Lonnie Sandals – ocena

Lonnie sandali so dokaz, da sta udobje in eleganca v bosonogem svetu lahko tesno povezana. Njihovi veganski sandali so dovolj elegantni, da jih lahko nosite tudi za posebne priložnosti, hkrati pa nudijo odlično fiksacijo tudi za najbolj zahtevne uporabnike.

Ustanoviteljica znamke Lonnie je Christina, trenerka naravnega in bosonogega teka, ki je v želji ponuditi elegantnejšo bosonogo obutev ženskam, zasnovala veganske modele bosonogih sandalov. Sandali so ročno izdelani v majhni tovarni v Nemčiji iz visokokakovostnih materialov.

Obvestilo: Spletno mesto Bose Nogice podpirate bralci. Za izdelke, kupljene prek partnerskih povezav ali partnerskih kod v prispevkih, lahko prejmemo manjšo provizijo. To nikakor ne vpliva na našo vsebino in ocene, ki so naše iskreno mnenje. Hvala za vašo podporo! Več informacij najdete tukaj.

Uporabite BU10 za 10% popust

1. Splošno

  • Znamka: Lonnie Sandals
  • Model: Sol
  • Barva: Midnight Blue
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala -nosim velikost 41

| Nemčija | Ženski | Veganski | Pošiljajo v EU |

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Lonnie sandali so izdelani iz trpežne mikrofibre, ki hkrati tudi dobro uravnava toploto. Na začetku me je malo skrbelo kako se bo mikrofibra obnašala v vročini v stiku z mojimi stopali, vendar zaenkrat še nisem opazila nobene pomanjkljivosti v primerjavi s sandali, ki so narejeni iz usnja. Mikrofibra je enostavna za nego (umazane sandale le obrišete z vlažno krpo), vendar sandalov ne smete prati v pralnem stroju.

Sandali na voljo v 4 različnih barvah – Midnight Blue, Sunset Gold, Little Black in Purple Passion. Barva na fotografiji je Midnight Blue.

Na nekaterih fotografijah v oceni lahko opazite temnejše madeže, ki pa niso maščobne packe, temveč so se sandali le malenkost zmočili, ker sem fotografije posnela v zgodnjem jutru, ko je bila na travi še jutranja rosa.

Sandali so sestavljeni iz sistema izjemno minimalističnih trakov, kjer glavni trak poteka med prsti, stopalo pa je nato ustrezno fiksirano s prilagodljivimi trakovi preko narta in okrog gležnja.

Trak, ki poteka med prsti, je izveden na dva načina. Model s širšim trakom v obliki lista se imenuje Sol in ga lahko opazite tudi v moji oceni, medtem ko se model z ozkim trakom imenuje Lux. Širina tega traku na fiksacijo modela ne vpliva.

Na podplatu je odtisnjen tudi srebrn logotip znamke Lonnie v obliki rožice.

2.2 Podplat

Podplat je izdelan iz prožne gume z vrhnjo plastjo iz mikrofibre. Skupna debelina podplata je 6 mm, na podplatu pa je dodan minimalni profil, ki popolnoma zadošča za predviden namen uporabe sandalov.

Prožnost podplata je dobra, vendar ga je v vzdolžni smeri težje upogniti (bi ga lahko upognila za fotografijo, vendar nisem želela preveč zmečkati svojega para). Podplat vam nudi tudi nekaj mehkobe med hojo, vendar je malenkost kompaktnejši od Vibram podplatov, ki jih npr. uporabljata Tikki in Zeazoo. Občutek je npr. primerljiv s Feelgrounds sandali.

Podplat postane še prijetnejši za hojo, ko sandale uporabljate nekaj dni.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled sandalov od blizu.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Sandali so na voljo v ženskih velikostih 36-43, pri izbiri ustrezne velikosti pa vam priporočam uporabo natisljivih predlog, ki si jih lahko natisnete na njihovi spletni strani. Pazite na pravilno merilo in pravilno postavitev stopala na predlogo (pazite na položaj označene pike).

Pri moji velikosti stopala 26,3 cm nosim velikost 41 in glede na dolžino stopal in dolžino prstov, mi velikost popolnoma ustreza. Realno imam v sandalih na koncu malenkost manj prostora pred prsti kot je prikazano na predlogi.

3.2. Prstni del & širina

Lonnie sandali imajo blažji naklon proti mezincu, zato ustrezajo veliko različnim tipom stopal. Največ odstopanja lahko opazijo stopala z močnejšim naklonom prstov proti mezincu ter stopala z izrazitejšo kvadratno obliko. Seveda pa lahko ustreznost oblike vedno preverite na natisljivi predlogi.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Širina Lonnie sandalov najbolje ustreza srednje širokim stopalom. Moja stopala so širine 10 cm in so vsi prsti še vedno na podplatu, vendar sandali ne bi bili primerni za še širša stopala kot so moja (sem že na meji).

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Sandale je možno izjemno dobro fiksirati na različne višine narta s pomočjo prilagodljivega traku, ki poteka čez nart. S trakom, ki poteka okrog pete lahko korigirate različne dolžine stopal ter širine gležnjev. Prilagodljivi trakovi so odlični tudi za vroče poletne dni, ko vam stopalo čez dan oteče in želite malenkost zrahljati trakove.

Dizajn Lonnie sandalov mi je eden izmed najljubših, saj so prsti popolnoma prosti, zagotovljena je tudi lateralna stabilnost, trakovi čez nart pa stopalo zelo dobro oprimejo.

4. Udobje

Trak pri Lonnie sandalih poteka med prsti naravnost nazaj, zato je lahko pritisk med prsti pri takšnem modelu malenkost večji kot pri diagonalno postavljenih trakovih. Vendar je trak zelo tanek in mehak zato nisem nikoli občutila nobenega nelagodja med hojo.

Sandali zaradi zapenjanja trakov zahtevajo malce več časa za obuvanje. V primeru, da se vam mudi, lahko sandale brez problema obujete tudi brez odpenjanja tako, da stopalo potisnete daleč naprej in potegnete trak čez peto (to sem vam prikazala v videoposnetku). Vendar vam Lonnie takšno obuvanje odsvetuje, saj se lahko trakovi hitreje uničijo.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Lonnie sandali imajo zelo univerzalen dizajn, ki se odlično kombinira tako s ‘casual’ oblačili kot tudi elegantnejšimi oblekicami. V primeru, da želite sandalom dodati še elegantnejši videz, vam Lonnie omogoča tudi nakup kristalnih zaponk v obliki rožic, ki jih pritrdite na sandale.

6. Cena & kje kupiti

Lonnie sandale lahko kupite na uradni spletni strani. Cena sandalov je 129€, do 26.6.2022 pa jih lahko kupite z 10% popusta s kodo KATJA10 (ni partnerska koda).

7. Informacije o dostavi

Lonnie trenutno pošilja le v EU, stroški pošiljanja pa znašajo 6,90€ (brezplačna poštnina le za Nemčijo za naročila nad 100€).

8. Povzetek

Lonnie so vsekakor eni izmed mojih favoritov glede dizajna med vsemi bosonogimi modeli sandalov, saj odlično združujejo preprost in eleganten videz z izjemno dobro fiksacijo ter udobjem. Čeprav je modra barva na fotografiji čisto po mojem okusu, bi pa si v prihodnosti želela videti še večji nabor barv. Vsekakor se pustimo presenetiti 🙂


Tagi

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*