošno

  • Znamka: Softstar Shoes
  • Model: Primal Merry Jane
  • Barva: Elderberry
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala 

| Narejeni v ZDA | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Softstar Primal Merry Janes balerinke so narejene iz gladkega usnja vrhunske kakovosti. Usnje je zelo mehko in že na prvi pogled je mogoče opaziti, da je tudi zelo kakovostno.

Trenutno lahko izbirate med 4 različnimi barvami: Elderberry (vijolična), Black (črna), Aged Acorn (rjava) in Blaze (rdeča). Barve po želji za ta model niso možne.

Tukaj testiram njihovo intenzivno vijolično barvo Elderberry. Na fotografijah boste morda opazili manjše nianse v barvi (odvisno od svetlobe), a prav v tem je čar te čudovite barve.

Trak za zapenjanje v obliki črke V z dodano sponko, zagotavlja dobro fiksacijo in ne zmanjša elegance čevlja. Pravzaprav je ta usnjen trak prav lep detajl pri čevlju.

Pod zaponko je skrit elastičen del, ki zagotavlja večje udobje in minimalno raztezanje med hojo brez zategovanja.

2.2 Podloga

Balerinke so podložene z gladkim usnjem. Okoli petnega dela je usnje enake barve kot zunanji del, v sprednjem delu je uporabljeno svetlejše usnje.

Vložek iz semiša ni odstranljiv. Pod zunanji vložek je dodan še Ortholit penast vložek za dodatno udobje.

2.3 Podplat

Balerinke Primal Merry Jane imajo zelo tanek in fleksibilen podplat iz Vibram gume. Podplat je debeline le 2 mm, skupna višina podplata pa je nekoliko večja (približno 5 mm) zaradi vgrajenega penastega vložka in vrhnjega semiš vložka.

Občutek tal je dober. Vgrajena “penica” zagotavlja minimalno oblazinjenje in udobje, zaradi česar je hoja po trdi podlagi še prijetnejša.

Čevlji so zelo lahki in mehki. Boljšo prožnost pri usnjenem čevlju težko dobite.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Softstar Shoes priporoča, da izberete velikost s pomočjo njihove tabele velikosti ali predloge za tiskanje. Dolžina mojega stopala je 26,3 cm in sem na zgornji meji za velikost 9U glede na njihovo tabelo velikosti in tudi po njihovi predlogi. Odločila sem se za velikost 9U, vendar nisem vedela, koliko prostora znotraj čevlja lahko na koncu tudi pričakujem.

©Softstar Shoes

Notranja dolžina vložka v velikosti 9U znaša približno 27,3 cm, dejanska notranja dolžina čevlja pa je manjša od te. Sprednji del je precej ploščast, z malo prostora nad prsti, kar pomeni, da zaradi tega izgubite nekaj potrebne dolžine.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Če ste na zgornji meji svoje velikosti v tabeli, vam vsekakor priporočam, da izberete večjo velikost. Tako si boste zagotovili dovolj prostora za premikanje prstov, prsti bodo pomaknjeni bolj nazaj v čevlju in ploščat sprednji del ne bo toliko moteč.

Naslednjič bi zase pri tem modelu izbrala večjo velikost in si s tem zagotovila dovolj prostora za prste. Za referenco, njihove copate Fireside nosim v enaki velikosti, kjer pa mi dolžina ustreza.

Vsi čevlji Softstar so izdelani ročno, kar pomeni, da lahko pričakujete manjše razlike zaradi postopka izdelave in tehnike, ki jo uporabljajo.

Na spodnji fotografiji lahko vidite, da je podplat pri mojem levem paru nekoliko daljši od desnega. Takšne razlike se lahko pojavijo, ker odvečni del podplata obrezujejo ročno. Ta razlika je opazna le v neposredni primerjavi, kot jo vidite na fotografiji, ni vizualno moteča in ne vpliva na funkcionalnost čevlja.

