Domov ˃ Seznami čevljev ˃ Najboljši bosonogi škornji za sneg: udobni, topli in nepremočljivi

Najboljši bosonogi škornji za sneg: udobni, topli in nepremočljivi

Ko zima prekrije svet z odejo snega, se začne iskanje popolne obutve za zimske razmere. Če ste se soočili s tem izzivom kot ljubitelj bosonoge obutve, ne iščite več – tukaj so najina priporočila najboljših škornjev za zimske pustolovščine. V tem prispevku vam bova razkrili razloge, zakaj so izbrani zimski bosonogi škornji odlična izbira za zasnežene dni, saj ponujajo popolno kombinacijo prostora za prste, toploto in udobje.

Če vas zanimajo drugi stili bosonogih čevljev, si preberite tudi najine druge objave! Za vas sva pripravili obširne sezname in ocene – vse od “najboljših vsakodnevnih bosonogih čevljev” za vsakodnevno nošenje do “popoln seznam zimskih bosonogih čevljev“. Preberite si tudi seznam “najboljših bosonogih Chelsea gležnjarjev” in “najboljših bosonogih gležnjarjev“, kjer najdete najboljše izbore v obeh kategorijah ter “seznam zimskih bosonogih čevljev za otroke”, v katerem je seznam zimskih čevljev za otroke.

Ste pripravljeni, da poiščemo vaš popoln par za zimske razmere? Pa začnimo!

Kako poskrbeti za tople noge v bosonogih čevljih pozimi

Zima prinaša svoje izzive, zlasti ko gre za ohranjanje toplih stopal v bosonogih čevljih. Z vami želiva deliti nekaj praktičnih nasvetov, da bodo vaša stopala ostala topla tudi v hladnem vremenu:

 1. Izberite pravi model

  Izberite zimske bosonoge škornje z ustreznimi toplotnimi lastnostmi za svoje potrebe. Modeli iz volne in ovčje kože običajno zagotavljajo največ toplote.

 2. Naučite se impregnirati svoje čevlje

  Poskrbite, da bodo vaši zimski bosonogi škornji ustrezno impregnirani, da bodo zaščiteni pred snegom in mokrimi razmerami.

 3. Uporabite vložke iz volne/ovčje kože in noste toplejše volnene nogavice

  Izolacijo izboljšajte tako, da v bosonoge čevlje vstavite vložke iz volne ali ovčje kože. Poleg tega za dodatno udobje izberite toplejše volnene nogavice ali nogavice za prste.

 4. Izberite pravo velikost in širino

  Pri izbiri zimskih bosonogih škornjev se odločite za čevelj, ki je za eno velikost večji od vaše običajne velikosti bosonogih čevljev. To omogoča dovolj prostora za debelejše nogavice in volnene vložke ter zagotavlja pravilno gibanje stopal in kroženje zraka. Prav tako ne pozabite natančno izmeriti svojih stopal in izbrati bosonoge čevlje glede na obliko in širino vašega stopala za optimalno prileganje.

 5. Bodite pozorni na svojo celotno zimsko obleko

  Toplo oblačenje po plasteh, vključno s termo hlačami in udobnimi oblačili, pomembno vpliva na to, kako toplo se boste počutili.

 6. Bodite v gibanju

  Aktivno gibanje je bistvenega pomena za ogrevanje stopal. Z redno aktivnostjo spodbujate delovanje mišic in skrbite za pravilen krvni obtok ter vzdržujete toploto.

Z upoštevanjem teh korakov lahko tudi pri nižjih temperaturah uživate v prednostih zimskih bosonogih škornjev in si tako zagotovite udobje in toploto.

Najboljši bosonogi zimski čevlji za hladno in spolzko vreme

Xero Shoes Alpine

 • Razpoložljive velikosti: 35.5-48
 • Izolacija: Poliesterska podloga iz flisa
 • Višina škornjev: 17 cm (velikost EU 41,5)
 • Vodoodporni: Ja
 • Cena: $159.99/180€

Oprijem – sneg:

Rating: 4 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3 out of 5.

