Domov ˃ Življenjski slog ˃ Mila Vert – trajnostna moda in bosonogi čevlji – ustvarjeni drug za drugega

Mila Vert – trajnostna moda in bosonogi čevlji – ustvarjeni drug za drugega

Kaj če bi se lahko počutili čudovito tudi v udobnih oblačilih in čevljih? Ja, tudi to je mogoče!

Oblačila, ki jih nosimo so del naše identitete. Dajejo nam občutek moči, samozavesti, privlačnosti in ustvarjalnosti in so neizogibno povezana tudi s čevlji, ki jih nosimo. Čevlji lahko našo obleko še polepšajo ali pa jo tudi ‘uničijo’.

Ena izmed prvih asociacij, ki jo ljudje dobijo ob besedi bosonogi čevelj je udoben, širok, športni čevelj, ki si ga težko predstavljajo s kakšno ‘lepšo’ obleko. Vendar bosonogi čevlji že dolgo niso samo športni čevlji. Bosonogi čevlji so primerni za vse priložnosti. Lahko jih nosite v službo, druženje s prijatelji in tudi na formalnejše dogodke.

Objava je nastala v sodelovanju s čudovito slovensko znamko Mila Vert, ki izdeluje etična in trajnostna oblačila z večnim dizajnom. Njihova prepričanja se odlično dopolnjujejo s trajnostnimi načeli številnih bosonogih znamk, ki prav tako kot Mila Vert težijo k lokalni in etični proizvodnji, uporabi trajnostih materialov ter izogibanju prekomerne proizvodnje, ki vodi k odpadom.

Znamko Mila Vert mi je prvič predstavila prijateljica in njihovi kosi oblačil ter načela trajnostne proizvodnje so mi bili takoj všeč. Prve kose Mila Vert oblačil sem si kupila lansko leto in njihova bela majica je postala moj najbolj nošen kos oblačila. To zimo sem se z Mila Vert dogovorila tudi za sodelovanje in v zameno za testiranje prejela en Knitted Triangle pulover. Vsa ostala Mila Vert oblačila na fotografijah v objavi sem kupila sama.

Predstavitev znamke Mila Vert

Za znamko Mila Vert stoji izjemno srčna in čudovita ženska Tina. Moda je od nekdaj bila njena strast in iz želje, ustvariti znamko s trajnostnimi in etnično izdelanimi oblačili v EU, se je v letu 2015 rodila tudi znamka Mila Vert.

Njihovi kroji imajo preprost, klasičen in večen dizajn. Premišljeni detajli jim dodajo poseben čar in moderen pridih. Vsi kroji so premišljeno in skrbno načrtovani ter testirani, zato boste lahko njihova oblačila nosili leta in leta.

Vsi izdelki Mila Vert so izdelani v Sloveniji, v EU, s trajnostjo v mislih, ki je vpletena v vsak korak njihove proizvodnje.

Materiali

Mila Vert za svoja oblačila uporablja izključno ekološke materiale, ki so izjemne kakovosti. Pri tem ne sprejema nobenih kompromisov. Ustvarja v sodelovanju z dvema slovenskima šiviljskima podjetjema ter pletilskim studiom, kjer se je v njihovem večletnem sodelovanju spletlo tudi pravo prijateljstvo.

Težko je opisati izjemno kakovost njihovih materialov, dokler jih ne vidite v živo. V današnjem času je ob poplavi vseh poceni kosov oblačil hitre mode, zelo težko najti kaj tako luksuznega kot so Mila Vert oblačila.

Mehkoba puloverjev iz organskega bombaža je izjemna, vzdrževanje le-teh pa popolnoma enostavno. Po pranju Mila Vert celo priporoča uporabo sušilca za še večjo mehkobo materiala. Material se s pranjem tudi nič ne skrči.

Velikosti

V izogib prekomerni proizvodnji ter ostankom, Mila Vert vse izdelke izdeluje po naročilu. Velikosti so standardne, vendar vam Mila Vert omogoča tudi brezplačno izdelavo po meri. V primeru, da vam izdelek po meri ne ustreza, ga lahko brez problema tudi vrnete.

Moja standardna velikost pri Mila Vert oblačilih je velikost M, ki je tudi moja običajna velikost pri večini mojih oblačil. Puloverje nosim v velikosti L-XL, ki mi s svojim ‘oversized’ videzom idealno ustrezajo na mojo telesno višino 177 cm in dolge roke.

Kako jih nositi?

Mila Vert oblačila sem v preteklosti že večkrat vključila v različne ‘outfite’ pri mojih ocenah bosonogih čevljev. Tukaj sem vam strnila le nekaj izmed njih.

V hladnejšem delu leta so vsekakor moj najljubši kos oblačil njihovi pleteni puloverji, ki so na voljo v različnih barvah in krojih. V toplejšem delu leta pa vam Mila Vert ponuja različne modele oblek, topov in hlač. Sama najraje posežem po beli majici s kratkimi rokavi, v pomladnem in poletnem času pa z veseljem nosim tudi njihove obleke.

Kje kupiti?

Mila Vert izdelke lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cene izdelkov so malenkost višje, ampak s tem podprete trajnostno proizvodnjo in izjemne materiale, v zameno pa dobite luksuzen kos oblačil, ki ga boste lahko nosili leta in leta.

Za naročila v Slovenijo je poštnina brezplačna. Za države EU Mila Vert ponuja brezplačno poštnino za vsa naročila nad 200 eur.

Mila Vert + Be Lenka Entice

Povzetek

Bosonogi čevlji so globoko prepleteni z mojim življenjem in so tudi moja edina izbira obutve za prav vse priložnosti. Ti čevlji še zdaleč več niso primerni le za gibanje v naravi in športne aktivnosti, zato se zaradi izbire zdrave obutve ne rabite počutiti omejeni pri izbiri oblačil in izražanju svojega stila.

Veliko bosonogih znamk je usmerjeno v trajnostno proizvodnjo in s temi znamkami se počutim tudi najglobje povezana v načinu razmišljanja. Enako pomembna mi je tudi trajnostna proizvodnja oblačil, kjer je Mila Vert zasedla pomemben del v mojem srcu. Izjemno sem ponosna, da se tako izjemna trajnostna oblačila izdelujejo v naši mali Sloveniji.

Za konec sem želela zaključiti s stavkom od Tine (ustanoviteljice Mile Vert), ki tako lepo opiše njeno znamko:

“Vsak kos oblačila Mila.Vert predstavlja mene, zato želim, da je vsak kos prijazen do vas. Hkrati mora biti prijazen tudi do narave in ljudi, ki so ga izdelali.” – Tina, ustanoviteljica podjetja Mila Vert


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*