Domov ˃ Ocene ˃ Be Lenka Play – ocena

Be Lenka Play – ocena

In tukaj je Play – prvi bosonogi čevelj za otroke od BeLenke. Ta otroški gležnjar za široke noge je na voljo v številnih zabavnih barvah, za katere sem prepričana, da bodo privlačne otrokom.

BeLenka je dobro znana znamka bosonogih čevljev za odrasle, ki so primerni za široka stopala. Letos so nas presenetili s številnimi novimi modeli in le vprašanje časa je bilo, kdaj bo na voljo tudi njihov prvi otroški model.

Play je njihov prvi model za otroke in medtem, ko pišem to oceno, je že na voljo za prednaročilo tudi njihov novi zimski otroški model Penguin.

Hčerko so takoj pritegnile barve teh čevljev. Tako zabavne, bleščeče barve za dekleta so na trgu bosonogih čevljev precej omejene, zato je bilo to zanjo pravo vznemirjenje, ko jih je zagledala.

Izjava: Čevlje sem kupila sama in kot vedno so vsa mnenja, izražena tukaj, samo moja. Z BeLenka Barefoot sem partnersko povezana, kar pomeni, da lahko prejmem manjšo provizijo, če se odločite za nakup preko povezave na moji strani.

♥ 5% popusta s kodo BOSENOGICE (ni partnerska koda) ♥

1. Splošno

  • Znamka: Be Lenka Barefoot
  • Model: Play
  • Barva: Azure in Twinkle
  • Testirani na: fant (stopala: 16 cm dolžine in 6,9 cm širine), dekle (stopala: 19,3 cm dolžine in 7,4 cm širine) – glej moj vodič za merjenje stopal in tip stopala

|Narejeni v EU|Otroški|Usnje|Pošiljajo po celem svetu|

2. Materialne karakteristike

2.1 Zgornji del

Otroški čevlji BeLenka Play Kids so narejeni iz usnja in so na voljo v več čudovitih barvah. Moja hčerka se je takoj zaljubila v te mavrične zvezdice. No, za svojega sina sem izbrala barvo jaz in ta svetlo modra barva, imenovana Azure, me je takoj pritegnila.

Čevlji se zapirajo na ježka, tako da jih otroci zlahka obujejo sami. Na koncu ježka so pripravljeni dodatni šivi, da lahko trakec skrajšate, v primeru, da bi bil ta predolg.

Opetnik je oblazinjen za večje udobje in je izdelan iz mrežaste tkanine.

Na petnem delu so dodane vlečne zanke, ki so ravno prav velike, da lahko otroci uporabijo svoj prst in si nadenejo čevelj z njihovo pomočjo.

Podplat je po celotnem robu zakrivljen navzgor, na petnem delu pa še je celo povišan. To jih naredi še odpornejše in aktivni otroci se lahko igrajo in raziskujejo v naravi, ne da bi čevelj prehitro uničili.

2.2 Podloga

Čevlji so podloženi z mrežastim tekstilnim materialom, ki mojim otrokom med nošenjem ni povzročal nelagodja.

Čevelj ima dodan odstranljiv tanek vložek. Vložek se ne premika, ko je noga v čevlju, vendar sem opazila, da moji otroci včasih izvlečejo vložek, ko si sezuvajo čevlje, kar je rahlo moteče.

2.3 Podplat

Podplat je debeline 6 mm z dodanim profilom za boljši oprijem. Sin jih je preizkusil na daljšem pohodu na hrib in tudi tam so mu zagotavljali spodoben oprijem.

Čevlje lahko zvijemo v rolico, vendar za to potrebujete nekoliko več sile.

Sčasoma se podplat omehča, zato ga lahko takrat malo lažje zvijete, kot ste ga na začetku, vendar je to vseeno več kot nekaj, kar sem vajena pri nekaterih drugih znamkah.