Toplota:

Rating: 4 out of 5.

Zakaj jih priporočamo:

 • Na voljo več različnih barv in stilov, oblika podobna običajnim škornjem
 • Na voljo v moških in ženskih velikostih (2 različni širini).
 • Veliko vertikalnega prostora nad prsti na nogah.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Imajo nekoliko debelejši podplat, zaradi česar ne boste imeli veliko občutka tal.
 • Izbira prave velikosti je lahko manjši izziv.

Xero Shoes Alpine je odličen bosonogi škorenj za sneg z bolj tradicionalnim dizajnom in je izdelan iz 100-odstotno veganskih materialov. Višina čevlja učinkovito zadržuje sneg in omogoča enostavno prilagajanje okoli gležnjev in meč (vezalke so enostavno nastavljive). Podplat je sicer debelejši, kar zagotavlja manjši občutek tal in trši, bolj okoren občutek, vendar hkrati izboljšuje toplotno izolacijo. Velja omeniti, da je puhasta podloga dodana le na vrhu čevlja, medtem ko je v notranjosti tanjša podloga. Za še več toplote lahko vložek zamenjate z vložkom z debelejšo volno ali iz ovčje kože.

Velikost in prileganje: Xero Shoes Alpine so na voljo v ženskih in moških velikostih, pri čemer so moške velikosti nekoliko širše z večjim volumnom. Na splošno so Alpine najbolj primerni za srednje široka stopala (moški srednje široki) in jih je mogoče dobro prilagoditi različnim volumnom stopal. Če imate stopala z majhnim volumnom in ozkimi gležnji, boste morda morali bolj zategniti vezalke. Vendar pa se ob nošenju z debelejšimi nogavicami, ki zagotavljajo dodaten volumen okoli gležnjev, med hojo počutijo varno pritrjeni na nogo. Škornji se morda ne bodo tako dobro obnesli pri stopalih v obliki plavuti, ampak so primernejši za ravna stopala, pri katerih je razlika med širino pete in prstov manjša. Za primerjavo: nosim žensko velikost EU41,5 (velikost stopala 26,6/10 cm), kar mi zagotavlja 12 mm dodatnega prostora pred prsti. Če potrebujete več širine, lahko izberete pol velikost ali eno velikost večje.

Preberite več: Več o Xero Shoes si lahko preberete v najini oceni.


Bär Shoes Grace

 • Razpoložljive velikosti: Grace 36-43; Brehan 39-48,5
 • Izolacija: Tkana ovčja koža
 • Višina škornjev: 33 cm (velikost 43)
 • Vodoodporni: Ja
 • Cena: 289€

Oprijem – sneg:

Rating: 4.5 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 4 out of 5.

Toplota:

Rating: 5 out of 5.

Uporabite BU15 za 15€ popusta

Zakaj jih priporočamo:

 • Visokokakovostni dizajn
 • Zelo topli in udobni.
 • Zelo visoki za zaščito nog pred globokim snegom.
 • Na voljo v polovičnih velikostih ter moških in ženskih velikostih (dve različni širini).
 • Stranska zadrga za enostavno obuvanje.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Model Grace je na voljo samo za ženske (za moške preverite Brehan).
 • Podplat je debelejši in ima rahlo dvignjeno peto.

Ko gre za toploto, nepremočljivost in splošno zmogljivost na snegu, si Bär Shoes Grace zaslužijo mesto na najinem seznamu. Škornji so si zagotovili drugo mesto zaradi debelejšega podplata z zadostnim blaženjem in rahlo dvignjeno peto, kljub temu pa zaradi svojih izjemnih lastnosti izstopajo. Če so vam pomembni prostoren prstni del, vrhunski oprijem ter toplota v globokem snegu in grobih zimskih razmerah, so ti škornji idealna izbira. Izdelani so iz visokokakovostnih materialov, vključno z zgornjim delom iz jelenovega usnja in tkano podlogo iz ovčje kože, zato so odličen čevelj, ki zagotavlja toploto vašim mečem. Robusten podplat Vibram® Bubble, izdelan iz lahkega PU in oprijemljive gume, zagotavlja vzdržljivost in odličen oprijem.

