Domov ˃ Ocene ˃ Groundies Ibiza – ocena

Groundies Ibiza – ocena

Ko se je nova znamka bosonogih čevljev Groundies pojavila na mojem Instagram računu, je v trenutku pritegnila mojo pozornost. Bosonogi čevelj v kovinski barvi? Zveni prelepo, da bi bilo res.

Iz slike so mi sprva delovali ozko in s preveč zaobljenim prstnim delom, da bi lahko bili dober bosonogi čevelj. Izgledali so kot običajni čevlji s tankim in fleksibilnim podplatom. Kljub temu, da nisem bila prepričana glede njihove širine, sem jih res želela preizkusiti. Preveč so mi bili všeč. In vesela sem, da sem jih.

Uporabite BU15 za 15% popust (velja do 12.4.2024)

1. Splošno

  • Znamka: Groundies
  • Model: Ibiza Ladies
  • Barva: rose
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26.3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Zgornji del Groundies Ibiza čevljev je narejen iz kozjega usnja. Usnje prihaja iz Španije in Portugalske, od živali, “gojenih za meso, sir in usnje” in te živali niso gojene izrecno samo za proizvodnjo usnja.

Groundies navaja, da je kozje usnje “tanko in lahko, hkrati pa tudi zelo robustno, odporno na trganje in veter”. Usnje ima rahlo zmečkan videz. Groundies mi je pojasnil, da je do določene meje to normalno, ker so želeli narediti najbolj fleksibilen čevelj na tržišču. Popolnoma gladko usnje bi bilo mogoče samo, če bi izbrali trdo in togo usnje. Mene rahlo zmečkan videz ne moti, ker so čevlji resnično mehki in udobni, ampak če vaša noga lepo ne zapolni čevlja, se lahko malo čevelj vseeno malo guba.

Zgornji del čevlja je čudovite kovinsko rožnato zlate barve z rahlo temnejšim petnim delom v bakreni barvi. Ta roza podton je res težko ujeti na sliko, ampak naredi čevlje v živo zelo lepe. Takšna barva je prava redkost med bosonogimi čevlji in sem zelo vesela, da se je Groundies odločil vključiti takšne barve v svojo ponudbo.

Vezalke so bele barve in se lepo ujemajo z belo barvo podplata. Ampak mislim, da bi na čevlju tudi zelo lepo izgledale vezalke v enaki barvi kot je zgornji del čevlja.

Petni del je rahlo podložen in daje nogi čudovit mehak občutek, brez pritiska na Ahilovo tetivo.

2.2 Podloga

Podloga je narejena iz visoko kvalitetne mikrofibre in je zelo mehka na otip. Mikrofibra deluje kot protizdrsni material in poskrbi, da “noga med hojo ne leze naprej in nazaj”.

Če nosite navadne nogavice (ne tiste na pet prstov), morate biti zaradi protizdrsnega materiala pazljivejši pri obuvanju čevljev. Prostizdrsna podloga lahko povzroči, da vam med obuvanjem potisne nogavice nazaj in zato vam le te stisnejo prste skupaj. Ko se enkrat navadite obuvanja, jih boste obuli hitro in brez problema.

2.3 Podplat

Debelina podplata je 6.3 mm. Podplat je izjemo prožen in vam omogoča dober občutek tal pod nogami.

Groundies opisuje njihov podplat kot “protizdrsen, odporen proti obrabi ter z dobrim oprijemom na veliko različnih površinah”. V skladu z njihovim opisom je za podplat uporabljen lahek TPU material, ki je “šestkrat bolj odporen proti obrabi kot mehek PVC material”. Ker podplat “ne vsebuje nobenih mehčalcev, ga lahko 100% recikliramo”.

Podplat je na zgornji del čevlja prilepljen in fiksiran z robnim šivom.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Groundies Ibiza ženski čevlji so na voljo v številkah 36-43. V tabeli velikosti so podane notranje dolžine čevlja in to so tudi dejanske notranje dolžine.

Moja noga je dolžine 26.3 cm in jaz sem izbrala številko 42, ki ima notranjo dolžino 27.5 cm. To pomeni, da imam pred prsti še 12 mm prostora.