Prav tako se mi zdi podplat nekoliko težji od podobnih čevljev drugih znamk. Poskušam pa razumeti, da je zahtevno najti idealno ravnovesje med vzdržljivostjo in prožnostjo podplata.

Oglejte si tudi videoposnetek za ogled čevlja od blizu.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

3. Informacije o velikosti

3.1 Dolžina

Čevlji BeLenka Play so na voljo v velikostih 25-35. To pomeni, da sta jih lahko testirala dva moja otroka.

BeLenka ima na svoji spletni strani zelo podrobno tabelo velikosti, kjer najdete notranje dolžine in širine čevljev Play.

©BeLenka Barefoot

Stopala mojega sina so dolga 16 cm in kupila sem mu velikost 27 z notranjo dolžino 17,2 cm (merjeno s Plus12 17,5 cm). Hčerkina stopala pa merijo 19,3 cm in za njo sem vzela velikost 32 z 20,5 cm notranje dolžine.

Dolžina čevljev mojega sina se torej ne ujema popolnoma s tabelo velikosti objavljeno na BeLenka strani, ampak pri hčerki pa se.

V notranjosti čevlja ima sin 15 mm in hči 12 mm prostora. Običajno kupim otroške čevlje z dodatno notranjo dolžino do 15 mm, vendar sem tukaj vzela vseeno nekoliko malo manj, saj za jesen nisem pričakovala velike rasti. Prav tako jih nisem kupila v naprej in so jih lahko začeli nositi takoj.

Oglejte si mojo objavo Koliko prostora potrebujemo v čevljih, če želite izvedeti več o tem.

Tabela velikosti je natisnjena tudi v škatli za čevlje, kjer je dodana tudi predloga, na katero lahko otrok stopi, za pomoč pri določitvi ustrezne številke. Predlogo bi jaz uporabila le za približno določitev oblike čevlja in približne dolžine. Za dejansko dolžino vedno izmerite otroška stopala in meritve primerjajte s tabelo velikosti.

Za natančno dolžino uporabite tabelo velikosti in izberite čevlje, ki so 12-15 mm daljši od stopal vaših otrok. BeLenka priporoča, da se doda 0,5-1 cm, vendar to glede na različne študije iz zgornje povezave ni dovolj.

V škatli za čevlje lahko najdete tudi navodila, kako je potrebno izmeriti nogo za primerjavo s tabelo. Za podrobnejša navodila si oglejte moj Vodič za merjenje stopal in bosonogih čevljev.

3.2. Prstni del & širina

Čevlji so primerni za široka stopala v obliki plavuti. Ozke pete, širok sprednji del. Dobro delujejo za stopala z najdaljšim prvim ali drugim prstom.

Več o različnih vrstah stopal si lahko preberete v mojem prispevku Kakšen je moj tip stopala?

Za moja dva otroka so čevlji precej široki in v resnici ne potrebujejo toliko prostora v čevlju. Upoštevajte tudi, da je vložek tukaj ožji od širine čevlja.

Stopala moje hčere so široka 7,4 cm, širina čevljev pa 8,1 cm, stopala mojega sina pa 6,9 cm, širina čevljev pa 7,4 cm. Torej, oba imata na voljo veliko dodatne širine.

Moji otroci imajo dobro obliko stopala za čevlje, vsekakor pa bi lahko brez problema nosili ožje čevlje. Ti čevlji res dobro delujejo za otroke s širokimi stopali.

3.3. Prileganje okrog narta, pete in gležnja

Nekaj težav smo imeli s prilagajanjem ježkov okoli gležnjev. Oba moja otroka imata namreč suhe gležnje in čevlji se jima zato ne prilegajo popolnoma tesno okrog gležnjev. Moja hči jih brez nekaterih sprememb sploh ni mogla dobro zapreti.