Ta stil je na voljo izključno za ženske. Za moške priporočava, da si ogledate njihov model Brehan.

Velikost in prileganje: Bär Grace so najprimernejši za srednje široka stopala, sistem vezalk pa omogoča prilagajanje različnim širinam meč. Priporočava, da izberete večjo velikosti, da zagotovite prostor za debelejše nogavice in po potrebi pridobite dodatno širino. Za primerjavo, nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm. Moja običajna velikost pri čevljih Bär Shoes je 42, pri njihovih pohodniških čevljih pa 42,5.


Koel Shoes Levi Lambswool Tex, Rana, Paul in Porter

 • Razpoložljive velikosti: 36-43 (Levi), Rana (24-47) & Porter (40-48)
 • Izolacija: ovčja volna.
 • Višina škornjev: Levi – 19 cm (velikost 43), Rana – 34 cm (velikost 43)
 • Vodoodporni: ja- tex membrana
 • Cena: 120€+

Oprijem – sneg:

Rating: 4 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3.5 out of 5.

Toplota:

Rating: 4.5 out of 5.

Zakaj jih priporočamo:

 • Bosonogi zimski škornji s toplo in udobno podlogo.
 • Na voljo je več barv in stilov.
 • Rana je zelo visok škorenj in varuje noge pred globokim snegom.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Pri modelu Levi boste potrebovali več časa za obuvanje in snemanje.
 • Pri Levi modelu jezik ni prišit.
 • Ni idealen za stopala z velikim volumnom.
 • Ti čevlji so zelo zaželeni in so lahko hitro razprodani.
 • Na njihovi uradni spletni strani niso na voljo vsi modeli/barve; širšo izbiro najdete pri različnih prodajalcih na drobno.

Koel je blagovna znamka z eno izmed največjih izbir bosonogih škornjev, primernih za sneg. Njihova posebnost je raznolikost ponudbe s številnimi stili in barvami, vključno z več opcijami za moške – kar je redkost v primerjavi z ženskimi opcijami. Številni zimski modeli imajo debelejšo podlogo iz ovčje volne ali tanjšo iz filca, za različne zimske razmere. Za zasneženo vreme je zaradi toplote priporočljiva debelejša podloga iz ovčje volne.

Preizkusili sva ženski model Levi Lambswool Tex in višji unisex čevelj Rana, ki je na voljo tudi za otroke. Levi Tex je vsestranski vsakodnevni model, ki je hkrati tudi škorenj za sneg. Edina pomanjkljivost je njegov neprišit jezik, zaradi česar lahko v mokrih snežnih razmerah voda prodre v notranjost. Po drugi strani je Rana precej višji model, ki sega visoko na mečih in zagotavlja dodatno toploto. Za zimo priporočava, da izberete čevlje Rana s podlogo iz ovčje kože, čeprav se v manj mrzlih podnebjih lahko obnese tudi običajna podloga iz filca.

Glede vodoodpornosti imava z modeli Koel različne izkušnje. Medtem ko so se nekateri pari Rana dobro obnesli tudi v globoki vodi, je druge modele po izpostavljenosti izredno mokrim razmeram bilo treba posušiti s sušilnikom. Pri običajnem igranju v snegu so noge dosledno ohranjali suhe.

Moj mož je preizkusil njihov model Paul, ki je na voljo z dvema različnima podlogama (filc ali ovčja volna). Še en odličen Koelov bosonogi škorenj za zimo je model Porter, za katerega priporočava, da si ga ogledate.