3.2. Prstni del & širina

Prstni del izgleda bolj zaobljeno kot je to običajno za bosonoge čevlje, kar jim da videz navadnih čevljev.

Jaz nosim številko 42, kjer je izmerjena širina čevlja cca. 10.5 cm. Ta širina čevlja deluje super za mojo nogo. Čevlji so najbolj ustrezni za srednje široko nogo in so resnično mehki. Podplat ne omejuje mojih prstov ob strani, zato bi se mogoče lahko prilagodili tudi malenkost širši nogi kot je moja.

Na spodnji sliki lahko vidite primerjavo s čevlji Peerko in Wildling Suna čevlji. Vsi ti čevlji mi zelo lepo pristajajo v širini in se mi zdijo po širini zelo podobni.

Čeprav izgledajo Groundies Ibiza čevlji malo bolj zaobljeni v sprednjem delu, je dejansko sprednji del enake širine kot pri Peerko in Wildling čevljih. Groudies čevlji so dejansko širši čez prstni del stopala (pri stiku prstov s srednjim delom stopala), kar jim omogoča videz bolj običajnih čevljev.

3.3. Prileganje

Ker imam nizek nart, imam velikokrat probleme kako dobiti dobro prileganje pri bosonogih čevljih. Velikokrat si moram vezalke zategniti kolikor se da, da mi je čevelj dovolj stabilen na nogi. Žal potem to ne izgleda vedno preveč lepo. Ampak tukaj teh težav nimam. Čevlji mi zelo lepo pristajajo okrog gležnja in narta. So super udobni in jih lahko nosim cel dan popolnoma brez problema.

4. Kako jih nositi?

Groundies čevlje zelo rada nosim z mojimi skinny jeans kavbojkami. Zelo ustrezajo mojemu stilu oblačenja in ta kovinska barva jih naredi še bolj vsestranske za kombiniranje. Zelo lepo pristajajo na casual stil oblačenja, lepo pa pridejo tudi v kakšni športno-elegantni kombinaciji oblačil.

5. Cena & kje kupiti

Groundies čevlje lahko kupite direktno z njihove spletne strani. Polna cena za Ibiza model je 139€. Če se prijavite na njihove novice dobite kodo za 5€ popusta. Jaz sem kupila moje z 10% popusta, na podlagi promocijske kode objavljene na njihovem Instagram računu.

6. Informacije o dostavi

Cena poštnine je odvisna od države. Evropa je razdeljena na tri dostavne cone (Cona 1: brezplačna dostava, Cona 2: 4,90€ in Cona 3: 9,90€). Za vse ostale države je cena poštnine 34,90 €. Cena dostave v Slovenijo je 4,90€. Brezplačna vračila so možna samo znotraj Nemčije.

7. Kje so narejeni?

Glavna prednostna naloga Groundies so trajnost proizvodnje in s tem povezana dolga življenjska doba čevljev. Groundies čevlji so v celoti izdelani v Evropi. S tem so zagotovljeni dobri delovni pogoji in primerna plača zaposlenim. Izognejo pa se tudi nepotrebnim prevoznim potem. Podplati čevljev so izdelani v Nemčiji ter nato odposlani v tovarno čevljev v Španiji, kjer so ročno izdelani do končnega produkta.

Podjetje Groundies sodeluje tudi z organizacijo Plant-for-the-Planet. Organizacija sadi za njih drevesa na polotoku Yucatán v Mehiki. Za vsako Groundies naročilo posadijo drevo. Tako nekaj dni po vašem naročilu dobite osebni drevesni voucher od organizacije Plant-for-the-Planet, ki vam služi kot certifikat.

8. Povzetek

Kljub temu, da so na prvi pogled izgledali premalo bosonogi in preveč podobni običajnim čevljem, sem res navdušena nad njimi. Groundies je uspel narediti izvrsten bosonogi čevelj, ki je dovolj širok za moja stopala in ki še vedno izgleda zelo lepo. Sploh ne izgledajo veliko in klovnovsko na moji nogi, kot nekateri drugi bosonogi čevlji. Imajo res moderen videz in se počutim res super, ko jih nosim. Definitivno so eni izmed mojih najljubših bosonogih čevljev.

Uporabite BU15 za 15% popust (velja do 12.4.2024)

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*