Last Updated on 26.01.2023

Ali veste, da so superge v metalik barvi še vedno redkost v bosonogem svetu? Kaj pravite na srebrno barvo? Sijoča in šik ter morate priznati, da hkrati tudi nekoliko ostra in futuristična. Ampak kdo bi se ji uprl.

Če še niste slišali za znamko bLIFESTYLE, vam naj povem nekaj o njej. To je nova nemška znamka bosonogih čevljev, ki je to jesen lansirala svojo prvo kolekcijo otroških in odraslih čevljev. Kljub temu, da so novi na tržišču, pa imajo znanje in izkušnje, kako narediti dobre in kakovostne bosonoge čevlje z vsemi pravimi lastnostmi.

Njihovi čevlji so proizvedeni v EU, za izdelavo čevljev pa uporabljajo kakovostne materiale. To pomeni naravne, trajnostne in visokokakovostne materiale, kot je na primer uporaba organskega bombaža, rastlinsko strojeno bio usnje in lepila na vodni osnovi.

Te bLIFESTYLE superge sem dobila precej pozno v jeseni in takoj sem jih začela testirati. Nisem pustila, da me sneg ustavi pri testiranju. Testirala sem jih zunaj, dokler je bilo to mogoče, nato pa sem jih nosila v hiši namesto copat.

This image has an empty alt attribute; its file name is 24-768x1024.jpg

Izjava: Čevlje sem dobila v dar za oceno, toda kot vedno, so vsa izražena mnenja tukaj samo moja in ne dobivam nobenega nadomestila, če se odločite za nakup.

1. Splošno

  • Znamka: bLIFESTYLE
  • Model: groundSTYLE Nappa
  • Barva: Silver
  • Testirani na: ženska, srednje široka do široka noga, dolžine 26,3 cm in širine 10 cm (10,3 cm med glavama metatarsalnih kosti), nizek nart, suhi gležnji z ozko peto, stopalo v obliki plavuti – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v EU|Odrasli|Usnje|Pošiljajo v Slovenijo|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Unisex bLIFESTYLE groundSTYLE superge so na voljo v dveh različnih barvah – beli in srebrni. Čevlji so narejeni iz gladkega bio usnja brez uporabe kroma ter z uporabo lepil na vodni osnovi.

Sama sem izbrala to čudovito kovinsko srebrno barvo.

This image has an empty alt attribute; its file name is 14-768x1024.jpg

bLIFESTYLE navaja, da lahko pričakujete, da ima bio usnje določene pomanjkljivosti, kot so piki žuželk, praske ali rahle barvne razlike, vendar česa takega nisem opazila pri svojem paru.

This image has an empty alt attribute; its file name is 12-1024x768.jpg

Vezalke so v kontrastno sivi barvi. Luknje za vezalke so v srebrni barvi, razen zgornjih dveh, ki sta črni.

This image has an empty alt attribute; its file name is 17-1024x768.jpg

Opetnik je oblazinjen za dodatno udobje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 20-1024x768.jpg

Podplat je prilepljen in prišit na zgornji del ter je temno sive barve. Na strani podplata je dodan logotip “B” znamke bLIFESTYLE.

This image has an empty alt attribute; its file name is 16-1024x768.jpg

2.2 Podloga

Notranjost čevlja je iz gladkega usnja brez kroma, ki je zelo prijetno na dotik. Na petnem delu je uporabljeno semiš usnje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 13-768x1024.jpg

Tanek vložek iz usnja je odstranljiv.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-1024x768.jpg

2.3 Podplat

Podplat je debeline približno 4,5 mm, profil podplata pa je v obliki odtisa stopala. Občutek tal je dober. Za še boljši občutek lahko vložek odstranite.

This image has an empty alt attribute; its file name is 11-1024x768.jpg

Fleksibilnost podplata je dobra in čevlje lahko enostavno zvijem z eno roko.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1024x768.jpg

Podplat je prožen tudi v vzdolžni smeri, le v predelu prstov čutim upor, saj je zgornji del čevlja iz debelejšega usnja in močno drži svojo obliko.

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-1024x768.jpg

Oglejte si tudi videoposnetek, da vidite, kako čevlji izgledajo od blizu ter na moji nogi.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Superge bLIFESTYLE groundSTYLE so uniseks model in so na voljo v velikostih 37-47.

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png

Notranjo dolžino sem preverila tudi z merilcem Plus12 in čevlji ustrezajo velikosti (velikost 41, izmerjena s Plus12, je 274 mm).

This image has an empty alt attribute; its file name is 22-768x1024.jpg

Pri večini znamk nosim velikost 42, v bLIFESTYLE pa nosim velikost 41 z notranjo dolžino 27,4 cm. Moja stopala so dolžine 26,3 cm, kar pomeni 11 mm prostora znotraj čevlja. To je prostor, ki ga imam najraje ter ga priporočajo tudi različne študije.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

3.2. Prstni del & širina

bLIFESTYLE superge imajo zelo dobro obliko prstnega dela. Tukaj niso naredili nobenih kompromisov pri liniji palca, ki je lahko zaradi dobre oblike v popolnoma ravnem položaju.