Vsi Koelovi zimski modeli imajo debelejše podplate v primerjavi z njihovimi športnimi copati, ki zagotavljajo manjši občutek tal, vendar dobro zaščito in oprijem v zimskih razmerah. Še vedno so med najtanjšimi podplati na tem seznamu, pri čemer je pomembno omeniti, da se z obrabo zmehčajo in sčasoma zagotavljajo večje udobje.

Velikost in prileganje: Koelovi čevlji so najboljša izbira za ozka in srednje široka stopala z nizkim do srednjim nartrom, niso pa idealni za stopala z velikim volumnom. Pri vseh zimskih škornjih Koel je priporočljivo izbrati večjo velikost, da zagotovite dovolj širine in prostora za debelejše nogavice (razen če so vaša stopala zelo ozka). Dobro se prilegajo stopalom z majhnim volumnom, ozkim gležnjem in peto. Tako čevlji Rana kot Levi so primerni za širša stopala, če se odločite za večjo velikost.


Saguaro Rise

 • Razpoložljive velikosti: 36-43
 • Izolacija: Bombaž za izolacijo + umetno krzno
 • Višina škornjev: 18 cm
 • Vodoodporni: ja
 • Cena: 79,99€

Oprijem – sneg:

Rating: 3.5 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3 out of 5.

Toplota:

Rating: 3.5 out of 5.

Uporabite BU15 za dodatni 15% popust

Zakaj jih priporočamo:

 • Škornji Saguaro Rise so med cenovno najugodnejšimi bosonogimi škornji na trgu.
 • Idealno za tiste, ki želijo preizkusiti bosonogo obutev brez večje naložbe.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Model Rise je na voljo le do velikosti EU 43.
 • Čeprav so popusti pogosti, se zavedajte, da je večina stilov hitro razprodana.

Škornji Saguaro Rise so cenovno ugodna možnost za raziskovanje sveta bosonoge obutve. Ti škornji so na voljo v več barvah, so izjemno lahki in izdelani iz veganskih materialov. Njihovi podplati zagotavljajo dober oprijem v snegu, čeprav so lahko nekoliko spolzki na ledu. Na splošno so to pohvalni zimski škornji za tiste, ki imajo raje bosonogo obutev.

Velikost in prileganje: Model Saguaro Rise je najprimernejši za srednje velika in srednje široka stopala. Prstni del se proti koncu rahlo zoži, zato je priporočljivo izbrati eno velikost več od velikosti, predlagane v tabeli velikosti, saj se zaradi te oblikovne značilnosti izgubi nekaj širine. Celotna zasnova omogoča dobro prileganje različnim volumnom stopal. Za primerjavo: nosim velikost EU 43 in imam stopalo velikosti 26,3/10 cm.

Preberite več: Več o Saguaro si lahko preberete v najini oceni.


VIVOBAREFOOT Tracker Winter SG

 • Razpoložljive velikosti: 35-49
 • Izolacija: Podloga iz filca
 • Višina škornjev: 17 cm, 12,5 cm – najnižja na peti (velikost 43)
 • Vodoodporni: ja
 • Cena: 250€+

Oprijem – sneg:

Rating: 4 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3.5 out of 5.

Toplota:

Rating: 3 out of 5.

Uporabite BUVIVO25 za 25% popust

Uporabite BU10 za 10% popust pri LILIJOLIE

Zakaj jih priporočamo:

 • Visokokakovostni materiali in stilski dizajn.
 • Moške in ženske velikosti – izbirate lahko med dvema širinama v “prekrivajočih se velikostih”.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Pri globokem snegu niso pokrita meča.
 • V predelu gležnja in pete se lahko zdi trši.
 • Niso zelo topli (morda boste morali vložek zamenjati z ovčjo kožo za več toplote).
 • Primerni za ožja stopala.

