Domov ˃ Ocene ˃ Softstar Shoes Fireside – ocena

Softstar Shoes Fireside – ocena

Softstar Shoes Fireside copati bi si lahko uradno prislužili naziv najmehkejših in najtoplejših copat na svetu. Ja, tako mehki in topli so.

Podjetje Softstar Shoes je znano po svojih ročno izdelanih čevljih, kjer pri izdelavi ne uporabljajo kopit, temveč so njihovi čevlji narejeni s pomočjo starodavnih čevljarskih tehnik. Vsi njihovi materiali so trajnostno pridobljeni in okolju prijazni. Usnje je izvrstne kakovosti.

Fireside copati so najtoplejši model copat iz njihove ponudbe. V celoti so podloženi s pravo ovčjo kožo odlične kakovosti. Na voljo so le v eni barvi, vendar vas lahko Softstar Shoes občasno preseneti tudi s kakšno ‘limited edition’ barvo.

Copati so primerni za nošenje v notranjosti. Fotografije so bile posnete zunaj zaradi lepše svetlobe.

Izjava: Copate sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja. S Softstar Shoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če opravite nakup preko povezave na moji strani (brez dodatnega stroška za vas). Hvala za podporo

1. Splošno

  • Znamka: Softstar Shoes
  • Model: Fireside
  • Barva: Stonytip
  • Velikosti: 5U-15U
  • Cena: 155 €
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala  – nosim velikost 9U, regular širina

| Narejeni v ZDA | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po celem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Copati Fireside so izdelani iz izjemno kakovostne ovčje kože v svetlo rjavi barvi. Copatom je dodana obroba iz govejega usnja ujemajoče rjave barve.

Copati so simetrične oblike, kar pomeni da sta levi in desni copat enaka. Edina razlika med njima je v namestitvi zvezdic na petah, ki ju lahko uporabite kot pomoč razlikovanju levega in desnega para. Priporočam vam, da isti copat vedno nosite na isti nogi, ker se copati sčasoma oblikujejo in raztegnejo.

2.2 Podloga

Notranjost copat je v celoti podložena z zelo mehko ovčjo kožo. Vložek iz ovčje kože je odstranljiv in ga lahko po potrebi zamenjate z novim, ko se le ta obrabi in preveč poleže. Nov vložek je potrebno dokupiti posebej.

2.3 Podplat

Podplat je iz semiš usnja, zato je občutek tal v njihov zelo dober. Nekaj mehkobe pri hoji pa vsekakor doda mehka ovjča koža v notranjosti.

Seveda lahko takšne mehke copate brez problema zvije v kepico.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz copat od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Pri Fireside copatih nosim velikost 9U, ‘regular’ širina. To je tudi dolžina, ki jo Softstar Shoes priporoča za mojo dolžino stopala (26,3/10 cm) v njihovi tabeli velikosti.

Ta velikost mi popolnoma ustreza in ne bi želela večjih, ker se z nošenjem copati raztegnejo.

Za primerjavo lahko povem, da v modelu Switchback nosim velikost 10U. V Primal Merry Jane modelu nosim velikost 9U, vendar bi v njim potrebovala malo več prostora pred prsti.

©Softstar Shoes

3.2. Prstni del & širina

Na prvi pogled copati nimajo najbolj ustrezne oblike prstnega dela, ker linija pri palcu ni ravna. Pravzaprav sta copata simetrična in ni razlike med levim in desnim parom. Vendar mi copati vseeno ustrezajo. Zakaj?

Zaokrožitev ni moteča, ker so copati dovolj široki zame, hkrati pa copat deluje kot bolj kot usnjena nogavica kot pa čevelj, zato ni neke jasne meje med podplatom in zgornjim delom. Hkrati se material sčasoma tudi raztegne.

Pri popolnoma novem paru sem čutila rahlo pritiskanje palca v stranski del copata, vendar tega ne čutim več, ker se je usnje toliko raztegnilo in oblikovalo po stopalu. Zaradi oblike in materiala bodo Fireside copati dobro ustrezali različnim oblikam stopal.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Priporočam vam, da isti copat vedno nosite na isti nogi (v pomoč so vam naj prišite zvezdice na peti). Čez čas boste razliko med levim in desnim copatom opazili brez, da pogledate oznake na peti.

Fireside so na voljo v dveh širinah – ‘regular’ in ‘wide’. Jaz nosim regular širino, ki je odlična za srednje široka do široka stopala. V primeru širokih stopal, izberite wide model.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Povsem novi copati so se mi okrog gležnjev in pet zelo lepo prilegali in mi niso skakali z noge. Sčasoma se je usnje raztegnilo in sedaj na boso nogo čutim, da so postali ohlapnejši in manj fiksni.

Copati mi še vedno dobro držijo stopalo, če jih nosim na nogavice, vendar so slabše fiksirani na boso nogo. To me niti ne moti toliko, ker jih najraje uporabljam zvečer in čez dan pri delu za računalnikom, kjer večinoma mirujem.

4. Udobje

Glede udobja nimam popolnoma nobenih pripomb. Ne vem, če bi lahko imela še kaj mehkejšega na nogah kot so ti copati. Ovčja koža v njih je izjemno kvalitetna in občutek na boso nogo je božanski.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Copati na so mojih nogah dnevno v hladnejšem delu leta. Najraje jih obujem zvečer, ko sem v pižami oziroma čez dan, ko več časa preživim v sedečem položaju. Super se obnesejo tudi, če imate sedečo delo za računalnikom, kjer stopala niso veliko v gibanju. Ne nosim jih edino poleti, ker so mi za ta čas prevroči.

Njihov dizajn omogoča, da jih lahko nosite zavihane navzgor ali navzdol. Sama jih imam običajno kar navzgor, da mi je še topleje v gležnje.

6. Cena & kje kupiti

Softstar Shoes Fireside copate lahko kupite na uradni spletni strani Softstar Shoes. Cena je 155 €.

Za naročilo v EU je k tej ceni potrebno dodati še davek, carino in stroške carinskega postopka (to običajno znaša približno 35% – 40% cene čevljev).

7. Informacije o dostavi

Softstar Shoes pošilja po vsem svetu. Brezplačna dostava za EU je za naročila nad 125 €, za naročila v vrednosti manj kot 125 € znaša poštnina $12.

8. Povzetek

Fireside copati niso najcenejša investicija, še posebej, če jih naročate iz Evrope, vendar so to eni izmed najmehkejših in najkvalitetnejših copat kar sem jih kdaj nosila. So izjemno topli in mehki, zato so primerni tudi za vse, ki jih rado zebe v stopala. Zaradi simetrične oblike si je na začetku potrebno izbrati svoj levi in desni par, vendar se z nošenjem raztegnejo in oblikujejo po stopalu, kar je potrebno upoštevati tudi pri izbiri velikosti.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*