Všeč mi je količina prostora nad prsti. V čevlju je dovolj prostora vse do konca čevlja, bi pa bil še malenkost mehkejši zgornji del dober dodaten bonus.

Čevlji imajo blažji naklon proti malemu prstu, kar dobro deluje za mojo obliko stopala z najdaljšim drugim prstom. Dobro pa se bodo obnesli tudi pri stopalih z najdaljšim palcem ter z blažjim naklonom proti mezincu.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Kako široki so torej?

V njihovih tabelah velikosti lahko najdete podane tudi notranje širine čevljev. Ko sem jih prvič videla, sem se bala, da bo velikost 41 s samo 9,5 cm notranje širine, preozka za moja 10 cm široka stopala, a na srečo temu ni bilo tako.

So podobne širine kot moji Groundies Ibiza, ki sem jih ocenila tukaj, s tem, da je tukaj usnje debelejše in se ne morejo toliko razširiti na stran, kot se lahko Groundies čevlji. Prstni del je prostornejši, vendar je pa čez metatarsalne glave prostora manj kot v Groundies čevljih.

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-1-1024x1024.jpg

Širine, podane v tabeli velikosti, so dejansko širine vložka, znotraj samega čevlja pa je prostora več kot to.

Zame je širina v redu, če jih nosim s tankimi nogavicami ali na boso nogo, toda z debelejšimi nogavicami bi potrebovala malenkost več prostora za mezinec. Svoje superge pa običajno tako ali tako nosim na bose noge, zato mi to ne predstavlja težav.

Na splošno se čevlji najbolje prilegajo tistim s srednje širokimi stopali.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Čez nart se najbolje prilegajo stopalom z nižjim in srednje visokim nartom ter se lepo fiksirajo okrog gležnja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2-1024x768.jpg

Opazila sem le eno stvar, ki se mi je na začetku zdela nekoliko nenavadna. Petni del je namreč ukrivljen bolj kot je ukrivljena moja peta, zato le-ta ne more poponoma zapolniti čevlja v tem delu.

Ko sem jih dobila, mi je nogo, zaradi ukrivljene pete in opetnika, potisnilo nekoliko naprej, vendar se je opetnik čez čas prilagodil mojim stopalom in so mi zdaj čisto ok.

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-1024x823.jpg

4. Udobje

Med nošenjem nisem nikoli občutila nelagodja. Usnje v modelu groundSTYLE je nekoliko debelejše in zato bolj kompaktno, kar pa pomeni tudi, da bolje drži obliko in se ne guba tako hitro.

Malenkost mehkejše usnje bi dodalo malo več občutka lahkotnosti, ampak bi pa s tem izgubili lep gladek in sijoč videz usnja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1024x768.jpg

5. Kako in kdaj jih nositi?

Čevlji v kovinskih barvah so lahko malo bolj specifični za kombiniranje. Srebrna barva je lahko s svojim hladnim videzom malo posebna in ta barva bo najbolje delovala, če jo boste kombinirali z osnovnimi barvami oblačil, kot so bela, črna ali mornarsko modra barva.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-1024x768.jpg

Svoj par rada nosim v kombinaciji s črnimi kavbojkami in belo majico. Lahko pa jih npr. nosite s sivimi kavbojkami, belo majico ter črno usnjeno jakno.

This image has an empty alt attribute; its file name is 5-1024x768.jpg

6. Cena & kje kupiti

bLIFESTYLE groundSTYLE superge lahko kupite na njihovi uradni spletni strani, čevlje bLIFESTYLE pa najdete tudi pri različnih prodajalcih. Veliko jih najdete na mojem seznamu tukaj.

Cena srebrnih superg je 135 €.

Do konca decembra so vsi njihovi čevlji na uradni spletni strani znižani za 25% procentov.

7. Informacije o dostavi

bLIFESTYLE pošilja v izbrane države EU in stroški pošiljanja se izračunajo med postopkom naročila. Pošiljajo tudi v Slovenijo.

8. Povzetek

Moram povedati, da sem prijetno presenečena nad to znamko. Všeč mi je, da bLIFESTYLE proizvaja svoje čevlje v EU ter uporablja kakovostne materiale. Čeprav sem se bala, da bodo zame preozki, so dejansko dovolj široki za moja stopala. Prstni del je fantastičen, barva pa osupljiva.

groundSTYLE Nappa Silver superge so čudoviti čevlji srebrne barve in veselim se, kaj nam bo še bLIFESTYLE pokazal v prihodnosti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 23-1024x769.jpg