Mukishoes Kids Woozle Play and Nimbus Play – ocena

Novi Mukishoes otroški modeli se ponašajo z izjemno lahkostjo, živahnimi barvami ter kvalitetnimi, trajnostnimi materiali. Načini zapenjanja z elastičnimi vezalkami in ježki otrokom omogočajo enostavno obuvanje, koža je v stiku z naravnimi materiali, zaradi izjemno tankega podplata pa bodo pozabili, da imajo sploh kaj na nogah.

Po lansiranju prvih jesensko/zimskih Mukishoes modelov za otroke, ki sem jih ocenila tukaj, so se jim to pomlad pridružili še otroški modeli za pomlad/poletje.

Kot vedno, Mukishoes znajo poskrbeti za čudovit prvi vtis. Dodelani detajli na škatli in seveda izjemno lahki in mehki čevlji v privlačnih barvnih kombinacijah. Otroka sta komaj čakala, da jih obujeta.

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Mukishoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust UNIVERSEMUKI (brez dodatnega stroška za vas).

♥ Dobite 10% popusta na Muki shoes z mojo partnersko kodo UNIVERSEMUKI

1. Splošno

  • Znamka: Mukishoes
  • Model: Nimbus Play in Woozle Play
  • Barva: bela (Nimbus Play), modra (Woozle Play)
  • Testirani na: deklica (noga: 20,2 cm dolžine in 7,7 cm širine) in deček (noga: 16,6 cm dolžine in 7,0 cm širine) – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala 

| Narejeni v EU | Otroški | Usnje in veganski | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Novi pomladni modeli Mukishoes Kids so na voljo v treh različnih barvah/modelih (Nimbus Play, Woozle Play in Hunny) in so izdelani iz različnih materialov. Vsi uporabljeni materiali so trajnostni, ekološki ter pridelani v Evropi.

Otrokoma sem prepustila izbiro modela, ki ga želita. Hčerka si je izbrala bel, usnjen model Nimbus Play in sin bombažni model Woozle Play v modro-rumeni barvi.

Model Nimbus Play je narejen iz izjemno mehkega in kvalitetnega gladkega belega usnja. Tako mehkega usnja še nisem videla pri nobenih drugih čevljih. Ne samo, da je celotno usnje zelo mehko, površina usnja se občuti kot žamet, zato vidim zakaj jih ima hčerka tako rada.

Model Woozle Play je izdelan iz organskega bombaža in ostankov bombaža v modro-rumeni barvi. Ta model je popoloma veganski. Zaradi uporabe ostankov odpadnega bombaža (količina materiala je omejena), je ta model na voljo le v omejeni količini.

Oba modela se zapirata na ježka. Ježki so široki ter izjemno enostavni in praktični za obuvanje. Brez težav si bodo čevlje lahko obuli tudi mlajši otroci.

Opetnik je dodatno oblazinjen, da čevlji ne povzročajo nobenega nelagodja med hojo. Peta je ojačana z dodatnim slojem materiala v kontrastni barvi. Na vrhu pete je dodana vlečna zanka iz plute, ki pa je otroka nista uporabljala. Čevlji se zelo enostavno obujejo tudi brez nje, je pa zelo lep dodatek čevlju.

2.2 Podloga

Notranjost čevlja je podložena s tankim slojem organskega bombaža v živahnih barvah. Na peti je odtisnjen tudi Mukishoes logotip.

2.3 Podplat

Mukishoes otroški čevlji imajo enega izmed najtanjših, najlažjih in najmehkejših podplatov kar sem jih kdaj videla pri bosonogih čevljih. Le 2,5 mm debel podplat je izdelan iz 100% naravne gume, ima dober oprijem, ne drsi ter nudi izjemen občutek tal. Ta podplat iz naravne gume je uporabljen tudi pri njihovih odraslih modelih.

Glede fleksibilnosti in prožnosti čevlja ni nobenih dilem. S tako lahkoto lahko le redko zvijete čevelj.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevljev od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Mukishoes Kids čevlji za otroke so na voljo v velikostih 24 do 35 in otroka nosita velikosti 26 in 32. Pri izbiri prave velikosti se ravnajte po notranji dolžini čevlja podani v tabeli ter izmerjeni dolžini stopala. Pri tem ne pozabite dodati prostora za rast.

