Mukishoes Raw Leather Cloud – ocena

Mukishoes Raw Leather Cloud – usnjena različica priljubljenega Cloud modela je v letu 2022 dobila posodobitev. Mehkoba novega rastlinsko strojenega usnja je prav neverjetnega. Ti čevlji vas razvajajo s svobodo in minimalizmom, hkrati pa njihov dizajn odlično skriva širino in prostornost, ki jo nudijo stopalom v svoji notranjosti.

Moja prva ocena za Raw Leather Cloud je bila objavljena v začetku leta 2020, ko je izšla tudi prva verzija tega priljubljenega usnjenega modela.

V letu 2022 je prišlo do manjših sprememb pri modelu, ki se nanašajo predvsem na spremembo usnja (usnje je bolj bele barve, hkrati pa tudi mehkejše). V letu 2022 sem zato mojo oceno tudi posodobila in vsi opisi in fotografije v objavi se nanašajo na nov model.

Izjava: Čevlje sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z Mukishoes sem tudi partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če pri nakupu uporabite mojo kodo za popust UNIVERSEMUKI (brez dodatnega stroška za vas).

♥ Dobite 10% popusta na Muki shoes z mojo partnersko kodo UNIVERSEMUKI

1. Splošno

  • Znamka: Mukishoes
  • Model: Raw Leather Cloud
  • Barva: bela
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarzalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala – nosim št. 42

| Narejeni v EU | Odrasli | Usnje | Pošiljajo po vsem svetu |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Zgornji del Mukishoes Raw Leather Cloud modela je izdelan iz vegansko strojenega usnja v beli barvi. Enako usnje je bilo uporabljeno že pri otroškem modelu Nimbus Play, ki ga je testirala moja hčerka, zato sem bila ob novici, da so enako usnje izbrali tudi tukaj, res navdušena. To usnje se je izkazalo kot izjemno trpežno, hkrati pa je tako mehko. Na otip skoraj žametasto. V glavnem, res enkratno usnje.

Vezalke iz bombaža so v ujemajoči beli barvi. V določenih svetlobnih pogojih delujejo vezalke malenkost bolj bele od usnja, vendar to ne deluje moteče.

Majhne okrasne vlečne zanke in logotip znamke Mukishoes dodajo čevljem poseben čar in manjšo popestritev belini čevlja.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi s tanko plastjo podloge iz organskega bombaža v barvi aquamarine. Na območju pete znotraj čevlja je natisnjen črn logotip znamke Mukishoes.

2.3 Podplat

Podplat, debeline 3,5 mm, je izdelan iz 100% naravne gume in je izjemno prilagodljiv in mehek. Občutek tal je izjemen. Podplat je za večjo obstojnost na zgornji del čevlja tudi prišit.

Čevlji so izjemno lahki in prožni. Takšno mehkobo pri usnjem čevlju redko srečate.

Oglejte si tudi videoposnetek za prikaz čevlja od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji so na voljo v velikostih 36-48 in so primerni tako za moške kot ženske.

Moja stopala so dolžine 26,3 cm in široka 10 cm, kar ustreza velikosti 42, vendar sem se pri tem modelu odločila poskusiti tako velikost 42 kot 43, zaradi bojazni, da mi bodo čevlji v moji številki prekratki (star model je bil krajši od vrednosti v tabeli).

Po poskušanju obeh številk sem, glede na prostor v čevlju, ugotovila, da sta oba modela realne velikosti, zato sem se na koncu odločila obdržati velikost 42.

Čevlji so tako 11 mm daljši od mojega stopala. Takšna dolžina mi popolnoma zadošča za superge, ki bom jih nosila v toplejšem delu leta na boso nogo ali s tanjšimi nogavicami.

Oglejte si objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Obe velikosti sem premerila tudi z merilcem Plus12, vendar je lahko zaradi oblike pete notranjo dolžino težje izmeriti (na višini podplata je lahko izmerjena manjša notranja dolžina kot je v resnici, ker je oblika pete ukrivljena, merilec pa ukrivljenosti pete ne more upoštevati).

V primeru, da potrebujete v čevlju tudi njihov vložek iz plute, izberite le-tega v številko manjši velikosti (zaradi ukrivljenosti pete).

