Gea Soles YRSA – ocena

Ni veliko bosonogih znamk, ki znajo izdelati čevlje, ki lepo izgledajo tudi na širokih nogah. Napačna zasnova in hitro lahko delujejo “klovnovski” in veliki. Toda Gea Soles zagotovo ve, kako narediti široke čevlje prijetne za oči. Samo poglejte te njihove nove balerinke YRSA.

Gea Soles je španska znamka ročno izdelanih bosonogih čevljev, znana po posebnih ročno obarvanih čevljih z dekorativnimi sencami. Ženska, ki stoji za to blagovno znamko je Esther. Vse čevlje oblikuje in izdeluje čisto sama. Tudi usnje barva popolnoma sama in zagotovo ve, kako narediti čevlje nepozabne.

Njene nove balerinke YRSA niso samo klasični čevlji stila Mary Jane. Detajli v obliki trikotnika, diagonalno postavljen pašček, možnost izbire dveh različnih barv, ročno obarvano usnje ter posebno senčenje, naredi čevlje res unikatne.

Izjave: Balerinke sem kupila s popustom v zameno za oceno. Mnenja, izražena tukaj, so samo moja in ne prejemam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: Gea Soles
  • Model: YRSA
  • Barva: Blue Ocean in Turquoise
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm, nizek nart, suhi gležnji

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Balerinke YRSA so izdelane iz visoko kakovostnega rastlinsko strojenega usnja. Izbirate lahko med številnimi različnimi barvami iz njene barvne palete. Čevlji so lahko izdelani v eni barvi ali s trikotnim delom in trakom v drugi barvi. Odločila sem se za kombinacijo Ocean Blue in turkizne barve in med tema dvema barvama ni posebno velikega kontrasta.

Pašček za zapiranje čevljev je postavljen diagonalno, kar jim da edinstven in poseben videz.

Usnje je mehko in ravno pravšnje debeline, da drži obliko. Peta lepo ohranja svojo obliko, zahvaljujoč dvema plastema usnja zadnji strani.

Notranji del čevlja ni podložen z dodatnim slojem usnja. Vaše kože se dotika samo surova stran usnja. Brez kakšnih nevarnih in strupenih spojin. Samo popolnoma naravno mehko semiš usnje.

Čevlji so ročno barvani (osnovna barva in okrasne sence), zato bo vsak par videti nekoliko drugače in edinstveno. In to je lepota vsega tega.

Če bi želeli čevlje brez dodatnega senčenja, obvestite o tem Esther, ko oddajate svoje naročilo.

Pri čevlju lahko pričakujete nekaj manjših nepopolnosti zaradi ročnega barvanja.

Tukaj moram tudi omeniti, da so moji čevlji, ko sem jih prejela, imeli na levem paru ostanke lepila in zaradi tega je na tem mestu manjkala zgornja plast senčenja.

V zvezi s to težavo sem kontaktirala Esther, ki se mi je opravičila za nepazljivost ter mi predlagala, da v tem delu uporabim kremo za zaščito usnja, da madež malo potemni in se lažje zlije s preostalo barvo. Odstranila sem lepilo in svetlejši predel je z nanosom zaščite postal malo manj viden.

Verjetno vaš par ne bo prispel takšen, vendar se mi je vseeno zdelo pošteno, da vas o tem obvestim.

2.2 Podplat

Za vrsto podplata lahko izbirate med tremi različnimi možnostmi. Moje balerinke so narejene z gumijastim podplatom debeline 3 mm, lahko pa izberete tudi podplat iz kravjega usnja ali Vibram Tank podplat.

Občutek tal pod nogami je čudovit in tudi s prožnostjo podplata sem zadovoljna. Ni težav z zvijanjem v katero koli smer.

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji Gea Soles niso uvrščeni v običajne EU, UK ali US velikosti, kot ste vajeni.

Namesto, da izberete velikost čevlja, morate Esther napisati dolžino in širino stopala ter obseg čez nart in ona bo izbrala pravo velikost za vas.

Po tabeli velikosti od Gea Soles so moja stopala z dolžino 26,3 cm in širino 10 cm v kategoriji dolžine 26,1 cm-26,6 cm in širine 9,4 cm – 10,7 cm.

Notranja dolžina mojih balerink YRSA, merjena s plus 12 merilcem, je približno 27,4 cm. Definitivno lahko rečem, da imajo moji prsti v njih veliko prostora. Esther je izbrala popolno velikost zame.

3.2. Prstni del & širina

Čevlji Gea Soles so na voljo v dveh različnih širinah – običajni in široki. Glede na meritve stopal se bo Esther odločila, katera širina vam ustreza. Moje so izdelane v običajni širini.

Prstni del ima odlično obliko. Naklon proti majhnemu prstu je blag. Oblika dobro ustreza mojemu grškemu tipu stopala (drugi prst je najdaljši), dobro pa bodo ustrezali tudi stopalom bolj kvadratne oblike.

Glede na širino imam v njih veliko prostora in balerinke bi lahko zaradi svoje prilagodljivosti ustrezale veliko različnim oblikam, širinam in obsegom stopal.

So čudovita izbira tudi za široka stopala in stopala z večjo prostornino, saj obstaja tudi široka izvedba balerinke. Vendar jih pa ne bi priporočala za ozka stopala.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Na mojih balerinkah je, zaradi mojega nizkega narta, pasek za zapenjanje skrajšan.

Peta čevlja je nekoliko širša od moje pete, toda s paskom jih lahko res dobro fiksiram, da so povsem fiksne, ko hodim. Te balerinke se bodo zagotovo prilegale tudi stopalom s širšimi petami in gležnji.

Ko hodim se čevelj ob strani rahlo odpira, vendar to ni moteče.

4. Udobje

Balerinke so čudovito mehke in udobne od trenutka, ko jih obujete in jih ni potrebno uhoditi.

5. Kako jih nositi?

Balerinke YRSA so na voljo v številnih čudovitih barvah. Različne barve funkcionirajo za različne priložnosti. Npr. črna barva je lahko odlična izbira za formalna oblačila.

Sama sem se odločila za modro barvo, ker jih rada nosim s kavbojkami, odlično pa se obnesejo tudi z obleko.

Tudi nove kovinske barve (preverite na njeni Instagram strani) so lahko popolne za kombinacijo k oblekam za posebne priložnosti.

6. Cena & kje kupiti

Čevlje Gea Soles lahko kupite na njihovi uradni spletni strani. Cena modela YRSA s 3 mm gumijastim podplatom je 99 €.

7. Informacije o dostavi

Stroški pošiljanja se izračunajo med postopkom naročila in so odvisni od države pošiljanja in teže paketa. Za Slovenijo stroški pošiljanja znašajo 17,50 €.

8. Kje so narejeni?

Vse Gea Soles čevlje oblikuje, barva ter ročno šiva Esther iz Španije. Pri tem uporablja samo visoko kakovostne materiale.

9. Povzetek

To je bila moja prva izkušnja z Gea Soles in moram reči, da sem čudovito presenečena nad mehkobo, prileganjem in videzom svojih YRSA balerink. So ene izmed mojih najbolj udobnih balerink, kar jih imam in to je zagotovo dizajn, ki bi ga bilo lepo imeti v še več kot samo eni barvi.

Definitivno se še želim vrniti k tej znamki v prihodnosti. Prepričana sem, da je Esther dobra ustvarjalka in da nam lahko pokaže še veliko lepih dizajnov.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*