3.2. Prstni del & širina

Primal Merry Jane so najbolj primerne za širša stopala z blagim naklonom proti mezincu. Moji obliki stopala tipa (4), oblika zelo dobro ustreza, so pa primerni tudi za vse ostale oblike, razen za tip (1), kjer vam je odvečen prostor pred manjšimi prsti vseeno lahko moteč.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Balerinke Primal Merry Jane so narejene brez uporabe kopit in opazili boste, da bo vaš novi par spredaj zelo ploščat. Softstar Shoes priporoča, da čez noč v sprednji del balerink natlačite nogavice, da jih raztegnete, vendar se je moj par zelo hitro raztegnil že s samim nošenjem. Mehkoba usnja močno pospeši postopek raztezanja.

A vseeno ne pozabite, da morate pred prsti izbrati malenkost več prostora (izberite velikost večje, če ste na zgornji meji za svojo velikost), saj boste zaradi “ploščatosti” dobili manj uporabne dolžine. Stopalo se med hojo tudi rahlo pomakne naprej, kar vpliva na končen prostor v čevlju.

Pri balerinkah so skozi usnje lahko opazni tudi prsti, kar pa ne vpliva na udobje.

Primal Merry Jane so na voljo v dveh širinah – ozki in običajni, vendar bi jih raje razvrstila kot “širok” in “zelo širok” model. Moj par je njihov ‘ozek’ model in širina je zame popolna. Najbolj primerna je za srednje široka do široka in široka stopala. Pri številko večjih balerinkah bi imela na voljo še več širine.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Balerinke je mogoče dobro prilagoditi čez nart s paskom v obliki črke V. Ta dvojni trak omogoča tudi lepše prileganje balerink ob straneh.

Dolžina traku je primerna tako za nižji kot višji nart. Pri mojem nižjem nartu imam zaponko zaprto nekje na sredini. Pri večji velikosti, ki bi bila optimalnejša za mojo dolžino stopala, bi bil ta trak zame vseeno nekoliko daljši.

Zaradi zasnove traku v obliki črke V, se lahko zgodi, da oba dela traku ne bosta lepo sedela na stopalu pri nekaterih kombinacijah višine narta in volumna stopala v srednjem delu.

4. Udobje

Nad udobjem se nimam kaj pritoževati. Primal Merry Jane so narejene iz zelo mehkega usnja, “penica”, skrita pod vložkom, pa zagotavlja prijeten občutek med hojo.

Na začetku vas lahko moti edino le precej ploščat predel pri prstih. Vendar če izberete pravo velikost, vam to ne bi smelo predstavljati večjih težav. Usnje se namreč izjemno hitro raztegne.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Primal Merry Jane lahko nosite s široko paleto oblačil. Lahko jih kombinirate s kavbojkami, ki jih privihate malo nad gležnji ter majico. Lepo se kombinirajo tudi z obleko ali pa jih obujete v službo in kombinirate s polformalnimi oblačili. Če želite preprost in prefinjen videz, lahko izberete njihove črne balerinke, vendar so meni zelo všeč barve in ta vijolična je res čudovita.

6. Cena & kje kupiti

Softstar Shoes Primal Merry Jane lahko kupite na uradni spletni strani Softstar Shoes. Cena je 170 €.

Za naročilo v EU je k tej ceni potrebno dodati še davek, carino in stroške carinskega postopka (to običajno znaša približno 35% – 40% cene čevljev).

7. Informacije o dostavi

Softstar Shoes pošilja po vsem svetu. Brezplačna dostava za EU je za naročila nad 125 €, za naročila v vrednosti manj kot 125 € znaša poštnina $12.

8. Povzetek

Primal Merry Jane so zelo mehke balerinke s čudovito širokim predelom za prste. Na voljo so v dveh različnih širinah, zaradi česar bodo primerne tudi za tiste z zelo širokimi stopali. Pozorni bodite le na pravilno izbiro velikosti, da boste omogočili dovolj prostora za prste. Prepričana sem, da vam bosta udobje in prostornost Primal Merry Jane balerink všeč.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*