V nekaterih primerih lahko čevlji vseeno na nogi delujejo krajši kot so v resnici, kljub realni notranji dolžini. Čevlji lahko delujejo krajši zaradi dveh razlogov:

  • ukrivljenosti pete čevlja, ki je lahko večja od ukrivljenosti vaše pete, zato noga v čevlju sedi malo bolj naprej, kar vodi do zmanjšanja prostora pri prstih (glej sliko spodaj levo)
  • vaše stopalo je širše, zato stopalo v čevlju (zaradi velike mehkobe podplata) podplat potisne na obe strani, da se le ta razširi (glej sliko spodaj desno) – širina čevlja se posledično poveča, vendar se hkrati zmanjša njegova dolžina (predstavljajte si obod podplata kot sklenjeno krivuljo).

V primeru, da se najdete v katerem od zgornjih dveh primerov, upoštevajte to pri izbiri velikosti. Pri mojem stopalu ne zaznavam nobene od teh dveh posebnosti.

3.2. Prstni del & širina

Mukishoes čevlji imajo blažji naklon proti mezincu, ki najbolje ustreza stopalom oblike 2, 4 in 5. Lahko jih nosijo tudi osebe z najdaljšim palcem z močnejšim naklonom proti mezincu (1), vendar v tem primeru lahko ostane več prostora pred manjšimi prsti. Kvadratnejše oblike stopal (3 in 6) bodo potrebovale več prostora pred prsti, da zagotovijo prostor tudi za manjše prste.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Oblika prstnega dela ter širina Mukishoes čevljev se lahko, zaradi uporabe različnih materialov malenkost razlikuje od modela do modela, zato lahko nekateri modeli delujejo širši, drugi ožji. Raw Leather Cloud po širini najbolje ustrezajo srednje širokim stopalom stopalom. Zaradi konstrukcije podplata omogočajo širjenje podplata na stran, vendar ste pri širini vedno omejeni tudi z maksimalnim obsegom čevlja (več širine potrebujete – manjši volumen ima lahko stopalo).

Moje stopalo je širine 10 cm (srednje široko do široko) in mi širina čevljev dobro ustreza. V primeru debelih nogavic bi potrebovala več prostora v širino, ampak pomladi in poleti vedno nosim tanjše nogavice, zato mi to ne predstavlja nobenega problema.

Ožjim stopalom z manj volumna priporočam, da v čevlju nosijo vložek, ker bodo v nasprotnem primeru čevlju delovali pregloboki.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Prva generacija Mukishoes čevljev je bila zagotovo pregloboka za moja stopala, kar pa zdaleč več ne velja za njihove nove modele. Novi modeli se dobro prilagajajo na različne višine nartov in čevlji mi odlično pristajajo. V primeru zelo plitvih stopal vam vseeno priporočam uporabo vložka, kjer pa upoštevajte, da vložek odvzame tudi nekaj širine.

Okrog ozkih gležnjev je lahko opazno ohlapnejše prileganje, ki pa ni moteče med hojo. Čevlji stopalo kljub temu zelo dobro oprimejo.

4. Udobje

Čevlji Raw Leather Cloud so tako lahki na nogi, da boste pozabili, da sploh kaj nosite. Naravni materiali dihajo, zato se noga ne počuti ovita v plastiko kot pri umetnih materialih. Zgornji rob okrog gležnjev lahko na začetku deluje malce kompaktnejši, ampak, ker je tukaj celotno usnje bistveno mehkejše, meni tokrat ni povzročal nobenih težav. V primeru, da občutite nelagodje vam priporočam, da jih prve dni nosite z nogavicami.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Zaradi svojega minimalističnega videza, lahkotnosti in večno modne bele barve se Mukishoes Raw Leather Cloud odlično kombinirajo s številnimi oblačili – jeans hlačami, poletno obleko, krilom ali celo s poslovno obleko za ‘smart casual’ videz.

6. Cena & kje kupiti

Mukishoes čevlje lahko kupite na uradni spletni strani. Cena za Raw Leather Cloud znaša 120 €.

Čevlje lahko kupite z 10% popusta z mojo partnersko kodo UNIVERSEMUKI.

7. Informacije o dostavi

Mukishoes pošilja po vsem svetu. Stroški pošiljanja za EU znašajo 9,50 € (poštnina je brezplačna za naročila nad 200 €).

8. Povzetek

Če želite uživati v občutku lahkotnosti in prostornosti, ki vam ga omogočajo bosonogi čevlji in pri tem nositi čim bolj naravne in nestrupene materiale, hkrati pa narediti tudi nekaj dobrega za stopala in okolje, so Mukishoes čevlji znamka za vas.

Raw Leather Cloud so eni izmed najlažjih in najmehkejših usnjenih čevljev in nositi jih je več kot izjemno. Vsekakor eden izmed mojih najljubših nakupov v zadnjem času.


MARIBOR, Slovenija

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*