TO SEM JAZ, KATJA

Pozdravljeni,

sem Katja, mamica treh majhnih otrok in velika ljubiteljica bosonoge obutve. Z njo sem se prvič seznanila v začetku leta 2016, ko sem iskala rešitev za odpravo svoje diastaze rektusov po porodu.

Takrat se v Sloveniji o teh težavah še ni veliko govorilo, zato sem rešitev poiskala v okviru britanskega poporodnega programa. V programu je bil predstavljen tudi pomemben vidik vpliva obutve in zdravih stopal na delovanje celotnega telesa in tam sem prvič slišala za bosonogo obutev.

Tako sem si kupila svoj prvi par bosonogih športnih čevljev. Začela sem postopoma. Najprej sem čevlje nosila samo doma in moja stopala so se pričela privajati na svojo naravno funkcijo. In moje oči na širino čevlja😉 Spoznala sem kako lep občutek je čutiti tla pod nogami in imeti dovolj prostora za prste v čevljih.

Kupila sem še nekaj dodatnih čevljev in začela nositi izključno samo bosonogo obutev. Odkrila sem veliko odličnih znamk bosonogih čevljev in se s preizkušanjem različnih čevljev naučila kaj pomeni imeti dovolj prostora za prste. Spoznala sem tudi to, da moji prvi bosonogi čevlji v resnici sploh niso bili dovolj široki in dolgi. Takrat so se mi zdeli super prostorni. Danes pa imam raje malo več prostora v čevlju in tudi moja noga se je sčasoma razširila.

Bosonogo obutev nosi tudi moja družina. In uživamo😊


Zakaj ime Bose Nogice?

Želim, da so informacije o bosonogih čevljih, ki so na voljo na moji strani, dostopne prav vsem. Zato je moja stran mednarodna in pišem v dveh jezikih. Ampak strani sem želela dodati nekaj mojega, slovenskega. Zato ime bose nogice.

To so nogice mojih 3 otrok, ki jih imam neizmerno rada.


Spletno stran sem ustanovila z namenom, da približam bosonogo obutev ljudem, ki se še z njo komaj srečajo in bi jo želeli preizkusiti zase ali za svoje otroke in ne vedo kaj in kako izbrati. Na strani najdete informacije v povezavi z bosonogo obutvijo ter ocene čevljev, ki jih je naša družina že preizkusila.

Vse informacije, ki jih najdete na tej strani so moje osebne izkušnje z bosonogimi čevlji.

V primeru strokovnih vprašanj glede prehoda na bosonogo obutev in zdravstvenih vidikov se prosim obrnite na strokovnjake s tega področja.