Otrokoma sem naročila čevlje, ki so bili 16 in 17 mm daljši od njunega stopala, ker sem v pomladnih mesecih glede na pretekle izkušnje pričakovala večjo rast, ki se je tudi zelo hitro zgodila. Trenutno imata oba v čevlju 12 milimetrov prostora.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Pri Mukishoes čevljih opažam, da je za moje otroke optimalna dolžina 11-14 mm dodatnega prostora. Pri še večjem prostoru za rast se je mlajši sin spotikal, hčerka teh problemov ni imela. Na srečo je sinu noga, skoraj v trenutku, ko smo jih dobili, zrasla.

@Mukishoes

Notranje dolžine navedene v tabeli velikosti ustrezajo dejanski notranji dolžini čevlja.

3.2. Prstni del & širina

Oblika prstnega dela Mukishoes Kids čevljev za otroke je kvadratne oblike in se malenkost razlikuje od oblike njihovih odraslih čevljev. Oblika je precej univerzalna in je primerna za veliko različnih tipov stopal.

Več o različnih oblikah stopal si lahko preberete v prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Moja otroka imata različni obliki stopal in oblika čevljev obema dobro ustreza. Največ dodatnega prostora pred manjšimi prsti se lahko pojavi pri otrocih z zelo ostrim naklonom proti mezincu (tip 1).

Čevlji so primerni za srednje široka in široka stopala (vendar ne ekstra široka) in imajo tudi dovolj prostora nad prsti vse do konca čevlja. Sinu s širokimi stopali so dobesedno pisani na kožo.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Pristajanje okrog gležnja in narta je odvisno od načina zapenjanja čevlja. Kids modeli imajo dva različna zapenjanja – z ježki ali z elastični vezalkami. Oba načina sta zelo praktična za otroke, vendar je z elastičnimi vezalkami čevlje mogoče še lepše fiksirati na ožje gležnje. Ježki pa so malenkost lažji za obuvanje za mlajše otroke.

Oba otroka imata model z zapiranjem na ježka. Pri hčerki, ki ima ožje gležnje, sem med hojo opazila malo prostora okrog gležnja, ampak je čevelj kljub temu lepo fiksen na nogi in ne povzroča skakanja pri peti.

Čevlji najlepše pristajajo nižjemu in normalno visokemu nartu ter gležnjem običajne širine, vendar bodo lepo fiksni tudi pri ožjih ali malenkost širših gležnjih. Problem fiksacije čevlja lahko pričakujete pri zelo drobni in ozki nogici.

Kako bodo pristajali na zelo močne, volumenske polne nogice, nisem imela možnosti poskusiti.

4. Udobje

Čevlji so zelo mehki in lahki in otroka se nista niti enkrat pritožila glede čevljev. Velikokrat sta jih nosila tudi na popolnoma boso nogo. Nobenih problemov. Izjemno rada jih nosita.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Otroci lahko Mukishoes Kids čevlje nosijo prav z vsem. Lepo pristajajo na športna oblačila, kavbojke, hčerka pa je njen par nosila tudi z oblekicami.

Testirali smo jih na veliko različnih terenih. Dobro se obnesejo tudi na lažjih pohodih. Otroka sta jih testirala tudi na 5 km pohodu ob vodni poti na Gorenjskem in so se odnesli odlično. Nobenega drsenja.

6. Čevlji danes

Čevlje sta otroka v tem času veliko prenosila. Bele barve se starši kar malo ustrašimo. Pri aktivnih otrocih je lahko bela barva malo težja za čiščenje, vendar sem hčerkin par vedno uspela dobro očistiti kljub večji umazaniji. Manjša obraba usnja je opazna le pri prstih.

Sinov par je precej umazan v notranjosti, ker je čevlje nosil tudi v peskovniku v vrtcu. Notranjost se res enostavno očisti z vodo. Včasih uporabim tudi milo za madeže za čiščenje notranjosti.

Vseeno pa ne bi priporočala bele barve za otroke, ki so izjemno zahtevni s čevlji.

7. Cena & kje kupiti

Mukishoes Kids čevlje lahko kupite na uradni spletni strani. Cena za Nimbus Play model je 79€ in Woozle Play 69€. Čevlji so na voljo tudi pri različnih prodajalcih.

Na uradni strani lahko z mojo partnersko kodo UNIVERSEMUKI vse Mukishoes čevlje kupite z 10% popusta.

8. Informacije o dostavi

Mukishoes pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja za EU znašajo 9,50 € (poštnina je brezplačna za naročila nad 200 €).

9. Povzetek

Mukishoes Kids so eni izmed najlažjih in najmehkejših čevljev za otroke na tržišču. Izdelani so iz fantastičnih trajnostnih in naravnih materialov živahnih barv. Mojim otrokom so izjemno všeč. Čevlje definitivno priporočam in so eni izmed mojih top izbir za otroke.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*