VIVOBAREFOOT Tracker Winter je zimska različica priljubljenih modelov Tracker, izdelana iz visokokakovostnih materialov, z elegantnim in vsestranskim dizajnom. Zgornji del je izdelan iz usnja z dodano zaščito prstov, zatesnjeni šivi pa izboljšujejo vodoodpornost. Škornji so okoli gležnjev podloženi s filcem, preostali del škornja pa je podložen s tekstilom. Čeprav so primerni za blažje zimske razmere, morda ne bodo zagotavljali dovolj toplote v ostrih zimskih razmerah (zamenjava vložka z ovčjo kožo lahko poveča toploto). Celotna višina čevlja ni visoka, zaradi česar je hoja po globokem snegu zahtevnejša, še posebej ker je zadnji del čevlja še nižji. Podplat ponuja spodobno prožnost v srednjem delu, vendar se lahko zdi trši okoli pete in gležnjev.

Velikost in prileganje: Tracker Winter SG je najprimernejši za ozka in srednje široka stopala, povprečne gležnje in pete ter prste z močnejšim naklonom proti malemu prstu. Moški modeli so nekoliko širši in so lahko primerni tudi za srednje široka stopala. Dobro jih je mogoče prilagoditi različnim volumnom stopal, vendar so nad prsti razmeroma plitvi, kar je lahko za nekatere posameznike neudobno. Za primerjavo: nosim velikost 42 in sem se odločil za moški model, da bi zagotovil več širine za prste (mere stopala: 26,3/10 cm).

Preberite več: Več o VIVOBAREFOOT si lahko preberete v najini oceni.


Feelgrounds Patrol Winter

 • Razpoložljive velikosti: 35-49
 • Izolacija: Vegansko krzno
 • Višina škornjev: 16 cm (velikost 43)
 • Vodoodporni: ja
 • Cena: 163€

Oprijem – sneg:

Rating: 4.5 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 4.5 out of 5.

Toplota:

Rating: 3.5 out of 5.

Zakaj jih priporočamo:

 • Odličen oprijem.
 • Zelo priljubljen in eleganten unisex videz, ki se dobro ujema z vsem.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Malo debelejši podplat, kar zmanjšuje občutek tal.
 • Prstni del je rahlo ukrivljen na velikem prstu, zato je priporočljivo izbrati večjo velikost.

Feelgrounds ponuja unisex veganske zimske škornje, ki so naju presenetili z izjemnim oprijemom in se uvrščajo med najboljše na tem seznamu. Zaradi debelejšega podplata, ki sicer zmanjšuje občutek tal, so odlična izbira za tiste, ki prehajajo na bosonogo obutev ali iščejo več blaženja. Zgornji del je izdelan iz veganskega usnja, popolnoma vodoodporen in podložen z veganskim krznom. Čeprav se dobro obnesejo v snegu, morda ne bodo tako topli kot nekateri drugi škornji na tem seznamu. Dodatna plast tkanine ojača peto in zagotavlja nekoliko trši občutek med hojo. Kljub temu so še vedno zelo praktični škornji, primerni tako za vsakdanjo uporabo kot za snežne razmere.

Velikost in prileganje: Feelgrounds Patrol je najprimernejši za srednje široka stopala. Čeprav običajno nosim velikost 42 pri vseh modelih Feelgrounds, je za ta zimski model bolje izbrati večjo velikost, saj so po občutku nekoliko ožji od superg. Rahla ukrivljenost prstnega predela pri velikem prstu vpliva na občutek razpoložljive širine. Idealni so za srednje velika in velika stopala, vendar bodo posamezniki z majhnim volumnom stopal in vitkimi gležnji morda imeli težave pri ustrezni pritrditvi pete v škornju.

Preberite več: Več o Feelgrounds si lahko preberete v najini oceni.


Wildling Shoes Crow & North Wolf

 • Razpoložljive velikosti: 36-48
 • Izolacija: volna
 • Višina škornjev: Crow – 21 cm (velikost 43)
 • Vodoodporni: ja
 • Cena: 169€

Oprijem – sneg:

Rating: 3.5 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3 out of 5.

Toplota:

Rating: 3.5 out of 5.

