Domov ˃ Ocene ˃ Mukishoes Azurit – ocena

Mukishoes Azurit – ocena

Azurit – nove usnjene superge od Mukishoes, s popolnoma novim podplatom iz 100% naravne gume, novim krojem, ki se dobro prilega plitvejšim stopalom in novo modro-sivo barvo usnja. Mukishoes super si, veš!

Z nenehnim izboljševanjem svojih modelov, trajnostno izdelavo čevljev in uporabo naravnih in trajnostnih materialov, postaja Mukishoes ena vodilnih in najbolj priljubljenih bosonogih znamk. Ker se trudijo vzdrževati ozaveščeno zalogo, vsi njihovi modeli niso ves čas na voljo v vseh velikostih, a nanje je vredno čakati.

Ko pa so ti čudoviti Azurit prispeli na moj dom, sem si samo rekla: “Oh, prosim, naj mi ti čevlji ustrezajo.” No, česa sem se bala? Preveč volumna za moja stopala.

Mislite, da mi ustrezajo? Pa ugotovimo 🙂

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja. Z Mukishoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust UNIVERSEMUKI (brez dodatnega stroška za vas).

♥Dobite 10% popusta na Muki shoes z mojo partnersko kodo UNIVERSEMUKI

1. Splošno

  • Znamka: Mukishoes
  • Model: Azurit
  • Barva: modro-siva
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Veganske opcije | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Azurit so izdelani iz kakovostnega gladkega usnja brez uporabe kroma. Barva je čudovita mešanica modre in sive barve, ki pa se lahko od fotografije do fotografije nekoliko razlikuje (odvisno od svetlobe). Zelo težko je bilo ujeti pravo barvo.

Ploščate bombažne vezalke so kontrastne bele barve. Na vrhu jezika je dodan majhen Mukishoes logotip.

Majhne okrasne vlečne zanke, dajejo Azuritu sodoben videz.

2.2 Podloga

Mukishoes Azurit je podložen z organskim bombažem v vijolični barvi. Samo najboljši materiali se dotikajo vaše kože.

2.3 Podplat

Nad njihovim podplatom sem zelo navdušena. Narejen je iz 100% naravne gume in v njih imaš neverjeten občutek tal pod nogami. Fantastično!

Podplat je debel le 3,5 mm, čevlji pa so izjemno prožni. Eni najboljših na trgu.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Azurit so čevlji za odrasle, primerni za oba spola in so na voljo v velikostih 36-48. Sama nosim velikost 42, ampak čevlji so za 2 mm krajši od vrednosti navedene v tabeli.

©Mukishoes

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in pri modelu Azurit imam pred prsti 9 mm prostora. To ni moj običajni 12-milimetrski prostor, ki ga običajno izberem znotraj čevlja. Če nosim nogavice, bi lahko imela malenkost več prostora pred tretjim prstom, toda oblika prstnega dela se izjemno dobro ujema z mojo obliko stopala, čevlji imajo precej prostora nad prsti in so popolne širine zame. To je redek primer, ko lahko rečem, da čevlje lahko udobno nosim tudi z manj kot 12 mm prostora.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

OPOMBA: Upoštevajte, da se navadno notranje dolžine čevljev v tabelah velikosti merijo od srednjega dela pete do točke med palcem in drugim prstom (kar je običajno tudi najdaljši del čevlja), zato je prostor, ki ga imate pred prsti, običajno nekoliko manjši od te vrednosti. Koliko manj je odvisno od oblike čevlja (kako močan je naklon prstnega dela) in oblike stopala.

3.2. Prstni del & širina

Prstni del Mukishoes čevljev ima bolj zaobljeno obliko in blažji naklon proti mezincu. Ta oblika najbolje ustreza stopalom z najdaljšim drugim prstom ali stopalom, ki imajo palec in drugi prst enake dolžine. Lahko jih nosijo tudi osebe z najdaljšim palcem, vendar bo v tem primeru malenkost več prostora pred malimi prsti.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Samo poglejte, kako dobro se oblika prstnega dela Mukishoes ujema z obliko mojega stopala. Vsi prsti imajo dovolj prostora pred seboj.

Glede širine najbolje ustrezajo srednje širokim in srednje širokim do širokim stopalom. Moja stopala so širine 10 cm in imam dovolj prostora za prste. Ustrezali bodo tudi stopalom z večjim volumnom (ne širšim, ampak z večjim obsegom okrog prstov).

Mukishoes imajo tudi precej prostora nad prsti, kar je lahko super za tiste, ki imajo palec rahlo ukrivljen navzgor in jim je to običajno moteče v čevljih.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Mukishoesi so bili znani kot znamka za stopala z večjo prostornino (višji nart, širši gležnji, večji obseg okrog prstov itd.), vendar se ti novi modeli veliko bolje prilegajo tudi nižjemu nartu in sedaj ustrezajo tudi mojim plitvim stopalom z malo volumna.

Vidite, da imam vezalke tesno zavezane in čevlji so lepo fiksni na nogi. Še vedno se dobro prilegajo tudi stopalom z več volumna, vendar je na območju prstnega dela tega prostora nekoliko manj.

Čevlji so malenkost širši okrog gležnjev in na sliki lahko opazite, da so malenkost ohlapni, če jih nosim brez nogavic. Toda še vedno so lepo fiksni na mojih nogah.

4. Udobje

Ne skočite takoj v svoje nove Azurit čevlje brez nogavic, kot sem to naredila jaz. Namreč, na začetku se lahko pri peti na vrhu občutijo nekoliko trdi in občutek je lahko neprijeten.

Vsi Muki čevlji so narejeni iz naravnih materialov, ki so čim manj obdelani, zato je takšna začetna trdota popolnoma normalna. Priporočam, da jih na začetku nosite z nogavicami, da preprečite drgnjenje pete. To je bila zame idealna rešitev in trije dnevi nošenja čevlja z nogavicami je bilo ravno dovolj časa, da sem petni del popolnoma zmehčal.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Nosite jih na športna oblačila ali pa ustvarite z njimi športno-eleganten videz. V vsakem primeru so videti super. Moj najljubši način nošenja Azurit čevljev je s kavbojkami in majico za bolj ‘casual’ videz. Ker so videti tako minimalistično, bodo izgledali odlično tudi s poletno obleko ali krilom.

6. Cena & kje kupiti

Mukishoes lahko kupite na uradni spletni strani. Cena za Azurit model je 120 €.

Mukishoes čevlje lahko kupite na uradni spletni strani z 10% popusta z mojo partnersko kodo UNIVERSEMUKI.

7. Informacije o dostavi

Mukishoes pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja za EU znašajo 9,50 €.

8. Povzetek

Kdo bi si mislil, da mi bodo ti čudoviti čeveljci naredili žulj na peti, ko jih bom prvič obula. Ampak sploh se ne ustrašit. Jaz sem bila le preveč neučakana in sem jih kar takoj začela nositi brez nogavic. Sem kar pozabila, da so ti čevlji izdelani iz popolnoma naravnih materialov in da le potrebujejo čas, da pokažejo svojo mehkobo tudi tam (kar se je zgodilo izjemno hitro mimogrede). In vredno je bilo počakati.

Čudovit dizajn, kvalitetni materiali in izdelava ter izjemen občutek lahkotnosti na nogi me absolutno prepričajo. Čevlje nosim z velikim užitkom in to še zdaleč ni moj zadnji par od te čudovite znamke.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*