Zato sem dodala nekaj dodatnih samolepilnih ježkov na čevelj, da jih je lahko pravilno zaprla. Možnost bi bila tudi, da bi jih odpeljala do čevljarja in bi mi malo prikrajšal trakce.

Moj sin ni potreboval takšnih prilagoditev. Ježka lahko dobro zaprem, čeprav ima še vedno nekaj prostora okoli gležnjev. A čevlji so dobro fiksirani na noge. Težava pri suhih gležnjih se mi zdi bolj izrazita pri večjih velikostih.

V srednjem delu stopala, kjer se nahaja sprednji trak z ježki, čevelj ni primeren za višji nart. Tam se mojim otrokom čevlji zelo dobro prilegajo. Čevljev Play ne bi priporočala za stopala z velikim volumnom, saj so lahko v tem predelu pretesni.

4. Udobje

Čeprav smo imeli nekaj težav s prilagajanjem ježkov, jih moji otroci dejansko radi nosijo. Čeprav so čevlji precej široki za njihova stopala, jim to med hojo ne povzroča težav.

5. Kako in kdaj jih nositi?

Otroški čevlji BeLenka Play so primerni za vsakodnevne otroške aktivnosti. Moji otroci jih nosijo za vse, kar otroci pač radi počnejo. Za igranje na igrišču, plezanje, vožnjo s kolesom itd.

6. Trajnost

Belenka navaja, da “čevlji niso namenjeni za šport. Zlasti kolesarjenje, plezanje po skalah in druge zahtevne dejavnosti lahko poškodujejo podplat.”

To je napisano iz preventivnih razlogov, kar pomeni, da če je podplat poškodovan med temi športnimi aktivnostmi, to ni razlog za reklamacijo.

Moji otroci bodo še vedno uporabljali čevlje za vso igro, saj to otroci počnejo, seveda pa v primeru poškodbe ne bi zahtevala denarja nazaj, če bi bila škoda povzročena med zgoraj navedenimi dejavnostmi.

Še vedno upam, da bo ta močnejši podplat dobro služil mojim otrokom. Ima nekaj slabosti, vendar so jih s tem želeli narediti tudi bolj trpežne. Ker je ukrivljen navzgor okrog in okrog čevljev, ga to ščiti tudi ob straneh.

Ugotovila sem edino, da je zvezdni vzorec na čevljih moje hčere začel zelo hitro izginjati v sprednjem delu, kjer je čevelj najbolj izpostavljen. Še vedno bi si želela, da bi ostal malo dlje na čevlju.

7. Cena & kje kupiti

Čevlje BeLenka Play lahko kupite na njihovi uradni spletni strani, lahko pa jih najdete tudi pri različnih prodajalcih.

Cena za model Play je 59 € do velikosti 30, za velikosti 31-35 pa 65 €.

8. Informacije o dostavi

BeLenka pošilja po vsem svetu in dostava je zelo hitra. Stroški pošiljanja so odvisni od države pošiljanja. Za stroške pošiljanja ostalih prodajalcev preverite njihova spletna mesta.

9. Kje so narejeni?

Čevlji BeLenka so izdelani na Češkem in Slovaškem, v EU.

10. Povzetek

Čevlji BeLenka Play so dobra izbira za otroke s širšimi stopali v obliki plavuti v barvah, ki jih imajo otroci radi. Čevlji bi lahko dobili nekaj manjših izboljšav, ki bi jih naredili res popolne, vendar pa mi je Belenka že sporočila, da je nekaj izboljšav že narejenih pri novih zimskih modelih, kar definitivno korak v pravo smer.

BeLenka je zagotovo naredila pravilno odločitev z lansiranjem otroških bosonogih čevljev. Takšne privlačne barve (zlasti za dekleta) je težko najti in to je moje otroke najbolj navdušilo. Otroci preprosto obožujejo barve. In ko združite privlačen dizajn in anatomsko oblikovan čevelj, dobite popoln čevelj za svojega otroka.


Pustite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*