Uporabite WN_barefootuniverse za brezplačno poštnino

Zakaj jih priporočamo:

 • Najmehkejši bosonogi škornji, kar si jih lahko predstavljate.
 • Volneni modeli so presenetljivo topli in primerni za snežne razmere.
 • Enostavni za čiščenje.

Pred nakupom upoštevajte:

 • Če iščete visokozmogljive bosonoge snežne škornje, ti morda niso najboljša izbira.
 • Višji škornji z vezalkami lahko vzamejo več časa za obuvanje.

Morda boste presenečeni, da so na tem seznamu čevlji Wildling, vendar so nama ti čevlji resnično všeč in z njimi sva na snegu preživeli že več ur. Za snežne razmere sta še posebej primerna modela North Wolf in Crow, ki sta v celoti narejena iz volne in dovolj visoka, da v snegu grejeta meča (upoštevajte, da je Crow nekoliko višji od North Wolf). Čeprav je za njihovo obuvanje morda potrebno več časa, udobje, ki ga boste občutili med nošenjem, opravičuje vložen trud.

Z vgrajeno nepremočljivo membrano sva jih večkrat preizkusili v snegu in brez dodatne nepremočljive membrane so noge ohranili suhe približno eno uro, preden je voda prodrla na peti. Za večjo vodoodpornost svetujeva, da škornje impregnirate, pri čemer se osredotočite na robove iz mikrovlaken (ne uporabljajte impregnacije na zgornjem delu iz volne!). Za zimsko uporabo je priporočljivo dodati tudi njihove volnene vložke.

Predvsem jih je enostavno očistiti (umazanijo preprosto odstranite s krtačo), po štirih letih vsakodnevnega nošenja pa še vedno ohranjajo dober videz.

Velikost in prileganje: Zimski modeli so zaradi debelejše podloge običajno še ožji kot spomladanski in poletni. Pri zimskih modelih priporočava, da izberete večjo velikost, zlasti če nameravate vstaviti volnene vložke ali če vaša stopala niso ozka. Za primerjavo: nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm.

Preberite več: Več o čevljih Wildling Shoes si lahko preberete v najini oceni znamke.


Softstar Shoes Phoenix

 • Razpoložljive velikosti: 5U – 12U
 • Izolacija: ovčja koža
 • Višina škornjev: 25 cm
 • Vodoodporni: Ne
 • Cena: $350+

Oprijem – sneg:

Rating: 4 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3.5 out of 5.

Toplota:

Rating: 5 out of 5.

Zakaj jih priporočamo:

 • Zelo kakovostna izdelava.
 • Zelo topli in udobni.
 • Prilagodljivi (izbirate lahko med različnimi barvami).
 • Stranska zadrga za enostavno obuvanje in sezuvanje.

Pred nakupom upoštevajte:

 • So v višjem cenovnem razredu.
 • Podplat ne pokriva stranskih delov čevljev, zato se lahko prej opraskajo.
 • Oblika prstnega predela ni povsem v obliki stopala. Priporočava, da izberete večjo velikost. Zgornji del se sčasoma raztegne in tako zagotovi še več prostora za prste.
 • Težje jih je popraviti na petnem delu.

Softstar Shoes Phoenix so izjemni škornji iz ovčje kože, znani po kakovostni izdelavi. Odlikuje jih debelo in toplo krzno, ki zagotavlja udobje in prijetno počutje, kot nalašč za hladne zimske dni. Škornji so izredno mehki, še posebej ko jih nosite brez nogavic, saj zagotavljajo plišast občutek na stopalih.

Opozoriti je treba, da so ti škornji sicer idealni za suh sneg, vendar niso vodoodporni. Če želite povečati njihovo vzdržljivost v mokrih razmerah, razmislite o impregnaciji. Ta dodatni korak jih lahko zaščiti pred vlago, čeprav so se v suhem snegu odlično obnesli.

Velikost in prileganje: V škornjih Phoenix ni Softstarjeve oblike “Primal”, ki je prepoznavna po širokem prstnem delu v obliki stopala. Čeprav so škornji zaradi nedavnih posodobitev postali širši, je prstni del na koncu še vedno rahlo ukrivljen navznoter, kar zmanjšuje del razpoložljive širine. Škornji so primerni za posameznike s srednje širokimi stopali in majhnim volumnom stopal. Po mojih izkušnjah so se škornji sprva dobro prilegali na podplatu, vendar so bili nekoliko ohlapnejši okoli gležnja, zaradi česar sem morala obuti gamaše, da so se bolje prilegali. Čeprav se škornji sčasoma raztegnejo, morda niso najboljša izbira za osebe z velikim volumnom stopal. Priporočljivo je izbrati večjo velikost, da si zagotovite dovolj prostora za prste, zlasti glede na prostor, ki ga zavzema podloga. Za primerjavo: nosim velikost 10U z merami stopala 26,3/10 cm, vendar menim, da bi z večjo velikostjo lahko zagotovila dodatno širino za prste na nogah.


Be Lenka Snowfox

 • Razpoložljive velikosti: 36-43
 • Izolacija: Merino volna
 • Višina škornjev: 21,5 cm (velikost EU 43)
 • Vodoodporno: vodoodbojna membrana
 • Cena: 199€

Oprijem – sneg:

Rating: 4 out of 5.

Oprijem – led:

Rating: 3.5 out of 5.

Toplota:

Rating: 3.5 out of 5.

Zakaj jih priporočamo:

 • Enostavno obuvanje
 • Stilski bosonogi zimski škornji, ki so videti dobro z vsem
 • Kot nalašč za širša stopala

Pred nakupom upoštevajte:

 • Ta stil je na voljo samo za ženske
 • So nekoliko manjši – izberite večjo velikost, da si zagotovite dobro prileganje

Čevlji Be Lenka Snowfox so idealna izbira za tiste, ki iščejo bosonogi škorenj, ki odlično usklajuje funkcionalnost bosonogih in lastnosti tradicionalnih škornjev. Podplat ni pretirano tanek, vendar je prožen in omogoča, da pod nogami čutite hrustljav sneg. Letos je zgornji del dobil stilsko nadgradnjo z bleščečimi vložki v treh modnih barvah, kar jih naredi še bolj privlačne. Škornji so v celoti podloženi z mehko Merino volno in zagotavljajo izjemno udobje. Volna ne praska; nekajkrat sem jih obula celo na bosa stopala. Edina slabost je, da so na voljo izključno v ženskih velikostih. Za moške priporočava, da si ogledate njihova modela York (podložen z volno) ali Ranger (podložen s filcem), ki sta nekoliko nižja, a še vedno primerna kot zimska škornja.

Velikost in prileganje: Kot pri večini zimskih škornjev Be Lenka z debelejšo volneno podlogo predlagava izbiro večje velikosti, zlasti če jih nameravate nositi z debelejšimi nogavicami. Za primerjavo: nosim velikost 43 z merami stopala 26,3/10 cm (16 mm dodatnega prostora glede na njihovo tabelo velikosti). Najprimernejši so za široka stopala (vendar so primerni tudi za ožja stopala) z nizko do povprečno višino narta, lahko pa jih prilagodite tudi za višji nart, čeprav se vam bo tkanina morda nekoliko tesno prilegala. Vezalke zagotavljajo enostavno prilagajanje in pritrjevanje ter se ne razvežejo, kot je bilo to značilno za starejši model.

Preberite več: Več o Be Lenka si lahko preberete v najini oceni znamke.

Zaključek

Verjameva, da ste ob prebiranju najinega seznama zagotovo našli popoln bosonogi zimski škorenj za sebe in svoje zimske dogodivščine. Ti vodoodporni bosonogi škornji so idealna kombinacija in ravnovesje med širokim prstnim delom, toploto in udobjem. Ko boste vstopili v zimsko idilo, naj vam škornji prinašajo udobje, toplino in edinstven videz.

Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*